روانپزشکی

عوارض فکر زیاد | عوارض اضطراب شدید بر روی بدن

عوارض فکر زیاد | عوارض اضطراب شدید بر روی بدن

عوارض استرس و اضطراب

عوارض فکر زیاد | عوارض اضطراب شدید بر روی بدن

اضطراب زیاد نه تنها سلامت روحی، بلکه سلامت جسمی راهم تحت تاثیر قرار می‌دهد.  درهمین ابتدا می‌گوییم که بیماری‌های گوارشی تنها قسمت کوچکی ازخطرات هستند که اضطراب و فکر زیاد به شما وارد می‌کند. خطر ابتلابه عفونت نیز از عوارض نگرانی هستند و می‌توانند حسابی مشکل ساز شوند. عملکرد سیستم های قلبی عروقی، ادراری و تنفسی هم همگی تحت کنترل همین نگرانی و اضطراب هستند. پس تا جایی که می‌شود خودتان را کنترل کرده وهمراه ما باشید. چراکه تصمیم داریم به بررسی کامل این مساله و هرآنچه که به این مورد ختم می‌شود بپردازیم.
درصورت نیاز یک مشاوره آنلاین “ازپزشک بگیرید ومشکلاتی که باعث نگرانی در شما می‌شوند رابا پزشک درمیان بگذارید.

 

همانگونه که درابتدای مطلب “ازپزشک” به آن اشاره کردیم اضطراب سلامت روحی و جسمی را تحت تاثیرقرار می‌دهند. شاید ندانید که  اضطراب می‌توانند باعث ایجاد بیماری‌های گوارشی شوند. همچنین خطر ابتلا به عفونت را افزایش داده و عملکرد سیستم‌های قلبی عروقی، ادراری و تنفسی را تغییر دهند.
کلمه اضطراب احساس بدی به آدم می‌دهدو جدااز این احساس خطرات زیادی دارد که می‌تواند سلامت فرد را برهم بزند.  البته استرس همیشه هم بد نیست و گاهی باعث می‌شود که بیشتر حواسمان به خودمان باشد. اما امان از روزهایی که فکر زیاد مزمن شوند و اثر منفی بر جا بگذارند. اما از کجا بفهمیم که میزان اضطرابمان مورد قبول و یا شدید است؟!
برای رسیدن به سوال به خوانند این مطلب ازپزشک ادامه دهید و در انتها هر سوالی داشتید کامنت کنید.

عوارض استرس بر بدن

عوارض استرس بر بدن

عوارض اضطراب

همگی استرس و اضطراب را احساس کرده و گاهی با آن مواجه شده‌ایم. در حقیقت این حس ناخوشایند واکنشی نسبت به شرایط دلهره‌آور است که وجودمان را در بر می‌گیرد. بنابراین این حس ما هم جنبه ادراکی دارد و هم واکنش فیزیکی. گاهش اوقات این حس را در هم در ذهن و هم در جسم خود تجربه می‌کنیم. شاید بتوانیم این حالت رابا کمک پزشک متخصص کنترل کنیم اما نیاز داریم تا حدودی با این موضوع آشنایی داشته باشیم.

استرس پاسخی است که بدن به تهدیدها می‌دهد تا سالم بماند. در این حالت آدرنالین و کورتیزول ترشح می‌شود؛ فشار خون، ضربان قلب و تنفس افزایش می‌یابد؛ گلوکوز در خون آزاد شده و آماده‌ی تبدیل شدن به انرژی می‌شود؛ فرایند گوارش، تولید مثل و سیستم ایمنی تحت تأثیر قرار می‌گیرد؛ جریان خون در پوست کاهش یافته و آستانه‌ی تحمل درد افزایش می‌یابد. اما مداوم این حالت خطرناک است ونیاز به کنترل دارد.

مشاوره پزشک آنلاین یکی از خدماتی است که با استفاده از آن می‌توانید بدون اتلاف وقت، با صرف هزینه کم‌تر و… با دکتر مورد نظر خود مشاوره و ویزیت شوید .  ازپزشک با قرار دادن این خدمات ارزشمند در سامانه خود باعث شده تا در هر مکانی و هر زمانی بتوانید به راحتی از این خدمات استفاده نمائید. فقط کافی است همین الان اپ ازپزشک را نصب کرده تا از تمامی خدمات این مجموعه برخوردار شوید.

