هر آنچه که باید درباره MCHCدر آزمایش خون بدانیم

آزمایش خون

فهرست مطالب

آزمایش خون یکی از روش های ارزان و قدرتمند تشخیص بسیاری از بیماری های خونی و حتی غیر خونی میباشد که اطلاعات زیادی نیز راجع به شرایط مغز استخوان در اختیار میگذارد. در آزمایش خون فاکتور های مختلفی سنجیده می شوند که یکی از آن ها MCHC می باشد.تفسیر آزمایش MCHCخون توسط پزشک صورت می گیرد.

 

برخی علائم مربوط به بیماری های خون

مشکلات خونی طیف وسیعی از بیماری ها را منجر میشوند دانستن تعدادی از علایم و انجام آزمایش خون به موقع دربسیاری از موارد میتواند به تشخیص به موقع و شروع درمان سریع تر کمک کند.علایم عبارت اند از:

  • خستگی
  • ضعف
  • تنگی نفس
  • کبودی های مکرر بدون ضربه
  • تب بدون علت مشخص
  • کاهش وزن بدون توجیه مشخص
  • بند نیامدن خون بعد از بریدگی
  • عفونت های مکرر
  • گود شدن و کبودی زیر چشم ها
  • احساس سرما در محیط با دمای مطلوب

این علایم بخشی از علایم مربوط به بیماری های خون است که با آزمایش خون میتوان به ان ها پی برد. و درمان را متناسب با تشخیص شروع کرد.

 

تفسیر آزمایش MCHCخون
تفسیر آزمایش MCHCخون

 

پیشنهاد مقاله :آزمایش چربی خون + راهنمای تحلیل برگه آزمایش

تفسیر آزمایش خون

تفسیر آزمایش خون با عوامل مختلفی در ارتباط است. نزدیک به 33 پارامتر در این آزمایش قابل سنجش است. فاکتور های مختلف همانند Hb,WBC,RBC,PLT,MCV,MCH,MCHC. در برگه ازمایشات ثبت شده که توسط  پزشک مربوطه تفسیر می شود. عواملی مانند سن ،بیماری های ژنتیکی، دارو و های مصرفی بیماری های زمینه ای در تفسیر آزمایش خون موثر است .بنابراین حتما پزشک خود را نسبت به این اطلاعات اگاه سازید. از آنجایی که مطلب در رابطه با پارامتر MCHC  خون است سعی می کنیم مطالب و بیماری های مرتبط با این پارامتر را مطرح کنیم.

تفسیر آزمایش MCHCخون

این پارامتر یکی از معیار های سنجش گلبول قرمز خون در آزمایش خون  است. که مخفف Mean corpuscular Hemoglobin concentration , به معنای غلظت متوسط هموگلوبین گلبول قرمز. طیف نرمال MCHCدر نوزادان و بزرگسالان متفاوت است. و برای نظر دادن راجع به نرمال بودن یا نبودن آن توجه به طیف نرمال آزمایشگاه نیز مهم است. برای مثال این عدد در آزمایش خون فرد بزرگسال به 32-36 g/dlتغییر پیدا می کند.

تفسیر آزمایش MCHC خون به تنهایی معنا دار نیست و باید همزمان در کنار پارامتر های دیگر سنجیده شود تا به تشخیص دقیق تر و جامع تری برسیم.

در ادامه مطلب، بیماری هایی که در آزمایش خون آن ها تغییرات MCHC مشاهده می شود بیان می کنیم.

 

یکی از جذابیت‌های اپلیکیشن از پزشک این است که بیمار امکان دریافت مشاوره و مشاوره پزشکی آنلاین را داشته، و با استفاده از این خدمات می‌توانند بدون اتلاف وقت، با صرف هزینه کم‌تر، و بدون نیاز به تحمل شلوغی مطب به صورت کاملا آنلاین ازپزشک مورد نظر خود به راحتی مشاوره دریافت نمائید و یا ویزیت شوید. برای استفاده از این خدمات ارزشمند کافی است اپ ازپزشک را نصب کرده تا از تمامی خدمات مخصوص بیماران بهره‌مند شوید.

 

چه زمانی باید آزمایش MCHCخون داد؟

همانطور که قبلا بیان شد، آزمایش MCHCخون یک آزمایش خون جداگانه نیست و در همراهی با سایر پارامتر های خونی سنجیده میشود. مهم تر از آن ،آشنایی شما با علایم بیماری های خونی و مراجعه زودهنگام به پزشک مربوطه و تصمیم آن است. بنابراین شما آزمایش CBC diff خواهید داد ،که در این آزمایش،  پارامتر MCHCنمایان است.

