نفرولوژی (کلیه و مجاری ادرار)

درمان بزرگی پروستات

درمان بزرگی پروستات

دکتر آنلاین اورولوژی برای درمان پروستات

 

هیپرپلازی خوش خیم پروستات (BPH) که در اصطلاح عامیانه به آن بیماری پروستات نیز می گویند یا بزرگ شدن غده پروستات – یک بیماری شایع با افزایش سن مردان است. بزرگ شدن غده پروستات می تواند علائم ادراری ناراحت کننده ای مانند مسدود کردن جریان ادرار از مثانه ایجاد کند. همچنین می تواند باعث مشکلات مثانه، مجاری ادرار یا کلیه شود. چندین درمان موثر برای بزرگ شدن غده پروستات وجود دارد، از جمله داروها، درمان های کم تهاجمی و جراحی. در ادامه به بررسی مواردی که به درمان بزرگی پروستات کمک می کنند می پردازیم.

 

درمان خانگی بزرگی پروستات

درمان دارویی و در صورت لزوم جراحی قدم اول و اصلی درمان بزرگی پروستات می باشند. تغذیه مناسب و رعایت اصول بهداشتی نیز در کنار درمان دارویی می توانند کمک کننده باشند. ازجمله درمان های خانگی بزرگی پروستات، می توان به موارد زیر اشاره نمود:

 

گزنه

اگرچه که لمس اتفاقی گیاه گزنه با درد تیز و آزاردهنده ای همراه می باشد، اما فواید درمانی متعددی نیز برای گیاه گزنه ذکر شده است. از ریشه گزنه برای درمان علائم بیماری پروستات در اروپا استفاده می شود. استفاده از گزنه در کاهش شدت تکرر ادرار، شب ادراری و احساس فوریت در دفع ادرار موثر می باشد.

گاهی اوقات گزنه در ترکیب با سایر درمان های طبیعی بزرگی پروستات مانند پیژوم یا نخل اره ای استفاده می شود. عوارض جانبی گزنه معمولاً خفیف می باشند. ناراحتی معده و بثورات پوستی گاهی به دنبال مصرف ریشه گزنه گزارش شده است.

 

لیکوپن

یک رنگدانه طبیعی است که در بسیاری از میوه ها و سبزیجات وجود دارد. گوجه‌فرنگی غنی‌ترین منبع لیکوپن در دسترس افراد می باشد. معمولاً هر چه میوه یا سبزی،  صورتی تر یا قرمزتر باشند، میزان لیکوپن آن ها نیز بیشتر می باشد. از جمله منابع دیگر لیکوپن می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • پاپایا
  • گریپ فروت صورتی
  • هندوانه
  • هویج
  • فلفل دلمه ای قرمز
  • زردآلو
  • کلم قرمز

 

چای سبز

حاوی سطوح بالایی از آنتی اکسیدان ها می باشد که در تقویت سیستم ایمنی موثر می باشند، و به طور بالقوه رشد سلول های خوش خیم پروستات را کند می کنند. البته توجه داشته باشید که چای سبز حاوی کافئین نیز می باشد. کافئین می‌تواند مثانه را تحریک کند و باعث تشدید تکرر ادرار و علائم بزرگی پروستات گردد.

 

سویا

یک مهارکننده 5 آلفا ردوکتاز و یک استروژن با قدرت کم است. سویا ممکن است مکان‌های گیرنده‌ای را که استروژن‌های قوی‌تر برای افزایش تجمع دی هیدرو تستوسترون استفاده می‌کنند، مسدود کند و از این طریق مانع رشد سلول های پروستات گردد.

بتا سیتوسترول نیز یکی از ترکیبات اصلی سویا می باشد. تحقیقات نشان داده است که مصرف بتا سیسترول با افزایش جریان ادرار و کاهش حجم باقیمانده ادرار در مثانه همراه می باشد.

 

زغال اخته

دارای خواص ضدالتهابی می باشد. برخی تحقیقات کوچک نشان داده اند که مصرف زغال اخته با بهبود و افزایش جریان ادرار و کاهش حجم ادرار باقی مانده در مثانه همراه بوده است. البته مصرف آن برای درمان بزرگی پروستات هنوز نیازمند تحقیقات بیشتری می باشد.

 

امگا 3

رژیم غذایی غنی از اسیدهای چرب امگا 3 می تواند در کاهش التهاب پروستات کمک کننده باشد. غذاهای غنی از اسیدهای چرب امگا 3 شامل ماهی های آب سرد مانند سالمون، ساردین و همچنین تخم مرغ، گردو و برخی روغن های گیاهی می باشند.