علائم استرس و اضطراب شدید

از مهم‌ترین علائم استرس و اضطراب می‌توان به ضربان بالای قلب، تنفس تند، عرق کردن، ضعف، سرگیجه، بی‌خوابی اشاره کرد. عدم تمرکز، حالت تهوع، بیماری‌های گوارشی، احساس گرما یاسرمای شدید و درد قفسه سینه نیز ازدیگر علائم اضطراب هستند.  از اختلالات استرس و اضطراب هم می‌توان به اختلال اضطراب فراگیر و اختلال اضطراب اجتماعی اشاره کرد. اختلال استرس پس از آسیب روانی، اختلال وسواس فکری عملی و اختلال ترس نیز از مهم‌ترین اختلالات استرس هستند. اضطراب شدید و طولانی مدت، خطر ابتلا به بیماری‌های مزمن را نیز افزایش می‌دهد. برخی تحقیقات اولیه نشان می‌دهد که استرس و  اضطراب در ناحیه آمیگدال مغز ایجاد می‌شود. ناحیه آمیگدال مغز همان ناحیه‌ای است که پاسخ‌های عاطفی را مدیریت می‌کند.

هنگامیکه فردی دچار استرس، فشار عصبی و اضطراب شود، مغز سیگنال‌هایی به سایر قسمت‌های بدن می‌فرستد. تا با ترشح هورمون‌های آدرنالین و کورتیزول بدن را برای مبارزه با این شرایط یا فرار از این موقعیت آماده کند.

 عوارض استرس برای مردان

این مطلب را بخوانید : دفعات نرمال برای رابطه جنسی | چندبار سکس در طول هفته طبیعی است؟

زیاد بودن این هورمون‌ها در بدن بر روی اندام‌های مختلف اثر گذاشته و باعث بروز بیماری می‌شود. در ادامه برخی از این بیماری‌ها ک هستند را عنوان می‌کنیم.

نگرانی مفرط 

از شایع‌ترین عوارض استرس و اضطراب، وجود نگرانی مفرط در بدن است. نگرانی مرتبط با استرس و اضطراب به رویدادهای ایجادکننده آن ربطی ندارد.  و به طور طبیعی در پاسخ به شرایط عادی و روزمره رخ می‌دهد. با تشخیص علائم اضطراب، این نوع نگرانی باید در بیشتر روزها و حداقل به مدت شش ماه رخ دهد. همچنین باید کنترل کردن آن دشوار باشد تا بتواند از علائم اختلال محسوب شود.
این نوع نگرانی بر روی متمرکز شدن و انجام وظایف روزانه نیز تاثیر گذاشته و دشوار می‌شود. متاسفانه بیشترین ریسک ابتلا به نگرانی مفرط را افراد مجرد دارند.

هنگامی که شخصی احساس اضطراب می‌کند، دستگاه سمپاتیک آن به شرایط فرامحرک می‌رود. این امر موجب تاثیراتی درسراسر بدن مانند ضربان قلب بالا، عرق‌کردن کف دست، لرزش دست‌ها و خشکی‌دهان در فرد می‌شود.

خواص عسل | ماده ای شیرین با یک دنیا خاصیت برای درمان بیماری‌ها

عوارض استرس

این علائم استرس و اضطراب به این دلیل رخ می‌دهد که مغز اعتقاد دارد خطری در حال وقوع است. به همین دلیل بدن شما را برای واکنش به تهدید آماده می‌کند. در این حالت بدن شما خون را از سیستم گوارشی دور می‌کند.  و خون را به ماهیچه‌هایی که برای جنگ به آنها نیاز دارید هدایت می‌کند. همچنین ضربان قلب شما را افزایش داده و قدرت حواس شما را افزایش می‌دهد.
این تغییرات بدن، هنگام بروز یک تهدید واقعی نه تنها خطرناک نبوده بلکه مفید هستند. ولی اگر ترس، ریشه در ذهن شما داشته و حقیقت نداشته باشد، خطرناک است. ضربان قلب سریع، عرق کردن، لرزش و خشکی دهان همگی از عوارض استرس و اضطراب هستند.  افراد مبتلا به استرس و اضطراب نیز این نوع از برانگیختگی را برای دوره‌های زمانی طولانی تجربه کنند.

