سالم ترین روغن ھای سرخ کردنی

سالم‌ترین روغن‌ھای سرخ کردنی

فهرست مطالب

روغن سرخ کردنی در بسیاری از غذاهای ما ایرانی ها نقش دارد و در بیشتر غذاهای سنتی از آنها استفاده می شود. جدا از غداهای سنتی و ایرانی و سالادها، روغن ها پایه ثابت غذاهای فست فودی هم هستند و در تهیه تمامی آنها نقش بسزایی دارند. سرخ کردن مواد غذایی در آشپزخانه هم یکی از روش های طبخ بوده و به بهترین روغن سرخ کردنی نیاز دارد. غذاهایی که نیاز به سرخ شدن دارند معمولا در حرارت بالا قرار می گیرند. از این رو بهترین و سالم ترین روغن های سرخ کردنی باید مقاومت بالایی در برابر حرارت داشته باشند و به سرعت نسوزند. برای تهیه بھترین روغن سرخ کردنی و آشنایی با انواع روغن سرخ کردنی سالم و بهتر بگوییم سالم ترین روغن ھای سرخ کردنی، همراه ازپزشک باشید.

 

آشنایی با سالم ترین روغن ھای سرخ کردنی

تقریبا هیچ‌کس از ما خصوصا افرادی که به دنبال تغذیه سالم هستند دید مثبتی نسبت به انواع روغن و چربی ندارند. اما باید بدانید که چربی‌ها و به‌ خصوص روغن ‌ها، بخش مهمی از یک رژیم غذایی کامل هستند و باید در برنامه غذایی ما گنجانده شوند. همگی از روغن ‌ها برای تفت ‌دادن، پخت و پز، سرخ‌کردن و تهیه سالاد استفاده می‌کنیم. قطعا وجود همین روغن هاست که وعده های غذایی ما را به مراتب خوشمزه تر می کند.

 

یکی از جذابیت‌های اپلیکیشن از پزشک این است که بیمار امکان دریافت مشاوره و مشاوره پزشکی آنلاین را داشته، و با استفاده از این خدمات می‌توانند بدون اتلاف وقت، با صرف هزینه کم‌تر، و بدون نیاز به تحمل شلوغی مطب به صورت کاملا آنلاین ازپزشک مورد نظر خود به راحتی مشاوره دریافت نمائید و یا ویزیت شوید. برای استفاده از این خدمات ارزشمند کافی است اپ ازپزشک را نصب کرده تا از تمامی خدمات مخصوص بیماران بهره‌مند شوید.

 

همچنین روغن کمک می کند تا بدن ما بتواند مواد مغذی مهم را به خود جذب کند. چربی با بسیاری از عملکردها و فواید ضروری سلامتی مرتبط است. با این تفاسیر ما امکان حذف روغن ها را نداریم اما می توانیم از سالم ترین روغن ھای سرخ کردنی برای طبخ و تهیه خوراکی هایمان استفاده کنیم. یکی از مهم‌ترین معیارهایی که باید برای انتخاب بهترین روغن سرخ کردنی در نظر بگیریم، نقطه دود یا دمایی است که در آن، روغن مقاومت خود را در برابر حرارت از دست داده و شروع به تجزیه می‌کند.

 

بھترین روغن سرخ کردنی
بھترین روغن سرخ کردنی

 

فاکتورهای اصلی برای انتخاب بھترین روغن سرخ کردنی

یکی از سالم ‌ترین روغن‌ های سرخ‌کردنی از نظر مصرف در آشپزی، روغن کانولا است. همچنین روغن زیتون و روغن آفتابگردان نیز گزینه‌های بهتری هستند. اگر می‌خواهید روغن سرخ‌کردنی با قلیاییت بالا انتخاب کنید، روغن کنجد و روغن آفتاب گردان نیز گزینه‌های مناسبی هستند. اما به هر حال، مصرف معتدل و تنوع در استفاده از انواع مختلف روغن‌ها می‌تواند بهترین راهکار باشد. قبل از انتخاب بهترین روغن سرخ کردنی بهتر است فاکتورهای مهم برای شناخت و انتخاب بهترین ها را بدانید.

  1. نقطه دود: نقطه دود دمایی است که در آن روغن اساساً شروع به سوختن می‌کند. از این رو اگر روغنی که استفاده می‌کنید از نقطه دود خود عبور کند، می‌تواند طعم سوخته و ترشی به غذا بدهد.
  2. طعم و مزه: برخی از روغن ‌ها مانند روغن بادام ‌زمینی و زیتون به هر چیزی که می‌پزید، طعم و مزه هدیه کرده و مزه خوراکی ها را دلنشین می سازند. بقیه روغن‌ها مانند روغن کانولا و روغن نباتی معمولا خنثی در نظر گرفته می‌شوند. البته این موضوع بستگی به این دارد که شما آن طعم را دوست داشته باشید یا نه
  3. قیمت: معمولا همه برای انتخاب روغن سرخ‌کردنی به سراغ گزینه ‌های ارزان می ‌روند چرا که برای سرخ‌کردن سیب ‌زمینی حجم بالایی از روغن مورد استفاده قرار می‌گیرد. از این رو خانواده ها تمایل دارند از روغن های ارزان برای سرخ کردن سیب زمینی و یا بادمجان استفاده کنند.

