التهاب غدد لنفاوی در اغلب اوقات به عنوان نتیجه ابتلا به عفونت از نوع باکتریال یا ویروسی ایجاد می شود. احتمال اینکه این مسئله در نهایت به موضوع مهم و خطرناکی ختم شود ضعیف است. اما همیشه میبایست احتمالات کم را نیز در نظر گرفت که با کمک پزشک متخصص غدد این تشخیص راحت تر صورت می گیرد. گره های لنفاوی یا به عبارتی غدد لنفاوی نقش مهم و حیاتی را در بدن به عنوان دفاع در برابر عوامل عفونی ایفا می کنند. این قسمت به عنوان فیلتری عمل می کنند که مانع از ورود عوامل عفونی به بخش های مختلف بدن می شوند. از قسمت های شایع بدن که تورم گره های لنفاوی مشاهده می شود اطراف گردن، زیربغل و کشاله ران می باشد.
علل ایجاد تورم غدد لنفاوی
همانطور که در پاراگراف های قبل ذکر شد وجود تورم و التهاب در غدد لنفاوی به عنوان علامتی از حضور عامل بیگانه و عفونت در بدن می باشد که میبایست برای برطرف شدن آن ها ابتدا علت را پیدا کرد. برخی از این علل عبارت اند از:

التهاب غدد لنفاوی
عفونت های شایعی که موجب التهاب غدد لنفاوی می شوند
تشخیص آن مرتبط با پزشک متخصص غدد می باشد:
- باکتری استرپ که ناحیه گلو را می تواند در گیر کند
- سرخک
- عفونت های مربوط به ناحیه گوش ها
- عفونت مونونوکلئوز
- دندان عفونی و آبسه های دندانی
- عفونت های مربوط به پوست یا زخم مانند سلولیت
- ویروس HIV که می تواند بیماری ایدز را ایجاد کند.
عفونت هایی نادری که موجب التهاب غدد لنفاوی می شوند:
- توبرکلوز که عامل بیماری سل می باشد
- بیماری های منتقله از طریق رابطه جنسی مانند سیفلیس
- توکسوپلاسموز که انگل مربوط به گربه ها می باشد
- بیماری تب خراش گربه که به دنبال زخم شدن قسمتی از پوست توسط گربه آلوده ایجاد می شود.
یکی از جذابیتهای اپلیکیشن از پزشک این است که بیمار امکان دریافت مشاوره و مشاوره پزشکی آنلاین را داشته، و با استفاده از این خدمات میتوانند بدون اتلاف وقت، با صرف هزینه کمتر، و بدون نیاز به تحمل شلوغی مطب به صورت کاملا آنلاین ازپزشک مورد نظر خود به راحتی مشاوره دریافت نمائید و یا ویزیت شوید. برای استفاده از این خدمات ارزشمند کافی است اپ ازپزشک را نصب کرده تا از تمامی خدمات مخصوص بیماران بهرهمند شوید.
بیماری های مربوط به سیستم ایمنی
- لوپوس که بیماری التهابی مزمن می باشد و مفاصل، پوست، کلیه ها و سلول های خونی را تحت تاثیر قرار می دهد .
- آرتریت روماتویید بیماری التهابی مزمن است که مفاصل را درگیر می کند و می تواند منجر به التهاب غدد لنفاوی نیز بشود. تشخیص آنها توسط پزشک متخصص روماتولوژی است و خیلی ارتباطی با پزشک متخصص غدد ندارد.
پیشنهاد مقاله: تورم غدد لنفاوی و روش های درمان آن
علائم التهاب غدد لنفاوی با نظر پزشک متخصص غدد
درمان التهاب غدد لنفاوی بسیار وابسته به پیدا کردن علت ایجاد آن است. مسئله مهم دیگر علائم این بیماری است که فرد با آگاه بودن از علائم ساده و خطرناک آن می داند که در چه زمانی میبایست به پزشک مراجعه کند. شبکه لنفاتیک مجموعه ای از ارگان ها عروق و گره های لنفاوی می باشد. التهاب گره یا غدد لنفاوی نشان از وجود مشکل در نقطه ای بدن شماست. زمانی که در مراحل اول گره های لنفاوی ملتهب و متورم می شوند فرد در لمس ناحیه متورم احساس درد را تجربه می کند.
اندازه گره لنفاوی متورم می تواند به اندازه یک لوبیا و حتی بزرگ تر هم باشد. وابسته به علت اصلی ایجاد این تورم علائم همراه می تواند متفاوت باشد. برای مثال در صورتی که فرد علائمی مانند آبریزش بینی و گلودرد . تب را تجربه می کند می تواند بزرگ شدن غدد لنفاوی به علت عفونت دستگاه تنفسی فوقانی باشد.

