علت دندان قروچه در خواب چیست؟

علت دندان قروچه

فهرست مطالب

دندان قروچه حالتی است که در آن فرد فشار زیادی روی دندان هایش می آورد. به نوعی دندان های فک بالا و فک پایین  را به یکدیگر فشار می دهد. دو نوع دندان قروچه وجود دارد؛ اولی هنگامی که فرد کاملا بیدار است و این حالت ناخودآگاه ظاهر می شود و نوع دوم هنگام فشار دادن دندان ها در هنگام خواب است. معمولا دندان قروچه به دلیل استرس و اضطراب اتفاق می افتد، اما اغلب این حالت در هنگام خواب رخ می دهد. دندان قروچه در خواب یکی از اختلالات دهان و دندانی بشمار می رود و افراد زیادی را به خود درگیر می کند. اما علت دندان قروچه در خواب چه می تواند باشد ؟ ما در رابطه با علت و عوارض دندان قروچه صحبت خواهیم کرد. همچنین درمان خانگی را به شما آموزش می دهیم تا بتوانید از این عارضه جلوگیری کنید.

 

علت دندان قروچه در خواب چیست ؟

علت فشار دادن فک روی هم در خواب هنوز به طور کامل مشخص نشده است، اما برخی عوامل ممکن است در ایجاد این رفتار نقش داشته باشند. این حالت یک اختلال خوابی به نام “اختلال حرکتی دهان در خواب” یا “بروکسیسم” است. فرآیند آن ممکن است به عوامل متعددی مرتبط باشد از جمله استرس، اضطراب، اختلالات خواب، یا حتی عوامل ژنتیکی. افرادی که به صورت مداوم تحت استرس یا اضطراب قرار دارند، ممکن است به احتمال بیشتری دچار دندان قروچه کردن شوند. همچنین، نارسایی‌های خواب و برخی اختلالات خوابی نیز ممکن است این رفتار را تشدید کنند.

 

یکی از جذابیت‌های اپلیکیشن ازپزشک امکان مشاوره آنلاین با متخصص دندانپزشک است، چراکه با استفاده از این خدمات بیماران می‌توانند بدون اتلاف وقت، با صرف هزینه کم‌تر، و بدون نیاز به تحمل شلوغی مطب به صورت کاملا آنلاین ازپزشک مورد نظر خود به راحتی  ویزیت آنلاین  دریافت نمائید و یا ویزیت شوید. برای استفاده از این خدمات ارزشمند کافی است اپ ازپزشک را نصب کرده تا از تمامی خدمات مخصوص بیماران بهره‌مند شوید.

 

برای مشکلات این رفتار در خواب، مشاوره با پزشک یا دندان‌پزشک خوب است. او می‌تواند تشخیص دقیق‌تری بر اساس وضعیت و سابقه پزشکی فرد ارائه دهد و راهنمایی‌های لازم را برای کنترل این مسئله ارائه نماید. افرادی که در هنگام خواب دندان های خود را روی هم فشار می دهند، بیشتر در معرض اختلالات دیگر خواب مانند خروپف هستند. اگر به این عارضه در خواب مبتلا هستید، تا زمانی که علائم آن را مشاهده نکنید متوجه این عادت بد دهانی نمی شوید. بنابراین دانستن علائم و علت دندان قروچه در خواب برای هر فردی بسیار مهم است.

 

علت دندان قروچه
علت دندان قروچه

عوارض دندان قروچه کردن

فشار دادن دندان ها بر روی یکدیگر ممکن است عوارض مختلفی را برای فرد دارای این مشکل به همراه داشته باشد. به عنوان مثال:

  • آسیب به دندان‌ها و لثه‌ها: فشار و اصطکاک مداوم دندان‌ها در طی دندان قروچه کردن می‌تواند منجر به خراشیدگی و ساییدگی دندان‌ها و همچنین لثه‌ها شود.
  • شکستگی دندان‌ها: دندان‌هایی که مورد فشار و تحریک مداوم قرار می‌گیرند، ممکن است ضعیف‌تر شده و در نهایت شکسته شوند.
  • درد فک و سر: دندان قروچه کردن می‌تواند منجر به تنش عضلات فک و سر شود، که در نتیجه ممکن است باعث درد و عدم راحتی شود.
  • خستگی عضلات گردن و شانه: فشار مداوم بر روی دندان‌ها و فک می‌تواند باعث خستگی و تنش در عضلات گردن و شانه شود.
  • اختلال در خواب: دندانها را بر روی هم فشار دادن می‌تواند خواب آرام و عمیق را تخریب کند و منجر به اختلال در خواب شود.
  • آسیب به روابط اجتماعی: فرد ممکن است به دلیل صداهایی که در نتیجه دندان قروچه کردن ایجاد می‌شود، مشکلات در ارتباط با دیگران داشته باشد.
  • آسیب به روانی: افرادی که به طور مداوم به دندانهایشان فشار وارد می‌کنند، ممکن است با استرس و اضطراب بیشتری روبرو شوند.

