علائم بیماری های مقاربتی در مردان و پیشگیری از بیماری های مقاربتی در مردان چگونه است با ما همراه باشید تا در این مطلب از مقالات ازپزشک در مورد این سوالات بیشتر بدانید: بیماری های تناسلی مردان یا بیماری های مقاربتی در بین مردم اسامی دیگری هم دارد از جمله بیماری های جنسی، بیماری های STD (اس تی دی) یا سکشوال اشاره کرد. بیماری های مقاربتی از طیف وسیع باکتری ها، ویروس ها و انگل ها به وجود می آیند که عمدتا از طریق تماس جنسی واژینال، سکس مقعدی و یا سکس دهانی از فردی به فرد دیگر منتقل می شود.
خلاصه این مطلب را با صدای دکتر میلاد دودانگه بشنوید
انواع بیماری های مقاربتی مردان
بیشتر مردم اطلاعات کمی در مورد عفونت های آمیزشی و پیشگیری از بیماری های مقاربتی در مردان دارند. فقط یک یا دو نمونه بیماری را می شناسند و اسم آن بیماری را می دانند. اما بیماری ها و عفونت های آمیزشی خیلی وسیع هستند و برای بیان ساده تر، آن ها را می توانیم در سه دسته تقسیم بندی کنیم:
- دسته اول از انگل به وجود می آید. عامل آن انگلی به نام ترکومونیازیسم .
- دسته دوم بیماری هایی است که عامل به وجود آمدن آن ها یک ویروس است. بیشتر انواع این دسته شناخته شده است مثل ایدز یا اچ آی وی، تبخال دستگاه تناسلی یا همان هرپس، زگیل های تناسلی یا همان اچ پی وی و هپاتیت ب.
- دسته سوم بیماری هایی است که عامل آن عفونت باکتریای می باشد. از این بیماری ها می توان به کلامیدیا، سوزاک و سفلیس اشاره کرد.
پیشنهاد مقاله: کلامیدیا یا بیماری رابطه جنسی چیست و چه علائمی دارد؟
جلوگیری از عفونت در رابطه
در وهله اول باید از بیمار بخواهیم که خویشتن دار باشد و با هر فردی وارد رابطه جنسی نشود. با شریک خودش به مدت طولانی رابطه جنسی برقرار کند و با افراد متفاوت وارد رابطه های جنسی کوتاه مدت نشود. اگر فرد نمی تواند با یک شخص تنها وارد رابطه جنسی طولانی مدت شود و می خواهد رابطه های کوتاه مدت با افراد متفاوت داشته باشد، توصیه می شود از پارتنر خود بخواهد که آزمایش های سلامت جنسی را حتما انجام دهد و از سلامت و سالم بودن آن فرد اطمینان حاصل کند.
یکی از جذابیتهای اپلیکیشن از پزشک این است که بیمار امکان دریافت مشاوره با متخصص اورولوژی و مشاوره پزشکی آنلاین را داشته، و با استفاده از این خدمات میتوانند بدون اتلاف وقت، با صرف هزینه کمتر، و بدون نیاز به تحمل شلوغی مطب به صورت کاملا آنلاین ازپزشک مورد نظر خود به راحتی مشاوره آنلاین دریافت نمائید. برای استفاده از این خدمات ارزشمند کافی است اپ ازپزشک را نصب کرده تا از تمامی خدمات مخصوص بیماران بهرهمند شوید.
واکسن جلوگیری از بیماری های مقاربتی
پیشگیری از بیماری های مقاربتی در مردان: واکسن های بیماری های اچ پی وی، هپاتیت A و هپاتیت B در دسترس هستند اگر فرد این واکسن ها را دریافت کرده باشد می تواند از بروز بیماری های جنسی جدید که همان هپاتیت A و هپاتیت B و اچ پی وی است جلوگیری کند. مورد بعدی استفاده از کاندوم است که از بروز بیماری های جنسی جلوگیری می کند و اگر فرد از این مواد استفاده کند می توان گفت که در بیشتر بیماری های جنسی یک سد مناسب است که سبب می شود فرد بیماری های جنسی نگیرد.
اما باید به فردی که بیمار است حتما توصیه شود که از روان کننده های روغنی مانند ژل های تهیه شده از مواد شیمیایی همراه با کاندوم لاتکس سطح دندانی استفاده نکند چونکه سبب می شود که بیماری های جنسی منتقل شوند. این نکته را حتما باید به بیمار یادآور شد.
مورد بعدی این است که از مصرف مواد مخدر و الکل جلوگیری شود چرا که اقدام به برقراری روابط جنسی پر خطر هنگامی که مواد مخدر یا الکل مصرف می شود بیشتر می باشد.
نکته ی بعدی ختنه شدن می باشد وقتی مردی از کودکی ختنه شده باشد شانس ابتلا و انتقال بیماری های جنسی در آن فرد کاهش پیدا می کند همچنین طبق تحقیقاتی که در جهان انجام شده است بیماری اچ آی وی به طور محصوصی کم می شود و در افراد ختنه شده احتمال انتقال خیلی کمتر است.
