انواع بیماری ھای کبدی در سگ ھا و درمان آن

سایت دامپزشکی

فهرست مطالب

سگ ها بهترین دوستان ما هستند و در وفاداری حرف اول را می زنند. این فرشته های بدون بال روی زمین، زندگی را برای انسان ها شیرین تر کرده و عشق و محبت را زنده نگه داشته اند. کوچکترین نگرانی در رابطه با این موجودات شیرین باعث نگرانی در افراد شده و به دنبال راه های درمان هستند. ما در این مطلب از سری مقالات ازپزشک به انواع بیماری ھای کبدی در سگ ھا و درمان آن به کمک سایت دامپزشکی اشاره خواهیم کرد. همچنین بیماری کبد سگ و  درمان بیماری سگ ها را بررسی خواهیم کرد. برای داشتن سایت دامپزشکی آنلاین، ازپزشک کمک بگیرید.

 

درباره بیماری سگ ها

بیماری‌های سگ‌ها شامل مجموعه‌ای از حالت‌ها و بیماری‌هایی است که می‌توانند در سگ‌ها رخ دهند. این بیماری‌ها می‌توانند از عوامل مختلفی نظیر عفونت‌ها (باکتریایی، ویروسی، قارچی، اسپیروکت‌ها و پارازیت‌ها)، عوامل تغذیه‌ای نامناسب، مسمومیت‌ها، بیماری‌های ایمنی‌ ای و ژنتیکی، بیماری‌های متابولیک و اندوکرینی و عوامل محیطی ناشی شود. مهمترین بیماری‌های سگ شامل موارد زیر می‌شود:

  • آب‌سردکی (هپاتیت): این بیماری کبدی با علایمی نظیر استفراغ، اسهال، تب، آب‌ ریزی از چشمان و زردی دیداری همراه است.
  • پاروویروز (سوانگان): این عفونت ویروسی باعث بیماری تنفسی و گوارشی می‌شود و ممکن است با استفراغ، اسهال، تب و کاهش اشتها همراه باشد.
  • کنگی (رابیس): این بیماری عفونی ویروسی به مغز و سیستم عصبی می‌رسد و با علایمی همچون تغییر رفتار، تغییرات عصبی، اغماء و کرختی عضلات همراه است.
  • بیماری لیشمانیوز: این بیماری پارازیتی باعث ایجاد زخم‌های پوستی، سستی عضلات، لاغری، سردرد و علائم عصبی می‌شود.
  • بیماری پاروویروز کنینه‌ها (تیک‌ها): این عفونت پارازیتی باعث ایجاد آنمی و علائم خستگی، لاغری و سستی عضلانی می‌شود.

همچنین، سگ‌ها ممکن است از بیماری‌های دیگری مانند بیماری‌های قلبی، تنفسی، اورژانسی، عروقی، دستگاه گوارشی و ادراری نیز رنج ببرند. تشخیص و درمان بیماری‌های سگ توسط سایت دامپزشکی و دامپزشک انجام می‌شود و بستگی به نوع و شدت بیماری دارد. در صورتی که سگ شما علائم بیماری داشته باشد، بهتر است به دامپزشک خود مراجعه کنید تا تشخیص دقیق بیماری و درمان مناسب اعمال شود.

 

بیشتر بخوانید: علت پارس نکردن سگ و درمان آن 

 

بیماری سگ ھا
بیماری سگ ھا

 

علائم بیماری در سگ ها

علائم بیماری سگ‌ ها می‌توانند متنوع باشند و بستگی به نوع بیماری و عضوی که تحت تأثیر قرار گرفته است دارد. اما برخی از علائم متداول بیماری در سگ‌ها عبارتند از:

  1. تغییرات رفتاری: شامل کاهش اشتها، لنگی، خواب زیاد، بی‌حوصلگی، خستگی زیاد، افسردگی یا اضطراب می‌شود.
  2. تغییرات گوارشی: مانند استفراغ، اسهال، اسکناس سفید یا سیاه، افزایش فعالیت روده، یا مشکلات در مدفوع سگ.
  3. تغییرات تنفسی: شامل تنفس سریع، سختی تنفس، سرفه، عطسه یا ترشحات نازله از بینی و دهان است.
  4. تغییرات پوستی: مانند آفت‌ها، خارش، التهاب، قرمزی، ترشحات غیرطبیعی از پوست و موها.
  5. تغییرات ادراری: شامل ادرار کم یا بیش از حد، ادرار خونی، ادرار ناشفقی یا ادراری با بوی نامطبوع است.
  6. تغییرات وزن: کاهش یا افزایش ناشایست وزن سگ.
  7. تغییرات عملکرد عضلانی: مانند سستی، لرزش، ناتوانی در حرکت و کمرنگی عضلات.
  8. تغییرات دم و گوش: بیماری‌ها ممکن است به تورم دم یا گوش‌ها، ترشحات غیرطبیعی یا تغییر در رنگ دم و گوش سگ منجر شوند.