 

برای درمان بزرگی پروستات چه بخوریم؟

برای مشکلات بزرگی پروستات (هایپرپلازی پروستات)، تغذیه مناسب می‌تواند کمک کننده باشد. برخی از راهکارهای تغذیه‌ای شامل:

1. مصرف میوه‌ها و سبزیجات: حاوی آنتی‌اکسیدان‌ها هستند که به سلامت پروستات کمک می‌کنند.

2. استفاده از گردو: منابع اسید چرب امگا-3 را فراهم می‌کند که برای سلامت پروستات مفید است.

3. کاهش مصرف آب زیاد در شب: این به کاهش نیاز به تخلیه پروستات در شب کمک می‌کند.

4. محدودیت مصرف الکل و قهوه: برخی از افراد حساسیت به این مواد دارند که ممکن است به سلامت پروستات آسیب برساند.

5. مصرف مواد غذایی که شیرین کننده های صنعتی دارند تا جای ممکن میبایست به کمترین میزان برسد.

 

مهمتر از همه، مشاوره با پزشک شما برای درمان صحیح و مناسب بیماری پروستات بسیار اهمیت دارد.

 

 

علائم بزرگ شدن پروستات

شدت علائم در افرادی که بزرگ شدن غده پروستات دارند متفاوت است، اما علائم به تدریج در طول زمان بدتر می شوند.  علائم و نشانه های رایج BPH عبارتند از:

  • نیاز مکرر یا فوری به ادرار کردن
  • افزایش تکرر ادرار در شب (شب ادراری)
  • مشکل در شروع ادرار
  • جریان ضعیف ادرار یا جریانی که قطع و وصل می شود
  • قطره چکانی شدن در انتهای ادرار
  • ناتوانی در تخلیه کامل مثانه

 

درمان پروستات

درمان پروستات

 

علائم و نشانه های کمتر رایج عبارتند از:

اندازه پروستات شما لزوماً شدت علائم شما را تعیین نمی کند.  برخی از مردان با پروستات فقط کمی بزرگ می‌توانند علائم قابل توجهی داشته باشند، در حالی که سایر مردان با پروستات بسیار بزرگ می‌توانند تنها علائم جزئی ادراری داشته باشند.

در برخی از مردان، علائم در نهایت تثبیت می شود و حتی ممکن است با گذشت زمان بهبود یابد.

 

سایر علل احتمالی علائم ادراری

  • عفونت مجاری ادراری
  • التهاب پروستات (پروستاتیت)
  • تنگی مجرای ادرار
  • زخم در گردن مثانه در نتیجه جراحی قبلی
  • سنگ مثانه یا کلیه
  • مشکلات مربوط به اعصابی که مثانه را کنترل می کنند
  • سرطان پروستات یا مثانه

 

یکی از خدمات فوق‌العاده اپلیکیشن ازپزشک که باعث محبوبیت آن در بین بیماران و پزشکان عزیز شده است امکان دریافت ویزیت پزشک آنلاین و یا مشاوره پزشک تصویری می‌باشد در واقع سامانه ازپزشک با قرار دادن این خدمات ارزشمند در سامانه خود باعث شده تا در هر مکانی و هر زمانی بتوانید به راحتی از این خدمات استفاده نمائید. فقط کافی است همین الان اپ ازپزشک را نصب کرده تا از تمامی خدمات این مجموعه برخوردار شوید.

 

چه زمانی باید به متخصص اورولوژی مراجعه کرد

اگر مشکلات ادراری دارید، حتی اگر علائم ادراری را آزاردهنده نمی‌دانید، مهم است که علل زمینه‌ای را شناسایی کند. مشکلات ادراری درمان نشده ممکن است منجر به انسداد مجاری ادراری شود. اگر قادر به دفع ادرار نیستید، فوراً به دنبال تماس با دکتر اورولوژی باشید.

 

 

علل بیماری پروستات

غده پروستات در زیر مثانه شما قرار دارد.  لوله ای که ادرار را از مثانه به خارج از آلت تناسلی (پیشابراه) منتقل می کند از مرکز پروستات می گذرد.  هنگامی که پروستات بزرگ می شود، شروع به مسدود کردن جریان ادرار می کند.

اکثر مردان رشد پروستات را در طول زندگی دارند.  در بسیاری از مردان، این رشد مداوم پروستات را به اندازه ای بزرگ می کند که علائم ادراری ایجاد کند یا به طور قابل توجهی جریان ادرار را مسدود کند.

کاملاً مشخص نیست که چه چیزی باعث بزرگ شدن پروستات می شود.  با این حال، ممکن است به دلیل تغییرات در تعادل هورمون های جنسی با افزایش سن مردان باشد.

 

درمان بزرگی پروستات

درمان بزرگی پروستات

 

عوارض بیماری پروستات

عوارض بزرگ شدن پروستات می تواند شامل موارد زیر باشد:

ناتوانی ناگهانی در دفع ادرار (احتباس ادرار).  ممکن است لازم باشد یک لوله (کاتتر) در مثانه قرار دهید تا ادرار را تخلیه کند.  برخی از مردان مبتلا به بزرگی پروستات برای رفع احتباس ادراری نیاز به جراحی دارند.

