rheumatoid arthritis

روماتیسم مفصلی

روماتیسم مفصلی یک بیماری طولانی مدت است که سبب درد، تورم و سفتی در مفاصل می شود. این علائم معمولا روی دست ها، پاها و مچ ها ایجاد می شوند.
ممکن است دوره هایی وجود داشته باشد که در آن ها علائم بیماری تشدید می شوند.
پیش بینی دوره های تشدید بیماری مشکل است اما با درمان می توان تعداد این دوره ها را کاهش داده و به حداقل رساند یا از ایجاد آسیب های طولانی مدت به مفاصل پیش گیری کرد.
برخی از افراد مبتلا به رومانیسم مفصلی مشکلاتی را در دیگر قسمت های بدن هم تجربه می کنند، همچنین ممکن است دچار علائم عمومی تری مانند خستگی و کاهش وزن شوند.

روماتیسم مفصلی در نتیجه حمله سیستم ایمنی بدن به بافت‌های سالم بروز می‌یابد. اما علت‌ها یا محرک‌های خاص این بیماری هنوز شناخته نشده است. عوامل ژنتیکی و محیطی متعددی وجود دارند که می‌توانند خطر ابتلا به آرتریت روماتوئید را افزایش دهند.

در فرایند بیماری روماتیسم مفصلی، سیستم ایمنی بدن با استفاده از آنتی‌بادی‌ها به لایه داخلی غشای مفصل که سینوویال نام دارد، حمله می‌کند. این آنتی‌بادی‌ها، تقسیم سلولی سلول‌های سینوویال را فعال می‌کنند. این اتفاق باعث افزایش مایع مفصلی و در‌نهایت بروز التهاب می‌شود. در طی این فرآیند، موادی شیمیایی آزاد می‌شوند که می‌توانند به استخوان‌ها، غضروف، تاندون‌ها و رباط‌های مجاور آسیب برسانند. به طور کلی عواملی که خطر ابتلا به آرتریت روماتوئید را افزایش می‌دهند، شامل موارد زیر می‌شود:

  • سن: با افزایش سن خطر ابتلا به این بیماری افزایش می‌یابد. روماتیسم در افراد بالای ۵۰ سال شایع‌تر است.
  • ژنتیک: بعضی از افراد به دلیل داشتن ژن‌های خاصی بیشتر مستعد ابتلا به روماتیسم هستند.
  • زایمان: افرادی که تجربه زایمان نداشتند، ممکن است بیشتر از افرادی که این تجربه را داشته‌اند در معرض خطر ابتلا به روماتیسم باشند.
  • مصرف سیگار‌‌: افرادی که سیگار می‌کشند در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به این بیماری هستند.
  • چاقی: چاقی و اضافه وزن نیز می توانند خطر ابتلا را افزایش دهند.
  • رژیم غذایی: مصرف زیاد سدیم، شکر به ویژه فروکتوز، گوشت قرمز و آهن

چه زمانی برای روماتیسم مفصلی به دنبال مشاوره پزشکی باشیم

اگر فکر می کنید علائم روماتیسم مفصلی دارید باید به پزشک مراجعه کنید تا او علت این علائم را شناسایی کند.
تشخیص سریع روماتیسم مفصلی مهم است زیرا درمان زودهنگام می تواند جلوی بدتر شدن بیماری شما را گرفته و خطر ایجاد مشکلات دیگری مانند آسیب به مفاصل را کاهش دهد.

برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.