بلاگ و مقالات, عفونی

هیپوکالمی چیست ؟ همه چیز در رابطه با هیپوکالمی

هیپوکالمی چیست ؟ همه چیز در رابطه با هیپوکالمی

هیپوکالمی چیست

 ما با فراهم کردن بستری مناسب برای کاربران ازپزشک ، بر این تلاش هستیم تا در رابطه با تمام بیماری ها توضیحاتی هر چند مختصر ارائه کنیم. به این دلیل که شما بتوانید هر زمان که نیاز داشتید از مطالب ما استفاده کنید و به پاسخ درست دسترسی داشته باشید . همچنین با نصب اپلیکیشن ازپزشک می توانید در هر زمان و مکان ، از بهترین متخصصان تیم مشاوره آنلاین بگیرید و در خانه ویزیت شوید . در این مطلب از مقالات ، در رابطه با بیماری هیپوکالمی صحبت خواهیم کرد . هیپوکالمی زمانی در بدن اتفاق می افتد که سطح پتاسیم در خون از حد نرمال پایین تر باشد و کمبود پتاسیم در بدن هم زمانی رخ می دهد که فرد به اندازه کافی از مواد غذایی که روزانه مصرف می کند ، پتاسیم دریافت نکند . همچنین ممکن است فرد پتاسیم زیادی را از طریق اسهال طولانی و یا استفراغ از دست بدهد.
پتاسیم یکی از مهم ترین مواد معدنی در بدن است و باید نقش خود را در بدن به درستی انجام بدهد . باید بدانید که پتاسیم یکی از الکترولیت هایی است که وظایف مختلفی در اندام های بدن  دارد . به این صورت که این ماده حافظ ضربان قلب ، انتقال امواج عصبی ، آزاد شدن انسولین از پانکراس ، انبساط عضلات و حفظ تعادل مایعات در بدن بوده و حسابی نقش دارد . به همین دلیل است که کمبود این ماده معدنی در بدن ، می تواند بسیار آسیب برساند. ما در ادامه این مطلب پزشکی ، در رابطه با علائم ، درمان و هر آنچه که به هایپوکالمی ارتباط دارد صحبت خواهیم کرد .

بیماری هیپوکالمی

هیپوکالمی یعنی چه؟ همانگونه که عنوان کردیم هیپوکالمی زمانی در بدن اتفاق می افتد که سطح پتاسیم در خون از حد نرمال پایین تر باشد و کمبود پتاسیم در بدن هم زمانی رخ می دهد که فرد به اندازه کافی از مواد غذایی که روزانه مصرف می کند ، پتاسیم دریافت نکند . همچنین ممکن است فرد پتاسیم زیادی را از طریق اسهال طولانی و یا استفراغ از دست بدهد .

کلیه ها اندازه پتاسیم در بدن را کنترل می کنند و اجازه می دهند تا پتاسیم اضافی در بدن ، از طریق تعریق و یا ادرار از بدن خارج شود.
مواردی که در ادامه عنوان می کنیم هم به عنوان هیپوکالمی شناخته می شوند :

  • سندرم هیپوکالمیک
  • سندرم کم پتاسیم
  • سندرم هیپوپتاسمی

علائم هیپوکالمی

پزشکان زمانیکه میزان پتاسیم فردی کمتر از ۲.۵ میلی مول در لیتر باشد ، فرد را دارای هیپوکالمی شدید می دانند . علائم هیپوکالمی هم کاملا به شدت آن در بدن بستگی دارد به همین دلیل هیپوکالمی خفیف در بدن معمولا علائمی ایجاد نمی کند . در برخی موارد ، سطح پایین پتاسیم در بدن می تواند به آریتمی یا ریتم غیر طبیعی قلب و همچنین ضعف شدید عضلانی منجر شود . علائم هیپوکالمی می تواند فشار خون بالا ، یبوست ، مشکلات کلیوی ، خستگی و مشکلات قلبی را هم شامل شود .

برای درک درست از این بیماری ، باید بگوییم که علائم هیپوکالمی تنها زمانی که خون به میزان بسیار پایین در بدن ظاهر شود نمایان می شود. برای مثال نشانه های علائم این بیماری در سیستم گوارش ، کلیه ها ، قلب ، عضلات و اعصاب خودش را نشان می دهد که این علائم ضعف ، خستگی ، خواب آلودگی ، بی حسی ، بی اشتهایی ، یبوست ، تشنگی، تهوع ، نفخ ، انقباض شکمی و انقباض عضلانی به همراه دارد .
تمام این علائمی که عنوان کردیم همه در مراحل اولیه بیماری خودشان را نمایان می کنند .
همچنین علائمی چون فلج ، نارسایی تنفسی ، انقباض بافت ماهیچه و انسداد روده ای هم زمانی که سطح پتاسیم خون به طور قابل توجهی کاهش پیدت کند نمایان می شوند .

