مادر و کودک

مقایسه اثر بخشی روش های مختلف درمان تب کودکان

مقایسه اثر بخشی روش های مختلف درمان تب کودکان

تب کودکان

مقایسه اثر بخشی روش های مختلف درمان تب کودکان

تب کودکان علامت مهمی می باشد که حساسیت ها و توجهات نسبت به آن زیاد می باشد. در سنین پایین به علت ضعیف بودن سیستم ایمنی ابتلا به بیماری های مختلف شایع تر است. فعالیت زیاد در سنین پایین و مواجه با عوامل بیماری زا( انواع ویروس ها و باکتری ها و…) احتمال ایجاد تب را بالا می برد. درمان تب کودکان نیز میبایست با توجه به تشخیص و شدت علائم توسط پزشم صورت گیرد.

از گذشته تا به الان شیوه های مختلفی برای درمان این علامت تقریبا خطرناک بیان شده بوده است. از انواع روش های گیاهی و سنتی گرفته تا استفاده از شیوه های مدرن امروز. هنگامی که دمای بدن کودک بالا می رود، میبایست مشخص شود که واقعا تب دارد یا خیر. گاها به علت لباس زیادی که پوشیده است و یا قرار گرفتن در محیطی که هوای گرمی داشته دمای بدن بالا می رود. در فصل های گرم سال مانند تابستان نیز قرار گرفتن در معرض نور خورشید می تواند دمای بدن را بالا ببرد و حتی گرما زدگی نیز ایجاد کند.

در چنین مواردی پزشک با استفاده از تجربه و معاینه دقیق، بررسی دمای بدن با تب سنج و شرح حال دقیق به تشخیص نهایی پی خواهد برد. برخی موارد ممکن است پزشک برای تشخیص نهایی آزمایشات و تصویربرداری را نیز درخواست کند.

تب کودکان زمانی معمولا با احساس سرما خوردگی ایجاد می شود و زمانی برطرف می شود که علت ایجاد تب شناخته شده باشد  و برای آن دارو دریافت کند. ناحیه کنترل دمای بدن هیپوتالاموس می باشد.

 

علل ایجاد تب کودکان چیست؟

هنگامی که بدن کودک با عامل بیماری زا مواجه می شود. سیستم های دفاعی بدن شروع به فعالیت می کنند تا عامل بیگانه را از بین ببرند. بنابراین تب یک علامت هشدار نسبت به وجود عامل بیماری زا می باشد.

 

درمان تب کودکان

درمان تب کودکان

 

تب کودکان حس بدی را درآن ها ایجاد می کند، بهانه گیر می شوند و نگرانی های والدین نیز افزایش می یابد. از علل شایع ایجاد این علامت عبارت اند از:

  • عفونت های ویروسی
  • عفونت های باکتریال
  • گرما زدگی
  • بیماری های التهابی مشخص مانند (آرتریت روماتویید، التهاب مفاصل)
  • تومور های بدخیم
  • برخی داروها مانند آنتی بیوتیک ها و یا داروهایی که در درمان تشنج و فشارخون بالا استفاده می شوند.
  • تزریق واکسن هایی مانند کزاز، سیاه سرفه

تب بالای 40 درجه در سنین پایین خطرناک می باشد و احتمال ایجاد عوارض بالاست.

 

پیشنهاد مقاله: معجزه مصرف عسل برای درمان تب کودکان

درمان تب کودکان:

درمان های مختلفی به مرور زمان برای کنترل درمان خانگی تب کودکان ارائه شده است. هر کدام از این روش ها به نوعی در کنترل این علامت موثر می باشند. ولی همانطور که ذکر شد علت تب می بایست شناخته شود تا درمان نهایی و قطعی انتخاب شود. هر روش مزایا و اثر بخشی خاص خود را دارد و متناسب با شرایط بیمار انتخاب می شود.

نوشیدن مایعات

تب هایی که به علت وجود یک عامل ویروسی رخ می دهند، دمای بدن بسیار بالا رفته و بدن برای حفظ دمای مرکزی با تعریق و تبخیر این تعریق تلاش به خنک شدن خود می کند. از دست رفتن مایعات میتواند کم آبی را به دنبال داشته باشد. بنابراین جایگزین کردن مایعات با نوشیدنی ها و مایعات خنک حائز اهمیت می باشد. منظور از مایعات صرفا آب نیست بلکه می تواند شامل آبمیوه، سوپ ،نوشیدنی های ورزشی و… باشد.

 

یکی از جذابیت‌های اپلیکیشن از پزشک این است که بیمار امکان دریافت مشاوره و مشاوره پزشکی آنلاین را داشته، و با استفاده از این خدمات می‌توانند بدون اتلاف وقت، با صرف هزینه کم‌تر، و بدون نیاز به تحمل شلوغی مطب به صورت کاملا آنلاین ازپزشک مورد نظر خود به راحتی مشاوره دریافت نمائید و یا ویزیت شوید. برای استفاده از این خدمات ارزشمند کافی است اپ ازپزشک را نصب کرده تا از تمامی خدمات مخصوص بیماران بهره‌مند شوید.

