روانشناسی

تغییر جنسیت و تاثیر آن بر سلامت روانی و روانشناختی فرد

تغییر جنسیت و تاثیر آن بر سلامت روانی و روانشناختی فرد

تغییر جنسیت

تغییر جنسیت و تاثیر آن بر سلامت روانی و روانشناختی فرد

افراد تراجنسیتی یا ترنس جنسیت مادرزادی و نقش جنسیتی مربوطه را ناخوشایند و بیگانه می دانند و آرزو می کنند که بتوانند در نقش و بدن جنسیتی جنس دیگر زندگی کنند. نارسایی جنسیتی به طور موثر با درمان های تغییر جنسیت کاهش می یابد. کیفیت زندگی در میان اکثر بیماران رو به بهبودی رفت و پشیمانی نادر است. علائم روانپزشکی در آغاز فرآیند گذار، تبعیض، نگرش های منفی، از دست دادن روابط، و عوارض در درمان های جسمی ممکن است یکپارچگی اجتماعی و کیفیت زندگی افراد ترنسجندر را بدتر کند. متخصصان مراقبت های بهداشتی می توانند با سازماندهی حمایت از افراد تراجنسیتی بر اساس همان اصولی که برای افراد دیگر انجام می دهند روند انتقال را تسهیل کنند.

در ادامه میخواهیم به تغییر جنسیت و تاثیر آن بر سلامت روانی و روانشناختی فرد بپردازیم.

 

ترنس چیست؟

ارائه دهندگان مراقبت های بهداشتی برای نوزاد در هنگام تولد جنسیت تعیین می کنند. نوزادان در بدو تولد به دختریا پسر بودن بر اساس اندام تناسلی فیزیکی خارجی خودتعیین می شوند. اصطلاح cisgender” افرادی را توصیف می کند که به عنوان جنسیت منطبق با جنسیت مورد تعیین آنها شناسایی می شوند. (به عنوان مثال، اگر از نظر بیولوژیکی مونث به دنیا آمده اید و خود را مونث می شناسید پس سیسجنس هستید.) اما برای برخی از افراد وقتی بزرگ می شوند و خود را بهتر درک می کنند متوجه می شوند که جنسیت مورد تعیین برای آنها با جنسیت آنها مطابقت ندارد. جنسیت بیولوژیکی با جنسیتی که خودشان میپندارند یکی نیست. این افراد ترنس یا تراجنسیتی هستند.

 

هویت جنسی

هویت جنسی

 

تعریف تراجنسیتی با نسل های جدید در حال تغییر است. اصطلاح “تراجنسیتی” در دسته بندی گسترده “جنسیت متنوع” قرار می گیرد.

تراجنسیتی بودن یک بیماری روانی نیست. اما افرادی که ترنسجندر هستند با چالش های منحصر به فردی مانند نارسایی جنسیتی تعیین هویت جنسی و تبعیض روبرو هستند که می تواند بر سلامت روان آنها تأثیر بگذارد. دریافت حمایت و کمک از یک ارائه دهنده واجد شرایط می تواند شفا را به همراه داشته باشد و به شما کمک کند زندگی سالم تر و رضایت بخشی داشته باشید. بسیاری از افراد ترنس در پس پیدایش هویت جنسی خود به روش های مختلفی از جمله: هورمون تراپی، روان درمانی و جراحی تغییر جنسیت رو می آورند.

 

پیشنهاد مقاله: نشانه‌ها و درمان اختلال هویت جنسی یا ترنس

تغییر جنسیت چه تاثیری بر سلامت روان افراد دارد؟

برخی از افراد ترنس اصلاً مشکلات سلامت روانی را تجربه نمی کنند. برخی دیگر مشکلات سلامت روانی دارند که به ترنسجندر بودن مرتبط نیست. اما برای برخی سلامت روان و هویت جنسی به هم مرتبط هستند. به طور کلی این به دلیل تغییر جنسیت نیست بلکه به دلیل انگ اجتماعی است که اغلب وجود دارد.