علائم هیپوکالمی

علائم هیپوکالمی

علائمی مانند غیر طبیعی بودن ریتم قلب ، افت قند خون و ضربان قلب نا منظم در افرادی که شرایط زیر را دارند نیز بسیار مشهود است :

  1. ضربان قلب نارس
  2. نارسایی قلبی
  3. فیبریلاسیون
  4. تند تپشی یا تاکیکاردی

در صورت بروز هر کدام از این علائم ، ازپزشک مشاوره آنلاین بگیرید و از شدت گرفتن آن جلوگیری کنید . چنانچه علائمی چون گرفتگی عضلانی  ، تپش قلب و یا ضعف دارید ، همین الان اپلیکیشن ازپزشک را نصب کنید و از بهترین متخصصان تیم مشاوره آنلاین دریافت کنید و در خانه ویزیت شوید .  چرا که بدون وجود علائم ، تا زمانی که آزمایش معمول خون نداشته باشید ، سطح هیپوکالمی را نمی توانید تشخیص دهید .

 

یکی از جذابیت‌های اپلیکیشن از پزشک این است که بیمار امکان دریافت مشاوره با متخصص عفونی انلاین و مشاوره پزشکی آنلاین را داشته، و با استفاده از این خدمات می‌توانند بدون اتلاف وقت، با صرف هزینه کم‌تر، و بدون نیاز به تحمل شلوغی مطب به صورت کاملا آنلاین ازپزشک مورد نظر خود به راحتی مشاوره آنلاین رایگان دریافت نمائید و یا ویزیت شوید. برای استفاده از این خدمات ارزشمند کافی است اپ ازپزشک را نصب کرده تا از تمامی خدمات مخصوص بیماران بهره‌مند شوید.

عوارض هیپوکالمی چیست ؟

در ادامه عوارض بیماری هیپوکالمی را بررسی خواهیم کرد :

  1. یبوست . همانگونه که در ابتدای متن به آن اشاره کردیم ، پتاسیم نقش بسیار مهمی در انتقال پیام از مغز به عشلات بدن را بر عهده دارد . به همین دلیل زمانی که سطح پتاسیم پایین باشد می تواند بد روی ماهیچه های روده تاثیر بسزایی بگذارد ، باعث یبوست و نفخ شود .
  2. فشار خون بالا . قطعا سطح پتاسیم هر فردی می تواند بر فشار خون آنها تاثیر بگذارد . به نوعی که سطح پایین پتاسیم منجر به افزایش فشار خون شود . خصوصا در افرادی که نمک زیاد مصرف می کنند . به همین دلیل پتاسیم به اندازه کافی ، نقش بسیار مهمی در باز شدن رگ های خونی داشته و به پایین آمدن فشار خون نیز کمک می کند . ازپزشک توصیه می کند افرادی که فشار خون بالا دارند میزان سدیم را کاهش دهند و در عوض مصرف پتاسیم را افزایش دهند .
  3. ضعف عضلانی . کمبود پتاسیم در بدن می تواند بر سایر عضلات از جمله بازو و پاها تاثیر بگذارد و به گرفتگی عضلات منجر شود . افراد از طریق تعریق بدن ، مقداری از پتاسیم را از دست می دهند . به همین دلیل است که تعریق ناشی از فعالیت های بدنی در آب و هوای گرم می تواند به ضعف عضلانی یا گرفتگی عضلات منجر شود .
  4. مشکلات تنفسی . هیپوکالمی شدید در افراد ، به مشکلات تنفسی در آنها منجر می شود. همانگونه که می دانید ، تنفس به چندین عضله از جمله دیافراگم نیاز دارد . به همین دلیل اگر سطح پتاسیم فرد پایین بیاید ، امکان دارد دیافراگم به درستی کار نکند و فرد برای داشتن تنفس عمیق ، با مشکل مواجه شود .
  5. فلج عضلات . افرادی که هیپوکالمی شدید داشته باشند ممکن است فلج عضلات را تجربه کنند .
  6. تکرر ادرار . کلیه ها یک وظیفه مهم دارند و باید مواد زائد بدن را از بین ببرند و سطح مایعات و الکترولیت ها چون سدیم و پتاسیم را تنظیم کنند . هیپوکالمی شدید در بدن فرد باعث می شود در تعادل مایعات و الکترولیت ها در جریان خون اختلال ایجاد شود که این موضوع می تواند منجر به افزایش ادرار در فرد شود .
  7. خستگی مفرط . با کاهش سطح پتاسیم در بدن ، طیف گسترده ای از عملکردهای بدن تحت تاثیر قرار بگیرد و بدون انرژی بودن و خستگی جسمی و روحی ، فرد را در بر بگیرد .
  8. ضربان قلب نا منظم . با داشتن این شرایط ، خطرات برای افراد دارای هیپوکالمی افزایش پیدا کند
    . اگر از داروها، به ویژه دیورتیک ها استفاده کنید.
    . بیماری طولانی مدتی همراه با اسهال و استفراغ داشته باشید .
عوارض هیپوکالمی

عوارض هیپوکالمی

درمان هیپوکالمی چیست ؟

در ابتدا باید بگوییم که فردی که هیپوکالمی همراه با علائم دارد ، باید هر چه سریع تر بستری شود . مبتلایان باید این اطمینان را داشته باشند که ریتم قلب آنها کاملا طبیعی باشد .
شاید مکمل های طبیعی برای درمان کمبود پتاسیم استفاده شوند اما در مواردی باید پتاسیم از طریق تزریق داخل وریدی به بدن برسد . مواردی چون :

  • اگر سطح پتاسیم به طور جدی در بدن پایین باشد .
  • اگر با توجه به مصرف مکمل های غذایی ، همچنان افزایش سطح پتاسیم رخ ندهد .
  • اگر پایین بودن سطح پتاسیم ، اختلالاتی در سیستم قلب ایجاد کرده باشد .

