سرطان رحم سرطانی است که از رحم شروع می شود. بیشتر در افرادی رخ می دهد که یائسگی را پشت سر گذاشته اند یا در حال گذراندن هستند. رحم عضوی گلابی شکل است که جنین در دوران بارداری در آن رشد می کند، به آن رحم نیز می گویند. هر کسی که رحم داشته باشد ممکن است مبتلا شود. اگر فردی برای برداشتن رحم خود تحت عمل جراحی قرار گرفته باشد که به عنوان هیسترکتومی شناخته می شود، نمی تواند مبتلا شود.
علائم سرطان رحم
ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- لکه بینی یا خونریزی از واژن پس از یائسگی
- ترشحات واژن
- دوره های سنگین که برای فرد غیرعادی است
- خونریزی واژینال بین پریودها
- تغییرات در ترشحات واژن
- تورم شکم یا لگن
- احساس درد در ناحیه کمر یا لگن
- درد هنگام رابطه جنسی
- خون در ادرار
این علائم لزوماً به معنای ابتلای فرد نیست. با این حال، فرد باید در مورد هر گونه خونریزی غیر معمول با پزشک صحبت کند تا سرطان رحم و سایر شرایط را رد کند.
علل سرطان رحم
پزشکان علت دقیق را نمی دانند. با این حال، سطوح بالای هورمون استروژن ممکن است در ایجاد آن نقش داشته باشد. سطوح بالای استروژن ممکن است باعث تغییرات یا جهش در DNA سلول های پوشش رحم به نام آندومتر شود و سرطان رحم خوش خیم یا بدخیم ایجاد کند.
جهشها سلولهای سالم را به سلولهای غیرطبیعی تبدیل میکنند که خارج از کنترل تکثیر میشوند و بیش از حد عمر میکنند. این سلولهای سرطانی غیرطبیعی از سرطان رحم بدخیم میتوانند در یک توده یا تومور جمع شوند و به بافتهای مجاور یا سایر نقاط بدن گسترش یابند.
عوامل خطر سرطان رحم بدخیم
پزشکان نمی توانند پیش بینی کنند که آیا فرد مبتلا می شود یا خیر. برخی از افراد بدون افزایش خطر ممکن است همچنان به سرطان مبتلا شوند. با این حال، عواملی که ممکن است خطر ابتلا را در افراد افزایش دهند عبارتند از:
تغییرات هورمونی:
تخمدان ها هورمون های استروژن و پروژسترون را می سازند. عدم تعادل این هورمون ها ممکن است باعث تغییرات آندومتر منبع مطمئن شود. شرایطی که استروژن را افزایش می دهد اما پروژسترون را افزایش نمی دهد نیز می تواند خطر ابتلا به سرطان رحم را افزایش دهد.
سالهای قاعدگی:
شروع زودرس قاعدگی یا یائسگی دیرتر ممکن است خطر ابتلا به سرطان رحم را افزایش دهد. این به این دلیل است که هر چه فرد پریودهای بیشتری داشته باشد، آندومتر طولانیتر در معرض استروژن قرار میگیرد.
هرگز باردار نشوید:
در طول بارداری، بدن ممکن است پروژسترون بیشتری نسبت به استروژن بسازد، بنابراین بارداری های بیشتر ممکن است به محافظت در برابر سرطان رحم کمک کند.
سن بالاتر:
افراد بالای 50 سال بیشتر در معرض ابتلا هستند. در میان افرادی که یائسگی را پشت سر گذاشته اند، بیشتر رخ می دهد.
درمان جایگزینی هورمونی (HRT):
برخی از انواع HRT حاوی استروژن اما بدون پروژسترون خطر ابتلا را افزایش می دهد.
سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS):
زمانی اتفاق می افتد که عدم تعادل هورمون های تولید مثل باعث مشکلات تخمدان می شود. تخمدان ها هر ماه یک تخمک را به عنوان بخشی از چرخه قاعدگی آزاد می کنند. در افراد مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک، تخمک ممکن است به درستی رشد نکند، یا تخمدان ها ممکن است آن را در طول تخمک گذاری آزاد نکنند. PCOS ممکن است خطر سرطان رحم را به دلیل قرار گرفتن طولانی مدت اندومتر در معرض استروژن افزایش دهد.
