فشار خون پایین نیز از جمله مواردی است که بسیاری از افراد به آن مبتلا هستند و می تواند علائم مختلفی را سبب شود و گاها برای فرد آزار دهنده شود ،دانستن علائم افت فشار و تلاش در جهت درمان آن از جمله کار هایی است که فرد مبتلا باید بداند و پیگیر شود.کمبود برخی مواد در بدن و گاها مسئله ژنتیک می تواند در بروز این مسئله موثز باشد ،در این مطلب سعی می شود علائم فشار خون پایین،علت سردردی که به دنبال افت فشار ایجاد می شود بیان شود.
فشار خون پایین به عدد زیر 90/60 mmH می گوییم. دانستن این مطلب هم مهم است که عددی که برای یک فرد فشار پایین تلقی می شود ممکن است برای شخص دیگر نرمال تلقی شود و بدن وی مشکلی با این مسئله نداشته باشد در واقع در بعضی افراد این مسئله علامت خاصی را ایجاد نمیکند و در مقابل در بعضی افراد می تواند علائم تهدید کننده حیات ایجاد کند. دلایل مختلفی برای این وضعیت ذکر می شود، که در یک فرد مبتلا به این شرایط در صورتی که برای وی اذیت کننده می باشد باید علت ایجاد فشار خون پایین تشخیص بدهیم تا بتوان در جهت درمان و کنترل این شرایط اقدامات لازم انجام شود.
انواع
- فشارخون پایین ارتواستاتیک:
در این وضعیت افت ناگهانی فشار خون در فردی که دراز کشیده و یا نشسته است و سپس برمیخیزد و می ایستد ایجاد می شود. و در واقع ممکن است به علت بارداری،کمبود مایعات بدن،سن بالا و مصرف برخی دارو ها و بیماری ها ایجاد شود.
- افت فشار خون بعد از مصرف غذا:
این شرایط معمولا یک الی دو ساعت بعد از غذا خوردن ایجاد می شود و معمولا افراد مسن و یا افرادی که مبتلا به بیماری فشار خون بالا هستند را درگیر می کند.برخی بیماری های سیسیتم اعصاب مانند پارکینسون نیز ممکن است باعث ایجاد چنین شرایطی شود.خوردن غذاهایی با کربوهیدرات پایین ،مصرف آب کافی و خودداری از مصرف الکل می تواند مانع از ایجاد چنین وضعیتی شود.
- شرایط دیگری که در آن شاهد افت فشار هستیم زمانی است که فرد مدت طولانی بایستد و این وضعیت معمولا در جوانان وافراد سنین پایین دیده می شود و درواقع به علت ارتباط ضعیف مغز و قلب میباشد.
پیشنهاد مقاله: چگونه فشار خون پایین را بالا ببریم؟
علائم فشار خون پایین چیست؟
همانطور که گفته شد در برخی افراد هیچ گونه علامتی ایجاد نمی شود و بدن رد مشکلی با این وضعیت ندارد اما در برخی افراد طیف گسترده ای از علائم از بسیار خفیف تا بسیار شدید و تهدید کننده حیات ایجاد می شود. برخی از این علائم عبارت اند از:
- کاهش یا تاری دید
- احساس سبکی سر یا سرگیجه
- کاهش سطح هوشیاری
- خستگی
- نداشتن تمرکز در انجام امور
- احساس حالت تهوع
همچنین لازم به ذکر است ،افت ناگهانی فشار به اندازه 20mmHg برای مثال از 110 به 90 گاها می تواند باعث کاهش سطح هوشیاری فرد یا سرگیجه شود این افت ناگهانی اگر تکرار شود میبایست علت یابی شود خونریزی های شدید،عفونت های شدید و واکنش های حساسیتی می توانند چنینی شرایطی ایجاد کنند که تهدید کننده حیات نیز هستند.
یکی از جذابیتهای اپلیکیشن از پزشک این است که بیمار امکان دریافت مشاوره و مشاوره پزشکی آنلاین را داشته، و با استفاده از این خدمات میتوانند بدون اتلاف وقت، با صرف هزینه کمتر، و بدون نیاز به تحمل شلوغی مطب به صورت کاملا آنلاین ازپزشک مورد نظر خود به راحتی مشاوره دریافت نمائید و یا ویزیت شوید. برای استفاده از این خدمات ارزشمند کافی است اپ ازپزشک را نصب کرده تا از تمامی خدمات مخصوص بیماران بهرهمند شوید.
کاهش فشار خون اگر به میزان زیاد باشد می تواند باعث شود فرد وارد فاز شوک شود و علائمی همانند موارد زیر را ایجاد کند.
- احساس گیجی به ویژه در افراد مسن
- احساس سرما در کل بدن
- کبودی
- تنفس سریع
- نبض سریع و ضعیف
بیشتر بخوانید: درمان میگرن چیست | راههای درمان میگرن و سر درد میگرنی
بر اساس مطالعات اخیر معتبر جهانی فشار خون در طول روز بر اساس عوامل مختلف تغییر می کند و متغیر است. این عوامل موثر شامل: وضعیت بدن به هنگام سنجش فشار که نشسته است یا ایستاده است، غذا یا نوشیدنی که مصرف می کند، داروهایی که فرد مصرف می کند، فعالیت ورزشی دارد یا نه، استرس هایی که به وی وارد می شود و حتی زمان روز که صبح باشد یا غروب یا شب، در بالا و پایین نشان دادن فشار خون تاثیر گذار است.
پیشنهاد ویژه: بهترین قرص برای فشار خون
علت فشار خون پایین
برای حل مشکل فشار خون پایین در فردی که دارای علائمی است که آزار دهنده است میبایست ابتدا علت ایجاد چنین شرایطی شناخته شود تا بتوان درمان مناسبی برای این وضعیت طبق نظر پزشک معالج سنجیده شود.
- یکی از علل افت فشار خون بارداری است که در 24 هفته اول معمولا طبیعی تلقی می شود.
- مشکلات قلبی و دریچه ای
- مشکلات هورمونی
- کم آبی بدن
- خونریزی
- سپسیس یا عفونت شدید
- واکنش حساسیت شدید یا آنافیلاکسی
- مشکلات کمبود مواد مغذی در رژیم غذایی
- مصرف برخی دارو ها در طولانی مدت
بنابر این در صورت بروز هر کدام از این علائم در طولانی مدت که برایتان آزار دهنده است حتما با پزشک معالج خود مطرح کنید تا بررسی های لازم در جهت یافتن علت فشار خون پایین انجام شود. و حتما این وضعیت را جدی بگیرید.
مهدی جهانگیری
داخلی
سیده آناهیتا انوری
داخلی
آروین امیری
داخلی
مریم پورکار جدید
داخلی
غزل اسدی گرمارودی
داخلی
امیر حسین شکروی
داخلی
معصومه پولادی
داخلی
محمدجواد میردامادی
داخلی
گل شید اجلالی
داخلی
اعظم موحدی
داخلی
مهتاب رنگ چی
داخلی
سیده مهنوش سالم
داخلی
امید عبداللهی
داخلی
آذین پیکری
داخلی
الناز صاحبی راغب
داخلی
امید نعمتی
داخلی
حفیظی لطف آبادی
داخلی
علی اکبر قربانی
داخلی
احمد خطیبی نژاد
داخلی
مصطفی ناد علی نژاد
داخلی