درمان سطح پایین پتاسیم در بیمارستان هم به چندین رویکرد مرحله ای نیاز دارد .

  1. حذف علل . یعنی پس از شناسایی علت ، پزشک درمان درست را تشخیص دهد .
  2. سطح پتاسیم باز گردد . که برای این مورد باید از مکمل های پتاسیم استفاده شود . البته لازم به ذکر است که رفع سریع سطح پتاسیم در بدن هم می تواند عوارض جانبی چون ریتم غیر طبیعی در قلب ایجاد کند .
  3. نظارت درست بد سطح پتاسیم در طول بستری شدن بیمار . به این صورت که مدام باید ، پزشک یا پرستار ، سطح پتاسیم بیمار را بررسی کند . چرا که سطح پتاسیم بالا عوارض جانبی همراه دارد . بعد از ترخیص ، پزشک رژیم غذایی غنی از پتاسیم توصیه می کند . پس چنانچه به مصرف مکمل های غذایی نیاز داشتید ، حتما مکمل ها را با مایعات فراوان و بعد از غذا مصرف کنید .
    اگر علائم را دارید ، از طریق ویزیت آنلاین ازپزشک ، با بهترین متخصصان در رابطه با درمان هیپوکالمی اقدام کنید .

برای افرادی که هیپوکالمی خفیف دارند هم ممکن است پزشک این موارد را پیشنهاد کند :

  1. قطع یا کاهش دوز داروهایی که هیپوکالمی را تشدید کند .
  2. مصرف روزانه مکمل های پتاسیم
  3. مصرف غذاهای سرشار از پتاسیم مانند میوه و سبزیجات
  4. مصرف داروهایی که سطح پتاسیم در بدن را افزایش دهند

درخواست نوشتن آزمایش آنلاین دهید!
آزمایش میخوای بدی و نیاز به نسخه اینترنتی آزمایش داری؟ درخواست نوشتن نسخه آزمایش آنلاین ازپزشک داری؟
قبل از درخواست ویزیت آنلاین، از طریق اپلیکیشن ازپزشک با قیمت خیلی مناسب درخواست نوشتن آزمایش آنلاین بده و بعد از انجام آزمایش با جواب آزمایشت ازپزشک ویزیت بگیر!

درمان خانگی هیپوکالمی

برای درمان خانگی هیپوکالمی باید از انجام فعالیت های شدید و طولانی جسمی که باعث تعریق و کاهش پتاسیم در بدن می شود خودداری کنید .
شما باید از مصرف مکمل ها، ملین ها و قرص های افزایش ادرار خودداری کنید. البته داروهای تجویز شده پزشک را بدون مشورت قطع نکنید .

پتاسیم در طیف وسیعی از مواد غذایی مانند میوه ، سبزیجات ، گوشت ، آجیل ، لبنیات و غلات وجود دارد . باید بدانید که بدن هر فرد ، حدود ۸۵ تا ۹۰ درصد از پتاسیم را از طریق مصرف همین مواد غذایی جذب می کند .

درمان خانگی هیپوکالمی

درمان خانگی هیپوکالمی

اثرات هیپوکالمی بر قلب

  • کاهش تدریجی و محو شدن موج تی T
  • شکل گرفتن موج U که ممکن است با T اشتباه شود
  • پایین رفتن ST به شکل افقی و صاف یا با تقعر رو به بالا

مراقبت پرستاری در هیپوکالمی

پرستاران مسئولیت ها و وظایف زیادی در قبال بیماران دارند. به همین دلیل برای مراقبت های درمانی در رابطه با تمام تصمیمات و عملکردهایشان باید پاسخگو باشند . به همین دلیل از آنها انتظار می رود با توجه به فرایندهای پرستاری ، مهارت های درمانی و اصول آموزش عمل کنند .

تزریق وریدی یکی از مهم ترین مسئولیت های اساسی پرستاران است. پرستاری وریدی در ارتباط با مایعات و الکترولیت ها، جلوگیری از عفونت ، کودکان ، سرطان شناسی ، داروشناسی ، کاربرد بالینی ، تغذیه غیر دهانی و انتقال خون تعریف شده است. به همین دلیل مسئولیت پرستار این است که در رابطه با عملکردها ، تصمیمات ، قضاوت ها و عدم عملکردها پاسخگو باشد .

از این که همراه ما بودید از شما صمیمانه سپاسگزاریم . در صورت نیاز می توانید از مشاوره آنلاین و ویزیت آنلاین ازپزشک بهره ببرید و بدون نگرانی در خانه درمان شوید .

منابع علمی این مطلب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.