استرس و اثرات آن بر صورت

استرس و اثرات آن بر صورت

فهرست مطالب

استرس و اثرات آن بر صورت شما چیست؟

همه افراد گاهی احساس استرس می کنند، اما زمانی که مزمن شود، می تواند عواقب جدی بر سلامتی شما داشته باشد. استرس می تواند خطر ابتلا به افسردگی را افزایش دهد، بر سیستم ایمنی بدن شما تأثیر منفی بگذارد و خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را افزایش دهد.

استرس همچنین می تواند روی صورت شما اثر بگذارد. خشکی پوست، چین و چروک و آکنه تنها برخی از راه هایی است که می تواند خود را نشان دهد. به خواندن ادامه دهید تا بفهمید استرس چه اثرات دیگری می تواند بر چهره شما داشته باشد.

استرس مزمن می تواند به دو روش روی صورت شما ظاهر شود. اول، هورمون هایی که بدن شما در هنگام احساس استرس ترشح می کند، می تواند منجر به تغییرات فیزیولوژیکی شود که بر پوست شما تأثیر منفی می گذارد. دوم، احساس استرس ممکن است منجر به عادت‌های بدی مانند دندان قروچه یا گاز گرفتن لب‌هایتان شود.

آکنه و استرس و اثرات آن بر صورت چیست؟

وقتی احساس استرس می کنید، بدن شما هورمون کورتیزول بیشتری تولید می کند. کورتیزول باعث می شود بخشی از مغز شما به نام هیپوتالاموس هورمونی به نام هورمون آزاد کننده کورتیکوتروپین (CRH) تولید کند. تصور می‌شود که CRH ترشح چربی از غدد چربی را در اطراف فولیکول‌های مو تحریک می‌کند. تولید بیش از حد روغن  می تواند منافذ شما را مسدود کند و منجر به آکنه شود.

اگرچه به طور گسترده اعتقاد بر این است که استرس باعث ایجاد آکنه می شود، تنها چند مطالعه وجود دارد که این ارتباط را بررسی کرده است.

مطالعه‌ای در سال 2017 به تأثیر استرس بر آکنه در دانشجویان زن پزشکی بین 22 تا 24 سال پرداخت. محققان دریافتند که سطوح بالاتر استرس با شدت آکنه ارتباط مثبت دارد.

یک مطالعه اپیدمیولوژیک در سال 2011 در کره جنوبی، عوامل بالقوه تشدید کننده آکنه را در 1236 نفر بررسی کرد. آنها دریافتند که استرس، کمبود خواب، مصرف الکل و قاعدگی به طور بالقوه می توانند آکنه را بدتر کنند.

استرس و اثرات آن بر صورت و پف  زیر چشم شما

استرس و اثرات آن بر صورت و پف  زیر چشم شما

کیسه های زیر چشم با تورم یا پف زیر پلک شما مشخص می شود. آنها با افزایش سن بیشتر شایع می شوند زیرا ماهیچه های حمایت کننده اطراف چشم شما ضعیف می شوند. افتادگی پوست ناشی از از دست دادن خاصیت ارتجاعی نیز می تواند باعث ایجاد کیسه های چشم شود.

منبع معتبر تحقیقاتی دریافته است که استرس ناشی از کم خوابی علائم پیری مانند خطوط ریز، کاهش قابلیت ارتجاعی و رنگدانه های ناهموار را افزایش می دهد. از دست دادن خاصیت ارتجاعی پوست نیز ممکن است به تشکیل کیسه های زیر چشم شما کمک کند.

پوست خشک

لایه شاخی لایه بیرونی پوست شماست. حاوی پروتئین و لیپیدهایی است که نقش مهمی در هیدراته نگه داشتن سلول های پوست شما دارند. همچنین به عنوان یک سد عمل می کند که از پوست زیرین محافظت می کند. وقتی لایه شاخی شما آنطور که باید کار نمی کند، پوست شما می تواند خشک ودچار  خارش کند.

با توجه به یک منبع معتبر در سال 2014 منتشر شده در Inflammation & Alergy Drug Targets، یک مطالعه انجام شده بر روی موش ها نشان داد که استرس عملکرد مانع لایه شاخی بدن شما را مختل می کند و ممکن است بر احتباس آب پوست تأثیر منفی بگذارد.

