فشار خون پایین – که گاهی به آن افت فشار خون نیز گفته می شود – وضعیتی است که در آن فشار خون شریانی به طور غیر طبیعی پایین است. فشار خون، نیرویی است که قلب برای پمپاژ خون به تمامی قسمت های بدن به کار می برد. اگرفشار خون فرد 30 میلی متر جیوه کمتر از فشار خون معمول وی باشد، این به عنوان فشار خون پایین یا هایپوتنشن در نظر گرفته می شود.
علل
دلایل مختلفی دارد از جمله:
- استرس عاطفی، ترس، یا درد (شایع ترین علل غش)
- کم آبی که باعث کاهش حجم خون شود.
- واکنش بدن به گرما، یعنی انتقال خون به رگهای سطحی پوست که منجر به کمآبی بدن میشود.
- اهدای خون
- خونریزی داخلی، مانند زخم معده سوراخ شده
- از دست دادن خون در اثر ضربه، مانند تصادف یا بریدگی عمیق
- بارداری
- داروهای فشار خون
- دیورتیک ها که باعث از دست دادن مایعات می شوند.
- داروهای ضد افسردگی
- داروهای برخی از بیماری های قلبی
- واکنش آلرژیک به برخی داروها یا مواد شیمیایی
- بعضی از اشکال عفونت، مانند سندرم شوک سمی
- بیماری قلبی، که می تواند عملکرد پمپاژ عضله قلب را مختل کند.
- برخی از اختلالات سیستم عصبی مانند بیماری پارکینسون
- بیماری آدیسون (که در آن غدد فوق کلیوی قادر به تولید هورمون های نگهدارنده فشار خون نیستند).
بیشتر بخوانید: درمان بیماری آدیسون توسط پزشک متخصص غدد
علائم فشار خون پایین
ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- تاری دید
- گیجی
- سرگیجه
- غش (سنکوپ)
- سبکی سر
- حالت تهوع یا استفراغ
- خواب آلودگی
- ضعف
یکی از جذابیتهای اپلیکیشن از پزشک این است که بیمار امکان دریافت مشاوره و مشاوره پزشکی آنلاین را داشته، و با استفاده از این خدمات میتوانند بدون اتلاف وقت، با صرف هزینه کمتر، و بدون نیاز به تحمل شلوغی مطب به صورت کاملا آنلاین ازپزشک مورد نظر خود به راحتی مشاوره دریافت نمائید و یا ویزیت شوید. برای استفاده از این خدمات ارزشمند کافی است اپ ازپزشک را نصب کرده تا از تمامی خدمات مخصوص بیماران بهرهمند شوید.
درمان فوری فشار خون پایین
اکثر افراد مبتلا نیازی به دارو یا سایر مداخلات پزشکی برای افزایش فشار خون ندارند. راه های طبیعی و تغییرات سبک زندگی زیادی وجود دارد که به تعدادی از آنها اشاره می کنیم:
- نمک بیشتری بخورید. برخلاف توصیه های رایج، رژیم های کم سدیم برای همه افراد مبتلا خوب نیست. افراد مبتلا به فشار خون پایین باید برای کمک به افزایش آن، مصرف سدیم خود را به طور متوسط افزایش دهند.
- از مصرف نوشیدنی های الکلی خودداری کنید الکل می تواند فشار خون را بیشتر کاهش دهد، بنابراین افراد مبتلا باید از نوشیدن مقادیر زیاد الکل خودداری کنند.
- در مورد داروهایتان با پزشک صحبت کنید. فشار خون پایین می تواند از عوارض جانبی انواع داروها باشد. اگر علائم پس از شروع دارو آغاز شود، فرد باید علائم را با پزشک خود در میان بگذارد.
- در حالت نشسته پاها را روی هم قرار دهید. ثابت شده است که عبور ضربدری پاها از روی هم در حالت نشسته باعث افزایش فشار خون می شود که برای افراد مبتلا به فشار خون بالا می تواند یک مشکل باشد. برای افرادی که علائم فشار خون پایین دارند، پاهای ضربدری ممکن است با حداقل تلاش به افزایش فشار خون کمک کند.
- آب بنوشید. نوشیدن آب بیشتر می تواند به افزایش حجم خون کمک کند و همچنین می تواند به جلوگیری از کم آبی بدن کمک کند.
- وعده های غذایی کوچک را به طور مکرر بخورید. خوردن وعده های غذایی کوچک تر و مکرر در طول روز ممکن است به رفع این مشکل کمک کند. زیرا که وعده های غذایی کوچکتر باعث جلوگیری از افت فشار خون مرتبط با خوردن وعده های غذایی بزرگ تر و سنگین تر می شود.
