هر آنچه که باید درباره پرولاپس دریچه میترال بدانید!

پرولاپس دریچه میترال

فهرست مطالب

پرولاپس دریچه میترال و بیماری های مرتبط با آن

حتما شما نیز در کلینیک، مطب یا بیمارستان محل کار خود با موارد متعددی از بیماران مبتلا به پرولاپس دریچه میترال برخورد داشته اید. پرولاپس درچه میترال یکی از شایع ترین بیماری های قلبی می باشد، که هر پزشکی در طی زمان طبابت خود به دفعات متعدد با آن مواجه شده است. مطالعات مختلفی پیرامون شیوع این بیماری انجام گرفته است؛ جدیدترین مطالعات شیوع آن را حدودا 2.4 % گزارش نموده اند. در ادامه به طور کامل در ارتباط با پرولاپس دریچه میترال و بیماری های مرتبط با آن توضیح داده شده است.

 پرولاپس دریچه میترال (Mitral Valve Prolapse) و بیماری های مرتبط با آن

.پرولاپس دریچه میترال اغلب سیر خوش خیمی داشته و بی علامت می باشد. شیوع آن در زنان و در سنین 15 الی 30 سال کمی بیشتر می باشد. در افراد بالای 50 سال و اغلب مردان نیز رخ می دهد، که رگورژیتاسیون میترال شدیدتر ایجاد می کند و اغلب نیاز به جراحی را ایجاب می کند. اغلب به طور اتفاقی حین معاینه توسط پزشک و سمع قلب کشف می گردد. نارسایی دریچه میترال (Mitral Regurgitation) در موارد متعددی همراه با این بیماری قلبی رخ می دهد؛ به گونه ای که این بیماری شایع ترین علت نارسایی دریچه میترال شدید در کشورهای توسعه یافته می باشد. البته MR همراه با پرولاپس دریچه میترال نیز اغلب خفیف می باشد، و طی سال های طولانی بی علامت باقی می ماند.

 علائم پرولاپس دریچه میترال (MVP)

 علائم پرولاپس دریچه میترال (MVP)

طیف علائم پرولاپس دریچه میترال بسیار متغیر می باشد. در بسیاری از موارد بی علامت می باشد ولی به طور کلی شایع ترین علامت‌های آن درد قفسه سینه ساب استرنال، طولانی و بدون ارتباط با فعالیت و به ندرت مشابه آنژین صدری می باشد. علائم دیگری مانند احساس طپش قلب، دیس پنه (Dyspnea)، سبکی سر، کاهش توان فعالیت و اختلالات اضطرابی و خستگی نیز ممکن است همراه با این بیماری دیده شوند. رگورژیتاسیون دریچه میترال همراه نیز اغلب سال ها بی علامت مانده و سپس ممکن است با علائمی مانند دیس پنه پیشرونده و احساس خستگی بیش از حد بروز نماید. به ندرت نیز ممکن است پارگی کورد دریچه میترال رخ داده و بیمار با تنگی نفس شدید و ادم ریه به اورژانس مراجعه نماید.

یکی از جذابیت‌های اپلیکیشن ازپزشک امکان مشاوره آنلاین با متخصص قلب و عروق است، چراکه با استفاده از این خدمات بیماران می‌توانند بدون اتلاف وقت، با صرف هزینه کم‌تر، و بدون نیاز به تحمل شلوغی مطب به صورت کاملا آنلاین ازپزشک مورد نظر خود به راحتی  ویزیت آنلاین  دریافت نمائید و یا ویزیت شوید. برای استفاده از این خدمات ارزشمند کافی است اپ ازپزشک را نصب کرده تا از تمامی خدمات مخصوص بیماران بهره‌مند شوید.

 علائم پرولاپس دریچه میترال در معاینه قلب

همان طور که توضیح داده شد، این بیماری قلبی اغلب به طور اتفاقی حین معاینه قلب افراد کاملا سالم و با علائم زیر کشف می گردد:

  • شنیدن کلیک سیستولی در وسط یا انتهای سیستول (Nonejection) مهم ترین یافته حین سمع دریچه میترال می باشد.
  • در برخی موارد کلیک سیستولی متعدد همراه با سوفل High-Pitched میانی-انتهایی سیستولی، با ماهیت افزایش یابنده و کاهش یابنده شنیده می شود. این سوفل در اپکس قلب بهتر شنیده می شود.
  • سوفل ناشی از درگیری لت خلفی دریچه میترال به قاعده قلب انتشار می یابد.
  • سوفل ناشی از درگیری لت قدامی دریچه میترال به آگزیلا و پشت انتشار می یابد.
  • کلیک و سوفل دریچه میترال در وضعیت ایستاده و در طی مانور والسالوا یا هر مانوری که سبب کاهش حجم بطن چپ و پره لود گردد، بهتر شنیده می شود.