مشاوره پزشک تصوری یکی از خدماتی است که با استفاده از آن می‌توانید بدون اتلاف وقت، با صرف هزینه کم‌تر و… با دکتر مورد نظر خود مشاوره و ویزیت شوید .  ازپزشک با قرار دادن این خدمات ارزشمند در سامانه خود باعث شده تا در هر مکانی و هر زمانی بتوانید به راحتی از این خدمات استفاده نمائید. فقط کافی است همین الان اپ ازپزشک را نصب کرده تا از تمامی خدمات این مجموعه برخوردار شوید.

بثورات

استرس می تواند سیستم ایمنی بدن شما را تضعیف کند. سیستم ایمنی ضعیف می تواند منجر به عدم تعادل باکتری در روده و پوست شود که به نام دیس بیوزیس شناخته می شود. هنگامی که این عدم تعادل روی پوست شما رخ می دهد، می تواند منجر به قرمزی یا بثورات پوستی شود.

شناخته شده است که استرس باعث ایجاد یا تشدید چندین بیماری می شود که ممکن است باعث بثورات پوستی یا التهاب پوست شود، مانند پسوریازیس، اگزما، و درماتیت تماسی.

چین و چروک

استرس باعث تغییراتی در پروتئین های پوست شما می شود و خاصیت ارتجاعی آن را کاهش می دهد. این کاهش خاصیت ارتجاعی می تواند به شکل گیری چین و چروک کمک کند.

سفید شدن مو و ریزش مو

سفید شدن مو و ریزش مو

استرس می تواند موهای شما را خاکستری کند. سلول هایی به نام ملانوسیت رنگدانه ای به نام ملانین تولید می کنند که به موهای شما رنگ می دهد.

یک مطالعه در سال 2020 منتشر شده در نیچر نشان داد که فعالیت عصبی سمپاتیک ناشی از استرس می تواند باعث ناپدید شدن سلول های بنیادی ایجاد کننده ملانوسیت شود. هنگامی که این سلول ها ناپدید می شوند، سلول های جدید رنگ خود را از دست می دهند و خاکستری می شوند.

استرس مزمن همچنین می تواند چرخه رشد موهای شما را مختل کند و منجر به وضعیتی به نام تلوژن افلوویوم شود. تلوژن افلوویوم باعث ریزش موی بیش از حد معمول می شود.

راه های دیگری که استرس می تواند روی صورت شما تأثیر بگذارد عبارتند از:

آسیب دندان. بسیاری از افراد زمانی که احساس استرس یا اضطراب می کنند، عادت دندان قروچه را اتخاذ می کنند. با گذشت زمان، این می تواند باعث آسیب دائمی به دندان های شما شود.

اختلال عملکرد مفصل گیجگاهی فکی (TMD). TMD گروهی از مشکلات سلامتی است که بر مفصلی که فک شما به جمجمه متصل می شود، تاثیر می گذارد. ممکن است به دلیل فشردن مکرر دندان های شما ایجاد شود.

گرگرفتگی صورت. استرس می تواند باعث شود عادات تنفسی خود را تغییر دهید. این عادات تنفسی می تواند باعث برافروختگی موقت صورت شما شود.

درد لب. بسیاری از مردم هنگامی که احساس استرس می کنند لب ها یا داخل دهان خود را می جوند.

اگر نیاز به اطلاعات بیشتری در زمینه مشکلات پوست و مو دارید پیشهاد ما به شما عزیزان مطالعه مقاله مشاوره آنلاین با متخصص پوست و مو و زیبایی تا اطلاعات کاملی را در این زمینه به دست آورید.

یکی از جذابیت‌های اپلیکیشن از پزشک امکان ویزیت آنلاین بیمار توسط پزشک متخصص است، چراکه با استفاده از این خدمات بیماران می‌توانند بدون اتلاف وقت، با صرف هزینه کم‌تر، و بدون نیاز به تحمل شلوغی مطب به صورت کاملا آنلاین ازپزشک مورد نظر خود به راحتی مشاوره دریافت نمائید و یا ویزیت شوید. برای استفاده از این خدمات ارزشمند کافی است اپ ازپزشک را نصب کرده تا از تمامی خدمات مخصوص بیماران بهره‌مند شوید.

منابع علمی این مطلب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای دیدن نوشته هایی که به دنبال آن هستید تایپ کنید