پیروکسیکام 0.5% به شکل ژل و در لوله های 60 گرمی یا 112 گرمی عرضه می شود. و در گروهی از داروها به نام داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAIDs) است. پیروکسیکام به تسکین التهاب، درد و سفتی کمک می کند. این دارو با جلوگیری از تولید مواد شیمیایی که بدن در پاسخ به آسیب یا بیماری های خاص تولید می کند، عمل می کند. این بدان معنی است که به تسکین درد و کاهش تورم مؤثر بر مفاصل و ماهیچهها هنگام مالیدن به پوست در ناحیه آسیبدیده کمک میکند. در غیر این صورت این مواد شیمیایی باعث تورم و درد می شوند.
ژل موضعی پیروکسیکام 0.5 برای چیست؟
ژل پیروکسیکام به صورت موضعی استفاده می شود و این یک انتخاب ایده آل برای بیمارانی است که از موارد زیر رنج می برند:
عوارض پماد پیروکسیکام؟
مانند هر داروی دیگری، پیروکسیکام ممکن است عوارض ناخواسته ای برای افراد خاص ایجاد کند. شامل:
- تحریک پوست، قرمزی، خارش یا بثورات در محل استفاده
- واکنش های آلرژیک، از جمله کهیر، تورم صورت یا زبان و مشکل در تنفس
- درد معده، سوء هاضمه، حالت تهوع یا استفراغ
- اسهال یا یبوست
- سردرد
- سرگیجه یا سبکی سر
- فشار خون بالا
- افزایش خطر خونریزی، به ویژه اگر سابقه اختلالات خونریزی دارید
- اختلال در عملکرد کلیه یا بدتر شدن مشکلات کلیوی موجود
- آسیب کبدی یا نارسایی کبد
- افزایش حساسیت به نور خورشید
- تاری دید یا سایر تغییرات در بینایی
اگر هر یک از این عوارض جانبی را تجربه کردید، استفاده از ژل پیروکسیکام را متوقف کنید و به پزشک خود اطلاع دهید.
پیشنهاد مقاله: علت بدن درد و خستگی چیست؟
پماد پیروکسیکام در بارداری، باروری و شیردهی
باروری
بر اساس مکانیسم اثر، استفاده از NSAID ها، از جمله پیروکسیکام، ممکن است پارگی فولیکول های تخمدان را به تاخیر بیاندازد یا از پارگی آن جلوگیری کند، که در برخی از زنان با ناباروری برگشت پذیر همراه است. در زنانی که مشکل باردار شدن دارند یا در حال بررسی ناباروری هستند، باید ترک NSAID ها، از جمله پیروکسیکام موضعی، در نظر گرفته شود.
بارداری
هیچ مطالعه ای در مورد استفاده از پیروکسیکام موضعی در زنان باردار وجود ندارد. مطالعات روی حیوانات سمیت تولید مثلی را با فرمولهای سیستمیک نشان دادهاند اما ارتباط آنها با استفاده از فرمولهای موضعی در زنان باردار ناشناخته است. به عنوان یک اقدام احتیاطی، ترجیحاً از مصرف موضعی پیروکسیکام در زنان باردار اجتناب شود. مهار سنتز پروستاگلاندین ممکن است بر بارداری تأثیر منفی بگذارد. داده های حاصل از مطالعات اپیدمیولوژیک حاکی از افزایش خطر سقط جنین خود به خودی پس از استفاده از مهارکننده های سنتز پروستاگلاندین در اوایل بارداری است.
در حیوانات، نشان داده شده است که تجویز مهارکننده های سنتز پروستاگلاندین منجر به افزایش از دست دادن قبل و بعد از لانه گزینی می شود. بنابراین استفاده از ژل پیروکسیکام در دوران بارداری توصیه نمی شود.
شیر دادن
ژل پیروکسیکام برای استفاده در مادران شیرده توصیه نمی شود، زیرا ایمنی بالینی ثابت نشده است.
یکی از جذابیتهای اپلیکیشن از پزشک این است که بیمار امکان دریافت مشاوره و مشاوره پزشکی آنلاین را داشته، و با استفاده از این خدمات میتوانند بدون اتلاف وقت، با صرف هزینه کمتر، و بدون نیاز به تحمل شلوغی مطب به صورت کاملا آنلاین ازپزشک مورد نظر خود به راحتی مشاوره دریافت نمائید و یا ویزیت شوید. برای استفاده از این خدمات ارزشمند کافی است اپ ازپزشک را نصب کرده تا از تمامی خدمات مخصوص بیماران بهرهمند شوید.
تفاوت پیروکسیکام و دیکلوفناک
فلدن (پیروکسیکام) یک داروی ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAID) است که برای تسکین علائم و نشانههای استئوآرتریت و آرتریت روماتوئید استفاده میشود. ژل دیکلوفناک نیز یک داروی ضد التهابی غیر استروئیدی موضعی (NSAID) است که برای درمان درد آرتروز مفاصلی که قابل درمان موضعی هستند، مانند دستها و زانوها، استفاده میشود. عوارض جانبی ژل پیروکسیکام و دیکلوفناک که مشابه هستند، عبارتند از :درد معده وشکم، اسهال، ناراحتی معده، گاز، حالت تهوع و زخم.
