پروستات در واقع غده ای با قوام است که به صورت اختصاصی در آقایان وجود دارد. این بخش از بدن در اطراف مجرای ادراری قرار دارد. بنابراین بزرگی آن می تواند بر نحوه خروج ادرار تاثیر بگذارد. بیماری های مختلفی در ارتباط با این مسئله وجود دارند. برای مثال درمان بزرگی پروستات مسئله مهمی می باشد که در ادامه به طور مختصر به آن پرداخته می شود. بزرگی پروستات از جمله بیماری های شایع در آقایان بالای 50 سال می باشد. این بیماری برخلاف تصور برخی از افراد نوعی سرطان نیست که ترسناک باشد و تهدید کننده حیات فرد باشد. اما به علت علائمی که برای فرد ایجاد می کند می تواند کیفیت زندگی را تحت تاثیر قرار دهد و نیاز به بررسی های دقیق توسط پزشک دارد.
بسیاری از آقایان نگران این مسئله می شوند که بزرگی پروستات می تواند احتمال ابتلا به سرطان را افزایش دهد در حالی که این حقیقت درست نیست.
علت بزرگی پروستات چیست؟
علت اصلی بزرگی پروستات این مسئله هنوز مشخص نیست اما تحقیقات حدس و گمان هایی مبتنی بر تاثیر تغییرات هورمونی با افزایش سن بیان می کند. به عبارتی با افزایش سن در آقایان تعادل هورمونی کمی به هم می خورد و این اختلال هورمون ها می تواند منجر به بزرگ شدن غدد پروستات شوند.

درمان بزرگی پروستات
علائم بزرگی پروستات چیست؟
این غدد کوچک که در لگن واقع شده اند در صورت تغییر سایز می توانند علائمی را در جریان ادرار ایجاد کنند. بزرگی این قسمت از بدن می تواند فشار به مثانه و میزراه وارد کند میزراه لوله ای است که ادرار در آن جریان داشته و از بدن خارج می شود.
پیشنهاد مقاله: دکتر آنلاین اورولوژی برای درمان پروستات
از علائم شایعی که به دنبال این بیماری ایجاد می شود عبارت اند از:
- سختی شروع ادرار و گاها نیاز به فشار آوردن به خود جهت خروج ادرار
- تکرر ادرار یعنی فرد به دفعات متوالی احساس دفع ادرار خواهد داشت چون به خوبی تخلیه نیز صورت نمی گیرد.
- سختی تخلیه ادرار نیز از جمله مشکلاتی است که به دنبال این بیماری ایجاد می شود.
- تکرر ادرار به ویژه در شب ها
- قطره قطره ادامه داشتن ادرار بعد از اتمام دفع ادرار
از جمله علائم که کمتر رخ می دهد عبارت است از:
- عفونت مجاری ادراری
- احتباس ادراری
- وجود خون در ادرار
یکی از جذابیتهای اپلیکیشن از پزشک این است که بیمار امکان دریافت مشاوره و مشاوره پزشکی آنلاین را داشته، و با استفاده از این خدمات میتوانند بدون اتلاف وقت، با صرف هزینه کمتر، و بدون نیاز به تحمل شلوغی مطب به صورت کاملا آنلاین ازپزشک مورد نظر خود به راحتی مشاوره دریافت نمائید و یا ویزیت شوید. برای استفاده از این خدمات ارزشمند کافی است اپ ازپزشک را نصب کرده تا از تمامی خدمات مخصوص بیماران بهرهمند شوید.
تشخیص بزرگی پروستات چگونه صورت می گیرد؟
تست های تشخیصی فراوانی برای این بیماری وجود دارد که متناسب با شرایط بیمار پزشک معالج از آن ها استفاده می کند. پزشک تست هایی مانند آزمایش ادرار را درخواست می کند اما برخی از روش های تشخیصی میبایست در بیمارستان صورت گیرد. در این بین میبایست به سرطان پروستات نیز توجه کرد و آزمایش های مربوطه برای افتراق این دو بیماری از هم به خوبی انجام شود. هر چه آگاهی و دانش افراد نسبت به این بیماری و علائم آن بیشتر شود مراجعه به هنگام به پزشک نیز بیشتر خواهد بود. در این موارد میتوان از عوارض طولانی مدت این بیماری جلوگیری کرد و در جهت بهبود کیفیت افراد اقدامی انجام داد.

علت بزرگی پروستات
درمان بزرگی پروستات
درمان این بیماری متناسب با شدت بزرگی پروستات متفاوت است. برای مثال اگر در شروع این بیماری باشید و یا درجه بزرگی آن خفیف باشد پزشک معالج درمان های اولیه و بیشتر تغییرات مربوط به سبک زندگی را به شما پیشنهاد می کند. در موارد شدید توصیه به مصرف دارو می شود.
پیشنهاد ویژه: خون در ادرار نشانه چیست ؟ علت و درمان
مواردی که در شیوه زندگی خود میبایست تغییر دهید
- مصرف الکل و کافئین در رژیم غذایی نباید باشد. تا جای ممکن به حداقل برسانید
- مصرف مواد غذایی که شیرین کننده های صنعتی دارند تا جای ممکن میبایست به کمترین میزان برسد.
- ورزش منظم و ورزش های عضلات لگن کمک کننده می باشد.
یکی از عوارضی که به دنبال این بیماری ممکن است ایجاد شود بازگشت ادرار به دستگاه ادراری به دنبال عدم تخلیه درست ادرار می باشد.
از علائم مربوط به این بیماری عبارت اند از:
- جریان ضعیف به هنگام ادرار
- تراوش ادرار و حالتی شبیه به بی اختیاری به ویژه به هنگام شب
- احساس وجود ادرار در حالی که فرد به تازگی از سرویس بهداشتی استفاده کرده است.
با توجه به درصد بالایی از افرادی که به این بیماری مبتلا می شود داشتن رژیم غذایی غنی از برخی ویتامین ها به بهبود این وضعیت و پیشگیری از رخ دادن آن کمک می کند. وزن بالا و به عبارتی چاقی می تواند شرایط مربوط به این بیماری را بدتر کند. دانه های مغذی که مقادیر غنی از زینک را دارا باشند برای این بیماری مفید هستند. حتی در تحقیقاتی که اخیرا نشان داده شده دانه کدو نیز می تواند در این افاد مفید باشد. ماهی سالمون و کلا مقادیر مشخصی از امگا 3 در پیشگیری از ابتلا به بیماری های قلبی غروقی و روماتویید آرتریت و التهاب و همین طور کنترل وزن موثر است. گوجه و آووکادو نیز از مواد غذایی می باشد که در درمان این بیماری کاربرد دارد و استفاده از آن به بیماران توصیه می شود.
با توجه به موارد گفته شده و رعایت رژیم غذایی می توان تا جایی در بهبود وضعیت کمک کرد.