پزشکی, جراحی‌ها

پیوند پوست

پیوند پوست

پیوند پوست

پیوند پوست چیست؟

پیوند پوست یک روش جراحی است که شامل برداشتن پوست از ناحیه ای از بدن و انتقال آن به ناحیه دیگری از بدن می شود.  این جراحی ممکن است در صورتی انجام شود که بخشی از بدن شما پوشش محافظ پوست خود را به دلیل سوختگی، جراحت یا بیماری از دست داده باشد.

پیوند پوست در بیمارستان انجام می شود.  بیشتر پیوندهای پوستی با بیهوشی عمومی انجام می‌شوند، به این معنی که شما در طول عمل خواب خواهید بود و هیچ دردی احساس نمی‌کنید.

چرا پیوند پوست انجام می شود؟

چرا پیوند پوست انجام می شود؟

پیوند پوست روی ناحیه ای از بدن که پوست از بین رفته است قرار می گیرد.  دلایل رایج پیوند پوست عبارتند از:

درمان سوختگی های عمیق
از بین بردن ضایعات از یک بیماری پوستی
بستن زخم های بزرگ و باز
درمان جراحات فشاری یا زخم بستر، یا سایر زخم‌های روی پوست که به خوبی بهبود نیافته‌اند.
جراحی سرطان پوست
انواع پیوند پوست

گراف پوستی

دو نوع اصلی گرافت پوستی وجود دارد: گرافت های ضخیم تقسیم شده و گرافت های تمام ضخیم.

گرافت های با ضخامت تقسیم شده

پیوند با ضخامت تقسیم شامل برداشتن لایه بالایی پوست – اپیدرم – و همچنین بخشی از لایه عمیق تر پوست به نام درم است.

جراح این لایه‌ها را از محل اهداکننده، که ناحیه‌ای است که پوست سالم در آن قرار دارد، برمی‌دارد.  پیوندهای پوستی با ضخامت شکاف اغلب از قسمت جلویی یا بیرونی ران، شکم، باسن یا پشت ایجاد می‌شوند.

جراحان از گرافت هایی با ضخامت تقسیم شده برای پوشاندن نواحی بزرگ تری از پوست آسیب دیده استفاده می کنند.

این پیوندها معمولاً شکننده هستند و معمولاً ظاهری براق یا صاف دارند.  همچنین ممکن است رنگ پریده تر از پوست مجاور دیده شوند.

گرافت های با ضخامت به راحتی به اندازه پوست پیوند نشده رشد نمی کنند، بنابراین کودکانی که آنها را دریافت می کنند ممکن است با افزایش سن به پیوندهای اضافی نیاز داشته باشند.

گرافت های تمام ضخامت
Full thickness

یک پیوند تمام ضخامت تمام اپیدرم و درم را از اهدا کننده خارج می کند.  جراحان معمولاً پوست سالم را از شکم، کشاله ران، ساعد یا ناحیه بالای ترقوه می گیرند.

گرافت‌ها معمولاً قطعات کوچک‌تری از پوست هستند، زیرا جراح معمولاً محل اهداکننده را در یک برش مستقیم با بخیه‌ها یا منگنه‌ها به هم می‌کشد و می‌بندد.

پزشکان اغلب از گرافت های تمام ضخامت برای زخم های کوچک در قسمت های قابل مشاهده بدن مانند صورت استفاده می کنند.  بر خلاف گرافت های ضخیم، گرافت های تمام ضخیم با پوست اطراف خود ترکیب می شوند و نتیجه زیبایی بهتری دارند.

چگونه برای پیوند پوست آماده شویم

پزشک شما احتمالاً چندین هفته قبل از پیوند پوست شما را برنامه ریزی می کند، بنابراین شما زمان لازم برای برنامه ریزی برای جراحی را خواهید داشت.

شما باید برنامه ریزی کنید که از قبل در مورد داروهای تجویزی یا بدون نسخه ای که مصرف می کنید، از جمله ویتامین ها و مکمل ها، به پزشک خود اطلاع دهید.  برخی از داروها، مانند آسپرین، می توانند با توانایی خون برای تشکیل لخته تداخل داشته باشند.