 

استراحت کافی

تب کودکان نشان از مبارزه بدن با عامل بیماری زا می باشد. بنابراین نیاز بدن به استراحت برای بازیابی انرژی بیشتر می باشد. استراحت به منظور خوابیدن کامل روز نمی باشد بلکه کم کردن شدت فعالیت های فیزیکی است.

 

پیشنهاد مقاله: علت قطع نشدن تب کودکان چیست؟

مصرف داروهای تب بر

برخی از داروها مانند استامینوفن و ایبوپروفن از دسته دارو هایی هستند که برای کنترل تب کودکان کاربرد دارند. این دارو ها معمولا بدون نسخه پزشک و به صورت آزاد در داروخانه ها موجود می باشند. تجویز دارو در کودکان میبایست با دقت زیاد و با محاسبه وزن دقیق آن ها صورت گیرد. بنابراین در صورت نیاز کودک با داروی تب بر با پزشک مشورت کنید. در چنین شرایطی دادن داروی تب بر بیشتر از حد نیاز نیز می تواند خطرناک و آسیب زننده باشد.

 

درمان خانگی تب کودکان

درمان خانگی تب کودکان

 

مصرف دمنوش ها و داروهای گیاهی

کشور ما تاریخچه بسیار کهنی نسبت به استفاده از داروهای گیاهی برای درمان بیماری ها دارد، تب کودکان نیز از این قضیه مستثنی نمی باشد. نکته ای که در ارتباط با کنترل این علامت در سنین پایین با داروهای گیاهی وجود دارد این است که بسیاری از کودکان نسبت به این گیاهان واکنش های حساسیتی از خود نشان می دهند.

و همینطور مصرف بسیاری از این گیاهان تحقیقات علمی جهت تایید تاثیر آن ها در کنترل تب ندارد. با این حال برخی از گیاهان مانند آویشن، پونه، زنجبیل کاربرد داشته و استفاده می شود. نوشیدنی که در کنترل تب و علائم همراه در عفونت های ویروسی توصیه می شود ترکیب آب ولرم، عسل و آب لیموی تازه می باشد .

 

خنک نگهداشتن

کاهش دمای بدن هدف ما در مواجه با تب می باشد. کم کردن لباس ها و همینطور پاشویه نیز تاثیر گذار است. به هنگام پاشویه حواستان باشد که کودک را زیر دوش آب سرد نبرید چراکه همین حرکت شرایط را بدتر میکند. پارچه ای نرم را مرطوب کنید ودر نقاطی از بدن که گرمای بیشتری دارد بکشید مانند پیشانی، شکم، کشاله ران و زیر بغل. این ها روش های شایع در کنترل درمان خانگی تب کودکان می باشند. همه مواردی که ذکر شد در تعامل با هم می توانند تاثیر بهتری داشته باشند. و بیان اینکه کدام روش بهتر و کدام تاثیر گذاری کمتری دارد صحیح نیست.

 

پیشنهاد ویژه: 10 روش خانگی برای درمان تب

به یاد داشته باشید تب های مکرر و بالا می توانند عارضه های زیادی در سنین پایین بگذارد. تاثیرات زیادی روی دندان ها به گونه ای که احتمال پوسیدگی های دندانی، کند شدن روند رشد و همینطور روی ذهن کودک می گذارد. تب بالای 40 درجه احتمال تشنج را افزایش می دهد و در صورت عدم کنترل درست می تواند تاثیرات خطرناکی برای کل زندگی کودک داشته باشد.

 

تصویر دکتر محمد شیرازی

محمد شیرازی

کودکان

تصویر دکتر نگین نهان مقدم

نگین نهان مقدم

کودکان

تصویر دکتر آرزو صفاآبادی

آرزو صفاآبادی

کودکان

تصویر دکتر احمدرضا رسولی نژاد

احمدرضا رسولی نژاد

کودکان

تصویر دکتر علیرضا پوستی

علیرضا پوستی

کودکان

تصویر دکتر محمد طاهری

محمد طاهری

کودکان

تصویر دکتر بهروز مقدادی

بهروز مقدادی

کودکان

تصویر دکتر سپیده قدری

سپیده قدری

کودکان

تصویر دکتر داود قنبری

داود قنبری

کودکان

تصویر دکتر علی هنرپیشه

علی هنرپیشه

کودکان

تصویر دکتر محمدرضا درخشان

محمدرضا درخشان

کودکان

تصویر دکتر سودابه حقیقی

سودابه حقیقی

کودکان

تصویر دکتر سید حسین میر لوحی

سید حسین میر لوحی

کودکان

تصویر دکتر هما ایران پور

هما ایران پور

کودکان

تصویر دکتر مژگان بیگلری

مژگان بیگلری

کودکان

تصویر دکتر فریبا نادری

فریبا نادری

کودکان

تصویر دکتر محمدرضا نقیبی سیستانی

محمدرضا نقیبی سیستانی

کودکان

تصویر دکتر غلامرضا خادمی

غلامرضا خادمی

کودکان

تصویر دکتر بابک الیاسی

بابک الیاسی

کودکان

تصویر دکتر میترا آقاخانی

میترا آقاخانی

کودکان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.