در این مقاله مطالب مهمی را درباره آنچه تمام پزشکان در رابطه با پیوند قلب باید بدانند!ا در اختیارتان خواهیم گذاشت پس در ادامه همراه ما باشید.
گرچه که پیوند قلب یک امر کاملا تخصصی محسوب می شود و تمام مراحل آن باید تحت نظر پزشک متخصص صورت پذیرد؛ اما دانستن اطلاعاتی کلی در رابطه با پیوند قلب، برای تمام پزشکان ضروری می باشد. در این قسمت به چند تا از کاربردی ترین نکاتی که در رابطه با پیوند قلب لازم است بدانید، اشاره شده است.
آنچه تمام پزشکان در رابطه با پیوند قلب باید بدانند
به طور کلی زمان ایسکی سرد (مدت زمان لازم برای انتقال قلب اهدایی و زمان بیرون ماندن قلب از بدن) که معمولا 4 ساعت در نظر گرفته می شود، از اهمیت بسیار بالایی در پیوند قلب برخوردار می باشد.
یکی از جذابیتهای اپلیکیشن ازپزشک امکان ویزیت آنلاین متخصص قلب و عروق است، چراکه با استفاده از این خدمات بیماران میتوانند بدون اتلاف وقت، با صرف هزینه کمتر، و بدون نیاز به تحمل شلوغی مطب به صورت کاملا آنلاین ازپزشک مورد نظر خود به راحتی ویزیت آنلاین دریافت نمائید و یا ویزیت شوید. برای استفاده از این خدمات ارزشمند کافی است اپ ازپزشک را نصب کرده تا از تمامی خدمات مخصوص بیماران بهرهمند شوید.
پیوند قلب و فاکتورهای دهنده قلب
فاکتورهایی که به طور کلی حین بررسی امکان پیوند قلب، در فرد دهنده بررسی می شوند، عبارتند از:
- سازگاری گروه خونی ABO، ویژگی کلیدی و مهم برای پیوند قلب می باشد.
- سازگاری اندازه قلب دهنده و گیرنده جهت انجام پیوند قلب ضروری می باشد.
- عدم وجود پاتولوژی همراه مانند بیماری عروق کرونر در قلب دهنده مهم می باشد.
- عدم وجود فعالیت انقباضی ضعیف قلب، جهت انجام پیوند قلب مهم می باشد.
- وجود یا عدم وجود هیپرتروفی بطن چپ یا آسیب شدید به عضو که سبب لیک مارکرها شده باشد، حائز اهمیت می باشد.
- سن دهنده پیوند قلب نیز مهم می باشد، و اغلب ترجیح از دریافت عضو پیوندی از افراد زیر 55 سال بیشتر می باشد.
چه فاکتورهایی در گیرنده پیوند قلب اهمیت دارند؟
آنچه تمام پزشکان در رابطه با پیوند قلب باید بدانند و یا فاکتورهای که به طور کلی حین بررسی امکان پیوند قلب، در فرد گیرنده بررسی می شوند، عبارتند از:
- سن بالا به طور کلی ممنوعیتی جهت دریافت پیوند قلب ایجاد نمی کند.
- ترجیحا BMI پیش از پیوند قلب باید به کمتر از 35 رسانده شود.
- در صورت داشتن کانسر زمینه ای، بر حسب نوع و مرحله آن بر حسب هر فرد جداگانه تصمیم گرفته می شود (به طور مثال کانسر پروستات با درجه پایین، منع انجام پیوند قلب نمی باشد).
- دیابت با کنترل ضعیف یا آسیب ارگان های انتهایی، از ممنوعیت های پیوند قلب می باشد.
- GFR کمتر از 30 نیز از ممنوعیت های نسبی پیوند قلب می باشد.
- درگیری شدید عروق مغز و یا بیماری شدید عروق محیطی، از ممنوعیت های نسبی پیوند قلب می باشند.