ممکن است پزشک از شما بخواهد که دوز مصرفی خود را تغییر دهید یا مصرف این داروها را قبل از جراحی متوقف کنید.

علاوه بر این، سیگار کشیدن یا استفاده از محصولات تنباکو توانایی شما برای بهبودی پس از پیوند پوست را مختل می‌کند، بنابراین پزشک احتمالاً از شما می‌خواهد که قبل از جراحی سیگار را ترک کنید.

همچنین پزشک به شما می گوید که بعد از نیمه شب روز عمل چیزی نخورید یا ننوشید.  این کار برای جلوگیری از استفراغ و خفگی شما در حین جراحی در صورتی است که بیهوشی باعث تهوع شما شود.

همچنین باید برای آوردن یکی از اعضای خانواده یا دوست خود برنامه ریزی کنید که بتواند شما را پس از جراحی به خانه برساند.  بیهوشی عمومی ممکن است بعد از عمل باعث خواب آلودگی شما شود، بنابراین تا زمانی که اثرات کاملاً از بین نرود، نباید رانندگی کنید.

همچنین ایده خوبی است که یک نفر در چند روز اول پس از جراحی در کنار شما بماند.  ممکن است برای انجام برخی کارها و گردش در خانه به کمک نیاز داشته باشید.

 

روش پیوند پوست

یک جراح با برداشتن پوست  از محل اهدا کننده، عمل را آغاز می کند.

اگر پیوندی با ضخامت تقسیم می‌کنید، جراح پوست ناحیه‌ای از بدن شما را که معمولاً توسط لباس پنهان شده است، مانند لگن یا قسمت بیرونی ران شما برمی‌دارد.  اگر پیوندی با ضخامت کامل دریافت می کنید، جراح شما احتمالاً از شکم، کشاله ران، ساعد یا ناحیه بالای استخوان ترقوه به عنوان محل اهدا کننده استفاده می کند.

پس از برداشتن پوست از محل اهدا کننده، جراح آن را با دقت روی ناحیه پیوند قرار داده و آن را با یک پانسمان جراحی، منگنه یا بخیه محکم می کند.

اگر پیوندی با ضخامت تقسیم شده باشد، ممکن است “مشبکه” شده باشد.

این شامل برش دادن چندین شکاف در پیوند توسط جراح می شود تا آن را بکشد تا پوست کمتری از محل اهدا کننده شما برداشت کند.  این همچنین اجازه می دهد تا مایع از زیر پیوند پوست تخلیه شود.  جمع آوری مایع در زیر پیوند ممکن است باعث از کار افتادن آن شود.

در چند روز اول، پوست ممکن است بنفش یا قرمز به نظر برسد.  پس از حدود یک هفته ، وقتی پزشک پانسمان را برمی دارد، پوست باید صورتی به نظر برسد.  با گذشت زمان، رنگ پوست باید با رنگ پوست اطراف شما مطابقت داشته باشد.

مراقبت های بعد از پیوند پوست

مراقبت های بعد از پیوند پوست

پرسنل بیمارستان پس از جراحی شما را از نزدیک زیر نظر خواهند داشت، علائم حیاتی شما را زیر نظر می گیرند و برای کنترل هر درد به شما دارو می دهند.

اگر پیوندی با ضخامت تقسیم کرده‌اید، ممکن است پزشک از شما بخواهد که چند روز در بیمارستان بمانید تا مطمئن شود پیوند و محل اهداکننده به خوبی بهبود می‌یابند.

پیوند باید در عرض 7 روز شروع به توسعه عروق خونی و اتصال به پوست اطراف آن کند.  اگر این رگ‌های خونی در مدت کوتاهی پس از جراحی شروع به شکل‌گیری نکردند، می‌تواند نشانه‌ای باشد که بدن شما پیوند را پس می‌زند.