کودکان ترنسجندر، نوجوانان و بزرگسالان اغلب با تبعیض و چالش های دیگر در جامعه مواجه هستند. اگر ترنس هستید ممکن است در خانه، مدرسه، محل کار یا در محیط های اجتماعی احساس ناخوشایندی داشته باشید. بیش از نیمی از دانش آموزان تراجنسیتی که در مدرسه هستند (در مورد وضعیت تراجنسیتی خود به طور علنی) مورد آزار و اذیت کلامی قرار می گیرند. از هر 4 نفر یک نفر حمله فیزیکی را تجربه می کند و از هر 10 نفر بیش از یک نفر مورد تجاوز جنسی قرار می گیرد.

در میان بزرگسالان ترنس تقریباً نیمی از آنها در سال گذشته مورد آزار و اذیت کلامی قرار گرفته اند و از هر 10 نفر یک نفر در یک سال مورد حمله فیزیکی یا تجاوز جنسی قرار می گیرد. افراد ترنس نیز ممکن است این موارد را تجربه کنند:

  • قلدری
  • تبعیض
  • آزار و اذیت یا ارعاب
  • تعصب

در نتیجه این تجربیات دردناک و آسیب زا 39٪ از افراد ترنس گزارش می دهند که ناراحتی روانی شدیدی را تجربه کرده اند. اما افراد ترنسجندری که مورد اعمال تغییر جنسیت قرار گرفته اند رضایت خود از این تغییر را در سلامت روح و روان خود تجربه میکنند و این تغییر را بسیار تاثیر گذار در رفع مشکلات روانی قبل از جراحی تغییر جنسیت خود گزارش می‌دهند.

 

یکی از جذابیت‌های اپلیکیشن از پزشک این است که بیمار امکان دریافت مشاوره و مشاوره پزشکی آنلاین را داشته، و با استفاده از این خدمات می‌توانند بدون اتلاف وقت، با صرف هزینه کم‌تر، و بدون نیاز به تحمل شلوغی مطب به صورت کاملا آنلاین ازپزشک مورد نظر خود به راحتی مشاوره دریافت نمائید و یا ویزیت شوید. برای استفاده از این خدمات ارزشمند کافی است اپ ازپزشک را نصب کرده تا از تمامی خدمات مخصوص بیماران بهره‌مند شوید.

پیشنهاد مقاله: مجوز تغییر جنسیت و مراحل آن در ایران

نارسایی جنسی چیست و چه تاثیری بر روان افراد ترنس دارد؟

نارسایی جنسیتی وضعیتی است که بسیاری از افراد تراجنسیتی را قبل از تغییر (زندگی به عنوان خود واقعی خود) تحت تاثیر قرار می دهد. این یک احساس ناراحتی را در مورد عدم تطابق بین جنسیت مورد تعیین و هویت جنسی توصیف می کند و می تواند در هر مقطعی از زندگی از کودکی تا بزرگسالی رخ دهد. نارسایی جنسیتی که درمان نشود می تواند منجر به پریشانی شدید عاطفی و روانی شود.

نارسایی جنسیتی می تواند منجر به سایر چالش های سلامت روان شود، از جمله:

 

جراحی تغییر جنسیت

جراحی تغییر جنسیت

 

انگ اجتماعی که بسیاری از افراد تراجنسیتی با آن روبرو هستند می تواند باعث شود که آنها احساس ناخواسته یا غرق شدن کنند. آنها ممکن است سعی کنند این احساسات را با رفتارهای مضر کاهش دهند که می تواند منجر به موارد زیر شود:

 

پیشنهاد ویژه:  تراجنسیتی یا ترنس به چه معناست؟

چند راه سالم برای افراد ترنسجندر برای کنار آمدن با مسائل مربوط به سلامت روان

گام اول اغلب شامل یافتن یک ارائه دهنده سلامت روان است که به آن اعتماد دارید. شما یا فرزند ترنس شما ممکن است با ارائه دهنده متخصص در مسائل تراجنسیتی احساس راحتی بیشتری داشته باشید. به اشتراک گذاشتن جزئیات زندگی خود با فردی که نیازهای شما را درک می کند می تواند به شما کمک کند تا سریعتر بهبود پیدا کنید.

