10 روش برای درمان ترک پوستی

درمان ترک پوستی

فهرست مطالب

ترک های پوستی یا استرچ مارک به صورت خطوطی در سطح پوست هستند.هنگامی که سطح پروتین کلاژن و الاستین در پوست طی کشیده شدن پوست کاهش می یابد ایجاد می شود  که دارای رنگ های متفاوتی هستند که به مرور زمان کمرنگ می شوند. در این مقاله به بررسی راه های مختلف درمان ترک پوستی و علل و تشخیص آن می پردازیم.

 

علائم ترک پوستی

علائم: نشانه ها استرچ مارک می تواند با سوزش، خارش، با تغییر رنگ و براق شدن پوست همراه باشد . خط های موج دار و رگه دار در سطح پوست به رنگ های مختلف هستند. آنها از رنگ قرمز یا صورتی یا ارغوانی به مرور زمان محو می شوند. به گونه ای که ممکن است متوجه آن نباشید. آنها می توانند در بسیاری از قسمت های بدن شامل: کمر ، سینه ها ، شانه ،شکم ، باسن، ران و بازو دیده شوند.

 

درخواست نوشتن آزمایش آنلاین دهید!
آزمایش میخوای بدی و نیاز به نسخه اینترنتی آزمایش داری؟ درخواست نوشتن نسخه آزمایش آنلاین ازپزشک داری؟
قبل از درخواست ویزیت، از طریق اپلیکیشن ازپزشک با قیمت خیلی مناسب درخواست نوشتن آزمایش آنلاین بده و بعد از انجام آزمایش با جواب آزمایشت ازپزشک ویزیت بگیر!

 

تشخیص ترک پوستی

تشخیص: دکتر با نگاه کردن پوست می تواند تشخیص دهد. با این حال درمورد سابقه بیماری از بیمار سوال می پرسد مصرف استروئید باعث افزایش کورتیزول و ایجاد استرچ مارک ها می شود.

 

رفع ترک های پوستی
رفع ترک های پوستی

 

درمان ترک پوستی

پیشگیری از استرچ مارک ممکن است سخت باشد بنابراین راه هایی برای درمان آن وجود دارد.

  • کرم رتینوئید: کرم رتینوئید درمان موضعی است که از ویتامین آ می آید. این کرم کمک به بازسازی کلاژن پوست کرده و استرچ مارک را بهبود می بخشد. این کرم در دوران بارداری با تجویز پزشک باید مصرف شود.
  • لیزر درمانی: میتواند به تحریک کردن رشد کلاژن کمک کند و پوستی صاف به ارمغان بیاورد.
  • گلیکولیک اسید: به صورت کرم یا قرص شیمیایی برای درمان استفاده می شود.
  • میکرونیدلینگ: روشی است که با استفاده از طیف وسیعی از سوزن انجام   می شود که باعث تحریک پوست و افزایش کلاژن سازی می شود.
  • درم ابریژن یا پوست سابی: نوعی جراحی است که باعث ایجاد پوست جدید صاف میشود.حداقل دو هفته برای بهبود پوست نیاز است و بعد از چند ماه نتایج را به طور کامل دیده می شود.عوارض جانبی آن میلیا ، هایپرپیگمانتاسیون ، هیپوپیگمانتاسیون ، تورم و بزرگ شدن منافذ است.
  • مزوتراپی: ویتامین سی و هیالورونیک اسید به صورت تزریقی جهت ترمیم لایه های رویی پوست استفاده می شود.
  • کره کاکائو ، روغن زیتون ، روغن ویتامین ای و مرطوب کننده: کرم های طبیعی هستند که پوست را نرم می کنندکه ماساژ مداوم آن باعث افزایش گردش خون و سرعت بخشیدن به عمل کلاژن سازی می شود  اما واضح نیست که به کمک یا  پیشگیری از استرچ مارک ها کمک کنند. استفاده از کرم ها و لوسیون ها یا ژل ها طی چند هفته باید استفاده شوند این محصولات ممکن است در استرچ مارک های تازه اثر گذاری بهتری داشته باشد
  • کربوکسی تراپی: این روش با تزریق کربن دی اکسید به بدن انجام می شود.

 

پیشنهاد مقاله: ترفند های خانگی برای سفت شدن پوست صورت

ترک های پوستی هیچ گونه عوارض جسمانی ندارند با این حال ممکن است برای افراد مشکلات روانی اعم از اضطراب و افسردگی ایجاد کنند که در این صورت در حالت عمومی بین 6 تا 12 ماه برای محو شدن ترک های پوستی نیاز است که در صورت درمان زودتر محو می شوند.

 

یکی از جذابیت‌های اپلیکیشن از پزشک این است که بیمار امکان دریافت مشاوره با متخصص پوست و مو و مشاوره پزشکی آنلاین را داشته، و با استفاده از این خدمات می‌توانند بدون اتلاف وقت، با صرف هزینه کم‌تر، و بدون نیاز به تحمل شلوغی مطب به صورت کاملا آنلاین ازپزشک مورد نظر خود به راحتی مشاوره آنلاین دریافت نمائید. برای استفاده از این خدمات ارزشمند کافی است اپ ازپزشک را نصب کرده تا از تمامی خدمات مخصوص بیماران بهره‌مند شوید.