ممکن است بشنوید که پزشکتان می‌گوید که پیوند «گرفته نشده است».  این ممکن است به دلایل مختلفی رخ دهد از جمله:

عفونت

مایع یا خون در زیر پیوند جمع می شود
حرکت بیش از حد پیوند روی زخم
سیگار کشیدن
جریان خون ضعیف در ناحیه پیوند
اگر پیوند اول انجام نشود، ممکن است به جراحی دیگری و پیوند جدید نیاز داشته باشید.

هنگامی که بیمارستان را ترک می کنید، پزشک داروهای تجویزی برای کمک به کاهش درد به شما می دهد.  آنها همچنین به شما نحوه مراقبت از محل پیوند و محل اهداکننده را برای جلوگیری از عفونت آموزش می دهند.

به طور کلی، اگرچه پزشک دستورالعمل‌های خاصی را ارائه می‌کند، باید پانسمان را برای ۷ تا ۱۰ روز روی زخم نگه دارید.  برخی از دستورالعمل هایی که ممکن است دریافت کنید عبارتند از:

بانداژ خود را خشک و تمیز نگه دارید
تا جایی که ممکن است محل پیوند را ثابت نگه دارید
اجتناب از تماس با باند
بالا بردن محل پیوند بالاتر از سطح قلب هنگام نشستن یا دراز کشیدن، که می تواند به کاهش تورم و تجمع مایع کمک کند.
در صورت خونریزی، با استفاده از یک پارچه تمیز به مدت 10 دقیقه فشار وارد کنید
پس از آن زمان، پزشک شما بانداژ را برمی دارد و باید از برداشتن، خراشیدن یا لمس پوست پیوند شده خودداری کنید.

محل اهدا کننده در عرض 2 تا 3 هفته بهبود می یابد، اما محل پیوند کمی بیشتر طول می کشد تا بهبود یابد.  همانطور که بهبود می یابد، باید از انجام هر گونه فعالیتی که می تواند باعث کشیدگی یا آسیب به محل پیوند شود، خودداری کنید.  پزشک به شما می گوید چه زمانی از سرگیری فعالیت های معمولی بی خطر است.

در صورت مشاهده هر یک از موارد زیر باید فوراً با پزشک خود تماس بگیرید:

باند می افتد
تب در 100.4 درجه فارنهایت یا بالاتر
خونریزی کنترل نشده در محل
علائم عفونت مانند بو، رگه های قرمز که از محل دور می شوند، یا افزایش تورم یا قرمزی
لبه ها شروع به باز شدن می کنند
بدتر شدن درد
هر علامت هشدار دیگری که پزشک به شما می گوید
مراقبت از محل اهدا کننده

علاوه بر این، شما باید از محل اهدا کننده مراقبت کنید که با بانداژ نازکی پوشانده می شود.  از تماس با آن ناحیه خودداری کنید مگر اینکه دستور برداشتن یا تعویض بانداژ داده شود.

محل ممکن است برای چند روز تیر بکشد و مقداری مایع ترشح کند.  این طبیعی است، اما اگر تورم یا درد شدید در محل وجود داشت با پزشک خود تماس بگیرید.

7 تا 10 روز طول می کشد تا این ناحیه بهبود یابد.  هنگامی که پزشک بانداژ را بردارد، ممکن است ناحیه صورتی به نظر برسد.  به تدریج رنگ معمولی را به دست می آورد.

مراحل بهبود پیوند پوست

اگرچه همه افراد با سرعت متفاوتی بهبود می یابند، می توانید انتظار داشته باشید که برخی از مراحل زیر را طی کنید، زیرا پیوند پوست شما به پوست اطراف متصل می شود و شروع به بهبود می کند.

می توانید انتظار داشته باشید که حدود 7 تا 10 روز اطراف ناحیه بانداژ را بپوشید.  پس از برداشتن باند، باید از خاراندن، برداشتن یا لمس آن ناحیه در حین بهبودی خودداری کنید.

سامانه قدرت‌مند از پزشک سال‌ها است که در زمینه ارائه خدمات به بیماران فعالیت دارد و همیشه سعی را بر این داشته تا بتواند انجام این مهم را برای بیماران ساده‌تر و راحت‌تر نماید یکی از این خدمات دریافت مشاوره پزشک تصوری می‌باشد که به واسطه آن می‌توانید در هر زمان و مکانی حتی در محل کار خود ویزیت شوید یا از پزشک مورد نظرتان مشاوره دریافت نمائید.

