کرم ضد آفتاب و معرفی انواع آن با پزشک متخصص پوست

پزشک متخصص

فهرست مطالب

ضدآفتاب ها عوامل موضعی هستند که با توصیه پزشک متخصص می توانند برای محافظت از پوست در برابر اشعه ماوراء بنفش (UV) استفاده شوند.

قرار گرفتن در معرض اشعه ماوراء بنفش به پیری پوست منجر شده و عامل اصلی سرطان پوست است (به عنوان مثال، کارسینوم سلول بازال، کارسینوم سلول سنگفرشی و ملانوم). روش های محافظت در برابر آفتاب، از جمله کرم های ضد آفتاب و لباس های محافظ، در کاهش این اثرات مخرب مهم هستند.

پیشنهاد مقاله: روش های جوانسازی پوست در منزل

انواع کرم ضد آفتاب

دو نوع اصلی ضدآفتاب ها عبارتند از ضد آفتاب های فیزیکی که اشعه ماوراء بنفش را منحرف می کنند و ضد آفتاب های شیمیایی که نور خورشید را جذب می کنند. ترکیب شیمیایی هر کدام از این کرم ها متفاوت است، اما FDA استفاده از هر دو نوع را زیر نظر پزشک متخصص برای افراد بالای 6 ماه تایید کرده است.

  • ضد آفتاب های فیزیکی:

کرم‌های ضد آفتاب فیزیکی روی سطح پوست قرار می‌گیرند و با انحراف و پراکنده کردن اشعه‌های فرابنفش مانند آینه‌های کوچک، به عنوان یک مسدودکننده فیزیکی عمل می‌کنند. از آنجایی که ضدآفتاب های فیزیکی اشعه UV را در سطح مسدود می کنند، به محض استفاده موثر هستند و بنابراین نیازی به انتظار برای شروع اثر آنها نمی باشد.

کرم‌های ضدآفتاب فیزیکی دارای رنگ مایل به سفید بوده و روی پوست قابل مشاهده اند. همچنین، به دلیل اینکه روی سطح پوست می نشینند، به راحتی با مالش، عرق کردن یا شستشو دادن پاک می شوند که استفاده مجدد و منظم آنها را ضروری می کند.

از آنجایی که نانوذرات موجود در ضدآفتاب های فیزیکی نباید استنشاق شوند، بر اساس نظر پزشک متخصص پوست بهتر است برای کاهش رسیدن آنها به ریه  از استفاده از اسپری و فرمولاسیون پودری خودداری شود. ضد آفتاب های فیزیکی حاوی مواد فعال دی اکسید تیتانیوم و دی اکسید روی یا ترکیبی از این دو هستند.

  • ضد آفتاب های شیمیایی:

ضد آفتاب های شیمیایی جذب پوست می شوند و در لایه های عمیق تر می نشینند. آنها اشعه ماوراء بنفش را جذب کرده و به گرما تبدیل می کنند و سپس گرما را از پوست خارج می نمایند.

 

کرم ضد آفتاب
کرم ضد آفتاب

 

از آنجایی که اشعه ماوراء بنفش برای رسیدن به این مواد شیمیایی باید به پوست نفوذ کند، این نوع کرم های ضد آفتاب ممکن است در برابر تمام اشعه ماوراء بنفش محافظت ایجاد نکنند، که همچنان باعث آسیب به لایه های عمیق تر پوست شده و نیاز به مراقبت پزشک متخصص پوست داشته باشد.

به خاطر این که حدود 20 دقیقه طول می کشد تا ضد آفتاب های شیمیایی موثر باشند، باید حداقل 20 دقیقه قبل از قرار گرفتن در معرض آفتاب از آنها استفاده نمود.

از طرفی نور مستقیم باعث می‌شود که مواد شیمیایی کرم سریع‌تر مصرف شوند، بنابراین، باید هر دو ساعت یک بار آنها را تجدید کرد. ماهیت آزاد کننده گرما در ضد آفتاب های شیمیایی می تواند برای پوست های حساس و مستعد ابتلا به روزاسه و نیز برای افرادی که دارای لک های پوستی هستند مشکل ساز باشد و باعث افزایش لکه های قهوه ای پوست شود که باید توسط پزشک متخصص درمان شوند. این نوع ضد آفتاب ها همچنین می توانند منافذ پوستی را مسدود کرده و برای پوست های مستعد آکنه احتمال بروز جوش را افزایش دهند. ضدآفتاب های شیمیایی حاوی اکسی بنزون، آووبنزون، اکتینوکسات، اکتوکریلن، اکتیسالات، هموسالات یا ترکیبی از آنها هستند.

