8 روش خانگی برای درمان گرفتگی صدا

گرفتگی صدا

فهرست مطالب

لارنژیت التهاب حنجره در اثر استفاده بیش از حد، تحریک یا عفونت است و سبب گرفتگی صدا می‌شود. گفتار زمانی اتفاق می افتد که هوا از ریه ها، به سمت نای و از خلال حنجره جریان می یابد. این امر باعث می‌شود تارهای صوتی ارتعاش پیدا کرده و صدا ایجاد کنند. صدا توسط عضلات کنترل کننده کام نرم، زبان و لب ها به کلمات تبدیل می شود. در داخل حنجره دو چین از جنس غشای مخاطی پوشاننده عضلات و غضروف به نام تارهای صوتی وجود دارد.

به طور معمول، تارهای صوتی به آرامی باز و بسته می شوند و از طریق حرکت و ارتعاش صداهایی را ایجاد می کنند. اما در لارنژیت، به علت ملتهب یا تحریک شدن تارهای صوتی، صداهای تولید شده در اثر عبور هوا از روی آنها مخدوش شده و در نتیجه صدا خشن به نظر می رسد. در برخی موارد لارنژیت، صدا تقریباً غیرقابل تشخیص می‌گردد.

لارنژیت ممکن است کوتاه مدت (حاد) یا طولانی مدت (مزمن) باشد. اکثر موارد لارنژیت توسط یک عفونت ویروسی موقت ایجاد می‌شوند و جدی نیستند. گرفتگی صدا در بزرگسالان مداوم گاهی اوقات می تواند نشانه یک بیماری زمینه ای جدی‌تری باشد.

 

علایم لارنژیت

  • بلع دردناک
  • سرفه
  • ترشح پشت حلق
  • احساس توده در گلو
  • خشکی گلو
  • صدای خشن
  • احساس نیاز به تمیز کردن مکرر گلو

اگرچه لارنژیت معمولاً با گذشت زمان فروکش می‌کند، اما علائم آن می‌تواند در زندگی روزمره اختلال ایجاد نماید. در این مقاله به بررسی بهترین درمان‌های خانگی برای گرفتگی صدا می پردازیم.

 

گرفتگی صدا در بزرگسالان
گرفتگی صدا در بزرگسالان

 

روشهای خانگی درمان گرفتگی صدا

غرغره آب نمک

غرغره آب نمک می‌تواند به کاهش علائم التهاب حنجره کمک کند. آب نمک می‌تواند به کشتن باکتری‌های مضر کمک کند و درد را کاهش دهد. نصف قاشق چایخوری نمک را به یک لیوان آب گرم اضافه کرده و هم بزنید تا نمک حل شود. برای درمان گرفتگی صدا در بزرگسالان آب نمک را در گلو غرغره کرده، سپس آن را بیرون بریزید. مراقب باشید آب را قورت ندهید. حواستان باشد که نمک را به مقدار مناسب مصرف کنید زیرا غرغره کردن با محلول بسیار شور فقط باعث افزایش تحریک می‌شود. این روش برای کودکان خردسال مناسب نیست، زیرا اگر نتوانند به درستی غرغره کنند ممکن است به طور تصادفی آب را قورت دهند.

 

استفاده از رطوبت ساز

افزودن رطوبت هوا با استفاده از یک مرطوب کننده یا دستگاه بخور خانگی می تواند به تسکین گلوی خشک و ملتهب و کاهش گرفتگی صدا کمک کند. می توان روغن های خنک کننده مانند منتول یا اکالیپتوس را نیز به مرطوب کننده اضافه کرد. این رایحه‌ها می‌توانند به کاهش علائم حنجره کمک کنند و برخی افراد آن را مفید می‌دانند. تنفس هوای خشک می تواند گلو را تحریک کند و سبب التهاب تارهای صوتی و گرفتگی صدا گردد. این امر به ویژه در فصل زمستان که وسایل گرمایشی هوا را خشک می‌کنند رایج است. یک مرطوب کننده یا بخارساز رطوبت را به هوا اضافه می کند و به نرم کردن خلط کمک می‌نماید.

