ارتباط سن بارداری با سقط جنین: بیشتر از دست دادن بارداری به دلیل عواملی است که فرد نمی تواند آنها را کنترل کند. در اوایل بارداری، مسائل ژنتیکی عامل اصلی سقط جنین است. حدود 80% از دست دادن های حاملگی در سه ماهه اول، بین 0 تا 13 هفته رخ می دهد. اگرچه این از دست دادن اغلب ویرانگر است، اما این مسائل ژنتیکی به این معنی است که نوزاد نمی تواند خارج از رحم زنده بماند. حتی اگر فردی این نوع از دست دادن بارداری را داشته باشد، به طور کلی می تواند در آینده بارداری سالمی داشته باشد. در این مقاله به بررسی نکات مهم در سلامت جنین و سقط جنین خواهیم پرداخت.
جنین ها در مراحل اولیه رشد آسیبپذیر هستند، بنابراین عوامل دیگر – مانند قرار گرفتن در معرض الکل – در این زمان میتوانند مخربترین اثرات را داشته باشند. به همین دلیل است که بیشتر سقط جنین در اوایل بارداری اتفاق می افتد.
همانطور که جنین قوی تر می شود و سن بارداری بیشتر می شود، ممکن است کمتر آسیب پذیر باشد. همچنین، افراد ممکن است هر عادات مضر سبک زندگی خود را پس از اطلاع از بارداری تغییر دهند.
بیشتر بخوانید: نکاتی که مادران باید در ماه اول بارداری بدانند
تخمین کلی خطر سقط جنین در هفته های مختلف:
سقط جنین در هفته دوم 3-4
لانه گزینی معمولاً حدود 3 هفته پس از آخرین قاعدگی فرد و حدود یک هفته پس از تخمک گذاری اتفاق می افتد. در هفته چهارم، آنها ممکن است بتوانند در یک تست بارداری خانگی نتیجه مثبت بگیرند.
حدود 50 تا 75 درصد از بارداری ها قبل از گرفتن نتیجه مثبت در آزمایش بارداری به پایان می رسد. اکثر مردم هرگز نمی دانند که باردار بوده اند.
میزان سقط جنین در این مرحله به طور قابل توجهی متفاوت است. یک مطالعه در سال 2013 نشان داد که شانس کلی از دست دادن بارداری بعد از هفته پنجم 21.3٪ است.
پیشنهاد ویژه: مطالعه مقاله علائم بارداری در ماه اول چیست؟
هفته 6-7
همین مطالعه نشان داد که پس از هفته 6، میزان از دست دادن به 5٪ کاهش می یابد. در بیشتر موارد، تشخیص ضربان قلب و سلامت جنین در سونوگرافی در حدود هفته ششم امکان پذیر است.
هفته های 8 تا 13
در نیمه دوم سه ماهه اول، به نظر می رسد میزان سقط جنین 2-4٪ باشد.
هفته 14-20
بین هفته های 14 تا 20، احتمال سقط جنین کمتر از 1 درصد است.
در هفته 20 از سن بارداری، از دست دادن بارداری و سقط جنین به عنوان مرده زایی شناخته می شود، و این ممکن است باعث شود که فرد زایمان کند.
مرده زایی نسبتاً نادر است و نادرتر می شود زیرا نوزادان بسیار کوچک ممکن است به لطف فناوری مدرن بتوانند در خارج از رحم زنده بمانند.
بر اساس یک گروه تحقیقاتی مستقر در بریتانیا، احتمال زنده ماندن نوزادی که در هفته 22 سن بارداری متولد شده است، بسیار کم است. این شانس هر هفته افزایش می یابد.
یکی از جذابیتهای اپلیکیشن از پزشک این است که بیمار امکان دریافت مشاوره انلاین با دکتر زنان را داشته، و با استفاده از این خدمات میتوانند بدون اتلاف وقت، با صرف هزینه کمتر، و بدون نیاز به تحمل شلوغی مطب به صورت کاملا آنلاین ازپزشک مورد نظر خود به راحتی مشاوره رایگان دریافت نمائید و یا ویزیت شوید. برای استفاده از این خدمات ارزشمند کافی است اپ ازپزشک را نصب کرده تا از تمامی خدمات مخصوص بیماران بهرهمند شوید.
آیا دچار از دست دادن بارداری و سقط جنین خواهم شد؟
یک مطالعه در سال 2012 شانس کلی بارداری ناموفق را در سه ماهه اول و دوم سن بارداری بررسی کرد و نشان داد که بین 11 تا 22 درصد در هفته های 5 تا 20 است. تحقیقات دیگر این درصد را در حدود 10 تا 15 درصد نشان می دهد.
این آمار نشان می دهد که شانس بارداری بعد از مرده زایی از فردی به فرد دیگر بسته به عوامل مختلفی از جمله سن و سلامت کلی آنها متفاوت است.
بیشتر بخوانید: لانه گزینی چیست؟
میزان سقط جنین بر اساس سن
سن یک عامل خطر اصلی برای بارداری ناموفق و سقط جنین است. این به این دلیل است که کیفیت تخمک به مرور زمان کاهش می یابد.
میانگین شانس سقط جنین در سن بارداری به شرح زیر است:
- زیر 35 سال: 15 درصد احتمال سقط جنین وجود دارد.
