پولیپ بینی

فهرست مطالب

پولیپ بینی چیست؟

آیا تا به حال احساس کرده اید که سرماخوردگی دارید که از بین نمی رود؟ احتقان بینی که به نظر نمی رسد متوقف شود، حتی با داروهای سرماخوردگی یا آلرژی ، ممکن است به دلیل پولیپ بینی باشد.

پولیپ بینی رشد خوش خیم (غیر سرطانی) بافت پوششی یا مخاط بینی است.

علل ایجاد پولیپ بینی چیست؟

پولیپ بینی در بافت ملتهب مخاط بینی رشد می کند. مخاط یک لایه بسیار مرطوب است که به محافظت از داخل بینی و سینوس ها کمک می کند و هوایی که تنفس می کنید را مرطوب می کند. در طول عفونت یا تحریک ناشی از آلرژی، مخاط بینی متورم و قرمز می شود و ممکن است مایعی تولید کند که چکه کند. با تحریک طولانی مدت، مخاط ممکن است یک پولیپ تشکیل دهد. پولیپ یک رشد گرد (مانند یک کیست کوچک) است که می تواند مجاری بینی را مسدود کند.

اگرچه برخی از افراد بدون هیچ مشکل قبلی بینی ممکن است پولیپ ایجاد کنند، اما اغلب محرکی برای ایجاد پولیپ وجود دارد. این محرک ها عبارتند از:

عفونت های مزمن یا عود کننده سینوسی

آسم

رینیت آلرژیک

 (تب یونجه)

فیبروز سیستیک

سندرم چرگ اشتراوس

حساسیت به داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAIDs) مانند ایبوپروفن یا آسپرین

ممکن است در برخی افراد دلیل ارثی به ایجاد پولیپ وجود داشته باشد. این ممکن است به دلیل روشی باشد که ژن‌های آن‌ها باعث می‌شود مخاطشان به التهاب واکنش نشان دهد.

مشاوره پزشک متخصص به صورت آنلاین یکی از خدماتی است که با استفاده از آن پزشکان عزیز می‌توانید بدون اتلاف وقت، در سریع‌ترین زمان ممکن بیمار خود را ویزیت و یا به آن‌ها مشاوره دهند. در واقع سامانه ازپزشک با قرار دادن این خدمات ارزشمند در سامانه خود باعث شده تا در هر مکانی و هر زمانی بتوانید به راحتی از این خدمات استفاده نمائید. فقط کافی است همین الان اپ ازپزشک را نصب کرده تا از تمامی خدمات این مجموعه برخوردار شوید.

علائم پولیپ بینی چیست؟

پولیپ بینی توده های نرم و بدون درد در داخل مجرای بینی هستند. آنها اغلب در ناحیه ای که سینوس های فوقانی به بینی شما تخلیه می شود (محل تلاقی چشم ها، بینی و استخوان گونه) رخ می دهد. حتی ممکن است ندانید که پولیپ دارید زیرا فاقد حس عصبی هستند.

پولیپ ها می توانند به اندازه ای بزرگ شوند که مجاری بینی شما را مسدود کنند و در نتیجه احتقان مزمن ایجاد شود. علائم می تواند شامل موارد زیر باشد:

احساس مسدود شدن بینی

آبریزش بینی

ترشح بینی، زمانی است که مخاط اضافی از پشت گلو جاری می شود

گرفتگی بینی

کاهش حس بویایی

نفس کشیدن از طریق دهان

احساس فشار در پیشانی یا صورت

آپنه خواب

خرناس

اگر علاوه بر پولیپ، عفونت سینوسی نیز وجود داشته باشد، ممکن است درد یا سردرد نیز رخ دهد.

پولیپ بینی چگونه تشخیص داده می شود؟

پولیپ بینی چگونه تشخیص داده می شود؟

اگر پزشک با وسیله ای روشن به نام اتوسکوپ به مجرای بینی شما نگاه کند، پولیپ بینی احتمالا قابل مشاهده خواهد بود. اگر پولیپ در سینوس‌های شما عمیق‌تر باشد، ممکن است پزشک نیاز به انجام آندوسکوپی بینی داشته باشد. این روش شامل هدایت یک لوله نازک و منعطف با نور و دوربین در انتها به داخل مجرای بینی است.

سی تی اسکن یا اسکن MRI ممکن است برای تعیین اندازه و محل دقیق پولیپ لازم باشد. پولیپ ها به صورت نقاط مات در این اسکن ها ظاهر می شوند. اسکن همچنین می تواند نشان دهد که آیا پولیپ باعث تغییر شکل استخوان در ناحیه شده است یا خیر. این همچنین می‌تواند انواع دیگری از رشد را که ممکن است از نظر پزشکی جدی‌تر باشند، مانند ناهنجاری‌های ساختاری یا رشد سرطانی رد کند.