 

پیشنهاد مقاله: علت التهاب غدد لنفاوی و درمان آن با پزشک متخصص غدد

سرکه سیب

مطالعات نشان می دهد که سرکه سیب ممکن است خواص ضد میکروبی داشته باشد. بقراط، پزشک یونان باستان، نوشیدنی به نام oxymel را که از مخلوط کردن سرکه تخمیر شده، عسل، آب و سایر گیاهان و میوه ها به دست می آید برای کمک به تسکین گلودرد و گرفتگی صدا توصیه کرده است. ویروس‌ها و باکتری‌ها از محیط اسیدی گریزانند. غرغره کردن با سرکه که یک اسید ضعیف است، می‌تواند به از بین بردن بسیاری از ارگانیسم های عفونی و گرفتگی صدا در بزرگسالان کمک کند. مقدار مساوی سرکه و آب را در یک فنجان ریخته، مخلوط کنید و روزی دو تا چهار بار غرغره نمایید.

 

چای با عسل

هیچ چیز برای گرفتگی صدا آرامش بخش تر از یک فنجان چای گرم نیست. علاوه بر این، مطالعات نشان می دهد که ترکیبات موجود در چای مانند چای سبز دارای خواص ضد التهابی، ضد باکتریایی، ضد ویروسی و ضد قارچی هستند. مقداری عسل را در یک فنجان چای ریخته و بنوشید. تحقیقات نشان می دهد که عسل تولید مخاط را کاهش داده و سرفه را به اندازه داروهای بدون نسخه درمان می کند. عسل همچنین می تواند به عنوان یک سرکوب کننده سرفه عمل نماید. این ترکیب همانند یک شربت گرفتگی صدا عمل می‌کند. افرادی که عسل را خیلی شیرین می دانند می توانند آب لیمو را به نوشیدنی خود اضافه کنند.

 

ریشه زنجبیل

ریشه زنجبیل یکی از مواد غذایی است که مردم نسل‌ها از آن برای درمان بیماری‌ها، به‌ویژه گلودرد و عفونت‌های دستگاه تنفسی فوقانی استفاده می‌کرده‌اند زیرا دارای خواص ضد میکروبی و ضد التهابی و برای درمان گرفتگی صدا در بزرگسالان و التهاب مفید می‌باشد. اما اگر زنجبیل به مقدار زیاد مصرف شود، ممکن است عوارض جانبی ناخواسته ای مانند تحریک گلو و دهان نیز ایجاد کند.

زنجبیل معطر و تازه می تواند به تسکین غشاهای مخاطی ملتهب حنجره کمک کند. سعی کنید زنجبیل قندی بمکید یا یک فنجان چای زنجبیل بنوشید. برای تهیه چای، یک ریشه زنجبیل تازه 2 تا 5 سانتی‌متری را به قطعات نازک برش داده و در 1 لیتر آب جوش قرار دهید. در قابلمه را ببندید و به مدت 30 دقیقه روی کمترین حرارت بجوشانید. بگذارید 30 دقیقه دیگر خنک شود، صاف کرده و 2/1 تا 1 فنجان را سه تا پنج بار در روز بنوشید. در صورت تمایل می‌توانید این نوشیدنی را با عسل شیرین نمایید.

 

یکی از جذابیت‌های اپلیکیشن از پزشک این است که بیمار امکان دریافت مشاوره و مشاوره پزشکی آنلاین را داشته، و با استفاده از این خدمات می‌توانند بدون اتلاف وقت، با صرف هزینه کم‌تر، و بدون نیاز به تحمل شلوغی مطب به صورت کاملا آنلاین ازپزشک مورد نظر خود به راحتی مشاوره دریافت نمائید و یا ویزیت شوید. برای استفاده از این خدمات ارزشمند کافی است اپ ازپزشک را نصب کرده تا از تمامی خدمات مخصوص بیماران بهره‌مند شوید.

