روانشناسی

مجوز تغییر جنسیت و مراحل آن در ایران

مجوز تغییر جنسیت و مراحل آن در ایران

تغییر جنسیت

مجوز تغییر جنسیت و مراحل آن در ایران

پدیده تغییر جنسیت علاوه بر جدید و نو بودن آن با انعکاس و سروصدای فراوان همراه بوده است. همیشه افکار عمومی و رسانه های تبلیغاتی به صورت مثبت یا منفی در مقابل آن موضع گرفته‌اند. ذکر این امر از آن جهت مهم است که بیماران تراجنسیتی (Ts) چه قبل از عمل جراحی و چه پس از آن از مشکلات و اجتماعی و خانوادگی رنج می‌برند. هرگاه پس از تغییر جنسیت ، بیماری اختلال هویت جنسی آنان درمان یابد تازه برخی از مشکلات ناراحتی های جدید نمایان میشود و شدیدا آنان را آسیب پذیر می سازد. ناگفته نماند که این مشکل خاص ایران نیست بلکه در همه جوامع و کشورها به صورت کم یا زیاد وجود دارد،علل و عوامل گوناگونی در این امر نقش دارد از جمله عدم اطلاع رسانی صحیح.

پیشنهاد مقاله: آنچه باید درباره عمل تغییر جنسیت بدانید!

تغییر جنسیت

افراد تراجنسیتی یا ناراضیان جنسی افرادی هستند که از جنسیت فعلی خود راضی نیستند و خود را متعلق به جنسیت مقابل میداند. در مواردی این افراد از طریق از روان درمانی و یا هورمون درمانی معالجه می شوند جنسیت فعلی خود را پذیرا می شود. اما در مواردی این گونه افراد غیر قابل معالجه هستند. طبق نظر پروفسور بهرام میرجلالی جراح تغییر جنسیت: می‌بایست افراد مبتلا به این اختلال را طی دوره‌های درمانی متعدد روانکاوی و رواندرمانی قرار داده تا در صورت امکان جسم خود را بپذیرند و در صورت عدم موفقیت این دوره درمانی تشخیص ترنس داده می شود لذا می بایست از طریق روانپزشکان برای عمل جراحی پلاستیک و … به جراحان سپرده شوند تاجسم آنها تا حدودی تبدیل به خواسته روان آنها گردد. روانشناس می تواند این افراد را قبل از انجام این عمل راهنمایی، و آنان را با این عمل آشنا سازد.

 

مجوز تغییر جنسیت

مجوز تغییر جنسیت

 

مجوز تغییر جنسیت

اگر درمانهای اولیه در این افراد جواب گو نبود، برای چاره جویی باید به پزشک مراجعه کند و سرانجام با راهنمایی پزشک معالج از طریق مقامات قضایی به پزشک قانونی ارجاع می گردند اگر والدین این گونه افراد به فرزندان خود و خلق و خوی آنان توجه کنند خیلی زود می توانند به اختلال آنان پی برده و قبل از وقوع عواقب وخیم مانند:

  • خودکشی
  • فرار از خانه
  • مبتلا شدن به بیماری روانی

 

یکی از جذابیت‌های اپلیکیشن از پزشک این است که بیمار امکان دریافت مشاوره و مشاوره پزشکی آنلاین را داشته، و با استفاده از این خدمات می‌توانند بدون اتلاف وقت، با صرف هزینه کم‌تر، و بدون نیاز به تحمل شلوغی مطب به صورت کاملا آنلاین ازپزشک مورد نظر خود به راحتی مشاوره دریافت نمائید و یا ویزیت شوید. برای استفاده از این خدمات ارزشمند کافی است اپ ازپزشک را نصب کرده تا از تمامی خدمات مخصوص بیماران بهره‌مند شوید.

 

با مراجعه به مقامات قضایی به رفع مشکل آنان بپردازند. تعداد مراجعان به پزشکی قانونی جهت کسب مجوز تغییر جنسیت از سال ۱۳۶۶ تا سال ۱۳۸۰ حدود ۲۷۰ نفر بوده‌اند که از این تعداد ۲۰۰ نفر مرد و ۷۰ نفر زن بوده‌اند. بعد از فتوای امام خمینی (ره) در سال ۱۳۶۴. مبنی بر مجوز این عمل به تدریج این عمل‌ها و با مجوز های قانونی انجام شد. خلاصه مقررات گرفتن مجوز این عملاز این قرار است:

  1. مراجعه افراد دارای اختلال هویت جنسی به پزشکی قانونی
  2. شرکت در چندین جلسه مشاوره
  3. انجام تست و آزمایش
  4. گرفتن تاییدیه اختلال جنسی

 

تغییر جنسیت در ایران

تغییر جنسیت در ایران

 

پس از گذراندن این مراحل نامه‌ای خطاب به دادگستری صادر می گردد. دادگستری به استناد نامه پزشکی قانونی مجوز این عمل را صادر می کند. و پزشک جراح به استناد نامه دادگستری این عمل را انجام می دهد. اگر فردی مجوز این عمل را نداشته باشد، عمل جراحی انجام نخواهد شد. نهایتاً وجود مجوز است که به فرد کمک می‌کند که بتواند بعد از این عمل جراحی شناسنامه جدید بگیرد.

پیشنهاد ویژه: تغییر جنسیت زن به مرد

تغییر جنسیت در ایران

در ایران نیز مانند سایر نقاط جهان آمار دقیقی در مورد این اختلال وجود ندارد. چون مکانیسم دقیقی برای شمارش این افراد طراحی نشده است و تمام این افراد به مراکز درمانی مراجعه نمی‌کنند. اولین تغییر جنسیت در ایران در سال ۱۳۰۹ اتفاق افتاد. پذیرش عمل این عمل در ایران در بسیاری از خانواده ها متاسفانه به سختی انجام میشود و بسیاری از خانواده‌ها حمایت خود را از عمل جراحی تغییر جنسیت اعلام نمی‌کنند. دریافت مجوز این عمل در ایران پس از گذراندن مراحل ای که در بالا ذکر شد امکان پذیر است. اما بهتر است در تمام این مراحل خانواده ها حامی فرد کاندید تغییر جنسیت است باشند تا با حمایت آنها بتواند راحت تر از پس این مراحل بربیاید. یک روانشناس متخصص می‌تواند در طی کردن مراحل تغییر جنسیت در ایران در کنار فرد که خواستار این عمل جراحی است و خانواده آن کمک شایان توجهی باشد.

 

2 دیدگاه در “مجوز تغییر جنسیت و مراحل آن در ایران

  1. رامین گفت:

    بسیارمفید

    1. ازپزشک گفت:

      درود خوشحالیم که مورد توجه شما بوده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.