وقتی صحبت از طلاق می شود اصطلاحات و روش های مختلفی وجود دارد که اگر با آنها آشنا نباشید ممکن است گیج کننده باشد. این اصطلاحات عبارتند از: طلاق توافقی، طلاق اعتراضی و طلاق بدون تقصیر. هر کدام معنی کاملا متفاوتی دارند. وضعیت شما مشخص می کند که از کدام روش بیشتر استفاده می کنید. پایان دادن به ازدواج هرگز یک فرآیند ساده نیست. دعواهای بین همسران و وکلای آنها می تواند تأثیرگذار باشد. اما زمانی که همسران بتوانند منطقی باقی بمانند و بین خود در مورد نحوه تقسیم دارایی های زناشویی، رسیدگی به مسائل حضانت و حمایت و رسیدگی به هر موضوع دیگری توافق کنند طلاق با توافق ممکن است یک گزینه باشد.
ممکن است در بسیاری از موارد انجام این کار برای زوج ها سخت باشد اما در شرایط مناسب می تواند مزایای زیادی داشته باشد. در ادامه میخواهیم به مراحل و نکات مهم آن بپردازیم.
توافق
در اکثر طلاق ها هر دو نفر باید در موارد زیر به توافق برسند. این برای هر دو نفر بهتر است :
- حضانت فرزند
- حمایت از کودکان و بیمه آنها
- توزیع املاک (از جمله املاک و مستغلات)
- تقسیم بدهی
- حمایت از همسر
یک پرونده طلاق ساده و بدون تقابل و با توافق طرفین می تواند در زمان و هزینه صرفه جویی کند. روند این طلاق ممکن است در مجموع سریعتر و روانتر پیش برود و هر دو طرف می توانند برای یک توافق عادلانه کار کنند.
نکات مهم طلاق با توافق
طلاق “توافقی” به این معنی است که هر دو زوج خواهان طلاق هستند. آنها با هم دوست دارند یکی از گزینه های زیر را انجام دهند:
- برای همه مسائل به تنهایی به توافق برسند.
- روند طلاق زوتر اجرا شود.
ارائه مدارک برای طلاق توافقی ممکن است از طریق رویه های دادگاه ساده تر باشد و در وقت و هزینه شما صرفه جویی شود.
پیشنهاد مقاله: درمان افسردگی بعد از جدایی و طلاق
زن و شوهر باید:
- شرایط لازم برای تشکیل پرونده را برآورده کنند.
- عدم وجود هرگونه اختلاف مالی (مانند نفقه یا نفقه فرزند)
- ارائه یک توافقنامه حل و فصل زناشویی در مورد همه مسائل
- هر دو با طلاق موافق هستند (اگر یک نفر در دادگاه طلاق حاضر نشود ممکن است به عنوان عدم موافقت با طلاق تلقی شود. قوانین طلاق را بررسی کنید تا متوجه شوید عدم حضور نشان دهنده چیست).
طلاق با توافق زمانی می تواند مفید باشد که هر دو طرف در مورد مسائل مهم مطلع و توافق کنند.
یکی از جذابیتهای اپلیکیشن از پزشک این است که بیمار امکان دریافت مشاوره با متخصص روانشناسی را داشته، و با استفاده از این خدمات میتوانند بدون اتلاف وقت، با صرف هزینه کمتر، و بدون نیاز به تحمل شلوغی مطب به صورت کاملا آنلاین ازپزشک مورد نظر خود به راحتی مشاوره رایگان دریافت نمائید و یا ویزیت شوید. برای استفاده از این خدمات ارزشمند کافی است اپ ازپزشک را نصب کرده تا از تمامی خدمات مخصوص بیماران بهرهمند شوید.
مراحل طلاق توافقی
مراحل مربوط به تشکیل پرونده برای یک طلاق نسبتاً آسان و بی دردسر است.
- پر کردن دادخواست طلاق: اولین قدم این است که یکی از زوجین یک درخواست طلاق را پر کند که در وب سایت دادگاه منطقه شما یافت می شود و درخواست را به دادگاه ارسال می کند. این داد خواست شامل تمام اطلاعات مربوطه در مورد هر دو طرف مانند نام، تاریخ ازدواج، تاریخ جدایی و غیره می شود. همچنین دارای بخشی است که باید در مورد نحوه مالی، دارایی، بدهی، حضانت فرزند و موارد دیگر پر شود. باید شرایط طلاق توافقی را داشته باشید تا به طلاق رسیدگی شود.
- اسناد دادخواست: پس از پر شدن مدارک، درخواست کننده آنها را به دفتر شهرستان می دهد. دفترخانه برگه ها را مهر می کند و شماره پرونده را به خواهان می دهد و احضاریه صادر می کند تا به همسر دیگر بدهد.