 

سیر

در طول تاریخ، بسیاری از فرهنگ های مختلف از سیر برای درمان و پیشگیری از بیماری ها استفاده کرده‌اند. مطالعات نشان می دهد که مکمل‌های سیر می‌توانند شدت علائم، طول مدت بیماری و همچنین دفعات ابتلا به سرماخوردگی و آنفلوانزا را کاهش دهند. سیر وقتی ورقه ای یا له شود، ماده ضد میکروبی آلیسین آزاد می کند. آلیسین باکتری‌ها از جمله استرپتوکوک و برخی ویروس‌ها را از بین می برد. برای درمان گرفتگی صدا یک حبه سیر را از وسط برش دهید و نصف حبه را در هر طرف دهان قرار داده و آنها را بمکید. درصورت نیاز می‌توانید این کار را مجددا انجام دهید.

 

لیمو

غرغره آب لیمو و نمک را امتحان کنید. لیمو به طور طبیعی اسیدی است و به تحریک جریان بزاق کمک می کند. نمک اسیدیته لیمو را افزایش می دهد که به نوبه خود به از بین بردن بسیاری از میکروارگانیسم‌ها کمک می‌نماید. برای تهیه این ترکیب، یک لیموترش کامل را در یک کاسه آب گرفته و کمی نمک دریایی (یا نمک معمولی) به آن اضافه کرده و خوب مخلوط نمایید. 1 قاشق چایخوری از مخلوط لیمو و نمک غلیظ را به 1 فنجان آب گرم اضافه کنید و در صورت نیاز سه تا چهار بار در روز غرغره نمایید. همچنین می‌توانید مقداری آب لیمو را در چای ریخته و گرم بنوشید تا گلویتان مرطوب مانده و گرفتگی صدا از بین برود.

 

گرفتگی صدا در بزرگسالان
گرفتگی صدا در بزرگسالان

 

افزایش مصرف مایعات

نوشیدن مایعات گرم یا خنک می تواند به درمان گرفتگی صدا، رقیق شدن خلط، تخلیه مخاط و آبرسانی به گلوی خشک کمک کند. البته باید از مایعاتی که گلو را تحریک می کنند، از جمله نوشابه های گازدار و نوشیدنی های بسیار گرم اجتناب کرد. شیر و محصولات لبنی نیز می توانند تولید مخاط را افزایش دهند و علائم را بدتر کنند. مایعات گرم مانند چای و سوپ می توانند با افزایش جریان مخاط به کاهش احتقان کمک کنند. اما باید از مصرف مایعات حاوی کافئین که می تواند باعث کم آبی بدن شود خودداری کنید.

 

چیزهایی که باید اجتناب کرد

  • آواز خواندن و فریاد زدن: هیچ استرس غیرضروری به تارهای صوتی خود وارد نکنید. این کار فقط منجر به التهاب بیشتر و زمان بهبودی طولانی‌تر می شود.
  • زمزمه کردن: عجیب به نظر می رسد، اما زمزمه کردن در واقع نسبت به صحبت معمولی فشار بیشتری به تارهای صوتی وارد می‌کند.
  • الکل: هیدراته ماندن به بهبودی گرفتگی صدا کمک می کند. از مصرف الکل که سبب کم‌آبی می‌شود خودداری کنید.
  • سیگار کشیدن: هر نوع سیگار کشیدن، از جمله سیگارهای الکترونیکی، می تواند گلو را تحریک کرده، باعث سرفه شود و زمان بهبودی را طولانی نماید.
  • صاف کردن گلو: این عمل تارهای صوتی را تحریک می کند.
  • داروهای ضد احتقان: این داروها می توانند گلو را خشک کنند.

