درمان عفونت قارچی پای ورزشکار در اپلیکیشن پزشکی ورزشی

درمان عفونت قارچی پای ورزشکار در اپلیکیشن پزشکی ورزشی

فهرست مطالب

آشنایی با بیماری پای ورزشکاران و اپلیکیشن پزشکی ورزشی: پای ورزشکار (تینیا پدیس) یک عفونت قارچی پوستی است که معمولاً از بین انگشتان پا شروع می شود. این بیماری معمولاً در افرادی رخ می دهد که پاهایشان در حالی که در کفش های تنگ بسته شده اند بسیار عرق کرده است. علائم و نشانه های پای ورزشکار شامل بثورات خارش دار و پوسته پوسته است. این بیماری مسری است و می تواند از طریق کف، حوله یا لباس آلوده منتقل شود.

پای ورزشکار ارتباط نزدیکی با سایر عفونت های قارچی دارد. می توان آن را با داروهای ضد قارچ درمان کرد، اما عفونت اغلب عود می کند.

 

علائم عفونت پای ورزشکاران

پای ورزشکار می تواند یک یا هر دو پا را درگیر کند. علائم و نشانه های رایج عبارتند از:

  • پوسته پوسته شدن، پوسته شدن یا ترک خوردگی بین انگشتان پا
  • خارش، به خصوص بلافاصله پس از درآوردن کفش و جوراب
  • پوست ملتهب که بسته به رنگ پوست شما ممکن است قرمز، ارغوانی یا خاکستری به نظر برسد
  • سوزش یا سوزش
  • تاول
  • پوست خشک و پوسته پوسته در پایین پا که به سمت بالا کشیده می شود

 

علائم عفونت پای ورزشکاران
علائم عفونت پای ورزشکاران

 

چه زمانی باید به اپلیکیشن پزشکی ورزشی یا پزشک  مراجعه کرد

اگر بثوراتی روی پای خود دارید که طی دو هفته پس از شروع خوددرمانی با یک محصول ضد قارچ بدون نسخه بهبود نمی یابد، به پزشک خود مراجعه کنید.

اگر دیابت دارید، اگر مشکوک به بیماری پای ورزشکار هستید، به پزشک مراجعه کنید. همچنین در صورت داشتن علائم عفونت – تورم ناحیه آسیب دیده، چرک، تب، به پزشک خود مراجعه کنید. در همه این موارد می توانید از اپلیکیشن پزشکی ورزشی استفاده کنید.

 

یکی از جذابیت‌های اپلیکیشن از پزشک این است که بیمار امکان دریافت مشاوره و مشاوره پزشکی آنلاین را داشته، و با استفاده از این خدمات می‌توانند بدون اتلاف وقت، با صرف هزینه کم‌تر، و بدون نیاز به تحمل شلوغی مطب به صورت کاملا آنلاین ازپزشک مورد نظر خود به راحتی مشاوره دریافت نمائید و یا ویزیت شوید. برای استفاده از این خدمات ارزشمند کافی است اپ ازپزشک را نصب کرده تا از تمامی خدمات مخصوص بیماران بهره‌مند شوید.

 

علل عفونت پای ورزشکاران

پای ورزشکار توسط همان نوع قارچ ها (درماتوفیت ها) ایجاد می شود .جوراب و کفش مرطوب و شرایط گرم و مرطوب به رشد موجودات کمک می کند.

پای ورزشکار مسری است و می تواند از طریق تماس با فرد مبتلا یا از تماس با سطوح آلوده مانند حوله، زمین و کفش گسترش یابد. همچنین می توانید آن را از پا به سایر قسمت های بدن پخش کنید، به خصوص اگر قسمت های عفونی پای خود را خراش دهید .

پیشنهاد مقاله: درمان اگزما با ویزیت آنلاین دکتر پوست

 

عوامل خطر

اگر:

اغلب از کفش های بسته استفاده کنید

به شدت عرق کنید

تشک، فرش، ملحفه، لباس یا کفش را با فردی که عفونت قارچی دارد به اشتراک بگذارید

با پای برهنه در مکان‌های عمومی که عفونت می‌تواند گسترش یابد، مانند اتاق‌های رختکن، سونا، استخر، حمام و دوش عمومی راه بروید.

 

عوارض عفونت پای ورزشکار
عوارض عفونت پای ورزشکار

 

عوارض

عفونت پای ورزشکار می تواند به سایر قسمت های گرم و مرطوب بدن سرایت کند. خارش اغلب توسط همان قارچی ایجاد می شود که منجر به پای ورزشکار می شود. شایع است که عفونت از پا به کشاله ران سرایت کند زیرا قارچ می تواند روی دست ها یا حوله ها حرکت کند.

پای ورزشکار گاهی اوقات می تواند منجر به عفونت های باکتریایی شود.

