بیماری فشار خون از جمله بیماری های شایع در جوامع مختلف است که علل مختلفی نیز در ایجاد آن موثر می باشد،خون به هنگام عبور از جدار عروق فشاری را به دیواره وارد می کند در صورتی که این فشار وارده زیاد شود،به قلب نیز جهت فرستادن خون فشار وارد می شود چرا که باید سخت تر کار کند تا پاسخگوی نیاز بدن باشد.حال اینکه علائم فشار خون بالا چیست و چه عواملی آن را تشدید میکند به همراه چند مطلب دیگر نکاتی است که در ادامه به آن می پردازیم.
به طور کل فشار خون بر حسب میلی متر جیوه سنجیده می شود و اعداد نرمال 120/80 mmHg محسوب می شوند. در صورتی که فشار اندازه گیری شده بیشتر از این اعداد باشند هشداری برای بررسی بیشتر خواهد بود و احتمال ابتلا به بیماری مطرح می شود.
پیشنهاد مقاله: علت فشار خون بالا در افراد چیست؟
علائم فشار بالا
فشار بالا در بسیاری از موارد علامت خاص و شاخصی از خود بروز نمی دهد در واقع ممکن است فرد مدت طولانی به بیماری مبتلا باشد ولی متوجه آن نشود .زمانی که فشار خیلی بالا رود و در واقع فشار اورژانس رخ دهد علائمی همچون:
- خون دماغ شدن
- سردرد
- تاری دید
- تنگی نفس
اتفاق می افتد که در چنین مواقع حتما باید به پزشک و مرکز درمانی مراجعه شود تا از بروز سکته جلوگیری شود.
این بیماری به دو دسته اولیه و ثانویه تقسیم می شود: در نوع اولیه علت زمینه ای مشخصی وجود ندارد. اما در نوع ثانویه وضعیت متفاوت است چرا که باید به دنبال درمان علت به وجود آمدن فشار خون باشیم، و تا زمانی که علت برطرف نشود فشار نیز بهبود نمی یابد. برخی از علل ایجاد فشار خون ثانویه عبارت اند از:
- تومور های غدد آدرنال
- مصرف برخی دارو ها مانند برخی مسکن ها و داروهای ضد بارداری
- مشکلات کلیوی
- مشکلات مربوط به تیرویید
- مصرف کوکائین و آمفتامین ها
بنابراین وقتی به هنگام معاینات فشار خون بالا داشه اید پزشک برای رد علل زمینه ای ممکن است متناسب با شرایط شما سری آزمایشات مربوطه را برایتان در خواست کند. در صورت وجود بیماری زمینه ای که منجر به ایجاد فشار بالا است، ابتدا علت زمینه ای برطرف گردد.
یکی از جذابیتهای اپلیکیشن از پزشک این است که بیمار امکان دریافت مشاوره و مشاوره پزشکی آنلاین را داشته، و با استفاده از این خدمات میتوانند بدون اتلاف وقت، با صرف هزینه کمتر، و بدون نیاز به تحمل شلوغی مطب به صورت کاملا آنلاین ازپزشک مورد نظر خود به راحتی مشاوره دریافت نمائید و یا ویزیت شوید. برای استفاده از این خدمات ارزشمند کافی است اپ ازپزشک را نصب کرده تا از تمامی خدمات مخصوص بیماران بهرهمند شوید.
بیشتر بخوانید: فشارخون بالا (هایپرتانسیون)
درمان فشار خون بالا
روش های درمانی مختلفی برای کنترل فشار بالا وجود دارد که تصمیم آن با پزشک معالج می باشد. از جمله مسائلی که افراد مبتلا باید دقت کنند مصرف نمک خوراکی میبایست بسیار کم شود و به حداقل برسد چرا که مصرف نمک به شدت باعث تشدید این بیماری می شود.
درمان دارویی مانند لوزارتان و کاپتوپریل و … بر اساس دستور پزشک تجویز می شود. و تحت هیچ شرایطی خود سرانه داروی فشار مصرف نکنید.
درمان خانگی فشار خون بالا می تواند به گونه های مختلفی باشد، مصرف برخی محصولات گیاهی و عرقیجات در برخی موارد توصیه می شود و ممکن است منجر به پایین آمدن فشار خون نیز شود، اما نکته ای که مطرح می شود این است که تحقیقات علمی گسترده بر جمعیت هایی با جامعه آماری مختلف انجام نشده است تا تاثیر اثبات شده این گیاهان بر کنترل و پایین آوردن فشار سنجیده شود .به همین دلیل در مصرف آن ها دقت کنید و درصورتی که خودتان مصرف میکنید حتما پزشک معالج را در جریان بگذارید.
فشار بالا را معمولا در هر دو جنس می بینیم و ارتباطی با زن بودن یا مرد بودن ندارد.
اما نکته ای که بسیار حائز اهمیت می باشد موضوع علائم فشار خون بالا در زنان باردار است که جزئی از اورژانس های بارداری محسوب می شود و سریعا باید به بیمارستان منتقل شود تا بررسی های لازم صورت بگیرد و درمان درست برای مادر باردار سنجیده شود. چرا که در برخی موارد میتواند منجر به ختم حاملگی شود.
پیشنهاد ویژه: انواع گیاهان دارویی برای کاهش فشار خون
راه های جلوگیری از ابتلا
اگر شما جز آن دسته از افرادی هستید که در اقوام درجه یک و دو فرد مبتلا به این بیماری دارید، احتمال ابتلا در شما بالاست. چرا که ژنتیک موثر است و مراقبت های خود را میبایست افزایش دهید.
رژیم غذایی درست داشته باشید و مصرف سبزیجات و روغن های گیاهی را افزایش دهید. از مصرف فست فود تا جای ممکن خودداری کنید.
ورزش و فعالیت منظم روزانه ، حداقل روزی 30 دقیقه پیاده روی سبک را فراموش نکنید. چرا که همین میزان فعالیت از بروز بسیاری از بیماری ها در شما جلوگیری میکند.
مصرف سیگار و الکل هم میتواند ارتباط مستقیمی با ابتلا به فشار بالا داشته باشد.
به گونه ای اصلاح شیوه زندگی در جلوگیری از ابتلا به این بیماری بسیار موثر است.
سیده آناهیتا انوری
داخلی
محمدجواد میردامادی
داخلی
مهدی جهانگیری
داخلی
مریم پورکار جدید
داخلی
آروین امیری
داخلی
سیده مهنوش سالم
داخلی
مسعود حسینی
داخلی
اعظم موحدی
داخلی
مهتاب رنگ چی
داخلی
گل شید اجلالی
داخلی
غزل اسدی گرمارودی
داخلی
امیر حسین شکروی
داخلی
امید عبداللهی
داخلی
معصومه پولادی
داخلی
آذین پیکری
داخلی
الناز صاحبی راغب
داخلی
امید نعمتی
داخلی
حفیظی لطف آبادی
داخلی
علی اکبر قربانی
داخلی
احمد خطیبی نژاد
داخلی