هیپرپلازی خوش خیم پروستات (BPH) که در اصطلاح عامیانه به آن بیماری پروستات نیز می گویند یا بزرگ شدن غده پروستات – یک بیماری شایع با افزایش سن مردان است. بزرگ شدن غده پروستات می تواند علائم ادراری ناراحت کننده ای مانند مسدود کردن جریان ادرار از مثانه ایجاد کند. همچنین می تواند باعث مشکلات مثانه، مجاری ادرار یا کلیه شود.
چندین درمان موثر برای بزرگ شدن غده پروستات وجود دارد، از جمله داروها، درمان های کم تهاجمی و جراحی
مراجعه حضوری به متخصص اورولوژیست یا دکتر آنلاین اورولوژی می تواند در بررسی علایم و درمان این بیماری شما را کمک کند.
علائم بزرگ شدن پروستات از دید دکتر آنلاین اورولوژی
شدت علائم در افرادی که بزرگ شدن غده پروستات دارند متفاوت است، اما علائم به تدریج در طول زمان بدتر می شوند. علائم و نشانه های رایج BPH عبارتند از:
- نیاز مکرر یا فوری به ادرار کردن
- افزایش تکرر ادرار در شب (شب ادراری)
- مشکل در شروع ادرار
- جریان ضعیف ادرار یا جریانی که قطع و وصل می شود
- قطره چکانی شدن در انتهای ادرار
- ناتوانی در تخلیه کامل مثانه

درمان پروستات
علائم و نشانه های کمتر رایج عبارتند از:
- عفونت مجاری ادراری
- ناتوانی در دفع ادرار
- خون در ادرار
اندازه پروستات شما لزوماً شدت علائم شما را تعیین نمی کند. برخی از مردان با پروستات فقط کمی بزرگ میتوانند علائم قابل توجهی داشته باشند، در حالی که سایر مردان با پروستات بسیار بزرگ میتوانند تنها علائم جزئی ادراری داشته باشند.
در برخی از مردان، علائم در نهایت تثبیت می شود و حتی ممکن است با گذشت زمان بهبود یابد.
سایر علل احتمالی علائم ادراری
- عفونت مجاری ادراری
- التهاب پروستات (پروستاتیت)
- تنگی مجرای ادرار
- زخم در گردن مثانه در نتیجه جراحی قبلی
- سنگ مثانه یا کلیه
- مشکلات مربوط به اعصابی که مثانه را کنترل می کنند
- سرطان پروستات یا مثانه
با داشتن هرکدام از علایم فوق می توانید با دکتر آنلاین اورولوژی برای بررسی بیشتر صحبت کنید. این کار می تواند به تشخیص به موقع این بیماری کمک کند و از بزرگ شدن بیشتر جلوگیری کند.
یکی از خدمات فوقالعاده سامانه از پزشک که باعث محبوبیت آن در بین بیماران و پزشکان عزیز شده است امکان دریافت ویزیت پزشک آنلاین و یا مشاوره پزشک تصویری میباشد در واقع سامانه ازپزشک با قرار دادن این خدمات ارزشمند در سامانه خود باعث شده تا در هر مکانی و هر زمانی بتوانید به راحتی از این خدمات استفاده نمائید. فقط کافی است همین الان اپ ازپزشک را نصب کرده تا از تمامی خدمات این مجموعه برخوردار شوید.
چه زمانی باید به دکتر آنلای اورولوژی مراجعه کرد
اگر مشکلات ادراری دارید، آنها را با دکتر آنلاین اورولوژی خود در میان بگذارید. حتی اگر علائم ادراری را آزاردهنده نمیدانید، مهم است که علل زمینهای را شناسایی کند. مشکلات ادراری درمان نشده ممکن است منجر به انسداد مجاری ادراری شود.
اگر قادر به دفع ادرار نیستید، فوراً به دنبال تماس با دکتر آنلاین اورولوژی باشید.