پس از مواجه با موارد فوق طی معاینه فیزیکی قلب، بیمار جهت بررسی های بیشتر به متخصص قلب ارجاع می گردد.

 تشخیص پرولاپس دریچه میترال

 تشخیص پرولاپس دریچه میترال

تشخیص این بیماری قلبی اغلب با اکوکاردیوگرافی توسط پزشک متخصص قلب صورت می گیرد:

  • پزشک متخصص قلب با انجام اکوکاردیوگرافی و در صورت نیاز اکو داپلر جهت بررسی رگورژیتاسیون میترال همزمان، وجود و شدت پرولاپس و رگورژیتاسیون دریچه میترال را بررسی می نماید.
  • در صورت ابتلا به پرولاپس شدید دریچه میترال و رگورژیتاسیون شدید دریچه با نیاز به جراحی، اکو مری (TEE) نیز جهت بیمار انجام می گردد.
  • تغییرات نوار قلب (ECG) در این بیماری اغلب غیر اختصاصی، بدون تغییر یا همراه با موج T معکوس یا Biphasic در لید های Inferior قلب می باشد. گاهی ضربان های زودرس بطنی (PVC) یا فوق بطنی نیز در نوار قلب دیده می شوند.

از پزشک فقط یک اپلیکیشن نیست یک سامانه هوشمند است که در زمینه ارائه خدمات پزشکی از جمله ویزیت آنلاین و… فعالیت می کند، این سامانه توانسته با ارائه خدمات صادقانه اعتماد بسیاری از بیماران و پزشکان متخصص را به خود جلب نماید اگر شما هم نیاز به مشاوره با پزشک متخصص بدون اطلاف وقت و در سریع‌ترین زمان ممکن را دارید تا به راحتی در هر زمان و مکانی که هستید از پزشک مورد نظر خود مشاوره دریافت نمائید هم اکنون سامانه از پزشک را نصب نمائید تا از خدمات فوق‌العاده ان بهره‌مند شوید.

درخواست نوشتن آزمایش آنلاین دهید!
آزمایش میخوای بدی و نیاز به نسخه اینترنتی آزمایش داری؟ درخواست نوشتن نسخه آزمایش آنلاین ازپزشک داری؟
قبل از درخواست ویزیت، از طریق اپلیکیشن ازپزشک با قیمت خیلی مناسب درخواست آزمایش آنلاین بده و بعد از انجام آزمایش با جواب آزمایشت ازپزشک ویزیت بگیر!

 درمان پرولاپس دریچه میترال

به طور کلی درمان اختصاصی جهت درمانا وجود ندارد. اقدامات مین بیماری فیدی که در کنترل بیماری انجام می شوند، عبارتند از:

  • پروفیلاکسی آندوکاردیت عفونی در صورت سابقه ابتلا به اندوکاردیت عفونی لازم می باشد.
  • در صورت همراهی این بیماری با درد قفسه سینه و تپش قلب، بتابلاکرها کمک کننده می باشند.
  • توصیه به کاهش مصرف کافئین، قهوه، الکل و سیگار کمک کننده می باشد.
  • در صورت همراهی با آریتمی هایی مانند فیبریلاسیون دهلیزی (AF)، درمان ضد انعقادی برحسب امتیاز CHA2DS2-VASc آغاز می گردد.
  • در صورت همراهی با رگورژیتاسیون دریچه میترال شدید، ارجاع به جراح قلب جهت ترمیم دریچه میترال قلب ضروری می باشد.
  • درصورت وقوع حملات گذرا ایسکمیک، ترکیبات ضد پلاکت مانند آسپرین کمک کننده می باشند.

همان طور که توضیح داده شد، به جهت شیوع بالای پرولاپس دریچه میترال در جوامع، آشنایی با آن برای تمام پزشکان عمومی و پزشک های متخصص کمک کننده و ضروری می باشد. لذا به روزرسانی اطلاعات پزشکی در زمینه بیماری های دریچه میترال برای پزشک متخصص همیشه مفید و کاربردی می باشد.

اگر نیاز به اطلاعات بیشتری درباره پیشگیری از بیماری‌های قلبی و روش‌های آن دارید و یا درباره نحوه انجام ویزیت آنلاین با پزشک متخصص قل به اطلاعاتی نیاز دارید پیشنهاد ما به شما مطالعه مقاله مشاوره پزشک متخصص قلب است تا اطلاعات کامل و جامعی را در این‌باره به دست آورید.

 

سوالات متداول

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای دیدن نوشته هایی که به دنبال آن هستید تایپ کنید