اگر به فشار دادن دندانها بر روی هم مبتلا هستید و عوارضی را تجربه می‌کنید، بهتر است با دندان‌پزشک یا متخصص خواب ارتباط برقرار کنید تا راهنمایی‌های لازم را در خصوص کنترل این رفتار و پیشگیری از آسیب‌های احتمالی دریافت کنید.

 

درمان خانگی دندان قروچه در خواب

درمان خانگی برای کنترل فشار بر روی دندانها ممکن است به میزانی کمک کند، اما بهتر است قبل از انجام هر نوع درمان خودسرانه، با دندان‌پزشک یا متخصص خواب مشورت کنید. روش‌های خانگی که ممکن است مفید باشند شامل موارد زیر می شوند:

  1. مدیریت استرس و اضطراب: تلاش برای کاهش استرس و اضطراب می‌تواند به کنترل دندان قروچه کردن کمک کند. تمرین‌های تنفس عمیق، یوگا یا روش‌های مشابه می‌توانند به تسکین این وضعیت کمک کنند.
  2. رفع تنش عضلات: تکنیک‌های آرام‌سازی عضلات گردن و فک مانند گرمازدایی، ماساژ و تمرین‌های تعادل می‌توانند به کاهش تنش عضلات کمک کنند.
  3. استفاده از قالب دندانی: اگر مشکل در ترتیب دندان‌ها یا دندان‌های برآمده دارید، استفاده از قالب های دندانی می‌تواند به بهبود وضعیت کمک کند.

مهم است توجه داشته باشید که در برخی موارد، درمان‌های خانگی نمی‌توانند به تنهایی کافی باشند و بهتر است با متخصصین پزشکی مشورت کنید تا به شما درمان‌های مناسب‌تری توصیه کنند.

 

عوارض دندان قروچه
عوارض دندان قروچه

 

درمان غیر دارویی دندان قروچه در خواب

 برخی روش های غیر پزشکی هم وجود دارد که به کاهش فشار بر دندانها در خواب کمک می کند، مانند:

  1. پرهیز از خوردن نوشیدنی به ویژه نوشیدنی های کافئین دار در شب
  2. خودداری از جویدن آدامس
  3. قرار دادن یک دستمال گرم روی مفصل گیجگاهی قبل از خواب
  4. دنبال کردن تکنیک های تنفس عمیق، یوگا یا مطالعه قبل از خواب برای کاهش استرس
  5. تنظیم موقعیت بالش برای حمایت بیشتر سر و گردن

 

بیشتر بخوانید: بلیچینگ دندان چگونه انجام می شود و چقدر دوام دارد؟

درخواست نوشتن آزمایش آنلاین دهید!
آزمایش میخوای بدی و نیاز به نسخه اینترنتی آزمایش داری؟ درخواست نوشتن نسخه آزمایش آنلاین ازپزشک داری؟
قبل از درخواست ویزیت، از طریق اپلیکیشن ازپزشک با قیمت خیلی مناسب درخواست آزمایش آنلاین بده و بعد از انجام آزمایش با جواب آزمایشت ازپزشک ویزیت بگیر!

پیشگیری از دندان قروچه

شاید راه پیشگیری برای فشار آوردن بر روی دندانها وجود نداشته باشد اما از عوارض احتمالی آن می توان پیشگیری کرد. بهترین کار این است که از محافظ شبانه برای بهبود آسیب‌های ناشی از دندان‌قروچه کمک گرفت. شاید این روش یکی از بهترین روش‌هایی باشد که برای مبتلایان به دندان قروچه به کار گرفته‌می‌شود. البته باید به خاطر داشته‌ باشید که خود محافظ شبانه می‌تواند به دندان آسیب برساند. البته اگر نکات بهداشتی در آن به خوبی رعایت نشود. برای استفاده از این روش، بهتر است که از مشاوره آنلاین دندانپزشکی در سامانه ازپزشک کمک بگیرید.

 

سوالات متداول

برای درمان دندان قروچه قرص داریم؟

در مواردی که فرد به علت اضطراب و استرس به بروکسیسم مبتلا است، برای درمان آن باید به دکتر روانشناس یا دکتر روانپزشک مراجعه کنید. در این موارد، ممکن است که از قرص‌های ضد‌افسردگی و یا قرص‌های ضداضطراب برای شما تجویز شود.

چگونه دندان قروچه را از بین ببریم؟

با مراجعه به دکتر و پیدا کردن علت آن، شاید بتوان درمان ریشه‌ای برای این علامت درنظر گرفت.

چه زمانی باید به دندانپزشک مراجعه کرد؟

در صورت داشتن علائم یا نگرانی های دیگر در مورد دندان ها یا فک خود به دندانپزشک خود مراجعه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای دیدن نوشته هایی که به دنبال آن هستید تایپ کنید