یکی از جذابیتهای اپلیکیشن از پزشک این است که بیمار امکان دریافت مشاوره و مشاوره پزشکی آنلاین را داشته، و با استفاده از این خدمات میتوانند بدون اتلاف وقت، با صرف هزینه کمتر، و بدون نیاز به تحمل شلوغی مطب به صورت کاملا آنلاین ازپزشک مورد نظر خود به راحتی مشاوره دریافت نمائید و یا ویزیت شوید. برای استفاده از این خدمات ارزشمند کافی است اپ ازپزشک را نصب کرده تا از تمامی خدمات مخصوص بیماران بهرهمند شوید.
درمان سرطان سینه:
تاموکسیفن با مسدود کردن استروژن در بافت سینه به درمان و پیشگیری از سرطان سینه کمک می کند. با این حال، تاموکسیفن مانند استروژن در رحم عمل می کند و باعث می شود پوشش داخلی رحم رشد کند و خطر ابتلا به سرطان رحم را در افرادی که یائسه کرده اند افزایش می دهد. با این حال، مزایای استفاده از تاموکسیفن معمولاً بیشتر از خطرات آن است.
سابقه خانوادگی سرطان رحم بدخیم، روده، تخمدان :
در برخی خانواده ها بیشتر است. این خانوادهها ممکن است میزان بیشتری از سرطان رحم داشته باشند، یا ممکن است خطر ابتلا به سرطان کولون و تخمدان را نیز داشته باشند، اختلالی به نام سرطان کولون غیر پولیپوز ارثی (HNPCC) که به سندرم لینچ نیز معروف است. افراد مبتلا به HNPCC یک نقص ژنی دارند که توانایی بدن برای ترمیم آسیب DNA یا کنترل رشد سلولی را کاهش می دهد و در نتیجه خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ، تخمدان و رحم را افزایش می دهد.
دیابت:
می تواند خطر ابتلا را در افراد افزایش دهد. یک بررسی سیستمیک در سال 2019 نشان داد که خطر ابتلا به سرطان رحم در زنان مبتلا به دیابت 72 درصد بیشتر از زنان بدون دیابت است.
تشخیص سرطان رحم
پزشکان ممکن است از آزمایش ها و روش های زیر برای کمک به تشخیص سرطان رحم استفاده کنند:
- معاینه لگن
- نتیجه سونوگرافی لگن
- سونوگرافی ترانس واژینال
- هیستروسکوپی
- بیوپسی آندومتر
- اتساع و کورتاژ
بیشتر بخوانید: نمونه برداری از رحم با کورتاژ تشخیص به چه صورت انجام می شود؟
اگر پزشکان به سرطان پیشرفته مشکوک باشند، آزمایشهای دیگری را برای بررسی گسترش سرطان تجویز میکنند، مانند:
- اشعه ایکس قفسه سینه
- سی تی اسکن
- نتیجه اسکن امآرآی
- اسکن PET
- سیستوسکوپی
- پروکتوسکوپی
- آزمایش خون
متخصصان زنان بیماری های دستگاه تناسلی زنان را تشخیص و درمان می کنند. پزشکان متخصص به نام انکولوژیست زنان معمولا سرطان های رحم و سایر اندام های تناسلی زنانه را درمان می کنند.

درمان سرطان رحم
درمان سرطان رحم
پزشکان ممکن است درمان های زیر را برای سرطان رحم توصیه کنند:
جراحی:
رایجترین روش درمانی مورد اعتماد برای سرطان رحم است. جراح ممکن است رحم، لولههای فالوپ و تخمدانها را بردارد و به دنبال نشانههایی از گسترش سرطان در طول جراحی باشد. آنها همچنین ممکن است غدد لنفاوی را برای آزمایش حذف کنند.
پرتودرمانی:
این روش درمانی از پرتوهای انرژی بالا برای کشتن سلول های سرطانی یا جلوگیری از رشد آنها استفاده می کند. پزشکان ممکن است پرتودرمانی را برای کاهش شانس عود سرطان پس از جراحی یا کوچک کردن تومور قبل از جراحی توصیه کنند تا برداشتن آن آسانتر شود.
