مشکلات بینایی ناگهانی یکی از مشکلات شایع در زندگی افراد می باشند. اغلب مشکلات بینایی ناشی از علل کم خطر می باشند و به طور خود به خودی و بدون نیاز به درمان اختصاصی بهبود می یابند. اما گاهی نیز ممکن است این مشکلات تهدیدکننده بینایی بوده و نیازمند درمان سریع تحت نظر پزشک متخصص عفونی یا حتی ارجاع به چشم پزشک باشند. در ادامه این مطلب به طور اختصاصی در رابطه با مشکلات بینایی ناشی از بیماری های عفونی توضیح داده شده است.
بیماری های عفونی، یکی از علل شایع مشکلات بینایی ناگهانی می باشند. اما گاهی نیز ممکن است مشکلات بینایی به دنبال بیماری های دیگری مانند بیماری های تیروئید، دیابت، تومورها، کاتاراکت، درگیری اعصاب بینایی و غیره ایجاد گردند. اما در موارد زیر ارجاع به پزشک متخصص چشم نیز ضروری می باشد:
- درد شدید چشم
- کاهش حدت بینایی
- سردرد شدید همراه با تهوع و استفراغ
- ضربه به چشم
- استفاده از لنزهای تماسی
پیشنهاد ویژه : مطالعه مقاله معاینه چشم پزشکی
علائم مشکلات بینایی ناگهانی
چشم ها یکی از مهم ترین اعضای بدن می باشند، و آسیب به آن ها با عوارض جبران ناپذیری در زندگی همراه می باشد. شایع ترین علائم مشکلات بینایی عبارتند از:
- قرمزی چشم
- درد چشم
- ترشح از چشم
- اشک ریزش
- احساس سنگ ریزه در چشم
- ملتهب شدن پلک ها
- احساس ناراحتی در چشم حین برخورد مستقیم نور
پیشنهاد ویژه : مطالعه مقاله بیماری های چشم
ویزیت پزشک متخصص عفونی و در صورت نیاز چشم پزشک در صورت بروز علائم فوق، نقش مهمی در پیشگیری از آسیب های جدی بینایی ایفا می کند.
علل مشکلات بینایی ناگهانی
اگرچه بیماری های متعددی ممکن است منجر به بروز مشکلات بینایی گردند، اما شایع ترین علل عفونی مشکلات بینایی که نیازمند مراجعه به پزشک متخصص عفونی می باشند، عبارتند از:
ویروس سرماخوردگی
ممکن است قرمزی و اشک ریزش در چشم ها همراه با سایر علائم سرماخوردگی مانند تب، گلودرد، سرفه و آبریزش از بینی مشاهده گردند. درگیری چشم ها اغلب به صورت 2 طرفه رخ داده و بدون نیاز به مراجعه به پزشک متخصص عفونی، طی حداکثر 2 الی 3 هفته به طور خود به خودی بهبود می یابند.
آدنوویروس ها
درگیری چشم ها با آدنوویروس ها به خصوص در کودکان شایع می باشد. عوارض آدنو ویروس چشمی به صورت قرمزی، احساس ناراحتی و جسم خارجی در چشم ها می باشد. آدنوویروس چشم در کودکان بسیار مسری بوده و اغلب درمان آدنوویروس چشمی به طور خود به خودی و بدون نیاز به ویزیت پزشک متخصص عفونی بهبود می یابد.
هرپس ویروس ها
هرپس ویروس ها اغلب به صورت یک طرفه چشم ها را درگیر می نمایند. توجه به درگیری پوستی و معاینه پوست از نظر بروز تاول در تشخیص دقیق هرپس کمک کننده می باشد. گاهی ممکن است درگیری چشمی با علائمی مانند کاهش حس قرنیه و یا افزایش فشار چشم نیز همراه باشد. درمان خوراکی یا موضعی ضدویروس نقش موثری در درمان درگیری چشمی به دنبال ویروس هرپس ایفا می کند.
باکتری ها
عفونت چشم با باکتری ها نیز همانند ویروس ها بسیار مسری می باشد و در صورت تماس با سطوح آلوده و دست زدن به چشم ها، به سرعت منتقل می گردد. گاهی عفونت چشم با ترشحات زرد، سبز و سفیدرنگ نیز همراه می باشد. درمان آنتی بیوتیکی باید به سرعت تحت نظر پزشک متخصص عفونی شروع گردد. در صورت عدم شروع درمان مناسب، شانس عوارض تهدیدکننده بینایی افزایش می یابد.
توکسوپلاسموز
توکسوپلاسموز که یکی از بیماری های عفونی معروف به دنبال تماس با گربه یا محصولات آلوده می باشد، یکی از علل شایع درگیری چشم ها می باشد. توکسوپلاسموز چشمی در بسیاری از موارد به دنبال فعال شدن عفونت مادرزادی در افراد به ظاهر سالم ایجاد می گردد. تشخیص توکسوپلاسموز توسط دکتر متخصص توکسوپلاسموز با آزمایش خون و بررسی سرواوژی قطعی می گردد.