 

پیشنهاد مقاله: چت با روانشناس آنلاین رایگان

 

عوارض استرس و اضطراب شدید بر روی بدن

استرس مزمن از کیفیت زندگی می‌کاهد و ذهن تان را به هم میزند. شاید حس کنید کار کردن تحت فشار به صورت مداوم، اشکالی نداشته باشد؛ اما به عقیده‌ی پژوهشگران  استرس مزمن بر توانایی تمرکز و عملکرد مفید شما تأثیر می‌گذارد. همچنین احتمال اینکه دچار تصادف یا حادثه شوید، افزایش می‌یابد. استرس مزمن آثار شدیدی بر حافظه و توانایی یادگیری بجا می‌گذارد. در واقع استرس و اضطراب، سلول‌های مغز را نابود می‌کند.

در فرایند پاسخ به استرس، کورتیزول، گلوکوز را به ماهیچه‌ها هدایت می‌کندو باعث می‌شود سوخت کمی برای مغز باقی بماند. کورتیزول با اختلال در عملکرد انتقال ‌دهنده‌های عصبی، در فعالیت سلول‌های ارتباطی مغز نیز وقفه وارد می‌کند.
استرس بیش ازهر چیز، توانایی یادگیری در کودکان را تحت تأثیر قرار می‌دهد.
همانگونه که می‌دانید، یادگیری بر پایه‌ی دسترسی به حافظه ممکن است. به همین دلیل استرس می‌تواند توانایی دسترسی به حافظه را تحت تأثیر قرار دهد ومانع خلق حافظه‌ی جدید شود.

عوارض استرس و اضطراب بر بدن

عوارض استرس و اضطراب بر بدن

استرس احتمال بیماری‌های قلبی و سکته را افزایش می‌دهد. استرس باعث افزایش ضربان و کارکرد قلب می‌شود. به همین دلیل می‌تواند رگ‌های قلب را تنگ ‌کند و ضرب‌آهنگ آن را تحث تأثیر قرار دهد.
استرس غلظت خون و فشار خون  را هم افزایش می‌دهد.  استرس و اضطراب مزمن لایه‌ی درونی رگ‌ها را تخریب می‌کند؛ زیرا استرس مزمن التهاب ایجاد می‌کند.

استرس سیستم ایمنی را هم ضعیف می‌کند. درست زمانی که بدن احساس می‌کند باید مقابل یک خطر آنی قرار بگیرد، مبارزه با عفونت و میکروب را فراموش می‌کند. استرس سیستم ایمنی را تحت تأثیر قرار داده‌و مبارزه با بیماری‌ها را دشوارتر می‌سازد. به همین دلیل افراد مضطرب و افرادی که زیاد در موقعیت‌های استرس‌زا قرار می‌گیرند، بیشتر دچار عفونت می‌شوند.  و  متاسفانه هنگام ابتلا به سرماخوردگی یا آنفلانزا، عوارض شدیدتری را نسبت به سایرین تجربه می‌کنند.

در رابطه با عوارض استرس بیشتر بخوانید

استرس فعالیت‌های سیستم ایمنی را تخریب می‌کند. استرس باعث التهاب می‌شود که  سیستم ایمنی در پاسخ به این مشکل ترکیباتی به نام سیتوکین ارسال می‌کند. که این ترکیبات در حین مبارزه با عوامل مخرب، به سلول‌های سالم نیز آسیب می‌رسانند.
التهاب بر ایجاد و تشدید بیماری‌های مختلفی از جمله بیماری و مشکلات قلبی، آسم، دیابت و سرطان نیز تأثیرگذار است. استرس سد خونی مغز را هم تحت تأثیر قرار می‌دهد. سدی که از مغز در برابر هر ماده‌ای که وارد بدن می‌شود و قابلیت اثرگذاری بر مغز را دارد محافظت می‌کند. برای مثال محافظت دارو، سم و ویروس‌ها.

استرس مزمن انسان را پیر می‌کند.