 

پیشنهاد ویژه: درمان گلودرد با استفاده از داروهای گیاهی

مراجعه به پزشک

در صورت وجود شرایط زیر باید به دنبال مراقبت های پزشکی بود:

  • وجود درد
  • ادامه گرفتگی صدا در بزرگسالان بیش از 72 ساعت
  • عفونت دستگاه تنفسی فوقانی همراه با تبی که بیش از چند روز طول بکشد
  • وجود مشکل تنفسی
  • تغییر دائمی در زیر و بم صدا به خصوص در افراد سیگاری
  • سرفه خونی

 

کلام پایانی

صدای شما یکی از مهمترین ابزارهای ارتباطی است، بنابراین مهم است که آن را به خوبی محافظت نمایید. گرفتگی صدا می تواند آزاردهنده یا اگر از صدای خود به طور حرفه ای استفاده می کنید مشکل ساز باشد. با نوشیدن آب کافی، پرهیز از کافئین و سیگار و استفاده از میکروفون یا سایر ابزارهای تقویت کننده در صورت نیاز به بلند صحبت کردن، از صدای خود مراقبت کنید.

 

تصویر دکتر غزل اسدی گرمارودی

غزل اسدی گرمارودی

داخلی

تصویر دکتر مهدی جهانگیری

مهدی جهانگیری

داخلی

تصویر دکتر مریم پورکار جدید

مریم پورکار جدید

داخلی

تصویر دکتر سیده آناهیتا انوری

سیده آناهیتا انوری

داخلی

تصویر دکتر آروین امیری

آروین امیری

داخلی

تصویر دکتر گل شید اجلالی

گل شید اجلالی

داخلی

تصویر دکتر امیر حسین شکروی

امیر حسین شکروی

داخلی

تصویر دکتر مهتاب رنگ چی

مهتاب رنگ چی

داخلی

تصویر دکتر امید عبداللهی

امید عبداللهی

داخلی

تصویر دکتر معصومه پولادی

معصومه پولادی

داخلی

تصویر دکتر آذین پیکری

آذین پیکری

داخلی

تصویر دکتر محمدجواد میردامادی

محمدجواد میردامادی

داخلی

تصویر دکتر حفیظی لطف آبادی

حفیظی لطف آبادی

داخلی

تصویر دکتر سیده مهنوش سالم

سیده مهنوش سالم

داخلی

تصویر دکتر اعظم موحدی

اعظم موحدی

داخلی

تصویر دکتر الناز صاحبی راغب

الناز صاحبی راغب

داخلی

تصویر دکتر امید نعمتی

امید نعمتی

داخلی

تصویر دکتر علی اکبر قربانی

علی اکبر قربانی

داخلی

تصویر دکتر احمد خطیبی نژاد

احمد خطیبی نژاد

داخلی

تصویر دکتر مصطفی ناد علی نژاد

مصطفی ناد علی نژاد

داخلی

سوالات متداول

آیا ریفلاکس اسید معده می‌تواند باعث گرفتگی صدا شود؟

بله، برگشت اسید معده به مری و گلو سبب تحریک و التهاب در تارهای صوتی شده و یکی از شایع ترین دلایل گرفتگی صدا می باشد.

آیا گرفتگی صدا می تواند به COVID-19 مرتبط باشد؟

COVID-19 می تواند علائم مختلفی از جمله گرفتگی صدا ایجاد کند و شدت آن متفاوت است. همه افراد مبتلا به لارنژیت مبتلا به کووید-19 نیستند و همه افراد مبتلا به کووید-19 لارنژیت را تجربه نمی کنند. مطالعات نشان می دهد که نوع Omicron کووید-19 ممکن است در برخی افراد باعث التهاب حنجره حاد و گرفتگی صدا شود.

چگونه می توان تشخیص داد که لارنژیت ویروسی است یا باکتریایی؟

علائم لارنژیت ویروسی و باکتریایی ممکن است مشابه باشد. افراد مبتلا به لارنژیت ناشی از ویروس ممکن است علائم دیگری از سرماخوردگی یا آنفلوانزا داشته باشند.

منابع علمی این مطلب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای دیدن نوشته هایی که به دنبال آن هستید تایپ کنید