چه عواملی باعث سرطان سینه می شود: سرطان یا کنسربه مجموعهای از بیماریهایی گفته میشود که از تکثیر مهارنشده سلولهای دگردیسی یافته پدید میآیند. سلول های سرطانی از سازوکارهای عادی تقسیم و رشد سلولها جدا میافتند. علت دقیق این پدیده همچنان نامشخص است؛ ولی احتمال دارد عوامل ژنتیکی یا مواردی که موجب اختلال در فعالیت سلولها میشوند در هسته سلول ناهنجاری به بار آورند. از جمله این موارد میتوان از مواد: رادیواکتیو و مواد شیمیایی و سمّی یا تابش بیش از اندازه نور آفتاب نام برد.
در یک جاندار سالم، همیشه بین میزان تقسیم سلولی، مرگ طبیعی سلولی و تمایز تعادلی وجود دارد. سرطان شامل انواع تومورهای بدخیم میشود. که در پزشکی آنها را بیشتر با نام نئوپلاسم میشناسند. این اتفاق زمانی میافتد که یکی از سلولهای بدن در اثر عوامل مختلف دچار رشد غیرطبیعی سلولهای دیگر میشود. این فرایند در نهایت منجر به تولید تومور میشود و آن بخش را از کار میاندازد و به بخشهای دیگر نیز سرایت میکند.
تومورها خود به دو دسته بدخیم و خوشخیم تقسیم میشوند. تومور خوشخیم میتواند رشد کند، اما پخش نمیشود. بالعکس، تومور سرطانی میتواند به بافتهای مجاور تهاجم کند یا به سایر قسمتهای بدن پخش شود. تومور بدخیم را مترادف سرطان میدانیم.
احتمال بروز این بیماری در سنین مختلف وجود دارد ولی با افزایش سن احتمال ابتلا به این بیماری زیادتر میشود. این موضوع باعث ۱۳٪ عوامل مرگ و میر انسانها ست.
پیشنهاد مقاله: علائم سرطان سینه چیست و درمان آن به چه شکل است؟
سرطان سینه
سرطان سینه (Breast cancer) به نوعی گفته میشود که از بافت پستان آغاز میشود. نشانههای این بیماری شامل:
- توده در پستان
- تغییر در شکل ظاهری
- فرورفتگیهای کوچک پوستی
- خروج مایع از نوک پستان
- نوک فرورفته پستان
- پوست قرمز و خشک (پوسته پوسته) پستان می باشد. در بیماران دچار متاستاز، دردهای شکم و استخوانی، تورم و بزرگی گرههای لنفاوی، تنگی نفس یا زردی (یرقان) هم ممکن است دیده شود.
عوامل خطر سرطان سینه:
- جنس مونث
- چاقی
- عدم فعالیت بدنی
- مصرف الکل
- سابقه خانوادگی
- دیر بچه به دنیا آوردن
- به دنیا نیاوردن بچه
- سابقه قبلی این بیماری
- پرتوهای یونیزان
عامل مهم دیگر در پیدایش این بیماری: نوع تغذیه است. مصرف شیرینی علاوه بر احتمال ابتلا به چاقی، دیابت، بیماریهای متابولسیم و بیماریهای قلبی، با سرطان سینه و متاستاز تومور مرتبط است و احتمال بروز این عارضه را افزایش میدهد.
به نظر متخصصان، فاصله گرفتن از باروری و محدودکردن فرزندآوری در کنار عامل تغذیه موجب بالاتر رفتن آمار ابتلا به این بیماری میشود.
یکی از خدمات فوقالعاده سامانه از پزشک که باعث محبوبیت آن در بین بیماران و پزشکان عزیز شده است امکان دریافت ویزیت پزشک آنلاین و یا مشاوره انلاین با دکتر زنان میباشد در واقع سامانه ازپزشک با قرار دادن این خدمات ارزشمند در سامانه خود باعث شده تا در هر مکانی و هر زمانی بتوانید به راحتی از این خدمات مشاوره رایگان استفاده نمائید. فقط کافی است همین الان اپ ازپزشک را نصب کرده تا از تمامی خدمات این مجموعه برخوردار شوید.