عوارض جانبی پیروکسیکام که با ژل دیکلوفناک متفاوت است،عبارتند از: احتباس مایعات، از دست دادن اشتها، یبوست، سوء هاضمه و سوزش سر دل، نفخ، استفراغ، سرگیجه، سردرد، عصبی بودن،افزایش آنزیم های کبدی، خارش یا بثورات پوستی، تاری دید و …عوارض جانبی ژل دیکلوفناک که با فلدن پیروکسیکام است شامل واکنش های محل استفاده مانند خارش پوست، خشکی، قرمزی، پوسته پوسته شدن، بی حسی و سوزن سوزن شدن، کیست، جوش یا سایر تحریکات پوستی است.
پماد پیروکسیکام برای گرفتگی عضلات
در اختلالات اسکلتی عضلانی حاد، التهاب جزء مهمی از علائم است. مطالعات بالینی اخیر نشان می دهد که داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAIDs) می توانند به طور قابل توجهی التهاب را کاهش دهند و به سرعت بازگشت به عملکرد کامل کمک کنند. در یک مطالعه آماری ، مقایسه پیروکسیکام و ناپروکسن تفاوت آماری معنی داری را به نفع پیروکسیکام نشان داده است.علاوه بر این، اگرچه اثربخشی در بین NSAID ها قابل مقایسه بود، پیروکسیکام به طور قابل توجهی بهتر از ناپروکسن یا ایندومتاسین تحمل شده است. پیروکسیکام نیز بهتر از آسپرین تحمل شده است ، اما تفاوت آماری حاصل نشد.
ژل پیروکسیکام برای تاخیری
مطالعات اثبات شده ای برای اثر گذاری ژل پیروکسیکام در رابطه جنسی و مشکلات زود انزالی صورت نگرفته است و استفاده بی مورد از ژل پیروکسیکام در رابطه جنسی و تاخیری ممکن است عوارض جانبی به همراه داشته باشد و خطرناک باشد .
موارد احتیاط قبل از استفاده از پماد پیروکسیکام
برای اطمینان از اینکه این درمان برای شما مناسب است، قبل از شروع استفاده از ژل پیروکسیکام، مهم است که پزشک شما بداند:
- اگر باردار هستید یا در دوران شیردهی هستید.
- اگر آسم یا هر اختلال آلرژیک دیگری دارید.
- اگر یک بیماری پوستی دارید مثلاً اگزما.
- اگر تا به حال به مسکن های غیر استروئیدی (مانند آسپرین، ایبوپروفن، دیکلوفناک و ایندومتاسین) یا هر داروی دیگری واکنش آلرژیک داشته اید.
پیشنهاد ویژه: درد و سوزش قفسه سینه نشانه چیست؟
نحوه استفاده از ژل پیروکسیکام
- قبل از شروع درمان، بروشور اطلاعات چاپ شده سازنده را از داخل بسته مطالعه کنید. این اطلاعات بیشتر در مورد پیروکسیکام به شما می دهد و لیست کاملی از عوارض جانبی که می توانید از استفاده از آن تجربه کنید در اختیار شما قرار می دهد.
- یک لایه نازک از ژل را بمالید و به آرامی روی ناحیه آسیب دیده ماساژ دهید. پس از استفاده از ژل دست های خود را به خوبی بشویید.
- پزشک به شما خواهد گفت که چند بار از ژل استفاده کنید. این معمولاً سه یا چهار بار در روز است. دستورالعمل ها همچنین روی برچسب بسته چاپ می شود تا به شما در مورد آنچه پزشک به شما گفته است یادآوری شود.
- اگر فراموش کردید ژل را در زمان معمول خود بزنید، نگران نباشید، فقط زمانی که یادتان آمد آن را بمالید و سپس مانند قبل ادامه دهید.
علائم هشدار هنگام استفاده از داروی پیروکسیکام
- این دارو برای شماست. هرگز آن را به افراد دیگر ندهید، حتی اگر به نظر می رسد که شرایط آنها مانند شما باشد.
- اطمینان حاصل کنید که شخصی که این دارو را تجویز می کند از سایر داروهایی که استفاده می کنید مطلع است.
- اگر مشکوک هستید که فردی به طور تصادفی مقداری از این دارو را بلعیده است، به بخش حوادث و اورژانس بیمارستان محل خود مراجعه کنید. ظرف را حتی اگر خالی باشد با خود ببرید.
- اگر در حال انجام عمل جراحی یا درمان دندان هستید، به فردی که درمان را انجام می دهد بگویید از چه داروهایی استفاده می کنید.
- اگر هر دارویی خریداری می کنید، با داروساز مشورت کنید که استفاده از آن با داروهای دیگر شما بی خطر است.
- داروهای تاریخ گذشته یا ناخواسته را نگه ندارید. آنها را به داروخانه محلی خود ببرید تا آنها را برای شما دفع کند.
اگر در مورد این دارو سوالی دارید از داروساز خود بپرسید.
محمد مهدی عمرانپور
داروساز
شکیبا کلاه دوز
داروساز
سید مهرداد مصطفوی پور
داروساز
افشین وکالتی
داروساز
زهرا زینلی
داروساز
محمد زارعی
داروساز
رضوان حلاج
داروساز
ایمان جلالی عراقی
داروساز