کرونا
مشکلات بینایی به دنبال ابتلای شدید به بیماری کووید 19 و درگیری شدید ریه ها دیده شده است. همچنین به طور نادرتر ممکن است درگیری خفیف چشم ها به دنبال تزریق واکسن کرونا نیز مشاهده گردد.
سل
بیماری سل علاوه بر ریه، بسیاری دیگر از اعضای بدن مانند استخوان ها و … را نیز ممکن است درگیر نماید. مشکلات بینایی از عوارض نادر بیماری سل (TB) می باشند. شواهد سل فعال در سایر اعضای بدن در تایید درگیری چشمی به دنبال سل نقش موثری ایفا می کند.
درخواست نوشتن آزمایش آنلاین دهید!
آزمایش میخوای بدی و نیاز به نسخه اینترنتی آزمایش داری؟ درخواست نوشتن نسخه آزمایش آنلاین ازپزشک داری؟
قبل از درخواست ویزیت آنلاین، از طریق اپلیکیشن ازپزشک با قیمت خیلی مناسب درخواست نوشتن آزمایش آنلاین بده و بعد از انجام آزمایش با جواب آزمایشت ازپزشک ویزیت بگیر!
سیتومگالوویروس (CMV)
مشکلات بینایی ناشی از سیتومگالویروس ها به ندرت در افراد سالم دیده می شوند. CMV اغلب در افراد مبتلا به نقص سیستم ایمنی و یا افراد مبتلا به ایدز منجر به مشکلات بینایی می گردد. تشخیص زودرس و شروع درمان ضدویروس نقش مهمی در پیشگیری از بروز عوارض خطرناک آن دارد.
درمان مشکلات بینایی ناگهانی
اگرچه برخی بیماری های عفونی که به دنبال ویروس ها (به طور مثال آدنوویروس ها و ویروس های سرماخوردگی) ایجاد می گردند به درمان اختصاصی نیاز ندارند؛ اما مشکلات بینایی ناشی از باکتری ها و برخی انواع خاص ویروس ها (مانند هرپس ویروس ها) حتما باید تحت درمان اختصاصی تحت نظر پزشک متخصص عفونی قرار داده شوند. انواع مختلف درمان های مورد نیاز عبارتند از:
- قطره چشمی
- قرص یا کپسول
- تزریق داخل چشم
تزریق های چشمی اغلب توسط پزشک متخصص چشم انجام می گردند.
پیشگیری از انتقال مشکلات بینایی به سایرین
همان طور که توضیح داده شد، بسیاری از علل عفونی بیماری های چشمی مسری می باشند، و به راحتی به سایر افراد منتقل می گردند. برخی روش های پیشگیری از انتقال عفونت به سایرین که توسط پزشک متخصص عفونی آموزش داده می شوند، عبارتند از:
- شست و شوی دست ها با آب و صابون به مدت حداقل 15 الی 30 ثانیه
- شست و شوی دست ها با محلول های حاوی اتانول
- عدم استفاده از دستمال، حوله، بالش و لوازم آرایشی مشترک
رعایت موارد فوق نقش موثری در کاهش انتقال عفونت به سایر اعضای خانواده دارد.
زمان بازگشت به مدرسه و محل کار
اگرچه بهتر است تا زمان بهبود کامل علائم و برطرف شدن کامل ترشحات چشمی از بازگشت به سر کار و مدرسه اجتناب گردد، اما در صورت عدم امکان رعایت موارد فوق باید حداقل تا 24 ساعت پس از شروع درمان اختصاصی صبر کرد. شست و شوی منظم دست ها نیز در پیشگیری از انتقال عفونت در محل کار و تحصیل کمک کننده می باشند. طول مدت سرایت بیماری های عفونی برحسب نوع عفونت نیز متغیر می باشد و مشاوره با پزشک متخصص عفونی در تعیین دقیق دوره سرایت بیماری کمک کننده می باشد.
یکی از جذابیتهای اپلیکیشن از پزشک این است که بیمار امکان دریافت مشاوره با متخصص عفونی انلاین و مشاوره پزشکی آنلاین را داشته، و با استفاده از این خدمات میتوانند بدون اتلاف وقت، با صرف هزینه کمتر، و بدون نیاز به تحمل شلوغی مطب به صورت کاملا آنلاین ازپزشک مورد نظر خود به راحتی مشاوره آنلاین رایگان دریافت نمائید و یا ویزیت شوید. برای استفاده از این خدمات ارزشمند کافی است اپ ازپزشک را نصب کرده تا از تمامی خدمات مخصوص بیماران بهرهمند شوید.
سارا نصیر هرندی
عفونی
علیرضا شاه حسینی
عفونی
بهزاد امیری
عفونی
حمیدرضا افشارجو
عفونی
لیلا جهانبخشی
عفونی
فائزه السادات حیدری
عفونی
محمد یزدی
عفونی
مهدی فرخ سیر
عفونی
مریم ولیخانی
عفونی