هپاتیت، نوعی التهاب سلول های کبد می باشد که ممکن است به علت بیماری های عفونی یا غیرعفونی ایجاد گردد. برخی موارد ابتلا به بیماری هپاتیت بدون نیاز به درمان و طی چند ماه به صورت خود به خوی بهبود می یابند، اما برخی موارد نیز بسیار شدید و کشنده می باشند! در ادامه این مطلب به طور کامل در رابطه با نحوه تشخیص هپاتیت ، بررسی نوع آن، روش های انتقال، واکسیناسیون و شروع درمان مناسب توضیح داده شده است.
بررسی بیماری هپاتیت
ویزیت آنلاین متخصص عفونی از نقش مهمی در تشخیص بیماری هپاتیت و بررسی عوارض آن برخوردار می باشد. طبق نظر سازمان بهداشت جهانی (WHO) در صورت مشارکت در برنامه مبارزه با هپاتیت (تشخیص سریع، واکسیناسیون گسترده و درمان هپاتیت) توسط کشورهای کم درآمد، می توان از حدود 4.5 میلیون مرگ زودرس بر اثر هپاتیت تا سال 2030 جلوگیری نمود! اجرای برنامه WHO برای مبارزه با هپاتیت، به کاهش 90 درصدی در ابتلای جدید به هپاتیت و کاهش 65 درصدی در مرگ و میر آن بین سال های 2016 الی 2030 کمک می کند.
علائم بیماری هپاتیت در زنان و مردان
علائم بیماری هپاتیت از بدون علامت تا علائم شدید و کشنده در افراد مختلف و بستگی به نوع هپاتیت، متفاوت می باشند. اما به طور کلی شایع ترین علائم هپاتیت عبارتند از:
- بی حالی و خستگی
- درد شکم (به خصوص در قسمت بالا و راست شکم)
- زردی
- ادرار تیره
- مدفوع کم رنگ
- تهوع و استفراغ
- تورم شکم
- بی اشتهایی
- درد مفاصل
مطالعه مقاله بیماری هپاتیت چیست؟ پیشنهاد میشود.
یکی از جذابیتهای اپلیکیشن از پزشک این است که بیمار امکان دریافت مشاوره با متخصص عفونی انلاین و مشاوره پزشکی آنلاین را داشته، و با استفاده از این خدمات میتوانند بدون اتلاف وقت، با صرف هزینه کمتر، و بدون نیاز به تحمل شلوغی مطب به صورت کاملا آنلاین ازپزشک مورد نظر خود به راحتی مشاوره دریافت نمائید و یا ویزیت شوید. برای استفاده از این خدمات ارزشمند کافی است اپ ازپزشک را نصب کرده تا از تمامی خدمات مخصوص بیماران بهرهمند شوید.
کدام نوع هپاتیت خطرناک است؟
همان طور که پیشتر نیز توضیح داده شد، هپاتیت انواع مختلفی دارد و برخی خفیف و برخی نیز خطرناک و کشنده می باشند. تعیین نوع هپاتیت توسط ویزیت آنلاین متخصص عفونی، از نقش مهمی در انتخاب نوع درمان برخوردار می باشد. به طور کلی مهم ترین انواع هپاتیت عبارتند از:
هپاتیت a
ویروس هپاتیت a اغلب از طریق آب و غذای آلوده، شیر، توت فرنگی، صدف و تمشک آلوده به انسان منتقل می گردد. هپاتیت a اغلب در اواخر پاییز و اوایل زمستان و به خصوص در مناطق با ازدحام بالای جمعیت و عدم رعایت بهداشت دیده می شود. این بیماری اغلب در بچه ها و مهدکودک ها به صورت اسهال و زردی دیده می شود و بدون درمان اختصاصی نیز طی چند هفته بهبود می یابد.
هپاتیت b
هپاتیت b اغلب از راه خون، انتقال جنسی، اعتیاد تزریقی و از مادر آلوده به جنین منتقل می گردد. 99 درصد موارد هپاتیت b به طور کامل بهبود می یابند، و تنها یک درصد موارد آن مزمن می گردند. خطر سرطان کبد در هپاتیت مزمن b افزایش می یابد. طی ویزیت آنلاین متخصص عفونی، پزشک معالج با بررسی لود دقیق ویروس در خون و میزان افزایش آنزیم های کبدی، در مورد درمان ضدویروسی هپاتیت b تصمیم گیری می نماید.
هپاتیت c
برخلاف هپاتیت b، 85 درصد موارد ابتلا به هپاتیت c مزمن می گردند. خطر سرطان کبد در هپاتیت مزمن c افزایش می یابد. به همین جهت نیز درمان هپاتیت c اغلب طی 3 الی 4 ماه توسط ویزیت آنلاین متخصص عفونی آغاز می گردد. 6 الی 8 هفته و در بیشترین حالت 12 هفته درمان اغلب جهت بهبود کامل هپاتیت c کافی به نظر می رسد. متاسفانه عفونت با هپاتیت c، ایمنی دائمی در برابر ابتلای مجدد به این ویروس ایجاد نمی کند.