خیلی از بیماران سوالاتی در مورد بیماری های مقاربتی دارند که نشان از عدم اگاهی و اطلاع رسانی می باشد به همین دلیل لزوم صحبت در مورد دو نکته وجود دارد:
یکی این که روش های جلوگیری از بارداری با روش های جلوگیری از بیماری های جنسی متفاوت می باشد برای مثال خانمی می گوید که قرص ضد بارداری را مصرف کرده ولی پارتنرش بیماری مقاربتی را از او گرفته است یا برعکس. وسیله ای مثل کاندوم این قابلیت را دارد ولی قرص ضد بارداری این ویژگی را ندارد.
نکته ی دوم در مورد استفاده از کاندوم می باشد. همان طور که قبل تر گفته شد کاندوم انتقال اکثر بیماری های جنسی را کاهش می دهد اما بعضی از بیماری ها هستند که زخم باز ایجاد می کنند و با این زخم باز انتقال پیدا می کنند. یکی از این موارد اچ پی وی یا همان تبخال تناسلی است. به همین دلیل استفاده از کاندوم روی اچ پی وی تاثیری ندارد یا تاثیر آن کم می باشد. در نتیجه اگر یکی از طرفین دارای این بیماری باشد حتی با وجود استفاده از کاندوم احتمال این که فرد مقابل هم به این بیماری مبتلا شود وجود دارد.
درخواست نوشتن آزمایش آنلاین دهید!
آزمایش میخوای بدی و نیاز به نسخه اینترنتی آزمایش داری؟ درخواست نوشتن نسخه آزمایش آنلاین ازپزشک داری؟
قبل از درخواست ویزیت، از طریق اپلیکیشن ازپزشک با قیمت خیلی مناسب درخواست آزمایش آنلاین بده و بعد از انجام آزمایش با جواب آزمایشت ازپزشک ویزیت بگیر!
از کجا بفهمم بیماری مقاربتی دارم؟
خیلی از افراد وقتی به پزشک مراجعه می کنند به عنوان مثال این سوال را مطرح می کنند که به تازگی رابطه ی جنسی با شخصی برقرار کرده اند و نمی دانند که آیا آن شخص بیمار بوده است یا خیر. در مرحله اول باید به بیمار گفت که ابتدا خونسردی خودش را حفظ کند و در مرحله بعد از او می پرسیم که آیا علائمی دارد یا نه؟ طول مدت رابطه ای که داشته و تعداد دفعات رابطه چقدر بوده است؟
حتی نوع رابطه ای که داشته اند در ابتلا به بیماری می تواند نقش داشته باشد و متفاوت باشد. اکثر پزشکان برای اطمینان بیشتر بیمار را به یک آزمایشگاه ارجاع می دهند تا آزمایش های متفوتی روی او انجام شود. از این آزمایش ها می توان به آزمایش های خونی، ادراری و کشتی اشاره کرد.
بهترین آنتی بیوتیک برای بیماریهای مقاربتی؟
وقتی که بیمار به ما مراجعه می کند و ما متوجه می شویم که با شرح آزمایش، فرد دچار بیماری جنسی شده است باید به دنبال درمان و بهبود باشیم. برای بیماری های باکتریایی داروهای آنتی بیوتیکی مورد استفاده قرار می گیرد و با این دارو ها بیمار به طور کامل بهبود می یابد و هیچ مشکلی برای فرد به وجود نمی آید.
با توجه به نوع بیماری که فرد به آن مبتلا شده و بنا به تشخیص پزشک داروهای متفاوتی برای فرد تجویز می شود اما به طور کلی بیشتر آنتی بیوتیک هایی مثل آزیترومایسین، داتلیساکلین و سفتریوکسون برای بیماران باکتریایی تجویز می شود. اگر بیماری ها ویروسی باشند داروهای آنتی بیوتیک بر روی آن تاثیر ندارد و فقط ما دو راه داریم یا باید صبر کنیم تا بیماری خوب شود یا داروهایی بدهیم که بیمار علائمش کاهش یابد و خطر انتقال کمتر شود.
مثال آن بیماری مثل تبخال می باشد که با دارو علائم آن کمتر می شود، اما در بیماری اچ آی وی دارویی برای فرد مناسب است که از انتقال به فرد دیگر جلوگیری شود. دسته دیگر بیماری ها که انگلی نام گذاری شده اند مثل بیماری گال یا شپش معمولا با داروهای خوراکی و موضعی قابل درمان اند.
توصیه های پزشکی برای پیشگیری از بیماری های مقاربتی در مردان
در اخر به خوانندگان این مقاله توصیه می شود که از رابطه های پر خطر دوری کنند یعنی اگر رابطه ای پر خطر انجام نشود بیماری های جنسی نیز در جامعه کاهش پیدا می کند و نیاز به استرس، چکاپ و دارو درمانی ندارد ولی اگر نمی توانند خویشتن داری کنند بهتر است با یک پارتنر در ارتباط باشند نه چند پارتنر. در غیر این صورت حتما سعی کرده از وسایل محافظتی استفاده کنند، واکسن بزنند و از طرف مقابل خود بخواهند حتما تست ها و آزمایش های مورد نیاز را بدهد تا مطمئن شوند که آن فرد سالم است.
رسول اسماعیلی
ارولوژی
سید علی سیدی نوقابی
ارولوژی
محمد جعفری
ارولوژی
امیر ملک احمدی
ارولوژی
علیمحمد فخریاسری
ارولوژی
علی پناهی
ارولوژی
داود نوری زاده
ارولوژی
سینا دهقانی تفتی
ارولوژی
علیرضا باقر تبریزی
ارولوژی