 

چه زمانی باید آزمایش MCHCخون داد؟
چه زمانی باید آزمایش MCHCخون داد؟

 

در چه بیماری هایی کاهش MCHC دیده می شود؟

به هنگامی که عدد MCHCدر آزمایش خون به کمتر از 30.1 g/dl برسد می گویند این پارامتر کاهش یافته، با سنجیدن بقیه معیار ها و همینطور علایم بالینی میتوان به انواع کم خونی ها مانند کم خونی هایپوکرومیک میکروسیتیک پی برد. البته لازنم به ذکر است در کم خونی فقر اهن عدد MCHC ممکن است کاهش یافته یا حتی نرمال باشد .بنابراین بررسی انحصاری این پارامتر معیاری بر وجود یا عدم وحود بیماری نیست.

پیشنهاد ویژه :آزمایش فشار خون و نحوه انجام آن

 

در چه بیماری هایی افزایش MCHC دیده می شود و تفسیر آزمایش MCHCخون

عدد MCHC در آزمایش خون ممکن است بالا تر از طیف طبیعی دیده شود که در اولین مرحله باید به سن توجه شود چراکه در نوزادان تازه متولد شده این عدد به صورت طبیعی بالاست. و اما بالا بودن MCHC ،گاها حاکی از وجود بیماری به نام اسفروسیتوز ارثی می باشد. در این بیماری به علت آسیب دیدگی غشا گلبول قرمز لیزیا تخریب سلول اتفاق می افتد و یا حتی در بیماری کم خونی داسی شکل که نوعی بیماری همولیتیک خون است و در این بیماری سلول ،شکل داس می گیرد به هنگام عبور از مویرگ دچار مشکل می شود، MCHC بالاست .

در مواقعی هم ممکن است در صورت عدم دقت لازم در روند آزمایشگاهی این پارامتر بیشتر از حد نرمال خود را نشان دهد.

بنابر این پزشک به هنگام تفسیر آزمایش MCHC خون باید به تمامی موارد توجه کند. در انتها دانستن علایم جامع بیماری های خون می تواند بسیار به شما کمک کند تا مراجعه سریع تری به پزشک داشته باشید. در صورت وجود مشکل و اختلال در سلامتی شما ،روند سریع تری از جهت درمان در پیش گیرید.

 

تصویر دکتر آروین امیری

آروین امیری

داخلی

تصویر دکتر مهدی جهانگیری

مهدی جهانگیری

داخلی

تصویر دکتر مریم پورکار جدید

مریم پورکار جدید

داخلی

تصویر دکتر سیده آناهیتا انوری

سیده آناهیتا انوری

داخلی

تصویر دکتر گل شید اجلالی

گل شید اجلالی

داخلی

تصویر دکتر غزل اسدی گرمارودی

غزل اسدی گرمارودی

داخلی

تصویر دکتر امیر حسین شکروی

امیر حسین شکروی

داخلی

تصویر دکتر امید عبداللهی

امید عبداللهی

داخلی

تصویر دکتر معصومه پولادی

معصومه پولادی

داخلی

تصویر دکتر محمدجواد میردامادی

محمدجواد میردامادی

داخلی

تصویر دکتر سیده مهنوش سالم

سیده مهنوش سالم

داخلی

تصویر دکتر اعظم موحدی

اعظم موحدی

داخلی

تصویر دکتر مهتاب رنگ چی

مهتاب رنگ چی

داخلی

تصویر دکتر آذین پیکری

آذین پیکری

داخلی

تصویر دکتر الناز صاحبی راغب

الناز صاحبی راغب

داخلی

تصویر دکتر امید نعمتی

امید نعمتی

داخلی

تصویر دکتر حفیظی لطف آبادی

حفیظی لطف آبادی

داخلی

تصویر دکتر علی اکبر قربانی

علی اکبر قربانی

داخلی

تصویر دکتر احمد خطیبی نژاد

احمد خطیبی نژاد

داخلی

تصویر دکتر مصطفی ناد علی نژاد

مصطفی ناد علی نژاد

داخلی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای دیدن نوشته هایی که به دنبال آن هستید تایپ کنید