 

فواید کرم ضد آفتاب

کرم ضد آفتاب مخصوصاً برای افرادی که پوست روشن دارند مفید است. مزایای استفاده از کرم ضد آفتاب مورد تایید پزشک متخصص عبارتند از:

  • جلوگیری از آفتاب سوختگی
  • کاهش خطر ابتلا به سرطان پوست
  • کاهش هایپرپیگمانتاسیون (لک های پوستی)
  • کاهش پیری پوست ، به عنوان مثال چین و چروک، اکتینیک کراتوز و از دست دادن خاصیت ارتجاعی
  • کاهش ضایعات پوستی حساس به نور

 

معایب کرم ضد آفتاب

  • بسیاری از مردم از ضد آفتاب کافی برای محافظت در برابر آفتاب استفاده نمی کنند.
  • هیچ کرم ضد آفتابی 100% اشعه ماوراء بنفش را مسدود نمی کند یا کاملا ضد آب یا ضد عرق نیست.
  • برخی از فرمول ها یا محصولات ضد آفتاب ممکن است بسته به نوع پوست یا ظاهر آرایشی کمتر ارجحیت داشته باشند.
  • بسیاری از ضد آفتاب هایی که در برابر اشعه ماوراء بنفش محافظت ایجاد می کنند در برابر نور مرئی تاثیری ندارند. کسانی که بر اساس تشخیص پزشک متخصص مبتلا به فتودرماتوزهای تشدید شونده توسط نور مرئی هستند (مانند ملاسما، هیپرپیگمانتاسیون پس از التهاب، کهیر ناشی از نور خورشید، پورفیری پوستی و برخی موارد درماتیت اکتینیک مزمن) باید از ضد آفتاب های رنگی استفاده کنند، زیرا فقط ضد آفتاب هایی که روی پوست قابل مشاهده هستند، در برابر نور مرئی محافظت مناسب ایجاد می کنند.
  • ضد آفتاب ها گاهی دارای عوارض هستند.

 

یکی از جذابیت‌های اپلیکیشن از پزشک این است که بیمار امکان دریافت مشاوره و مشاوره پزشکی آنلاین را داشته، و با استفاده از این خدمات می‌توانند بدون اتلاف وقت، با صرف هزینه کم‌تر، و بدون نیاز به تحمل شلوغی مطب به صورت کاملا آنلاین ازپزشک مورد نظر خود به راحتی مشاوره دریافت نمائید و یا ویزیت شوید. برای استفاده از این خدمات ارزشمند کافی است اپ ازپزشک را نصب کرده تا از تمامی خدمات مخصوص بیماران بهره‌مند شوید.

 

عوارض کرم ضد آفتاب

کرم های ضد آفتاب در کنار اثرات مهم و مفید خود ممکن است عوارض ناخواسته ای نیز ایجاد کنند. اگرچه همه این عوارض کرم ضد آفتاب ممکن است رخ ندهند، اما در صورت بروز ممکن است به مراقبت های پزشکی نیاز داشته باشند.

 

عوارض کرم ضد آفتاب
عوارض کرم ضد آفتاب

 

در صورت بروز هر یک از عوارض جانبی زیر فوراً با پزشک متخصص مشورت کنید:

  • عوارض نادر
  • آکنه
  • خارش یا سوزش پوست
  • قرمزی یا تورم پوست
  • ظهور بثورات با یا بدون تاول که پوسته پوسته می شوند، به ویژه در مناطقی که در معرض آفتاب قرار دارند، و ممکن است به سایر مناطق پوست گسترش یابند.
  • درد در نواحی پر مو
  • چرک در فولیکول های مو

پیشنهاد ویژه: نازک شدن مو و راه های درمان آن با دکتر مو

برخی از عوارض جانبی نیز ممکن است رخ دهد که معمولاً نیازی به مراقبت پزشک متخصص ندارند. این عوارض معمولا در طول استفاده از بین می روند زیرا بدن با آن کرم سازگار می شود.

  • عوارض شایع
  • خشک شدن یا سفت شدن پوست
  • ایجاد حساسیت

سایر عوارض جانبی که ذکر نشده نیز ممکن است در برخی از بیماران رخ دهد. اگر متوجه عوارض دیگری شدید، با پزشک متخصص مشورت کنید.

 

گاهی این سوال پیش می آید که آیا کرم ضد آفتاب جذب ویتامین D را مختل می کند؟

برای پاسخ به این سوال باید گفت: خیر، طبق مطالعات تعداد زیادی پزشک متخصص ،کرم ضد آفتاب مانع جذب ویتامین D نمی شود و مزایای استفاده از آن بسیار فراتر است. نشان داده شده که سطح ویتامین D افرادی که به طور مداوم از ضد آفتاب استفاده می کنند در محدوده سالم است.

استفاده نکردن از کرم ضد آفتاب می تواند منجر به آسیب های جبران ناپذیر پوست، مانند علائم پیری و سرطان پوست شود. بنابراین در حالی که ممکن است وسوسه شوید که ضد آفتاب را به عنوان راهی برای دریافت ویتامین D بیشتر حذف کنید، همیشه باید قبل از خروج از خانه از کرم ضد آفتاب استفاده نمایید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای دیدن نوشته هایی که به دنبال آن هستید تایپ کنید