- جوراب های فشاری بپوشید. این جوراب ها به کاهش مقدار خونی که در ساق پا و پا گیر می کند کمک کرده و بنابراین آن را به قسمت های دیگر بدن منتقل می کند. از این جوراب ها برای کمک به کاهش فشار و درد ناشی از واریس نیز استفاده می شود.
- از تغییر وضعیت ناگهانی خودداری کنید. نشستن یا ایستادن سریع می تواند باعث احساس سبکی سر، سرگیجه یا غش احتمالی در افراد مبتلا به فشار خون پایین شود. در این موارد، قلب با سرعت و اندازه کافی خون را در بدن پمپاژ نمی کند.
- از علائم آگاه باشید. فشار خون پایین تنها در صورت وجود علائم مشکل محسوب می شود. اگر هیچ علامتی وجود نداشته باشد، باید به عنوان نشانه ای از سلامتی در نظر گرفته شود.
برای هر فرد مهم است که علائم فشار خون پایین را بداند و اگر این امر شروع به ایجاد مشکل کرد، به آنها توجه نماید.
درمان های خانگی فشار خون پایین
برنامه غذایی مناسب
- قهوه بنوشید – قهوه یا هر نوشیدنی کافئین دار دیگر می تواند به افزایش فشار خون شما کمک کند. نوشیدن یک فنجان قهوه در صبح می تواند یک درمان فوری باشد. شما همچنین می توانید آن را به عنوان بخشی از وعده های غذایی خود مصرف کنید.
- در هر وعده غذایی کربوهیدرات های پیچیده بخورید – انتخاب رژیم غذایی کم کربوهیدرات می تواند به افزایش فشار خون شما کمک کند. اگر کربوهیدرات ها را به رژیم غذایی خود اضافه می کنید، بهتر است به جای پاستا و نان سفید، کربوهیدرات های پیچیده مانند بلغور جو دوسر، نان گندم کامل و جو را انتخاب کنید.
- میان وعده بادام و کشمش – ساده ترین راه برای درمان در خانه، مصرف بادام و کشمش است. کشمش یک داروی ایده آل برای کمک به درمان طبیعی است. می توانید چند عدد کشمش را یک شب در آب خیس کرده و صبح ناشتا میل کنید و همچنین آبی را که در آن خیس کرده اید بنوشید. می توانید این روش را برای چند هفته و چند ماه امتحان کنید. بادام یکی دیگر از درمانهای خانگی جایگزین برای فشار خون پایین است. میتوانید همان روشی را که برای کشمش انجام دادید، برای بادام نیز دنبال کنید.
- آب هویج و چغندر بنوشید – شروع روز با یک لیوان آب هویج تازه با عسل می تواند به حفظ فشار خون کمک کند، زیرا به تنظیم عملکرد قلب و کلیه کمک می نماید. آب چغندر نیز یک پادزهر موثر برای کمک به تثبیت است. برای افراد مبتلا، مصرف دو لیوان آب چغندر به مدت یک هفته می تواند نتایج خوبی داشته باشد.
- از یک فنجان چای شیرین بیان لذت ببرید – یکی دیگر از درمان های خانگی فوری، ریشه شیرین بیان است که می تواند به از بین بردن افت فشار خون ناشی از سطوح پایین کورتیزول کمک کند. نوشیدن روزانه چای شیرین بیان به مدت چند هفته می تواند علائم خستگی مزمن را نیز کاهش دهد.
پیشنهاد مقاله: ویزیت آنلاین فوق تخصص غدد برای کاهش سطح قند خون
محمدجواد میردامادی
داخلی
سیده آناهیتا انوری
داخلی
گل شید اجلالی
داخلی
مهدی جهانگیری
داخلی
مریم پورکار جدید
داخلی
آروین امیری
داخلی
سیده مهنوش سالم
داخلی
مسعود حسینی
داخلی
اعظم موحدی
داخلی
مهتاب رنگ چی
داخلی
غزل اسدی گرمارودی
داخلی
امیر حسین شکروی
داخلی
امید عبداللهی
داخلی
معصومه پولادی
داخلی
آذین پیکری
داخلی
الناز صاحبی راغب
داخلی
امید نعمتی
داخلی
حفیظی لطف آبادی
داخلی
علی اکبر قربانی
داخلی
احمد خطیبی نژاد
داخلی