درمان التهاب غدد لنفاوی
التهاب غدد لنفاوی در بدن به صورت کلی و جنرال می تواند مرف وجود عفونت های مختلفی مانند ایدزHIV، بیماری مونونوکلئوز عفونی، مشکلات سیستم ایمنی مانند بیماری های لوپوس و آرتریت روماتویید باشد. گره های لنفاوی که در معاینه لمس متحرک نیستند و به سرعت افزایش سایز می دهند می توانند نشان از وجود کنسر و لیمفوما باشند.
از دیگر علائم می توان به وجود تب و تعریق شبانه اشاره کرد. حال اینکه کدام مورد اورژانس و نیاز به بررسی سریع تر دارد از مواردی است که میبایست با کمک افرادی مانند پزشک متخصص غدد صورت گیرد.
چه زمانی میبایست به پزشک مراجعه شود؟
اغلب التهاب ها و تورم غدد لنفاوی بعد از ازبین رفتن بیماری اصلی و زمینه ای محو می شوند و از بین می روند. در برخی موارد این التهاب و تورم باقی می ماند و نیاز به بررسی های تکمیلی دارند. ویژگی برخی از آن ها عبارت اند از:
- اگر این التهاب از ابتدا بدون علت خاصی پدیدار شده است و علت مشخصی برای این تورم پیدا نکرده اید.
- در صورتی که این غده لنفاوی به بزرگ شدن خود برای دو الی 4 هفته متوالی ادامه می دهد و بر طرف نشده است.
- در معاینه لمس توده سفت و غیر متحرک به دست می خورد.
- اگر تورم این غده طبق نظر پزشک متخصص غدد با علائمی همچون تب و تعریق شبانه و کاهش وزن بدون دلیل همراه است.
موارد ذکر شده جزو علائم هشدار این حیطه می باشند بنابراین بهتر است آن ها را به خوبی بدانید و در صورت بروز در سریع ترین زمان ممکن به پزشک مربوطه مراجعه کنید. برای مثال در صورتی که علت تورم غدد لنفاوی درمان نشود این تورم می تواند به آبسه تبدیل شود. آبسه ها در خود مواد چرکی را جمع می کنند و می تواند در ادامه به بیرون سر باز کنند چرک ها موادی مانند مایع، سلول های سفید خون، بافت مرده و باکتری ها را در خود داشته باشند که برای درمان در کنار بقیه موارد نیاز به مصرف آنتی بیوتیک نیز توسط بیمار می باشد.
پیشنهاد ویژه: تومور غدد بزاقی و درمان آن با ویزیت آنلاین متخصص غدد
بنابراین تورم غدد لنفاوی طبق نظر پزشک متخصص غدد مسئله ساده و سبکی نیست میبایست به آن توجه کرد و اقدام درست و ماسب را در زمان درست انجام داد.

محمدجواد میردامادی
داخلی

مهتاب رنگ چی
داخلی

اعظم موحدی
داخلی

مریم پورکار جدید
داخلی

الناز صاحبی راغب
داخلی

گل شید اجلالی
داخلی

محمد حسینی
داخلی

امید نعمتی
داخلی

حفیظی لطف آبادی
داخلی

علی اکبر قربانی
داخلی

احمد خطیبی نژاد
داخلی

مصطفی ناد علی نژاد
داخلی

الهه رشیدی
داخلی

مونا آذرخشی
داخلی

حسین حلالخور
داخلی

فرشته سدادی
داخلی

لاله حاکمی بر آبادی
داخلی

فرزانه غیاثی فراهانی
داخلی

حمیدرضا افشانی
داخلی

محمد علی صادقی
داخلی