شیمی درمانی:
این درمان سرطان از داروهایی برای توقف رشد سلول های سرطانی با کشتن سلول ها یا جلوگیری از تقسیم آنها استفاده می کند. پزشکان ممکن است پس از جراحی از شیمی درمانی برای جلوگیری از عود سرطان استفاده کنند. همچنین ممکن است که قبل از جراحی از آن برای کوچک کردن تومور یا درمان سرطان پیشرفته ای که به خارج از رحم گسترش یافته است استفاده کنند.
هورمون درمانی:
باعث کاهش سطح هورمون در بدن می شود. این درمان می تواند سلول های سرطانی را که به هورمون ها برای کمک به رشد آنها متکی هستند، از بین ببرد.
درمان دارویی هدفمند:
در این درمان از داروهای هدفمند برای شناسایی و حمله به سلول های سرطانی خاص استفاده می کند. پزشکان اغلب درمان دارویی هدفمند را با شیمی درمانی برای درمان پیشرفته رحم ترکیب می کنند.
ایمونوتراپی:
در این درمان که ایمونوتراپی نام دارد از داروها برای کمک به سیستم ایمنی فرد برای شناسایی و کشتن سلول های سرطانی استفاده می شود. زمانی که سایر درمان ها ناموفق باشند، پزشک ممکن است ایمونوتراپی را در نظر بگیرد.
میزان بقا برای سرطان رحم
به گفته انجمن سرطان آمریکا، میزان بقای نسبی 5 ساله برای تمام مراحل سرطان آندومتر در مجموع 84٪ است. این بدان معناست که افراد مبتلا به سرطان آندومتر تقریباً 84 درصد بیشتر از افرادی که این سرطان را ندارند، حداقل 5 سال پس از تشخیص زنده خواهند ماند. عوامل زیادی روی دیدگاه افراد تأثیر می گذارد. علاوه بر این، درمانها در طول زمان بهبود مییابند و به افراد چشمانداز بهتری نسبت به اعداد نشان میدهند.
پیشنهاد ویژه : مطالعه مقاله حقایق مهم درباره بیماری های رحم و روش های پیشگیری و درمان آن
- فیلتر
- مرتب سازی
- دسته بندی
- تخصص
متخصص زنان و زایمان | مشاوره آنلاین با دکتر زنان
متخصص زنان و زایمان پزشک یا جراحی است که بیماری های مربوط به زنان را تشخیص داده و درمان می کند؛ همچنین در زمینه ارزیابی و ارتقاء سلامت عمومی زنان نقش مهمی دارد. وظیفه دکتر زنان و زایمان تشخیص و درمان بیماری های زنان مانند قاعدگی دردناک، اختلالات قائدگی ، سرطان تخمدان ، سرطان رحم، عفونت دستگاه تناسلی، نزدیکی دردناک، بیماری های رحم و دهانه رحم ، لوله های فالوپ، عفونت های مقاربتی مانند تبخال و زگیل تناسلی ، اختلالات هورمونی و … است.چه زمانی باید به متخصص زنان مراجعه کنیم!