درمان سرطان سینه
برای درمان سرطان سینه باید قبل از آن به تشخیص برسیم:
نمونه برداری، روشی برای جدا نمودن نمونهٔ کوچکی از بافت پستان برای تستهای آزمایشگاهی است. با استفاده از این آزمایش، پزشک تشخیص میدهد که توده یا بیماری موجود در سینه، سرطانی است یا خیر. نمونهبرداری از پستان، نمونهای از بافت پستان را ارائه میدهد که پزشک با استفاده از آن و یافتههای آزمایشهای سونوگرافی و ماموگرافی، ناهنجاریهای پستان را تشخیص میدهد. گزارش آزمایشگاه از بیوپسی پستان میتواند در تعیین نیاز به جراحی یا درمان دیگری کمک کند.
برای درمان سرطان سینه از روشهای درمانی چون جراحی، پرتودرمانی، شیمیدرمانی، هورموندرمانی و درمان هدفمند استفاده میشود. انواع جراحی نیز مختلف است و شامل ماستکتومی، جراحیهای حفظ پستان یا برداشتن کامل آن میشود. جراحیهای ترمیمی و بازسازی پستان نیز در همان هنگام یا در زمانی دیگر صورت میپذیرد در افرادی که این بیماری به سایر قسمتهای بدن گسترش یافتهاست، درمانها معطوف به بهبود کیفیت زندگی و راحتی فرد انجام میگیرند.
بر پایه اظهار متخصصان در ایران، سالانه هشت هزار نفر به این بیماری مبتلا میشوند و شیوع ابتلا به این بیماری در بین زنان ایرانی حدود ۳۰ تا ۳۵ مورد در ۱۰۰ هزار نفر است.
درمان سرطان پستان
تشخیص سرطان پستان در مراحل اولیه اغلب بهترین شانس را برای درمان سرطان پستان فراهم می کند. با در نظر گرفتن این موضوع، با پزشک خود در مورد اینکه چه نوع غربالگری سرطان ممکن است برای شما مناسب باشد، صحبت کنید.
مطالعات نشان میدهد که آزمایشهای غربالگری میتوانند با تشخیص زودهنگام این بیماری جان انسانها را نجات دهند.
پیشنهاد ویژه: روش های درمان سرطان سینه و علائم آن
اهداف درمان سرطان پستان
درمان سرطان سینه اهداف مختلفی دارد، از جمله:
- درمان :هدف از درمان دستیابی به درمانی برای این موضوع است که به شما امکان می دهد یک طول عمر عادی داشته باشید.
- درمان اولیه: هدف از درمان اولیه حذف کامل این بیماری از بدن یا کشتن سلول های آن است. هرنوع درمان سرطانی را می توان به عنوان یک درمان اولیه استفاده کرد، اما رایج ترین درمان سرطان پستان که یکی از شایعترین درمانها جراحی است. پرتودرمانی یا شیمی درمانی ممکن است به عنوان درمان صورت بگیرد.
- درمان کمکی: هدف درمان کمکی از بین بردن سلول های سرطانی است که ممکن است پس از درمان اولیه باقی بماند. اهداف این درمان برای این است تا احتمال عود سرطان کاهش یابد.
- درمان تسکینی: درمان های تسکینی ممکن است به کاهش عوارض جانبی درمان یا علائم و نشانه های ناشی از خود این بیماری کمک کند. جراحی، پرتودرمانی، شیمیدرمانی و هورموندرمانی همگی میتوانند برای تسکین علائم و کنترل گسترش این بیماری در زمانی که درمان امکانپذیر نباشد، مورد استفاده قرار گیرند. داروها ممکن است علائمی مانند درد و تنگی نفس را تسکین دهند.
درمان تسکینی را می توان همزمان با سایر درمان هایی که برای درمان سرطان شما در نظر گرفته شده است استفاده کرد.
ریحانه صاحب کشاف
زنان و زایمان
مهری رشیدی
زنان و زایمان
الهه ذبیحی
زنان و زایمان
انسیه همتی
زنان و زایمان
سعیده یاری
زنان و زایمان
ناهید بی همتا
زنان و زایمان
مهرناز مجیدی
زنان و زایمان
سحر آب روشن
زنان و زایمان
فرزانه حسنی
زنان و زایمان
نادره معصومی کاشانی
زنان و زایمان
ساناز هوشیار منش
زنان و زایمان
سپیده محمدی
زنان و زایمان
الهام صدیقی
زنان و زایمان
سوسن رضایی
زنان و زایمان
نیر صادقی
زنان و زایمان
سیده طاهره قاضی میر سعید
زنان و زایمان
راحله رضائی آشتیانی
زنان و زایمان
کبری آقاسفید
زنان و زایمان
فرحناز امینی
زنان و زایمان
بهناز قاضی سعیدی
زنان و زایمان