هپاتیت d
هپاتیت d اغلب به طور همزمان با هپاتیت b دیده می شود و منجر به ایجاد بیماری شدیدتر در فاز حاد عفونت می گردد. اما خوشبختانه، خطر بیماری مزمن هپاتیت b را افزایش نمی دهد. درمان با اینترفرون با دوز بالا و به مدت طولانی (حداقل یک سال) توسط ویزیت آنلاین متخصص عفونی در بهبود آن کمک کننده می باشد.
هپاتیت e
اپیدمی های هپاتیت e اغلب به دنبال استفاده از مخازن آب آلوده و سیل های فصلی دیده می شوند. ویروس هپاتیت e به ندرت از فرد آلوده به سایر افراد منتقل می گردد. میزان مرگ و میر به دنبال آن حدود 1 الی 2 درصد در افراد عادی و 10 الی 20 درصد در افراد باردار گزارش شده است. لذا درمان آن توسط ویزیت آنلاین متخصص عفونی در افراد با اختلال انعقادی و زردی شدید کمک کننده می باشد.
هپاتیت خودایمنی
ویزیت آنلاین متخصص عفونی نقشی در درمان هپاتیت خودایمنی که به آن هپاتیت کریپتوژنیک یا هپاتیت ایدیوپاتیک نیز گفته می شود، ندارد. هپاتیت اتوایمیون که اغلب به دنبال اختلال در ایمنی سلولی رخ می دهد، در صورت اختلال شدید آنزیم های کبدی توسط فوق تخصص گوارش و کبد بالغین درمان می گردد.
هپاتیت دارویی
برخی داروها مانند استامینوفن، کوآموکسی کلاو، نیتروفورانتوئین، استروئید های آنابولیک، متی مازول، داروهای بدن سازی و … با آسیب کبدی همراه می باشند. آسیب کبدی اغلب به دنبال قطع این داروها بهبود می یابد، اما گاهی نیز ممکن است بهبود کامل چندین ماه طول بکشد یا اصلا رخ ندهد و آسیب به صورت دائم و پایدار باقی بماند. ویزیت آنلاین متخصص عفونی در این موارد نیز کمک کننده نمی باشد، و باید با فوق تخصص گوارش و فارماکولوژی بالینی مشورت درخواست گردد.
تشخیص هپاتیت
امروزه تشخیص هپاتیت با ویزیت آنلاین متخصص عفونی و امکان گسترده دسترسی به آن، به راحتی در اغلب نقاط کشور امکان پذیر می باشد. هپاتیت در آزمایش خون به راحتی قابل تشخیص می باشد. پزشک معالج با درخواست یک آزمایش خون ساده و بررسی آنتی ژن، آنتی بادی و یا تست PCR هپاتیت در آن می تواند انواع هپاتیت را تشخیص دهد. پس از تشخیص قطعی هپاتیت، گاه تعداد دقیق ویروس و لود آن نیز در آزمایش خون برای انتخاب درمان مناسب بررسی می گردد.
درخواست نوشتن آزمایش آنلاین دهید!
آزمایش میخوای بدی و نیاز به نسخه اینترنتی آزمایش داری؟ درخواست نوشتن نسخه آزمایش آنلاین ازپزشک داری؟
قبل از درخواست ویزیت آنلاین، از طریق اپلیکیشن ازپزشک با قیمت خیلی مناسب درخواست نوشتن آزمایش آنلاین بده و بعد از انجام آزمایش با جواب آزمایشت ازپزشک ویزیت بگیر!
واکسن هپاتیت چه زمانی تزریق می شود؟
تولید واکسن مناسب برای برخی انواع هپاتیت، از نقش مهمی در کاهش مرگ و میر به دنبال آن برخوردار بوده است. به طور مثال واکسن هپاتیت b در ایران بخشی از برنامه واکسیناسیون کشوری می باشد و در بدو تولد، 2 ماهگی، 4 ماهگی و 6 ماهگی تزریق می گردد. واکسن هپاتیت a و واکسن هپاتیت e نیز در برخی از افراد طبق نظر ویزیت آنلاین متخصص عفونی تجویز می گردد. متاسفانه برای هپاتیت c و هپاتیت های غیرویروسی تاکنون واکسن موثری تولید نشده است.
درمان هپاتیت
درمان قطعی هپاتیت اتوایمیون ، برحسب نوع آن و شدت درگیری متفاوت می باشد. به طور مثال اغلب موارد هپاتیت a بدون نیاز به درمان ضدویروس اختصاصی و فقط با درمان های حمایتی به طور کامل بهبود می یابند. اما برخی انواع هپاتیت های b، c و هپاتیت خودایمنی نیازمند درمان اختصاصی طبق نظر ویزیت آنلاین متخصص عفونی و فوق تخصص گوارش می باشند. انتخاب درمان مناسب و مدت ادامه آن با همکاری متخصص عفونی و گوارش از نقش مهمی در کاهش موارد مرگ و میر به دنبال این بیماری برخوردار می باشد.
علیرضا شاه حسینی
عفونی
سارا نصیر هرندی
عفونی
بهزاد امیری
عفونی
حمیدرضا افشارجو
عفونی
لیلا جهانبخشی
عفونی
فائزه السادات حیدری
عفونی
محمد یزدی
عفونی
مهدی فرخ سیر
عفونی
مریم ولیخانی
عفونی