آزمایش‌های آلرژی می‌توانند به پزشکان در تعیین منبع التهاب مداوم بینی کمک کنند. این آزمایش‌ها شامل ایجاد سوراخ‌های ریز روی پوست و تزریق مایع انواع آلرژن‌ها است. سپس پزشک شما بررسی می کند که آیا سیستم ایمنی بدن شما به هر یک از آلرژن ها واکنش نشان می دهد یا خیر.

اگر کودک بسیار خردسالی پولیپ بینی داشته باشد، ممکن است آزمایشات برای بیماری های ژنتیکی مانند فیبروز کیستیک ضروری باشد.

چه درمان هایی برای پولیپ بینی وجود دارد؟

داروها

داروهایی که التهاب را کاهش می دهند ممکن است به کاهش اندازه پولیپ و تسکین علائم احتقان کمک کنند.

اسپری کردن استروئیدهای بینی به داخل بینی می تواند آبریزش بینی و احساس انسداد را با کوچک کردن پولیپ کاهش دهد. با این حال، اگر مصرف آنها را متوقف کنید، علائم ممکن است به سرعت عود کنند. نمونه هایی از استروئیدهای بینی عبارتند از:

فلوتیکازون (فلوناز، ورامیست)

بودزوناید (رینوکورت)

مومتازون (ناسونکس)

اگر اسپری‌های بینی مؤثر نباشند، یک استروئید خوراکی یا تزریقی، مانند پردنیزون، ممکن است گزینه‌ای باشد. اینها به دلیل عوارض جانبی جدی، از جمله احتباس مایعات، افزایش فشار خون و افزایش فشار در چشم، راه حل بلندمدتی نیستند.

آنتی هیستامین ها یا آنتی بیوتیک ها نیز ممکن است آلرژی یا عفونت سینوسی ناشی از التهاب در بینی را درمان کنند.

عمل جراحی

عمل جراحی

اگر علائم شما بهبود نیافت، جراحی می تواند پولیپ ها را به طور کامل حذف کند. نوع جراحی بستگی به اندازه پولیپ دارد. پولیپکتومی یک عمل جراحی سرپایی است که با یک دستگاه ساکشن کوچک یا میکرودبرید انجام می شود که بافت نرم از جمله مخاط را برش داده و از بین می برد.

برای پولیپ‌های بزرگ‌تر، پزشک می‌تواند با استفاده از یک آندوسکوپ نازک و انعطاف‌پذیر با یک دوربین کوچک و ابزار کوچک در انتهای آن، جراحی آندوسکوپی سینوس را انجام دهد. پزشک آندوسکوپ را به داخل سوراخ‌های بینی هدایت می‌کند، پولیپ‌ها یا سایر انسدادها را پیدا می‌کند و آنها را برمی‌دارد. پزشک شما همچنین ممکن است منافذ حفره های سینوسی شما را بزرگ کند. این نوع جراحی در اکثر مواقع یک روش سرپایی است.

پس از جراحی، اسپری بینی و شستشوی آب نمک می تواند از بازگشت پولیپ جلوگیری کند. به طور کلی، کاهش التهاب مجاری بینی با اسپری های بینی، داروهای ضد حساسیت و شستشوی سالین می تواند به جلوگیری از ایجاد پولیپ بینی کمک کند.

عوارض احتمالی پولیپ بینی چیست؟

درمان پولیپ بینی، به ویژه با جراحی، ممکن است منجر به خونریزی بینی شود. جراحی نیز ممکن است منجر به عفونت شود. ادامه درمان با اسپری های استروئیدی بینی یا کورتیکواستروئیدهای خوراکی ممکن است مقاومت شما را در برابر عفونت های سینوسی کاهش دهد.

چشم انداز بلند مدت چیست؟

با درمان جراحی، بیشتر علائم به طور قابل توجهی بهتر می شوند. با این حال، اگر مقداری حس بویایی را از دست داده باشید، ممکن است هرگز برنگردد. حتی با جراحی، پولیپ بینی ممکن است در 15 درصد از افرادی که مشکل مزمن بینی دارند، دوباره رشد کنند.

اکر نیاز به اطلاعات بشتر در زمینه نحوه ویزیت آنلاین با پزشک متخصص بینی را دارید پیسنهاد ما به شما عزیزان مطالعه مقاله مشاوره جراحی بینی است تا اطلاعات کامل و جامعی در این زمینه در اختیارتان قرار گیرد.

یکی از جذابیت‌های اپلیکیشن از پزشک امکان ویزیت آنلاین بیمار توسط پزشک متخصص است، چراکه با استفاده از این خدمات بیماران می‌توانند بدون اتلاف وقت، با صرف هزینه کم‌تر، و بدون نیاز به تحمل شلوغی مطب به صورت کاملا آنلاین ازپزشک مورد نظر خود به راحتی مشاوره دریافت نمائید و یا ویزیت شوید. برای استفاده از این خدمات ارزشمند کافی است اپ ازپزشک را نصب کرده تا از تمامی خدمات مخصوص بیماران بهره‌مند شوید.

منابع علمی این مطلب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای دیدن نوشته هایی که به دنبال آن هستید تایپ کنید