رسول اسماعیلی
ارولوژی

امیر ملک احمدی
ارولوژی

علیمحمد فخریاسری
ارولوژی

علی پناهی
ارولوژی

داود نوری زاده
ارولوژی
علل بیماری پروستات
غده پروستات در زیر مثانه شما قرار دارد. لوله ای که ادرار را از مثانه به خارج از آلت تناسلی (پیشابراه) منتقل می کند از مرکز پروستات می گذرد. هنگامی که پروستات بزرگ می شود، شروع به مسدود کردن جریان ادرار می کند.
اکثر مردان رشد پروستات را در طول زندگی دارند. در بسیاری از مردان، این رشد مداوم پروستات را به اندازه ای بزرگ می کند که علائم ادراری ایجاد کند یا به طور قابل توجهی جریان ادرار را مسدود کند.
کاملاً مشخص نیست که چه چیزی باعث بزرگ شدن پروستات می شود. با این حال، ممکن است به دلیل تغییرات در تعادل هورمون های جنسی با افزایش سن مردان باشد.
عوامل خطریا ریسک فاکتورها از زبان دکتر آنلاین اورولوژی
عوامل خطر بزرگ شدن غده پروستات عبارتند از:
سالخوردگی. بزرگ شدن غده پروستات به ندرت باعث ایجاد علائم و نشانه هایی در مردان کمتر از 40 سال می شود. حدود یک سوم از مردان علائم متوسط تا شدید را تا سن 60 سالگی تجربه می کنند و حدود نیمی از آنها تا سن 80 سالگی این علائم را تجربه می کنند.
سابقه خانوادگی. داشتن یک خویشاوند خونی، مانند پدر یا برادر، با مشکلات پروستات به این معنی است که احتمال بروز مشکل در شما بیشتر است.
دیابت و بیماری قلبی. مطالعات نشان می دهد که دیابت و همچنین بیماری قلبی و استفاده از مسدود کننده های بتا ممکن است خطر BPH را افزایش دهد.
سبک زندگی. چاقی خطر ابتلا به BPH را افزایش می دهد، در حالی که ورزش می تواند این خطر را کاهش دهد.