عفونت های دستگاه ادراری (UTIs).  ناتوانی در تخلیه کامل مثانه می تواند خطر عفونت در دستگاه ادراری شما را افزایش دهد.  اگر عفونت ادراری مکرر رخ دهد، ممکن است برای برداشتن بخشی از پروستات به جراحی نیاز داشته باشید.

سنگ مثانه.  اینها معمولاً به دلیل ناتوانی در تخلیه کامل مثانه ایجاد می شوند.  سنگ مثانه می تواند باعث عفونت، تحریک مثانه، خون در ادرار و انسداد جریان ادرار شود.

آسیب مثانه.  مثانه ای که به طور کامل تخلیه نشده است می تواند به مرور زمان کشیده و ضعیف شود.  در نتیجه، دیواره عضلانی مثانه دیگر به درستی منقبض نمی شود و تخلیه کامل مثانه را دشوارتر می کند.

آسیب کلیه.  فشار در مثانه ناشی از احتباس ادرار می تواند مستقیماً به کلیه ها آسیب برساند یا عفونت مثانه را به کلیه ها برساند.

اکثر مردان مبتلا به بزرگی پروستات به این عوارض دچار نمی شوند.  با این حال، احتباس حاد ادرار و آسیب کلیه می تواند تهدیدی جدی برای سلامتی باشد.

اعتقاد بر این است که داشتن پروستات بزرگ خطر ابتلا به سرطان پروستات را افزایش نمی دهد.

 

سرطان پروستات

در واقع سرطانی است که در پروستات ایجاد می شود. پروستات یک غده گردویی شکل در مردان است که مایع منی تولید می کند که اسپرم را تغذیه و حمل می کند.

سرطان پروستات یکی از شایع ترین انواع سرطان است. بسیاری از سرطان های پروستات به کندی رشد می کنند و به غده پروستات محدود می شوند، لذا با این آسیب جدی همراه نمی باشند. با این حال، در حالی که برخی از انواع سرطان پروستات به کندی رشد می کنند و ممکن است به حداقل درمان یا حتی بدون درمان بهبود یابند، انواع دیگر تهاجمی هستند و می توانند به سرعت پخش شوند.

پیشنهاد ویژه: مطالعه مقاله سرطان پروستات

 

درخواست نوشتن آزمایش آنلاین دهید!
آزمایش میخوای بدی و نیاز به نسخه اینترنتی آزمایش داری؟ درخواست نوشتن نسخه آزمایش آنلاین ازپزشک داری؟
قبل از درخواست ویزیت، از طریق اپلیکیشن ازپزشک با قیمت خیلی مناسب درخواست نوشتن آزمایش آنلاین بده و بعد از انجام آزمایش با جواب آزمایشت ازپزشک ویزیت بگیر!

 

علل بیماری پروستات

علل بیماری پروستات

 

عوامل خطر سرطان پروستات

مواردی که می توانند خطر ابتلا به سرطان پروستات را افزایش دهند عبارتند از:

سن بالاتر.  خطر ابتلا به سرطان پروستات با افزایش سن افزایش می یابد.  بعد از 50 سالگی بیشتر شایع است.

نژاد.  به دلایلی که هنوز مشخص نشده است، افراد سیاه پوست نسبت به سایر نژادها در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به سرطان پروستات هستند.  در افراد سیاهپوست، سرطان پروستات نیز به احتمال زیاد تهاجمی یا پیشرفته است.

سابقه خانوادگی.  اگر یکی از خویشاوندان درجه یک، مانند والدین، خواهر و برادر یا فرزند، مبتلا به سرطان پروستات تشخیص داده شده باشد، ممکن است خطر ابتلا در شما افزایش یابد.  همچنین، اگر سابقه خانوادگی ژن‌هایی دارید که خطر ابتلا به سرطان سینه را افزایش می‌دهند (BRCA1 یا BRCA2) یا سابقه خانوادگی بسیار قوی سرطان سینه، احتمال ابتلا به سرطان پروستات در شما بیشتر است.

چاقی.  احتمال ابتلا به سرطان پروستات در افرادی که چاق هستند در مقایسه با افرادی که وزن سالمی دارند بیشتر است، اگرچه مطالعات نتایج متفاوتی داشته است.  در افراد چاق، سرطان به احتمال زیاد تهاجمی تر است و احتمال عود پس از درمان اولیه بیشتر است.

 

پیشنهاد مقاله: بیماری مردان| درما بیماری تناسلی مردان

 

 

منابع علمی این مطلب

  1. Benign prostatic hyperplasia (BPH)
  2. Prostate cancer

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.