بیماری های تیروئید، یکی از شایع ترین اختلالات غدد می باشند که ممکن است شامل پرکاری تیروئید، کم کاری تیروئید یا انواع سرطان های تیروئید گردند. بیماری های تیروئید در زنان، 5 الی 8 برابر شایع تر از مردان می باشند. بیش ار 60 درصد افراد مبتلا به بیماری های تیروئید، از بیماری خود آگاه نمی باشند. لذا آشنایی با علائم انواع بیماری های تیروئید، از نقش مهمی در رابطه با تشخیص و درمان بیماری های تیروئید توسط پزشک متخصص غدد برخوردار می باشد. در این قسمت به طور خلاصه به بحث در رابطه با انواع بیماری های تیروئید و اثرات آن به خصوص در بارداری و دوران کودکی، پرداخته شده است.
فهرست مطالب
توضیح عملکرد تیروئید در بدن از زبان پزشک متخصص غدد
تیروئید، یک غده با وزن تقریبا 12 الی 20 گرم در جلوی گردن می باشد که در کنترل متابولیسم در بدن نقش دارد. تولید هورمون های تیروئید در بدن، از هفته 11 جنینی آغاز می شوند و تا آخر عمر ادامه می یابند. افزایش یا کاهش در هورمون های تیروئید با کاهش یا افزایش متابولیسم در بدن همراه می باشد. عملکرد تیروئید در بدن توسط هیپوتالاموس و هیپوفیز در مغز کنترل می گردد. اختلال در هورمون های تیروئید به خصوص در دوران بارداری یا کودکی، می تواند با آسیب های جبران ناپذیری در بدن همراه باشند. در ادامه این بحث به توضیح انواع مختلف اختلالات تیروئید از زبان پزشک متخصص غدد پرداخته شده است.

درمان تیروئید گردن با مراجعه به پزشک متخصص غدد
تیروئید کم کار چیست؟
تیروئید کم کار یکی از شایع ترین علل مراجعه به پزشک متخصص غدد می باشد. تیروئید کم کار ممکن است به طور اولیه و یا به دنبال ید درمانی، رادیوتراپی، جراحی تیروئید یا پاراتیروئید، مصرف برخی از داروها یا پس از زایمان دیده شود. شایع ترین تظاهرات تیروئید کم کار عبارتند از:
- خشکی پوست و زردی پوست
- یبوست
- کندی رشد موها و ناخن
- ریزش مو و ریزش قسمت خارجی ابرو
- اختلالات قاعدگی و کاهش میل جنسی
- صورت پف آلود و تورم پلک
- افزایش وزن علی رغم کاهش اشتها
- ناباروری و افزایش سقط
- کندی ضربان قلب
- درد و گرفتگی عضلانی
- اختلالات حافظه و تمرکز
غربالگری هورمون های تیروئید توسط آزمایش خون از نقش مهمی در تشخیص و درمان تیروئید کم کار توسط پزشک متخصص غدد برخوردار می باشد.
پیشنهاد این قسمت: مطالعه مقاله مشاوره تخصصی در سایت ویزیت آنلاین ازپزشک
تیروئید پرکار چیست؟
تیروئید پرکار نیز علل مختلفی دارد و ممکن است به دلیل بیماری گریوز و یا به دنبال وجود یک ندول پرکار در تیروئید، بارداری، مصرف برخی داروها و یا التهاب تیروئید ایجاد گردد. مهم ترین علائم تیروئید پرکار عبارتند از:
- کاهش وزن علی رغم افزایش اشتها
- خستگی زودرس، افسردگی و اضطراب
- اسهال
- اختلالات قاعدگی و بزرگی پستان ها
- کاهش تراکم استخوان
- اختلال تمرکز و بی خوابی
- لرزش دست ها و تحلیل عضلات
- تعریق بیش از حد، پوست گرم و مرطوب
- موهای نازک و ظریف
- افزایش حجم ادرار
- تیرگی پوست
- نگاه خیره و اختلالات چشمی
- اختلال ریتم قلب
درمان تیروئید پرکار توسط پزشک متخصص غدد از نقش مهمی در پیشگیری از بروز عوارض آن برخوردار می باشد.
یکی از جذابیتهای اپلیکیشن از پزشک این است که بیمار امکان دریافت مشاوره و مشاوره پزشکی آنلاین را داشته، و با استفاده از این خدمات میتوانند بدون اتلاف وقت، با صرف هزینه کمتر، و بدون نیاز به تحمل شلوغی مطب به صورت کاملا آنلاین ازپزشک مورد نظر خود به راحتی مشاوره دریافت نمائید و یا ویزیت شوید. برای استفاده از این خدمات ارزشمند کافی است اپ ازپزشک را نصب کرده تا از تمامی خدمات مخصوص بیماران بهرهمند شوید.
عوارض تیروئید در بارداری بر جنین
در بارداری غده تیروئید با تغییرات عمده ای همراه می گردد. به طور مثال متابولیسم هورمون های تیروئید توسط جفت در بارداری افزایش می یابند، دفع ید در ادرار در خانم باردار افزایش می یابد و تغییرات دستگاه ایمنی طی بارداری ممکن است منجر به بیماری های خودایمنی تیروئید گردند. کم کاری و پرکاری تیروئید هر دو در صورت عدم کنترل توسط پزشک متخصص غدد، با آسیب های جنینی طی بارداری همراه می باشند. غربالگری بیماری های تیروئید در تمام زنان باردار و به خصوص در زنان با یکی از ویژگی های زیر پیش از بارداری ضروری می باشد:
- زنان بالای 30 سال
- زنان با سابقه سقط مکرر
- زنان با سابقه زایمان زودرس
- زنان با سابقه بیماری خودایمنی تیروئید در خانواده
- زنان با سابقه ابتلا به بیماری های خودایمنی
- زنان با علائم و نشانه های بیماری تیروئید