- بین 35 تا 45 سال: 20 تا 35 درصد احتمال سقط جنین وجود دارد.
- بالای 45 سال: تقریباً 50 درصد احتمال سقط جنین وجود دارد.
لازم به ذکر است که این ارقام متوسط هستند و هیچ عامل دیگری را در نظر نمی گیرند. اثرات مسائل مربوط به سبک زندگی، مانند مصرف سیگار یا پیروی از یک سبک زندگی کم تحرک نیز می تواند با افزایش سن زیاد شود. این ممکن است مشکلات زمینه ای سلامتی را بدتر کند و احتمال سقط جنین را افزایش دهد.
همه آنچه گفته شد، برخی از افراد در دهه 40 خود بارداری سالمی دارند و تعداد کمی در 50 سالگی این کار را انجام می دهند.
سایر عوامل خطر برای سلامت جنین
اکثر افرادی که دچار سقط جنین می شوند در آینده بارداری سالمی خواهند داشت. داشتن یکبار تجربه در این امر به این معنا نیست که فرد در آینده برای باردار شدن یا ماندن دچار مشکل خواهد شد.
در واقع، یک مطالعه در سال 2016 نشان داد که احتمال بارداری مجدد بلافاصله پس از تجربه سقط جنین در افراد بیشتر است.
برخی از افراد به دنبال یک یا چند بار بارداری ناموفق درخواست آزمایش ژنتیک می کنند. آزمایش ژنتیک ممکن است به پزشک کمک کند تا علت بارداری نا موفق را درک کند.
بعضی از عوامل خطر برای بارداری ناموفق عبارتند از:
- سن بالاتر
- مصرف سیگار
- استفاده از داروهای خاص، به ویژه داروهای محرک مانند کوکائین یا مقادیر زیاد کافئین
- داشتن یک بیماری مزمن کنترل نشده، مانند دیابت یا فشار خون بالا
- داشتن یک اختلال هورمونی که تولید هورمون برای حفظ بارداری را برای بدن دشوار می کند
علائم سقط جنین در ماه اول
اغلب اوقات، اولین علامت سقط جنین خونریزی است. با این حال، تمام خونریزی ها به دلیل بارداری ناموفق نیست.
برخی افراد در دوران بارداری لکه بینی را تجربه می کنند. خونریزی زمانی که شدید است، با گذشت زمان شدیدتر می شود یا با گرفتگی شدید اتفاق می افتد، بیشتر نشان دهنده سقط جنین است.
سقط جنین نیز می تواند بدون خونریزی اتفاق بیفتد.
برخی دیگر از علائم سقط جنین در هفته چهارم عبارتند از:
کم شدن ناگهانی علائم بارداری، اگرچه علائم حتی بدون سقط جنین به دلیل نوسانات هورمونی کاهش می یابد.
کاهش حرکات جنین در سه ماهه دوم سن بارداری
گرفتگی های شدید
عبور لخته های خون
چه زمانی با پزشک تماس بگیرید
فرد باید در مورد خونریزی هایی که در دوران بارداری تجربه می کند با پزشک صحبت کند. اگر خونریزی شدید یا دردناک است، بهتر است به اورژانس مراجعه کنید.
برخی علائم دیگر که باید تحت نظر باشند عبارتند از:
- گرفتگی عضلات
- کاهش علائم بارداری
- عدم احساس حرکت جنین پس از تجربه منظم حرکت
خلاصه
اکثر بارداری ها با زایمان سالم و سلامت جنین به پایان می رسند، حتی اگر فرد سابقه سقط جنین یا عوامل خطرزای قبلی داشته باشد. هیچ راه درست یا غلطی برای واکنش به سقط جنین وجود ندارد. این تجربه می تواند احساسی باشد یا باعث ایجاد شک و تردید در مورد بارداری آینده شود. برعکس، برخی از افراد از اینکه واکنش شدیدی نشان نمی دهند، متعجب می شوند.
بارداری ناموفق تقصیر کسی نیست. اکثر افراد بعد از ان می توانند بارداری سالمی داشته باشند.
دریافت مراقبت های پزشکی با کیفیت، حمایت از دوستان و خانواده، و صرف زمان برای بهبودی می تواند به افراد در مدیریت این فرآیند کمک کند و همچنین به نکات بیشتری در خصوص سلامت جنین دست یابند.
مهری رشیدی
زنان و زایمان
الهه ذبیحی
زنان و زایمان
انسیه همتی
زنان و زایمان
ریحانه صاحب کشاف
زنان و زایمان
ساناز هوشیار منش
زنان و زایمان
سپیده محمدی
زنان و زایمان
کبری آقاسفید
زنان و زایمان
سعیده یاری
زنان و زایمان
ناهید بی همتا
زنان و زایمان
مهرناز مجیدی
زنان و زایمان
سحر آب روشن
زنان و زایمان
فرزانه حسنی
زنان و زایمان
نادره معصومی کاشانی
زنان و زایمان
الهام صدیقی
زنان و زایمان
سوسن رضایی
زنان و زایمان
نیر صادقی
زنان و زایمان
سیده طاهره قاضی میر سعید
زنان و زایمان
راحله رضائی آشتیانی
زنان و زایمان
فرحناز امینی
زنان و زایمان
بهناز قاضی سعیدی
زنان و زایمان