-
بارداری
-
سزارین و زایمان طبیعی
-
سرطانهای زنان
-
کیست تخمدان
-
زگیل تناسلی
-
تنبلی تخمدان
-
درمان نازایی
-
اختلال پریود
-
بوی بد واژن
-
یائسگی
-
سرطان سینه
-
هیسترکتومی
دریافت ویزیت آنلاین با متخصص زنان و زایمان
برای انتخاب پزشک متخصص زنان از لیست بهترین پزشکان متخصص زنان می توانید با توجه به تعداد بازدید و مشاهده نظرات دیگر کاربران اپلیکیشن ازپزشک، بهترین متخصصان آنلاین را شناسایی و از آن ها ویزیت آنلاین دریافت کنید.نوبت دهی آنلاین دکتر از بهترین پزشکان متخصص زنان و زایمان
برای دریافت نوبت اینترنتی می توانید از طریق اپلیکیشن ازپزشک ، بهترین پزشک متخصص زنان را جستجو کرده و به صورت آنلاین از طریق تماس تصویری و یا صوتی ویزیت شوید.مشاوره اینترنتی پزشک زنان
شما با نصب اپلیکیشن ازپزشک بر روی گوشی همراه خود و بدون نیاز به مراجعه حضوری به مطب و یا کلینیک و مراکز درمانی، می توانید در هر زمان و مکان ازپزشک مشاوره اینترنتی بگیرید.مشاوره آنلاین با متخصص زنان و ارائه راهکارهایی نوین برای بهبود سلامت زنان
مشاوره آنلاین با متخصص زنان یکی از خدمات متداول در حوزه پزشکی است که به زنان امکان میدهد در هر زمان و در هر مکانی با متخصصان زنان در ارتباط باشند. مشاوره آنلاین و تلفنی متخصص زنان و زایمان، با ارائه راهکارهایی نوین، به بانوان در امور مربوط به سلامت و زایمان کمک میکند. خدمات مشاوره رایگان زنان و زایمان نیز در این راستا ارائه میشود. استفاده از مشاوره آنلاین با متخصص زنان بسیار مفید است، زیرا به زنان امکان میدهد در مواردی مانند مشاوره درباره نگرانیها و سوالات مرتبط با سلامت تناسلی و زایمان، راهنمایی در زمینه نگهداری سلامت زنانه و مراقبت از خود در طول دوران بارداری و پس از زایمان، مشاوره تغذیه و ورزش مناسب در دوران بارداری و بعد از آن، مشاوره درباره روشهای مناسب برای کنترل بارداری و بسیاری از مسائل دیگر کمک کند. مزایای استفاده از مشاوره آنلاین با متخصص زنان شامل راحتی و سهولت دسترسی، حفظ حریم شخصی، امکان مشاهده و بررسی علایم بالینی از راه دور و ارائه توصیههای مداوم به بانوان است. با این روش، زنان میتوانند بدون نیاز به حضور حضوری در مطب، از خدمات حرفهای و مشاورههای متخصص زنان بهرهبرداری کنند. در نهایت، مشاوره آنلاین با متخصص زنان و زایمان راهی موثر و مدرن برای بهبود سلامت زنان است. با ارائه مشاوره آنلاین و تلفنی متخصص زنان و مشاوره رایگان زنان و زایمان، این سرویس به زنان کمک میکند تا بهترین مراقبت و راهکارهای درمانی را در رابطه با سلامت و زایمان خود انتخاب کنند.فیلترها
دسته بندی
انتخاب کنیدتخصص
انتخاب کنیدجنسیت
وضعیت پزشک
مرتب سازی
- محبوب ترین
- جدیدترین دکتر
دسته بندی
- آزمایش
- مشاور جنسی
- ژنتیک
- درد
- زیبایی
- تغذیه
- بهداشت بانوان
- سوء مصرف
- دهان و دندان
- کرونا
- روانشناسی
- دامپزشکی
تخصص
- عمومی
- مامایی
- کودکان
- روانپزشکی
- قلب و عروق
- جراحی استخوان و مفاصل
- داخلی
- دامپزشک
- زنان و زایمان
- روانشناسی بالینی
- روانشناسی عمومی
- پوست
- علوم تغذیه
- روانشناسی
- جراحی کلیه و مجاری ادراری
- دندانپزشک
- کلیه اطفال
- جراحی عمومی
- گوارش و کبد
- تغذیه و رژیم درمانی
- طب اورژانس
- گوش، حلق و بینی
- عفونی
- ارولوژی
- کلیه بزرگسالان
- مشاوره
- روانشناسی شخصیتی
- داروساز
- امراض پیری
- بیهوشی
- چشم
- غدد
- فیزیوتراپی
- هماتولوژی (خون شناسی)
- قلب کودکان
- جراح مغز و اعصاب
- طب نوزادی و پیرامون تولد
- اجتماعی
- روانشناسی تربیتی
- مشاوره خانواده
- ژنتیک انسانی
- مراقبت های ویژه (آی سی یو)
- ایمنیشناسی و آلرژی
- بیماری های مغز و اعصاب
- کاردرمانی
- بیماری های دهان و دندان
- ارتودنسی
- ارتز و پروتز
- روماتولژی
- گفتار درمانی
- پزشکی ورزشی
- طب سنتی
- روانشناسی سلامت
- پزشکی هسته ای
- بیماریهای ریوی
- تصویربرداری (رادیولوژی)
- مشاوره تحصیلی