زگیل تناسلی یکی از شایع ترین انواع عفونت های مقاربتی است. تقریباً همه افراد فعال از نظر جنسی در مقطعی از زندگی خود حداقل به یک نوع ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) آلوده می شوند. زگیل های تناسلی تودههای خوشخیم اپیدرمی منتقله از راه جنسی هستند که توسط ویروس HPV در نواحی تناسلی زنان و مردان ایجاد میشوند. حدود 50 تا 60 درصد از زنان 18 تا 49 ساله فعال از نظر جنسی در معرض عفونت HPV قرار می گیرند، اما تنها 10 تا 15 درصد آنها به زگیل تناسلی مبتلا می شوند.
این زگیل ها بر بافت های مرطوب ناحیه تناسلی تأثیر می گذارند و مانند برجستگی های کوچک و گوشتی شبیه گل کلم به نظر می رسند. در بسیاری از موارد نیز، زگیل ها خیلی کوچک هستند به طوری که قابل مشاهده نمی باشند. برخی از گونه های HPV می توانند باعث زگیل تناسلی شوند، در حالی که برخی دیگر زمینه سازسرطان هستند. واکسن ها می توانند به محافظت در برابر گونه های خاصی از HPV کمک کنند. زگیل در افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند شایع تر است و در حدود یک سوم افرادی که عملکرد ایمنی مناسبی دارند، ممکن است خود به خود برطرف شود. زگیل های تناسلی به ندرت، به سمت سرطان پیشرفت می کنند.
درمان زگیل می تواند شامل داروهای موضعی و روش های پزشکی باشد.
پیشنهاد مقاله: 12 روش خانگی برای درمان زگیل
درمان زگیل تناسلی
در حالی که زگیل های تناسلی قابل مشاهده اغلب با گذشت زمان از بین می روند، HPV خود می تواند در سلول های پوست باقی بماند. این بدان معنی است که ممکن است در طول زندگی فرد مبتلا چندین بار عود نماید. مدیریت علائم و درمان زگیل برای جلوگیری از انتقال ویروس به دیگران مهم است. گفته می شود، زگیل تناسلی حتی اگر غیر قابل مشاهده یا بدون علائم باشد، می تواند به دیگران منتقل شود.

عوارض پماد پودوفیلین
داروها
پزشک ممکن است برای درمان زگیل داروهای موضعی را تجویز کند که می تواند شامل موارد زیر باشد:
- ایمی کیمود (آلدارا)
- پودوفیلین و پودوفیلوکس (کاندیلوکس)
- تری کلرواستیک اسید (TCA)
- عمل جراحی
اگر زگیل های قابل مشاهده با گذشت زمان از بین نرفت، ممکن است برای برداشتن آنها به جراحی جزئی نیاز باشد. برخی از این روش ها عبارتند از :
- کوتر الکتریکی یا سوزاندن زگیل با جریان الکتریکی
- کرایوسرجری یا انجماد زگیل
- درمان های لیزری
- برداشتن یا بریدن زگیل
- تزریق داروی اینترفرون
یکی از جذابیتهای اپلیکیشن از پزشک این است که بیمار امکان دریافت مشاوره و مشاوره پزشکی آنلاین را داشته، و با استفاده از این خدمات میتوانند بدون اتلاف وقت، با صرف هزینه کمتر، و بدون نیاز به تحمل شلوغی مطب به صورت کاملا آنلاین ازپزشک مورد نظر خود به راحتی مشاوره دریافت نمائید و یا ویزیت شوید. برای استفاده از این خدمات ارزشمند کافی است اپ ازپزشک را نصب کرده تا از تمامی خدمات مخصوص بیماران بهرهمند شوید.
پماد پودوفیلین
این دارو به طور گسترده در درمان زگیل استفاده می شود. چند ساعت پس از استفاده از پودوفیلین، زگیل سفید شده (کل رنگ خود را از دست می دهد) و در 24 تا 48 ساعت دارو باعث مرگ بافت می شود. پس از حدود 72 ساعت، زگیل شروع به ریزش یا جدا شدن کرده و به تدریج ناپدید می گردد.
پودوفیلین معمولا فقط در مطب پزشک استفاده می شود زیرا سمی است و در صورت عدم استفاده صحیح هنگام درمان زگیل می تواند عوارض جانبی جدی ایجاد نماید. این پماد فقط با تجویز پزشک در دسترس است. این دارو به شدت برای پوست، چشم و غشاهای مخاطی تحریککننده است، بنابراین مصرف آن باید با دقت بسیار انجام شود. استفاده از پودوفیلین در بارداری ممنوع است زیرا می تواند باعث آسیب به جنین یا مرده زایی شود. این دارو را نباید برای درمان زگیل های زخمی یا خونریزیدهنده یا زگیلهایی که اخیراً روی آنها جراحی انجام شده است، استفاده کرد. انجام این کار می تواند میزان جذب دارو از طریق پوست و در نتیجه احتمال بروز عوارض را افزایش دهد.
پودوفیلین می تواند باعث تحریک شدید پوست طبیعی شود. بنابراین برای جلوگیری از انتشار دارو به پوست طبیعی قبل از استفاده از آن باید در اطراف ناحیه آسیب دیده وازلین مالیده و/یا بلافاصله پس از استفاده از آن، پودر تالک را در ناحیه تحت درمان استفاده کرد. برای استفاده از این دارو می توان یک خلال دندان یا یک گوش پاک کن به کار برد. جهت درمان زگیل، پودوفیلین ، باید طبق دستور پزشک به مدت 1 تا 6 ساعت روی زگیل بماند. سپس با شستشوی کامل ناحیه با آب و صابون، پوست تمیز شود. بلافاصله پس از استفاده از این دارو، دست ها باید شسته شوند.