دکتر آنلاین اورولوژی برای درمان پروستات
عوارض بیماری پروستات
عوارض بزرگ شدن پروستات می تواند شامل موارد زیر باشد:
ناتوانی ناگهانی در دفع ادرار (احتباس ادرار). ممکن است لازم باشد یک لوله (کاتتر) در مثانه قرار دهید تا ادرار را تخلیه کند. برخی از مردان مبتلا به بزرگی پروستات برای رفع احتباس ادراری نیاز به جراحی دارند.
عفونت های دستگاه ادراری (UTIs). ناتوانی در تخلیه کامل مثانه می تواند خطر عفونت در دستگاه ادراری شما را افزایش دهد. اگر عفونت ادراری مکرر رخ دهد، ممکن است برای برداشتن بخشی از پروستات به جراحی نیاز داشته باشید.
سنگ مثانه. اینها معمولاً به دلیل ناتوانی در تخلیه کامل مثانه ایجاد می شوند. سنگ مثانه می تواند باعث عفونت، تحریک مثانه، خون در ادرار و انسداد جریان ادرار شود.
آسیب مثانه. مثانه ای که به طور کامل تخلیه نشده است می تواند به مرور زمان کشیده و ضعیف شود. در نتیجه، دیواره عضلانی مثانه دیگر به درستی منقبض نمی شود و تخلیه کامل مثانه را دشوارتر می کند.
آسیب کلیه. فشار در مثانه ناشی از احتباس ادرار می تواند مستقیماً به کلیه ها آسیب برساند یا عفونت مثانه را به کلیه ها برساند.
اکثر مردان مبتلا به بزرگی پروستات به این عوارض دچار نمی شوند. با این حال، احتباس حاد ادرار و آسیب کلیه می تواند تهدیدی جدی برای سلامتی باشد.
اعتقاد بر این است که داشتن پروستات بزرگ خطر ابتلا به سرطان پروستات را افزایش نمی دهد.
دکتر آنلاین اورولوژی برای درمان خانگی پروستات
درمان دارویی و در صورت لزوم جراحی قدم اول و اصلی درمان پروستات توسط دکتر اورولوژی می باشند. تغذیه مناسب و رعایت اصول بهداشتی نیز در کنار درمان دارویی می توانند کمک کننده باشند. ازجمله درمان های خانگی بزرگی پروستات که توسط دکتر آنلاین اورولوژی ممکن است پیشنهاد شوند، می توان به موارد زیر اشاره نمود:
گزنه
اگرچه که لمس اتفاقی گیاه گزنه با درد تیز و آزاردهنده ای همراه می باشد، اما فواید درمانی متعددی نیز برای گیاه گزنه ذکر شده است. از ریشه گزنه برای درمان علائم بیماری پروستات در اروپا استفاده می شود. استفاده از گزنه در کاهش شدت تکرر ادرار، شب ادراری و احساس فوریت در دفع ادرار موثر می باشد. گاهی اوقات گزنه در ترکیب با سایر درمان های طبیعی بزرگی پروستات مانند پیژوم یا نخل اره ای استفاده می شود. عوارض جانبی گزنه معمولاً خفیف می باشند. ناراحتی معده و بثورات پوستی گاهی به دنبال مصرف ریشه گزنه گزارش شده است.
لیکوپن
یک رنگدانه طبیعی است که در بسیاری از میوه ها و سبزیجات وجود دارد. گوجهفرنگی غنیترین منبع لیکوپن در دسترس افراد می باشد. معمولاً هر چه میوه یا سبزی، صورتی تر یا قرمزتر باشند، میزان لیکوپن آن ها نیز بیشتر می باشد. از جمله منابع دیگر لیکوپن می توان به موارد زیر اشاره نمود:
- پاپایا
- گریپ فروت صورتی
- هندوانه
- هویج
- فلفل دلمه ای قرمز
- زردآلو
- کلم قرمز
چای سبز
حاوی سطوح بالایی از آنتی اکسیدان ها می باشد که در تقویت سیستم ایمنی موثر می باشند، و به طور بالقوه رشد سلول های خوش خیم پروستات را کند می کنند. البته توجه داشته باشید که چای سبز حاوی کافئین نیز می باشد. کافئین میتواند مثانه را تحریک کند و باعث تشدید تکرر ادرار و علائم بزرگی پروستات گردد.
سویا
یک مهارکننده 5 آلفا ردوکتاز و یک استروژن با قدرت کم است. سویا ممکن است مکانهای گیرندهای را که استروژنهای قویتر برای افزایش تجمع دی هیدرو تستوسترون استفاده میکنند، مسدود کند و از این طریق مانع رشد سلول های پروستات گردد.
بتا سیتوسترول نیز یکی از ترکیبات اصلی سویا می باشد. تحقیقات نشان داده است که مصرف بتا سیسترول با افزایش جریان ادرار و کاهش حجم باقیمانده ادرار در مثانه همراه می باشد.
زغال اخته
دارای خواص ضدالتهابی می باشد. برخی تحقیقات کوچک نشان داده اند که مصرف زغال اخته با بهبود و افزایش جریان ادرار و کاهش حجم ادرار باقی مانده در مثانه همراه بوده است. البته مصرف آن برای درمان پروستات هنوز نیازمند تحقیقات بیشتری می باشد.
امگا 3
رژیم غذایی غنی از اسیدهای چرب امگا 3 می تواند در کاهش التهاب پروستات کمک کننده باشد. غذاهای غنی از اسیدهای چرب امگا 3 شامل ماهی های آب سرد مانند سالمون، ساردین و همچنین تخم مرغ، گردو و برخی روغن های گیاهی می باشند.
سرطان پروستات
در واقع سرطانی است که در پروستات ایجاد می شود. پروستات یک غده گردویی شکل در مردان است که مایع منی تولید می کند که اسپرم را تغذیه و حمل می کند.
سرطان پروستات یکی از شایع ترین انواع سرطان است. بسیاری از سرطان های پروستات به کندی رشد می کنند و به غده پروستات محدود می شوند، لذا با این آسیب جدی همراه نمی باشند. با این حال، در حالی که برخی از انواع سرطان پروستات به کندی رشد می کنند و ممکن است به حداقل درمان یا حتی بدون درمان بهبود یابند، انواع دیگر تهاجمی هستند و می توانند به سرعت پخش شوند.
پیشنهاد ویژه: مطالعه مقاله سرطان پروستات
یکی از جذابیتهای اپلیکیشن از پزشک این است که بیمار امکان دریافت مشاوره و مشاوره پزشکی آنلاین را داشته، و با استفاده از این خدمات میتوانند بدون اتلاف وقت، با صرف هزینه کمتر، و بدون نیاز به تحمل شلوغی مطب به صورت کاملا آنلاین ازپزشک مورد نظر خود به راحتی مشاوره دریافت نمائید و یا ویزیت شوید. برای استفاده از این خدمات ارزشمند کافی است اپ ازپزشک را نصب کرده تا از تمامی خدمات مخصوص بیماران بهرهمند شوید.
علائم سرطان پروستات
سرطان پروستات ممکن است در مراحل اولیه خود هیچ علامتی ایجاد نکند.
نوع پیشرفته ممکن است با علائم زیر همراه باشد:
- مشکل در ادرار کردن
- کاهش جریان ادرار
- خون در ادرار
- خون در منی
- درد استخوان
- کاهش وزن نا خواسته
- اختلال در نعوظ
علل سرطان پروستات
مشخص نیست چه چیزی باعث سرطان پروستات می شود.
پزشکان می دانند که سرطان پروستات زمانی شروع می شود که سلول های پروستات تغییراتی در DNA خود ایجاد کنند. DNA سلول حاوی دستورالعمل هایی است که به سلول می گوید چه کاری انجام دهد. این تغییرات به سلولها میگوید که سریعتر از سلولهای عادی رشد و تقسیم میشوند. سلول های غیرطبیعی به زندگی خود ادامه می دهند، زمانی که سلول های دیگر می میرند.
سلول های غیرطبیعی تجمع یافته، توموری را تشکیل می دهند که می تواند رشد کند و به بافت مجاور حمله کند. با گذشت زمان، برخی از سلولهای غیرطبیعی میتوانند جدا شده و به سایر قسمتهای بدن گسترش یابند (متاستاز).
عوامل خطر سرطان پروستات از دید دکتر آنلاین اورولوژی
مواردی که می توانند خطر ابتلا به سرطان پروستات را افزایش دهند عبارتند از:
سن بالاتر. خطر ابتلا به سرطان پروستات با افزایش سن افزایش می یابد. بعد از 50 سالگی بیشتر شایع است.
نژاد. به دلایلی که هنوز مشخص نشده است، افراد سیاه پوست نسبت به سایر نژادها در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به سرطان پروستات هستند. در افراد سیاهپوست، سرطان پروستات نیز به احتمال زیاد تهاجمی یا پیشرفته است.
سابقه خانوادگی. اگر یکی از خویشاوندان درجه یک، مانند والدین، خواهر و برادر یا فرزند، مبتلا به سرطان پروستات تشخیص داده شده باشد، ممکن است خطر ابتلا در شما افزایش یابد. همچنین، اگر سابقه خانوادگی ژنهایی دارید که خطر ابتلا به سرطان سینه را افزایش میدهند (BRCA1 یا BRCA2) یا سابقه خانوادگی بسیار قوی سرطان سینه، احتمال ابتلا به سرطان پروستات در شما بیشتر است.
چاقی. احتمال ابتلا به سرطان پروستات در افرادی که چاق هستند در مقایسه با افرادی که وزن سالمی دارند بیشتر است، اگرچه مطالعات نتایج متفاوتی داشته است. در افراد چاق، سرطان به احتمال زیاد تهاجمی تر است و احتمال عود پس از درمان اولیه بیشتر است.
اگر هر کدام از ریسک فاکتورهای گفته شده را دارید برای بررسی بیشتر با دکتر آنلاین اورولوژی خود صحبت کنید.