عوارض تیروئید در بارداری
پرسش و پاسخ در مورد تیروئید کودکان با پزشک متخصص غدد
کم کاری و پرکاری در تیروئید هر دو ممکن است در دوران کودکی دیده شوند. علائم پرکاری تیروئید در کودکان، اغلب مشابه با پرکاری تیروئید در بزرگسالان می باشد. اما آشنایی با علائم کم کاری تیروئید در نوزادی و کودکی از اهمیت بسیار بسیار بالایی برخوردار می باشد و غربالگری عملکرد تیروئید به علت اثر آن بر رشد ذهنی کودک ، تقریبا در تمام کودکان توصیه می گردد. مهم ترین علائم کم کاری تیروئید در نوزادی و دوران کودکی عبارتند از:
- زردی طول کشیده
- اختلالات تغذیه
- شل بودن عضلات بدن
- زبان بزرگ
- فتق نافی
- تاخیر بلوغ استخوانی
- عوارض عصبی
- ناهنجاری های مادرزادی و به خصوص ناهنجاری های قلبی
- تاخیر در رشد دندان ها
- کم هوشی
درمان کم کاری کودکان توسط پزشک متخصص غدد، از نقش بسیار مهمی در افزایش قدرت ذهنی و شناختی کودکان برخوردار می باشد.
پیشنهاد مقاله: کم کاری تیروئید کودک و ویزیت آنلاین متخصص غدد کودکان

نگین نهان مقدم
کودکان

محمد طاهری
کودکان

علیرضا پوستی
کودکان

احمدرضا رسولی نژاد
کودکان

داود قنبری
کودکان

سید حسین میر لوحی
کودکان

فریبا نادری
کودکان

میترا آقاخانی
کودکان

نادیا محبی
کودکان

محمد شیرازی
کودکان

بهروز مقدادی
کودکان

آرزو صفاآبادی
کودکان

سپیده قدری
کودکان

علی هنرپیشه
کودکان

محمدرضا درخشان
کودکان

سودابه حقیقی
کودکان

هما ایران پور
کودکان

مژگان بیگلری
کودکان

محمدرضا نقیبی سیستانی
کودکان

غلامرضا خادمی
کودکان
بیماری گواتر چیست؟ بررسی انواع گواتر با پزشک متخصص غدد
به بزرگی غده تیروئید در جلوی گردن، گواتر گفته می شود. عملکرد تیروئید در گواتر ممکن است طبیعی باشد و یا افزایش یا کاهش یافته باشد (گواتر پرکار یا گواتر کم کار). کمبود ید در رژیم غذایی، شایع ترین علت گواتر یا بزرگی تیروئید، در سرتاسر جهان می باشد. البته امروزه با اضافه شدن ید به نمک های خوراکی، شیوع گواتر به دنبال کمبود ید نیز کاهش یافته است. به طور کلی شایع ترین انواع گواتر عبارتند از:
- گواتر منتشر ساده
- گواتر مولتی ندولار غیر سمی
- گواتر مولتی ندولار سمی
گواترهای کوچک و بدون اختلال در هورمون های تیروئیدی، نیاز به درمان ندارند. ولی درمان گواترهای بزرگ و همراه با اختلال در تولید هورمون های تیروئید توسط پزشک متخصص غدد، از اهمیت بالایی برخوردار می باشد.

تشخیص تیروئید گردن با پزشک متخصص غدد
نظرات پزشک متخصص غدد در مورد ندول تیروئید
ندول تیروئید، به توده های گرد یا بیضی شکل کوچک در تیروئید گفته می شوند. ندول های تیروئید ممکن است طی لمس تیروئید و یا به طور اتفاقی در سونوگرافی کشف گردند. ندول تیروئید بسیار شایع می باشد و در تیروئید تقریبا نیمی از مردم جهان، حداقل یک ندول تیروئید دیده می شود. بیش از 95 درصد ندول های تیروئید خوش خیم می باشند و نیاز به پیگیری و درمان نیز ندارند. گاهی نیز ندول تیروئید ممکن است ویژگی های بدی داشته باشد که در این موارد نمونه برداری از آن توسط پزشک متخصص غدد ضروری و غیرقابل اجتناب می باشد.
یکی از خدمات فوقالعاده سامانه از پزشک که باعث محبوبیت آن در بین بیماران و پزشکان عزیز شده است امکان دریافت ویزیت پزشک آنلاین و یا مشاوره پزشک تصویری میباشد در واقع سامانه ازپزشک با قرار دادن این خدمات ارزشمند در سامانه خود باعث شده تا در هر مکانی و هر زمانی بتوانید به راحتی از این خدمات استفاده نمائید. فقط کافی است همین الان اپ ازپزشک را نصب کرده تا از تمامی خدمات این مجموعه برخوردار شوید.
بررسی انواع سرطان تیروئید با پزشک متخصص غدد
به رشد بیش از حد و غیرقابل کنترل سلول های تیروئید، سرطان تیروئید گفته می شود. پیش آگهی سرطان تیروئید برحسب نوع آن متفاوت می باشد. مهم ترین علائم سرطان تیروئید عبارتند از:
- بزرگی تیروئید یا لمس توده در آن
- خشونت صدا
- اختلالات تنفسی
- اختلال بلع
- سرفه های طولانی مدت یا سرفه خونی
بررسی سرطان تیروئید توسط پزشک متخصص غدد در صورت بروز علائم فوق، از نقش مهمی در تشخیص زودرس سرطان تیروئید و درمان آن برخوردار می باشد.
پیشنهاد ویژه: مطالعه مقاله تیروئید و ویزیت آنلاین دکتر غدد