استرس بسیاری از فرایندهای فیزیولوژیک را متوقف می‌کند. فکرش را کنید کاهش جریان خون در پوست چه آثاری به جا می‌گذارد! بدتر از آن اثر استرس مزمن در پیر شدن مغز است! با افزایش سن، سلول‌های مغز از بین می‌روند و سموم، رژیم غذایی نامناسب و ورزش نکردن این مشکل راتشدید می‌کنند. استرس با اختلال در سد خونی مغز باعث می‌شود سموم وارد مغز شوند. کورتیزول نیز، هیپوکم را تخریب کرده و در نتیجه یادگیری و به‌یادآوری به شدت دچار اختلال می‌شود.

کاهش عملکرد سد خونی مغز، عارضه‌ای است که در مبتلایان به آلزایمر بسیار دیده می‌شود. لازم به ذکر است که استرس بر ایجاد بیماری‌هایی مانند آرتریت (التهاب مفاصل)، پوکی استخوان وبیماری‌های قلبی و عروقی تأثیر می‌گذارد.

 دوبار پریود شدن در ماه | این مطلب را فقط زنان بخوانند!

استرس باعث اضافه وزن شده و  مشکلات گوارشی نیز به همراه دارد. به این دلیل که در طول پاسخ به استرس، از شدت فعالیت‌های گوارشی هم کاسته می‌شود. نفخ، دردهای شکمی، یبوست، اسهال، تُرش کردن و سندرم روده‌ی تحریک‌پذیر از نشانه‌های رایج استرس مزمن هستند. باید بدانید که استرس زخم معده و ورم روده را هم تشدید می‌کند. در مورد چاقی و اضافه وزن هم باید بگوییم .که کورتیزول باعث تجمع چربی خطرناک شکمی و افزایش میل به چربی، نمک و شکر می‌شود. شاید خوردن کربوهیدارت‌های ناسالم باعث تسکین رفتارها و کاهش عدم تعادل هورمونی ناشی از پاسخ به استرس شود. که اگر این رفتار تبدیل به عادت شود، مشکلاتی مانند دیابت و بیماری‌های قلبی برای فرد به همراه دارد.

عوارض استرس و فکر زیاد

سخن آخر

اگر این حالت را تحمل می‌کنید و می‌گذرانید به این معنا نیست که توان نداشتن استرس در زندگی را ندارید.  شاید همه‌ی استرس را نمی‌شود از زندگی  حذف کرد؛ به ااین دلیل که زندگی قابل‌ پیش‌بینی نیست و به هرحال اتفاقاتی به همراه دارد. در این میان اضطراب به اندازه،  برای تقویت سیستم ایمنی مفید است. بنابراین به جای حذف استرس سعی کنید به روشی مؤثر با استرس کنار بیایید.
پیشنهاد می‌کنیم “ازپزشک” مشاوره آنلاین بگیرید و زیر نظر بهترین متخصصان تیم، استرس خود را کنترل کنید. “مشاوران آنلاین ازپزشک” هر لحظه آماده پاسخگویی به شما عزیزان هستند. پس برای مدیریت استرس و اضطراب خود از بهترین متخصصان ما کمک بگیرید.
اگر سوالی دارید در قسمت دیدگاه ثبت کنید و در مدت زمان کوتاه از پزشکان برجسته پاسخ بگیرید.

یکی از جذابیت‌های اپلیکیشن از پزشک این است که بیمار امکان دریافت مشاوره و ویزیت پزشک آنلاین را داشته، و با استفاده از این خدمات می‌توانند بدون اتلاف وقت، با صرف هزینه کم‌تر، و بدون نیاز به تحمل شلوغی مطب به صورت کاملا آنلاین ازپزشک مورد نظر خود به راحتی مشاوره دریافت نمائید و یا ویزیت شوید. برای استفاده از این خدمات ارزشمند کافی است اپ ازپزشک را نصب کرده تا از تمامی خدمات مخصوص بیماران بهره‌مند شوید.