 

جلوگیری

این نکات می تواند به شما کمک کند از ابتلا به پای ورزشکاران جلوگیری کنید یا از سرایت آن به دیگران جلوگیری کنید:

  • اجازه دهید پاهایتان خارج کفش باشد. تا جایی که می توانید صندل بپوشید تا هوای پاهایتان تا حد امکان خارج شود.
  • روزانه پاهای خود را بشویید. از آب گرم و صابون استفاده کنید و پاهای خود را بشویید و خشک کنید، به خصوص بین انگشتان پا. اگر مستعد ابتلا به عفونت پای ورزشکاران هستید، از پودر پای دارویی (تیناکتین، گلد باند، سایرین) یا سایر پودرهای دارویی (Lotrimin AF، Zeasorb، و غیره) استفاده کنید.
  • جوراب ها را مرتب عوض کنید. جوراب های خود را حداقل یک بار در روز عوض کنید – اگر پاهای شما واقعاً عرق می کند، بیشتر اوقات. جوراب‌های ضد رطوبت، مانند جوراب‌هایی که از پنبه ساخته شده‌اند، نسبت به جوراب‌های نایلونی به خشکی پاهای شما کمک می‌کنند.
  • یک جفت کفش جایگزین. از کفش های مختلف روز به روز استفاده کنید. این به کفش شما فرصت می دهد تا بعد از هر بار استفاده خشک شود.
  • از پاهای خود در مکان های عمومی محافظت کنید. در اطراف استخرهای عمومی، دوش ها و رختکن ها صندل یا کفش ضد آب بپوشید.
  • از عوامل خطر برای گسترش بیماری آگاه باشید. اگر با دیگران زندگی می کنید، از کفش یا ملافه و حوله شسته نشده استفاده نکنید.

 

تشخیص و درمان عفونت پای ورزشکاران

پزشک شما در اپلیکیشن پزشکی ورزشی ممکن است بتواند به سادگی با نگاه کردن به پای ورزشکار آن را تشخیص دهد. برخی از انواع پای ورزشکاران شبیه پوست خشک یا درماتیت هستند. برای کمک به تایید تشخیص و رد سایر شرایط، ممکن است پزشک از ناحیه آسیب دیده یک خراش پوستی برای آزمایش در آزمایشگاه بگیرد.

 

اگر پای ورزشکار شما به محصولات بدون نسخه و خودمراقبتی پاسخ نمی دهد، ممکن است لازم باشد برای درمان عفونت پای ورزشکاران و دریافت کرم یا پماد قوی نسخه مانند کلوتریمازول (لوتریسون)، اکونازول (اکوزا، اسپکتازول) یا سیکلوپیروکس (لوپراکس) به پزشک مراجعه کنید یا از اپلیکیشن پزشکی ورزشی کمک بگیرید

 

اگر عفونت جدی‌تری دارید، پزشک ممکن است قرص‌های ضد قارچ مانند تربینافین (Lamisil) یا ایتراکونازول (Sporanox، Tolsura) را تجویز کند. یا ممکن است به داروهای موضعی و خوراکی نیاز داشته باشید.

 

درمان عفونت پای ورزشکاران با اپلیکیشن پزشکی ورزشی
درمان عفونت پای ورزشکاران با اپلیکیشن پزشکی ورزشی

 

شیوه زندگی و درمان های خانگی

این نکات می تواند به شما در کاهش علائم بیماری پای ورزشکار یا جلوگیری از عود کمک کند:

  • پاهای خود را تمیز و خشک نگه دارید. دو بار در روز پاهای خود را بشویید و بین انگشتان پا به آرامی با حوله خشک کنید.
  • از یک محصول ضد قارچ استفاده کنید. پس از شستن و خشک کردن پاها، از یک محصول ضد قارچ استفاده کنید. تربینافین ضد قارچ (Lamisil AT) بسیار مؤثر است. گزینه دیگر کلوتریمازول (Lotrimin AF) است. شما ممکن است نیاز به امتحان کردن داشته باشید تا محصول و فرمولاسیون – پماد، ژل، کرم، لوسیون، پودر یا اسپری – را پیدا کنید که برای شما مفید است. محصول را طبق دستور روی پوست آسیب دیده بمالید – معمولاً دو بار در روز تا یک هفته پس از از بین رفتن بثورات. ممکن است 2 تا 4 هفته طول بکشد تا نتایج را ببینید. اگر این شرایط عود کرد، ممکن است لازم باشد دوباره از محصول استفاده کنید.
  • جوراب ها را مرتب عوض کنید. جوراب های خود را حداقل یک بار در روز عوض کنید – اگر پاهای شما واقعاً عرق می کند
  • کفش های سبک و دارای تهویه مناسب بپوشید. از کفش های ساخته شده از مواد مصنوعی مانند وینیل یا لاستیک خودداری کنید. در صورت امکان صندل بپوشید تا هوای پاهایتان خارج شود.
  • یک جفت کفش جایگزین. از کفش های مختلف روز به روز استفاده کنید. این به کفش شما پس از هر بار استفاده زمان می دهد تا خشک شود.
  • از پاهای خود در مکان های عمومی محافظت کنید. در اطراف استخرهای عمومی، دوش ها و رختکن ها صندل یا کفش ضد آب بپوشید.
  • سعی کنید بثورات را خراش ندهید. می توانید سعی کنید خارش پاهای خود را با خیساندن آنها در آب خنک تسکین دهید.
  • کفش ها را به اشتراک نگذارید

پیشنهاد مقاله: دریافت مشاوره آنلاین رایگان از بهترین پزشکان پوست و مو

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای دیدن نوشته هایی که به دنبال آن هستید تایپ کنید