 

انواع روغن سرخ کردنی سالم در پخت و پز

سالم‌ترین روغن‌های خانگی برای پخت و پز عموماً روغن‌هایی هستند که باعث افزایش کلسترول خوب (HDL) و کاهش کلسترول بد (LDL) می‌شوند. در این راستا، می‌توانید از موارد زیر استفاده کنید:

  • روغن زیتون: این روغن دارای اسیدهای چرب نااشباع و آنتی‌اکسیدان‌های طبیعی است که به قلب و عروق کمک می‌کنند.
  • روغن کانولا: این روغن نیز دارای اسیدهای چرب نااشباع مفید برای سلامتی است و مناسب برای پخت‌وپز و سرخ‌کردن است.
  • روغن آفتابگردان: با کاهش کلسترول بد و بهبود سلامتی قلب و عروق مورد توجه قرار می‌گیرد.
  • روغن کنجد: این روغن همچنین دارای اسیدهای چرب نااشباع مفید است و برای استفاده در سالادها و غذاهای خوراکی مناسب است.
  • روغن نارگیل: این روغن دارای خواص ضد التهابی و آنتی‌اکسیدانی است و می‌تواند به سلامت قلب کمک کند.

مهم است که در استفاده از هر نوع روغن، مقدار مصرف روزانه و نیز تنوع در مصرف روغن‌ها را در نظر بگیرید. همچنین بهتر است از روغن‌های پرفشار تولیدی سرد (Cold-pressed) استفاده کنید تا خواص غذایی بهتری داشته باشند.

 

بیشتر بخوانید: رژیم غذایی برای درمان عفونت معده با ویزیت آنلاین متخصص گوارش

 

بھترین روغن سرخ کردنی چه خاصیتی دارد؟

روغن‌هایی که نقطه دودی بالایی دارند و مقاومت خوبی در برابر حرارت دارند، مناسب برای سرخ‌کردن مواد غذایی هستند. در این زمینه، روغن‌هایی که عنوان می کنیم بهترین گزینه‌ها برای سرخ‌کردن محسوب می‌شوند. روغن کانولا دارای نقطه دودی بالاست و به دلیل حاوی اسیدهای چرب نااشباع، گزینه خوبی برای سرخ‌کردن است. روغن آفتابگردان با نقطه دودی بالا، مناسب برای سرخ‌کردن در حرارت‌های بالا است. اگر روغن زیتون با نقطه دودی بالا استفاده شود، می‌تواند گزینه‌ای سالم برای سرخ‌کردن باشد. روغن آرگان دارای نقطه دودی بالا و خواص ضد‌التهابی بوده و روغن کنجد می‌تواند برای سرخ‌کردن در حرارت‌های متوسط مناسب باشد. مهمترین نکته این است که در هر صورت، مقدار مصرف روغن را کم نگه داشته و از نیمه‌سرخ‌کردن یا سرخ‌کردن زیاد جلوگیری کنید تا از بهترین نتیجه سرخ‌کردن بهره‌برده شود.

 

انواع روغن سرخ کردنی سالم
انواع روغن سرخ کردنی سالم

 

کدام روغن‌ها با حرارت سمی شده و خطرناک می‌ شوند؟

همانگونه که برای انتخاب بهترین روغن سرخ کردنی فاکتورها را بررسی کردیم گفتیم که بهترین روغن، روغنی است که در دماهای مورد نیاز دچار سوختن نشوند. در واقع همه روغن‌ها برای استفاده در پخت و پز، به ویژه در آماده سازی با حرارت بالا به اندازه کافی پایدار نیستند. به عنوان مثال برخی روغن ها در آماده‌ سازی غذاهای سرد بهتر عمل می‌کنند یا از آنها به ‌عنوان مکمل‌های غذایی استفاده می‌شود. مانند روغن هایی که مناسب تهیه سالاد هستند. مولکول ‌های روغن ‌هایی که نقطه دود پایینی دارند، در دماهای بالا دچار شکستگی شده و ممکن است در تماس با ماده‌ی غذایی که در آن روغن می‌پزید، ترکیباتی سمی ایجاد کنند. از این رو پیشنهاد می کنیم در زمان پخت و پز با حرارت بالا از مصرف روغن ‌های زیر اجتناب کنید:

  1. روغن ماهی یا جلبک
  2. روغن کتان که پیشنهاد می کنیم آن را برای مصارف سرد مانند سس سالاد استفاده کنید.
  3. روغن گردو با اینکه برخی از مزایای ضد‌التهابی و ضد‌سرطانی بالقوه را دارد، بهتر است برای غذاهای سرد مانند سس سالاد از آن استفاده کنید.

 

سوالات متداول

برای سرخ کردن رژیمی از چه روغنی استفاده کنم؟

روغن های حیوانی هر نوع که باشد برای سرخ کردن غذا در سرخ کن مناسب نیستند. همچنین روغن ‌های گیاهی مانند روغن آفتابگردان، روغن بادام زمینی، روغن فندق، روغن ذرت برای استفاده در سرخ کن مناسب هستند.

چه زمانی باید روغن سرخ کردنی را عوض کنم؟

همچنان باید به طور مرتب روغن داخل دستگاه های سرخ کن را تعویض کنید. این به این دلیل است که هر بار که از آن استفاده می شود، تکه های غذا جدا شده و در ته آن جمع می شود.

آیا سرخ کردن با روغن زیاد بر سلامت ما تأثیر می گذارد؟

غذاهای سرخ شده معمولاً چرب تر از غذاهای بخارپز، پخته یا کبابی هستند. چربی زیاد غذا می تواند برای سلامت بدن شما زیاد مناسب نباشد، اما می توان با درجه مناسب سرخ کن غذا ها را سرخ کرد تا روغن اضافی را به خود جذب نکنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای دیدن نوشته هایی که به دنبال آن هستید تایپ کنید