پیوند پوست با ضخامت تقسیم شده

پس از این روش، یک متخصص مراقبت های بهداشتی احتمالاً ناحیه آسیب دیده را با یک پانسمان فشار می پوشاند و آن را از نظر عفونت نظارت می کند.  پوست شما احتمالاً در ابتدا پس از جراحی دارای رنگ بنفش یا قرمز خواهد بود.

پس از حدود 2 تا 3 هفته، محل اهدا کننده شما باید بهبود یابد.  این باعث می‌شود که این روش برای سوختگی‌های شدید و سایر شرایطی که نواحی وسیعی از بدن را تحت تأثیر قرار می‌دهند، انتخاب خوبی باشد، زیرا جراح می‌تواند پس از بهبودی از همان محل اهداکننده استفاده کند.

یکی از جذابیت‌های اپلیکیشن از پزشک این است که بیمار امکان دریافت مشاوره و ویزیت پزشک آنلاین را داشته، و با استفاده از این خدمات می‌توانند بدون اتلاف وقت، با صرف هزینه کم‌تر، و بدون نیاز به تحمل شلوغی مطب به صورت کاملا آنلاین ازپزشک مورد نظر خود به راحتی مشاوره دریافت نمائید و یا ویزیت شوید. برای استفاده از این خدمات ارزشمند کافی است اپ ازپزشک را نصب کرده تا از تمامی خدمات مخصوص بیماران بهره‌مند شوید.

پیوند پوست تمام ضخامت

پیوند پوست تمام ضخامت

پیوند پوست کامل نیز چندین هفته طول می کشد تا به طور کامل بهبود یابد، اما مراحل بهبودی کمی با پیوند پوست با ضخامت تقسیم شده متفاوت است.

در طی 24 ساعت  این روش، احتمالاً پوست شما مقداری متورم خواهد شد.  تیم مراقبت های بهداشتی شما وضعیت شما را کنترل می کند و در صورت نیاز، تغییرات پانسمان و دارو را برای کمک به مدیریت ناراحتی یا درد اعمال می کند.

پس از حدود 48 تا 72 ساعت، عروق خونی باید شروع به اتصال در محل کنند.  گردش خون کامل به پوست پیوند شده باید در حدود 4 تا 7 روز بازگردد.

با بهبودی، احساس معمول در پوست را دوباره به دست خواهید آورد.  این فرآیند ممکن است چندین هفته، ماه یا حتی سال ها طول بکشد تا به طور کامل بازگردد.

اگر به اطلاعات بیشتری در زمینه مشاوره آنلاین با متخصص پوست و مو نیاز دارید پیشنهاد ما به شما عزیزان مطالعه مقاله مشاوره آنلاین با متخصص پوست و مو و زیبایی است تا اطلاعات بیشتری در این زمینه به دست آورید.

 

منابع علمی این مطلب

https://www.healthline.com/health/skin-graft

2 دیدگاه در “پیوند پوست

  1. حسینی گفت:

    سلام من یه سوختگی عمیقی روی ساق دستم دارم که از که برای۴ سالگیم هستش بعد میخواستم بدونم جای محل اهداکننده عین اولش میشه بعد بهبودی یا جاش قراره معلوم باشه ک پیوند شده

    1. ازپزشک گفت:

      نظر تیم پزشکی ما:
      باید توجه داشته باشید که اثر باقی میمونه ولی خیلی مشهود نیست بستگی دارد به این که چقدر بگیریم از جای پیوند و بهترین جا برای پیوند گرفتن قسمت خارجی ران پا است که این نقطه اثر باقی مانده کمتری از بقیه نقاط بدن دارد.
      همچنین میتونید با خیال راحت و کاملاً در یک بستر ایمن با تیم متخصص پوست و مو در اپلیکیشن ازپزشک هم بصورت آنلاین مشورت نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.