- استعمال سیگار، میزان بقا پیوند قلب را کاهش می دهد و باید حداقل به مدت 6 ماه (ترجیحا به طور دائم) قطع گردد.
- استفاده از مواد مخدر و ماری جوآنا نیز در صورتی که امکان قطع آن نباشد، از ممنوعیت های پیوند قلب به شمار می روند.
- دمانس و اختلالات شدید شناختی نیز از ممنوعیت های پیوند قلب به شمار می روند.
البته دقت داشته باشید که علاوه بر موارد ذکر شده، بررسی های متعدد دیگری نیز تحت نظر پزشک متخصص جهت بررسی امکان پیوند قلب ضروری می باشند؛ که به جهت فوق تخصصی بودن مطالب از شرح کامل آن ها در این قسمت پرهیز گشته است.
عوارض دیررس پس از پیوند قلب
در این بخش درباره آنچه تمام پزشکان در رابطه با پیوند قلب باید بدانند و عوارض دیررس پس از پیوند قلب صحبت خواهیم کزد که این مورد نیز یکی از مواری است که در پیوند قلب اهمیت بالایی دارد.
در مصرف مزمن ایمونوساپرسیوها (مهارکننده های کلسی نورین، کورتیکواستروئیدها و ایمونوساپرسیوهای ایمونوپرولیفراتیو) دارای عوارض متعددی پس از پیوند قلب می باشند؛ شایع ترین و مهم ترین عوارض پس از پیوند قلب عبارتند از:
- هیپرتانسیون (HTN)
- هیپرلیپیدمی
- بیماری های سیتمیک: کاهش توده استخوان و اختلال در عملکرد کلیه ها
- واسکولوپاتی آلوگرافت قلب (CAV): از عوارض شدید با اثر بر روی بقا پیوند قلب می باشد. تشخیص سریع و درمان پیشگیرانه از این عارضه از اهمیت بسیار بالایی جهت حفظ قلب پیوند شده برخوردار می باشد. استاتین ها، داروهای ضد فشارخون و ترکیبات anti-CMV در کاهش CAV پس از پیوند قلب نقش دارند. پیوند قلب مجدد، تنها درمان قطعی در CAV پیشرفته می باشد.
- شانس بدخیمی پس از پیوند قلب نیز بیشتر از جمعیت عادی می باشد. اختلالات لنفوپرولیفراتیو پس از پیوند قلب، به خصوص ناشی از EBV اغلب به طور شایع رخ می دهند و نیازمند کاهش ایمونوساپرشن و تجویز ترکیبات ضدویروس و درمان مرسوم کموتراپی و رادیوتراپی می باشند. درمان آنتی لنفوسیت (ضد CD20) نیز موثر می باشد.ریسک بدخیمی های پوست مانند SCC و BCC نیز پس از پیوند قلب افزایش می یابند. لذا توصیه به مصرف منظم کرم ضدآفتاب پس از پیوند قلب، ضروری می باشد.
علاوه بر عوارض شایع ذکر شده به دنبال پیوند قلب، برحسب نوع رژیم درمانی نگهدارنده انتخاب شده پس از پیوند قلب عوارض متعدد دیگری مانند هیپرتروفی لثه به دنبال مصرف مهارکننده های کلسی نورین، دیابت به دنبال مصرف تاکرولیموس، افیوژن پریکارد به دنبال مصرف سیرولیموس و اورولیموس، پانکراتیت و هپاتیت به دنبال مصرف آزارام و بسیاری از عوارض دیگر نیز ممکن است پدیدار گردند. لذا توصیه می شود پیوند قلب تنها نحت نظر پزشک متخصص دارای مهارت و تجربه بالا در امر پیوند و با مشورت و آگاهی کافی صورت پذیرد.
برای دریافت اطلاعات بیشتر درباره ویزیت پزشک متخصص قلب بهصورت آنلاین میتوانید به مقاله ویزیت پزشک متخصص قلب آنلاین مراجعه نمائید