علل بیماری پروستات
عوارض سرطان پروستات
درمان و عوارض های آن عبارتند از:
متاستاز. سرطان پروستات می تواند به اندام های مجاور مانند مثانه شما سرایت کند یا از طریق جریان خون یا سیستم لنفاوی شما به استخوان ها یا سایر اندام ها برسد. سرطان پروستات که به استخوان ها گسترش می یابد می تواند باعث درد و شکستگی استخوان شود. زمانی که سرطان پروستات به سایر نواحی بدن سرایت کرد، ممکن است همچنان به درمان پاسخ دهد و کنترل شود، اما بعید است که درمان شود.
بی اختیاری. هم سرطان پروستات و هم درمان آن می تواند باعث بی اختیاری ادرار شود. درمان بی اختیاری به نوع سرطان شما، شدت آن و احتمال بهبود آن در طول زمان بستگی دارد. گزینه های درمانی ممکن است شامل داروها، کاتترها و جراحی باشد.
اختلال در نعوظ. اختلال نعوظ می تواند ناشی از سرطان پروستات یا درمان آن، از جمله جراحی، پرتو درمانی یا هورمون درمانی باشد. داروها، دستگاه های خلاء که به نعوظ و جراحی کمک می کنند برای درمان اختلال نعوظ در دسترس هستند.
مزایای ویزیت توسط دکتر آنلاین اورولوژی
در دنیای مدرن امروز با توجه به مشغله های زیاد و تایم و انرژی محدود اگرتایم کافی برای مراجعه حضوری به پزشک ندارید،
اگر در شهرستان با امکانات کم و کمبود متخصص زندگی میکنید،
اگر نیاز به مشاوره مداوم برای پیگیری درمان دارید ولی از ویزیت همیشگی سر باز میزنید،
دکترآنلاین اورولوژی بهترین گزینه و روش پیشنهادی برای پیگیری علایم و درمان شماست.
پیشنهاد مقاله: بیماری مردان| درما بیماری تناسلی مردان

رسول اسماعیلی
ارولوژی

امیر ملک احمدی
ارولوژی

علیمحمد فخریاسری
ارولوژی

علی پناهی
ارولوژی

داود نوری زاده
ارولوژی