اگر اختلال جنسیتی را تجربه می کنید ممکن است بخواهید گزینه هایی را برای بیان هویت جنسی واقعی خود بررسی کنید. ارائه‌ دهنده سلامت روان شما می‌تواند به شما کمک کند تا نگرانی‌ها را برطرف کرده و برنامه‌ای برای زندگی ارائه دهید. انجام این کار می تواند به شما کمک کند اعتماد به نفس بیشتری داشته باشید و در زندگی خود به جلو حرکت کنید.

شما می توانید از سلامت روان خود حمایت کنید:

  • خواب منظم و تنظیم بی خوابی ها
  • اطراف خود را با افراد حامی احاطه کنید و تا حد امکان از افراد مضر دوری کنید.
  • داشتن یک رژیم غذایی مغذی و اجتناب از سوء مصرف مواد.
  • تمرین مدیتیشن یا سایر تکنیک های کاهش استرس.
  • انجام ورزش های منظم مانند پیاده روی یا یوگا.

و در آخر طبق گزارشات افراد تراجنسیتی که تغییر جنسیت انجام داده اند و قبل از این تغییر تحت نظر روانشناس بوده اند از بهبود سلامت روان خود و همچنین رضایتمندی خود را گزارش داده اند اما باید در نظر داشت که قبل از این تغییرات افراد حتما باید تمام جوانب را در نظر بگیرند زیرا جراحی تغییر جنسیت عملی بسیار پیچیده و غیر قابل بازگشت است.

 

تصویر دکتر محدثه قاسمی

محدثه قاسمی

روانشناسی عمومی

تصویر دکتر زهرا صابری

زهرا صابری

روانشناسی عمومی

تصویر دکتر زینب شهبازی چناری

زینب شهبازی چناری

روانشناسی عمومی

تصویر دکتر فاطمه فولادی

فاطمه فولادی

روانشناسی عمومی

تصویر دکتر سحر بهروزیان

سحر بهروزیان

روانشناسی عمومی

تصویر دکتر مهسا عطار حسینی

مهسا عطار حسینی

روانشناسی عمومی

تصویر دکتر سعیده جلالی نسب

سعیده جلالی نسب

روانشناسی عمومی

تصویر دکتر رقیه غلامی

رقیه غلامی

روانشناسی عمومی

تصویر دکتر مرجان معاونی

مرجان معاونی

روانشناسی عمومی

تصویر دکتر مهدی مرادی

مهدی مرادی

روانشناسی عمومی

تصویر دکتر سمانه سیف یان

سمانه سیف یان

روانشناسی عمومی

تصویر دکتر مهدی رجبی

مهدی رجبی

روانشناسی عمومی

تصویر دکتر شهره رجبعلی

شهره رجبعلی

روانشناسی عمومی

تصویر دکتر سمیرا پوراکبرسجادی

سمیرا پوراکبرسجادی

روانشناسی عمومی

تصویر دکتر شقایق اسماعیلزاده اسکویی

شقایق اسماعیلزاده اسکویی

روانشناسی عمومی

تصویر دکتر محبوبه امینیان

محبوبه امینیان

روانشناسی عمومی

تصویر دکتر زهرا سیاوشی

زهرا سیاوشی

روانشناسی عمومی

تصویر دکتر علیرضا فرهاد غیبی

علیرضا فرهاد غیبی

روانشناسی عمومی

تصویر دکتر زهرا جعفری

زهرا جعفری

روانشناسی عمومی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.