این تنها یک لیست نمونه از علائم بیماری در سگ‌هاست و علائم و نشانه‌ها ممکن است بسته به نوع بیماری و وضعیت سگ متفاوت باشند. در صورتی که سگ شما علائم بیماری نشان دهد، بهتر است به ویترینر محلی خود مراجعه کنید تا تشخیص دقیق بیماری و درمان لازم انجام شود.

 

بیماری کبد سگ و علائم مشکلات کبدی در سگ

بیماری‌های کبدی می‌توانند در سگ‌ها به علت عوامل مختلفی رخ دهند. برخی از رایج‌ترین بیماری‌های کبدی در سگ‌ها عبارتند از:

  1. آب‌سردکی (هپاتیت): این بیماری می‌تواند از عوامل مختلفی نظیر عفونت‌های ویروسی، باکتریایی یا قارچی، عوامل سمی، مسمومیت‌های خوراکی و دارویی، آسیب‌های فیزیکی و غیره ناشی شود.
  2. آسیب کبدی ناشی از داروها: برخی داروها می‌توانند آسیب به بافت کبدی سگ‌ها وارد کنند. مثال‌هایی از این داروها شامل آنتی‌بیوتیک‌ها، ضد التهاب‌ها، ضدپارازیتی‌ها، ضد تشنج‌ها و ضد تهوع‌ها هستند.
  3. سرماخوردگی: سرماخوردگی می‌تواند باعث ایجاد التهاب در کبد سگ‌ها شود.
  4. سنگ کبد: تشکیل سنگ‌ها در کبد می‌تواند منجر به عوارضی نظیر آسیب به بافت کبد و اختلال در عملکرد آن شود.
  5. کمبود کبد: کمبود کبدی ممکن است به دلیل عوامل مانند فاقدی عوامل تغذیه‌ای مهم یا بیماری‌های مزمن ایجاد شود.

این فقط برخی از بیماری‌های کبدی در سگ‌ها هستند، وجود بیماری کبدی در سگ به تشخیص و درمان توسط دامپزشک نیاز دارد. اگر سگ خود علائمی از بیماری کبدی نشان دهد، بهتر است به سایت دامپزشکی مراجعه کنید.

 

درمان بیماری های کبد در سگ ها

روش های درمان بیماری سگ ها به عوامل مختلفی نظیر نوع و شدت بیماری، علت اصلی بیماری، وضعیت عمومی سگ و … بستگی دارد.

  • درمان علت اصلی: اگر بیماری کبدی ناشی از یک عامل خاص مانند عفونت ویروسی یا باکتریایی باشد، درمان این عامل اولویت خواهد داشت. برای مثال، درمان با آنتی‌ویروس‌ها یا آنتی‌بیوتیک‌ها ممکن است لازم باشد.
  • مدیریت تغذیه: تغذیه مناسب برای حمایت از عملکرد کبد بسیار مهم است. سایت دامپزشکی ممکن است یک رژیم غذایی خاص توصیه کند که شامل مواد غذایی سالم و قابل هضم برای کاهش فشار بر کبد باشد.
  • مصرف داروها: برخی داروها می‌توانند به کبد سگ‌ها کمک کنند. دامپزشک شما ممکن است داروهای ضد التهابی، ضداکسیدانی، داروهای محافظ کبدی و دیگر داروهای مورد نیاز را تجویز کند.
  • مدیریت علائم: در صورت لزوم، علائم و نشانه‌های ناشی از بیماری کبدی مانند تهوع، استفراغ، اسهال و ضعف عمومی ممکن است با داروها یا روش‌های تسکینی دیگر کنترل شوند.

مهمترین مرحله در درمان بیماری‌های کبدی در سگ، مشاوره و درمان توسط سایت دامپزشکی است. همکاری با سایت دامپزشکی و پیروی از توصیه‌های دامپزشک درباره درمان، تغذیه و مراقبت می‌تواند بهبود و به حفظ سلامتی سگ‌ها کمک کند.