- ارائه اوراق: گام بعدی این است که برگه های احضاریه و طلاق را به همسری که پرونده تشکیل نداده است ابلاغ کنید. این شخص به عنوان پاسخ دهنده شناخته می شود.
- ایجاد توافق نامه تسویه حساب: قبل از اینکه دادگاه ها با طلاق موافقت کنند، باید یک توافق نامه صلح امضا شده و محضری را ببینند. این سند یک نمای کلی از نحوه تقسیم اموال، حضانت فرزند، توافق نامه های ملاقات و حمایت، توافق نامه های حمایت از همسر و سایر مواردی که نیاز به تعیین دارند مانند مسائل بیمه یا حقوق بازنشستگی ارائه می دهد.
- جلسه نهایی دادگاه: پس از تکمیل تمام مدارک می توان تاریخ دادگاه تعیین کرد. قاضی تمام اسناد توافق نامه طلاق را بررسی می کند و ممکن است از هر یک از طرفین سؤال کند تا مشخص کند که هر دو از توافق راضی هستند و معتقدند که این توافق منصفانه است. پس از اتمام آن می توان حکم طلاق را صادر کرد و طلاق را رسمی کرد.
پیشنهاد ویژه: مشاوره آنلاین و تلفنی برای طلاق
شرایط طلاق توافقی
اگر این شرایط را داشته باشید میتوانید به طلاق با توافق فکر کنید و اقدام کنید:
- در صورتی که زوجین بتوانند در مورد هر موضوعی در طلاق توافق کنند و باهم صحبت کنند.
- هیچ اختلافی بین زوحین وچود ندارد و به سادگی توافق خود را به صورت کتبی (چه با فرم ها، به تنهایی یا با کمک یک وکیل یا سایر حرفه ای ها) درج کنند.
- بر سر تمام اموال به توافق رسیده باشید.
- از دیگر شرایط طلاق توافقی این است که بر سر حضانت فرزندان به توافق رسیده باشید.
مراحل پایانی
هنگامی که هر دو طرف به دادگاه تأیید کردند که با شرایط موافقت می کنند، قاضی شرایط آنها را امضا می کند. ممکن است یک حضور کوتاه در دادگاه ضروری باشد. اگر جلسه استماع مورد نیاز باشد شامل این میشود که قاضی از هر دو طرف سؤالاتی بپرسد تا مطمئن شود که همه شرایطی را که با آن موافق هستند درک میکنند. روند دیگر برای طلاق توافقی نیز مشابه است. دادگاه اوراق طلاق را بایگانی می کند و به یکی از زوجین تحویل می دهد. سپس خوانده یک دوره زمانی معین (10 روز تا چند هفته) فرصت دارد تا پاسخ خود را ارسال کند یا در جلسه دادگاه برنامه ریزی شده حاضر شود. اگر خوانده هیچ کدام را انجام ندهد دادگاه خواسته خواهان را ارزیابی می کند و تصمیم می گیرد. معمولاً نیاز به یک جلسه کوتاه است.
فهیمه نیک بخش
روانشناسی عمومی
سپیده امینی
روانشناسی عمومی
مهدی رجبی
روانشناسی عمومی
فرح جعفری
روانشناسی عمومی
آدینه مهدیان ریزی
روانشناسی عمومی
رامینا جوینی پور
روانشناسی عمومی
حسن صدیقی
روانشناسی عمومی
رامین رشیدی خبیر
روانشناسی عمومی
پریسا زارع گاریزی
روانشناسی عمومی
رقیه غلامی
روانشناسی عمومی
سمیرا پوراکبرسجادی
روانشناسی عمومی
فاطمه فولادی
روانشناسی عمومی
باران نوروزی
روانشناسی عمومی
سحر بهروزیان
روانشناسی عمومی
پریا سلطانی
روانشناسی عمومی
سعیده جلالی نسب
روانشناسی عمومی
سمانه سیف یان
روانشناسی عمومی
مهسا عطار حسینی
روانشناسی عمومی
زهرا صابری
روانشناسی عمومی
زینب ذاکر زاده
روانشناسی عمومی
سوالات متداول
چه مدت طول می کشد تا طلاق توافقی قطعی شود؟
روند واقعی دادگاه برای طلاق بدون اعتراض بسیار سریع است، معمولا فقط چند ماه.
آیا طلاق های توافقی سریع ترین راه برای طلاق هستند؟
بله. شما و شریک زندگیتان به صورت دوستانه و با توافق سریع ترین راه طلاق را طی میکنید.
آیا بدون توافق بر سر حضانت فرزندان میشود طلاق توافقی گرفت؟
خیر یکی از گزینه های طلاق توافقی ،توافق بر سر فرزندان است.