عوارض پماد پودوفیلین
عوارض پماد پودوفیلین
مشکلات جانبی رایج پودوفیلین عبارتند از:
- تورم، قرمزی یا حساسیت پوست
- خارش
- درد سوزشی
عوارض جانبی جدی پودوفیلین عبارتند از:
- کهیر
- دشواری در تنفس
- تورم صورت، لب ها، زبان یا گلو
- سوزش شدید
- احساس نیش زدگی
- تحریک
- تغییر در وضعیت روانی، گیجی، بی قراری، تشنج، از دست دادن هوشیاری
- خواب آلودگی یا احساس سبکی سر
- تنفس ضعیف یا کم عمق
- یبوست شدید، ادرار کم یا قطع ادرار
- ضعف، بی حسی، سوزن سوزن شدن در بازوها یا پاها
- کبودی یا خونریزی (خون دماغ، خونریزی لثه)، مدفوع خونی یا قیری، سرفه خونی یا استفراغی که شبیه قهوه است.
- درد قسمت بالای شکم، بدون اشتها.
- درد قفسه سینه، تپش قلب، تنگی نفس.
پیشنهاد ویژه: درمان زگیل پوستی، علل و علایم آن
در صورت داشتن عوارض جانبی جدی زیر هنگام درمان زگیل توسط پودوفیلین، به دنبال مراقبت پزشکی باشید یا فوراً با اورژانس تماس بگیرید:
- سردرد شدید، گیجی، گفتار نامفهوم، ضعف بازو یا پا، مشکل در راه رفتن، از دست دادن تعادل، احساس بی ثباتی، سفتی عضلات، تب بالا، تعریق زیاد، یا لرزش.
- علائم جدی چشم مانند از دست دادن ناگهانی بینایی، تاری دید، دید تونلی، درد یا تورم چشم، یا دیدن هاله در اطراف منبع نور
- علائم جدی قلب شامل ضربان قلب سریع، نامنظم یا کوبنده، تنگی نفس، سرگیجه ناگهانی، احساس ضعف، یا از حال رفتن.

مهری رشیدی
زنان و زایمان

ریحانه صاحب کشاف
زنان و زایمان

انسیه همتی
زنان و زایمان

کبری آقاسفید
زنان و زایمان

نادره معصومی کاشانی
زنان و زایمان

سوسن رضایی
زنان و زایمان

فرزانه حسنی
زنان و زایمان

نیر صادقی
زنان و زایمان

سیده طاهره قاضی میر سعید
زنان و زایمان

راحله رضائی آشتیانی
زنان و زایمان

فرحناز امینی
زنان و زایمان

بهناز قاضی سعیدی
زنان و زایمان

دیانا حسینی فرح ابادی
زنان و زایمان

زهرا صالحی
زنان و زایمان

سمانه جلالی
زنان و زایمان

سعیده شمس
زنان و زایمان

نازنین یوسفی
زنان و زایمان

مهری آذرفخرائی
زنان و زایمان

بهاره مرادیان
زنان و زایمان

سوگل عرب
زنان و زایمان