 

بیماری کبد سگ
بیماری کبد سگ

 

درمان بیماری کبدی سگ ها با دامپزشک

روش درمان بیماری سگ‌ها نیازمند تشخیص دقیق و تجویز درمان مناسب توسط دامپزشک در سایت دامپزشکی است. در صورت مشاهده علائم بیماری کبدی در سگ خود، بهتر است به یک دامپزشک و یا سایت دامپزشکی مراجعه کنید. دامپزشک با انجام ارزیابی فیزیکی و تشخیص تکمیلی مانند آزمایشات خون، سونوگرافی، بیوپسی و غیره، می‌تواند بیماری را تشخیص دهد و برنامه درمانی را تعیین کند.
پزشک متخصص حیوانات باید علت اصلی بیماری کبدی را تعیین کند و در صورت لزوم درمان مرتبط را تجویز کند. ممکن است برای درمان عفونت‌های باکتریایی، ویروسی یا قارچی، آنتی‌بیوتیک‌ها، آنتی‌ویروس‌ها یا ضدقارچ‌ها نیاز باشد.

 

یکی از جذابیت‌های اپلیکیشن از پزشک این است که بیمار امکان دریافت مشاوره دامپزشکی را داشته، و با استفاده از این خدمات می‌توانند بدون اتلاف وقت، با صرف هزینه کم‌تر، و بدون نیاز به تحمل شلوغی مطب به صورت کاملا آنلاین ازپزشک مورد نظر خود به راحتی مشاوره رایگان دریافت نمائید و یا ویزیت شوید. برای استفاده از این خدمات ارزشمند کافی است اپ ازپزشک را نصب کرده تا از تمامی خدمات مخصوص بیماران بهره‌مند شوید.

 

در سایت دامپزشکی ممکن است دامپزشک یک رژیم غذایی خاص توصیه کند که شامل مواد غذایی سالم و قابل هضم برای کاهش فشار بر کبد باشد. ممکن است تغییراتی در ترکیب و مقدار غذاهای سگ نیاز باشد. همچنین ممکن است داروها و مکمل‌هایی را تجویز کند که به بهبود عملکرد کبد کمک کنند. این ممکن است شامل داروهای ضد التهابی، ضداکسیدانی، داروهای محافظ کبدی و مکمل‌های تغذیه‌ای باشد. پیگیری دوره‌ای با دامپزشک، انجام آزمایشات مرتبط و رعایت دستورات درمانی بسیار مهم است. همچنین، ارائه مراقبت و محیط مناسب برای سگ، از جمله تأمین تمیزی و آرامش، می‌تواند بهبود پذیرش بیماری را تسهیل کند.

 

تصویر دکتر امیر طاهر شهری

امیر طاهر شهری

دامپزشک

تصویر دکتر علی نوحی

علی نوحی

دامپزشک

تصویر دکتر فرزاد بهروزی نیا

فرزاد بهروزی نیا

دامپزشک

تصویر دکتر یاسین باقری

یاسین باقری

دامپزشک

تصویر دکتر عباس رضائی

عباس رضائی

دامپزشک

تصویر دکتر حبیب اله امیر احمدی

حبیب اله امیر احمدی

دامپزشک

تصویر دکتر منصور آدینه محمدی

منصور آدینه محمدی

دامپزشک

تصویر دکتر امیر مدالی

امیر مدالی

دامپزشک

تصویر دکتر بهزاد ببری

بهزاد ببری

دامپزشک

تصویر دکتر سالار حقیری

سالار حقیری

دامپزشک

تصویر دکتر شهریار اسدیان حاج آقایی

شهریار اسدیان حاج آقایی

دامپزشک

تصویر دکتر سید امیر فرخی فر

سید امیر فرخی فر

دامپزشک

تصویر دکتر حسن بهلولی

حسن بهلولی

دامپزشک

تصویر دکتر علیرضا آقاجانی

علیرضا آقاجانی

دامپزشک

تصویر دکتر فاطمه اعتمادی

فاطمه اعتمادی

دامپزشک

تصویر دکتر سروش رهبر نژاد

سروش رهبر نژاد

دامپزشک

تصویر دکتر support test

support test

دامپزشک

تصویر دکتر مجتبی سخایی

مجتبی سخایی

دامپزشک

تصویر دکتر محمد نوروزی

محمد نوروزی

دامپزشک

تصویر دکتر ابراهیم گلزار

ابراهیم گلزار

دامپزشک

سوالات متداول

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای دیدن نوشته هایی که به دنبال آن هستید تایپ کنید