8 دیدگاه در “عوارض فکر زیاد | عوارض اضطراب شدید بر روی بدن

  1. Arsham گفت:

    سلام من ۱۸ سالمه یه مدته درگیر استرسو اضطراب شدیدم بطوری ک قفسه سینم بی حس میشد درد میگرفت من نگران شدم که مسکل قلبی باشه دو بار رفتم دکتر نوار قلبو اکو دادم گفت مشکل قلبی نیست و همین که فهمیدم مشکل قلبی ندارم تا ۳ روز خیالم راحت میشدو حالم خوب میشد انگار هیچ مشکلی نداشتم ولی باز مجددا این درد شروع میشه باید چیکار کنم؟مشکل قلبیه یا بخاطر استرسه ممنون میشم جواب بدین

    1. ازپزشک گفت:

      نظر تیم پزشکی ما:
      با توحه به شرح حال شما به نظر می رسد که مشکل قلبی ندارید همانگونه که اشاره به این داشتید که دو بار دکتر قلب رفتید و همکاران گفتند مشکلی ندارید اصلا جای نگرانی نیست و شما با مراجعه به همکاران روانپزشک و بررسی آنها با گذشت زمان به بهبودی دست می یابید.
      همچنین میتونید با خیال راحت و کاملاً در یک بستر ایمن با تیم متخصص روانپزشکی در اپلیکیشن ازپزشک هم بصورت آنلاین مشورت نمایید.

  2. امیر گفت:

    سلام و خسته نباشید
    من سالهاست با اضطراب مزمن زندگی کردم و الان تحت درمان روانپزشک هستم و ایشون با حداقل میزان دارو و رواندرمانی و تکنیکهای کنترل اضطراب دارند بنده رو درمان میکنند که خب خیلی هم جواب داده و خودم همکاری کردم اما گاها این اضطرابها شدیدا اوج میگیرند و ذهن من رو فلج میکنند و تاثیراتی میذارند و بعد فروکش میکنند
    میخواستم بدونم این روش درمان و تحمل این اضطرابها میتونه به مغز یا بدن اسیب بزنه یا مفیده و مشکلی نیست !؟
    با تشکر

    1. ازپزشک گفت:

      نظر تیم پزشکی ما:
      قطعاً این روش هایی که دارید ادامه میدید مفید است و مشکلی نیست. اصلاً دارو را قطع نکنید و تحت کنترل روانپزشک باشید و تکنیک های تحمل اضطراب را ادامه بدید این قطعاً به نفع شرایط شماست.

  3. امین گفت:

    سلام پدرم ۷۱, سال دارد یک ماهی میشود دچار گرفتگی عضلات در پا ویلای و کشیدگی آن شده است .نشانه ها و علایم اضطراب و نگرانی و ناراحتی را خود زیاد دارد آیا امکان دارد این گرفتگی عضلات ب اعصاب و روان او مربوط باشد؟

    1. ازپزشک گفت:

      نظر تیم پزشکی ما:
      بله بعضی از بیماری های اعصاب و روان هستند که برخی از شرایط بالینیش به عضلات پا یا اسپاسم های عضلانی هم منجر میشود اما حتماً بیمار را برای معاینات بیشتر به متخصص مغز و اعصاب ببرید.
      میتونید با خیال راحت و کاملاً در یک بستر ایمن با تیم متخصص مغز و اعصاب در اپلیکیشن ازپزشک هم بصورت آنلاین مشورت نمایید.

  4. محسن گفت:

    من سابقه اضطراب واسترس دارم شدید که به قفسه سینه چپم وخیلی کم به راست میزنه بعذی وقتها به پشتم یا به معده یا دست چپم حالت سوزش یا احساس التهاب یا رگ کشیدگی یا سر شدن انگشت دستم یا پا وغیره.. البته تحت کنترل دکتر روانپزشک هستم ولی صددرصد جواب نگرفتم لطفا راهنمایی کنید این مشکلات از قلبم است یا از اضطراب با تشکر محسن هستم از قم

    1. ازپزشک گفت:

      نظر تیم پزشکی ما:
      با توجه به شرح حال شما و علائمی که نشون میدهد شما ممکن است درگیری قلبی داشتی باشید حتماً یک نوار قلب ساده بدید که خیال پزشکان راحت شود مشکل از سوی قلب شما نباشد و سپس برای کنترل اضطراب و استرس یا خشم میتونید از مشاوران و روانشناسان با تجربه کمک بگیرید.

      میتونید با خیال راحت و کاملاً در یک بستر ایمن با تیم متخصص قلب و عروق و تیم مشاوره و روانشناسی در اپلیکیشن ازپزشک هم بصورت آنلاین مشورت نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.