پراداکسا نام تجاری دارویی با نام دابیگاتران است که از آن به عنوان داروی ضد انعقاد خون استفاده می شود. به عبارت ساده تر این دارو منجر به حرکت راحت تر خون در عروق می شود و غلظت خون را کاهش می دهد. از ویژگی های خوب این دارو مصرف خوراکی،عدم نیاز به بررسی های مداوم است. با توجه به استفاده گسترده این دارو در این مطلب سعی می شود موارد استفاده قرص پراداکسا، عوارض مصرف دارو ومطالب مرتبط با آن به طور خلاصه ذکر شود.
موارد استفاده قرص پراداکسا
این دارو در افرادی که بیماری هایی به دنبال لخته خون در آن ها ایجاد شده است استفاده می شود همانند:
- سکته
- حمله قلبی
- DVT (ایجاد لخته خون در پا)
- Pulmonary embolism(لخه خون در ریه ها)
همچنین این دارو برای افرادی که در معرض خطر احتمالی ابتلا به غلظت خون و بیماری های مرتبط با آن قرار دارند تجویز می شوند.
افرادی که ریسک ابتلای بالا دارند عبارت انذ از:
- Atrial fibrillation(نوعی ریتم نامنظم قلبی)
- فردی که اخیرا جراحی تعویض مفصل لگن یا زانو داشته است و مدت طولانی بی حرکت خواهد بود ،به دنبال آن ریسک تشکیل لخته خون و غلظت خون افزایش می یابد واستفاده از دارو های مانند پراداکسا ضروری است.
- آمبولی مغزی
- زخم معده
- مصرف داروهای ضد التهابی غیر استروییدی
عوارض مصرف داروی پراداکسا
این دارو همانند دیگر دارو های غلظت خون عوارض جانبی نیز داشته که به برخی از شایع ترین عارضه های جانبی آن می پردازیم.هر فردی که از این دارو ها استفاده میکند میبایست عوارض استفاده آن را نیز به خوبی بشناسد و در صورت رخداد به پزشک معالج در جهت رفع مشکل مراجعه کند.
عوارض این دارو عبارت است از:
- شایع ترین عارضه جانبی آن،این است که خونریزی راحت تر از حالت طبیعی رخ میدهد و علت آن رقیق تر شدن خون است. مانند خون دماغ شدن ،خونریزی بیشتر در دوران قاعدگی خانم ها،خونریزی از لثه ها و کبودی.و لازم به ذکر است در سن باای 70 سال و افرادی که مشکلات کلیوی دارند نیز احمال خونریزی افزایش می یابد.
- خونریزی در مغز نیز از عوارض نادر مصرف این دارو می باشد.
- واکنش های آلرژیک شدید
- مشاهده خون در ادرار یا مدفوع یه صورت مدفوع تیره رنگ
- التهاب و درد مفاصل
- تهوع و استفراغ
- ایجاد لخته خون در اطراف نخاع که اگر فرد تحت بیهوشی اپیدورال قرار گرفته باشد اینلخته می تواند فلج طولانی مدت ایجاد کند.
پیشنهاد ویژه: ویزیت دکتر در منزل + درمان فوری حالت تهوع
حال در صورتی که در سرفه های خود خون مشاهده کردید ،سردرد های شدید داشتید ،خون دماغ های شدید داشتید که در کمتر از 10 دقیقه بند نمی آید و تشنج برایتان اتفاق افتاده است،مشکلات ناگهانی بینایی پیدا کردید در سریع ترین زمان ممکن به پزشک مراجعه کنید چرا که ممکن است این علائم ناشی از مصرف پراداکسا باشد.درافرادی که دریچه قلب مصنوعی دارند نیز مصرف این دارو توصیه نمی شود
زمانی که شما دارو هایی همانند پراداکسا برای مقابله با غلظت خون استفاده میکنید حتما باید به نکات مهمی توجه کنید.به هنگام انجام کوچکترین جراحی یا پروسیژر باید پزشک معالج را در جریان مصرف این دارو قرار دهید.چرا که به هنگام مصرف این دارو ممکن است خونریزی ها بیشتر از حد انتظار رخ دهد و تمامی جوانب و آمادگی های لازم را باید در نظر گرفت.
یکی از جذابیتهای اپلیکیشن از پزشک این است که بیمار امکان دریافت مشاوره و مشاوره پزشکی آنلاین را داشته، و با استفاده از این خدمات میتوانند بدون اتلاف وقت، با صرف هزینه کمتر، و بدون نیاز به تحمل شلوغی مطب به صورت کاملا آنلاین ازپزشک مورد نظر خود به راحتی مشاوره دریافت نمائید و یا ویزیت شوید. برای استفاده از این خدمات ارزشمند کافی است اپ ازپزشک را نصب کرده تا از تمامی خدمات مخصوص بیماران بهرهمند شوید.
پیشنهاد مقاله : غلظت خون چیست | علائم غلظت خون و راههای درمان آن به صورت خانگی
تداخلات دارویی پراداکسا
به هنگامی که پزشک می خواهد این دارو را برای جلوگیری از غلظت خون و تشکیل لخته خون تجویز کند،حتما می بایست از دیگر دارو های مصرفی شما آگاه باشد چون تداخلات داروی پراداکسا کم نیست .برخی از داروهایی که مصرف همزمان آن ها با پراداکسا میتواند خطرناک باشد به شرح زیر است.
- ریفامپین
- کلاریترومایسین
- کتوکونازول
- دیگر داروهای ضد لخته خون همانند انوکساپارین هپارین کلوپیدوگرل که حتما باید پزشک را در جریان بگذارید.
- کاربامازپین
- دگزامتازون
پیشنهاد مقاله: عوارض غلظت خون بر پوست
تداخلات داروی پراداکسا بسیار می باشد در انتها می بایست ذکر شود که قطع ناگهانی این دارو احتمال وقوع لخته خون و ترومبوز را افزایش می دهد.بنابراین بدون دستور پزشک این دارو را شروع و یا قطع نکنید.
دارو برای درمان غلظت خون بدون توجه به غذا و با یک لیوان بزرگ آب بلعیده می شود. به هنگان مصرف این دارو احتمال خونریزی افزایش می یابد بنابراین به هنگام مسواک زدن باید از مسواک نرم استفاده شود تا لثه ها خونریزی نکنند همچنین از هرگونه آسیب فیزیکی به بدن نیز باید خودداری شود چراکه کبودی به راحتی اتفاق می افتد.
مصرف این دارو در دوران شیردهی و بارداری توصیه نمی شود و در دسته C قرار میگیرد. به این دلیل که هنوز نتایج دقیقی در ارتباط با انتقال این دارو به شیر مادر یا انتقال از مادر به جنین در دوران بارداری گزارش نشده است.
مهدی جهانگیری
داخلی
مریم پورکار جدید
داخلی
سیده آناهیتا انوری
داخلی
غزل اسدی گرمارودی
داخلی
آروین امیری
داخلی
گل شید اجلالی
داخلی
امیر حسین شکروی
داخلی
معصومه پولادی
داخلی
آذین پیکری
داخلی
محمدجواد میردامادی
داخلی
سیده مهنوش سالم
داخلی
اعظم موحدی
داخلی
مهتاب رنگ چی
داخلی
امید عبداللهی
داخلی
الناز صاحبی راغب
داخلی
امید نعمتی
داخلی
حفیظی لطف آبادی
داخلی
علی اکبر قربانی
داخلی
احمد خطیبی نژاد
داخلی
مصطفی ناد علی نژاد
داخلی