 

راه های پیشگیری از ترک های پوستی

  • کنترل وزن: یکی از راه ها موثر در پیشگیری کنترل وزن در حین بارداری و یا کم کردن وزن اصولی به وسیله رژیم و ورزش و مراجعه به پزشک است.
  • هیدراته ماندن: نوشیدن کافی آب میتواند به هیدراته و نرم ماندن پوست و جلوگیری از ایجاد ترک های پوستی کمک کند. خوردن نوشیدنی های کافئین دار مثل قهوه ریسک ابتلا به استرچ مارک ها را افزایش میدهد.
  • خوردن مواد غذایی غنی: مصرف مواد غذایی غنی اعم از ویتامین سی ، دی، ای و زینک و پروتین میتواند به پیشگیری از ایجاد استرچ مارک ها کمک کند.یکی از راه های دریافت مواد مغذی استفاده از غذاهای غیرفرآوری شده است مثل تخم مرغ ، مخلوطی از توت ها.
  • وجود ویتامین سی در رژیم: کلاژن نقش اساسی در سفتی پوست ایفا می کند همچنین به کاهش چین و چروک های پوست نیز کمک می کند. ویتامین سی در بسیاری از میوه ها و سبزیجات شامل پرتقال، لیمو یافت می شود.
  • جذب کردن ویتامین دی: مطالعاتی ارتباط بین ویتامین دی و استرچ مارک را نشان میدهد با این حال تحقیقاتی بیشتری برای ارتباط این دو نیاز است. ساده ترین راه تامین ویتامین دی از نور خورشید است و یا مصرف محصولات غنی شده با آن اعم از نان ، شیر ، ماست
  • مصرف غذاهای غنی از زینک: زینک یکی از مهمترین مواد غذایی برای سلامت پوست است. کمک به کاهش التهاب و نقش اساسی در پروسه بهبود زخم دارد. اطلاعاتی کمی در رابطه با زینک و استرچ مارک وجود دارد با این حال غذاهای غنی از زینک مانند آجیل و ماهی ممکن است به بهبود پوست کمک کند.
  • استفاده از روغن آرگان: به دلیل داشتن ویتامین ای ،آ و اسید های چرب انعطاف پذیری پوست را افزایش داده و از التهاب می کاهد.

درمان استرچ مارک تازه ایجاد شده: اگر توانایی جلوگیری از استرچ مارک وجود نداشته باشد با مراجعه به پزشک میتوان آن را درمان یا حداقل کوچک کرد.

 

از بین بردن ترک های پوستی
از بین بردن ترک های پوستی

 

عوامل ایجاد استرچ مارک

استرچ مارک ممکن است در اثر عوامل زیر ایجاد شود:

  • اضافه یا کم کردن سریع وزن
  • در حین دوران بلوغ که با افزایش سن کمرنگ میشود.
  • در دوران بارداری : تخمین زده می شود که 50% تا 90% از استرچ مارک ها قبل از تولد نوزاد ایجاد می شود. یکی از راه های جلوگیری از استرچ مارک ها در دوران بارداری مصرف مواد مغذی کافی و ورزش کردن است.
  • پیشینه خانوادگی
  • کاشت سینه طی جراحی
  • بدنساز ها حتی کسانی که کمی چربی دارند در محل برآمدگی عضلات ایجاد می شود.
  • بالا رفتن استروئید طی مصرف دارو یا سندرم کوشینگ
  • سندرم مارفان: یک بیماری ژنتیکی است که باعث ضعف فیبر های پوستی می شود.
  • سندرم اهلرز دنلوس: نوعی بیماری ژنتیکی است که باعث تغییر کلاژن و پروتئین در بدن می شود.

 

پیشنهاد ویژه: ۷ عاملی که خال های قرمز پوست تان را بیشتر می کند

جمع بندی

استرچ مارک ها ترک های پوستی هتند که طی کشیدگی پوست و پاره شدن رشته های کلاژن و الاستیک ایجاد می شوند که هیچ گونه عوارض جانبی جسمی برای فرد ندارند اما می توانند مشکلات روحی برا او به وجود بیاورند با این حال امروزه با روش های قابل درمان و پیشگیری هستند.

 

سوالات متداول

استرچ مارک ها معمولا در کدام قسمت های بدن آشکار می شوند؟

آنها می توانند در بسیاری از قسمت های بدن شامل : کمر ، سینه ها ، شانه ،شکم ، باسن، ران و بازو دیده شوند.

علل پیدایش استرچ مارک ها چیست؟

افزایش وزن یا کاهش وزن ناگهانی - بارداری - پیشینه خانوادگی - مصرف داروهای استروئیدی - سندرم کوشینگ.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای دیدن نوشته هایی که به دنبال آن هستید تایپ کنید