- آمپول ذات الریه, پنومونی آتیپیک چیست, پنومونی ریه و کرونا, داروی ذات الریه, درمان خانگی ذات الریه, درمان ذات الریه با عنبر نسارا, درمان قطعی ذات الریه, ذات الریه خاموش چیست, ذات الریه خطرناک است, ذات الریه و کرونا, ذات الریه واگیردار است؟, طول مدت درمان ذات الریه, مرگ در اثر پنومونی, نام دیگر ذات الریه, واکسن ذات الریه
پنومونی (ذات الریه ، سینه پهلو)
پنومونی، تورم (التهاب) بافت یک یا هردو ریه است. این التهاب معمولا به دلیل یک عفونت باکتریایی ایجاد می شود. در انتهای لوله های تنفسی در ریه های شما دسته ای از کیسه های هوایی ظریف قرار دارد. زمانی که شما دچار پنومونی می شوید این کیسه ها ملتهب شده و با مایع پر می شوند.
چه زمانی به پزشک مراجعه کنید؟
اگر احساس ناخوشی می کنید و علائم معمول پنومونی را دارید به پزشک خود مراجعه کنید. اگر دچار علائم شدیدی همچون تنفس سریع، درد قفسه ی سینه یا گیجی هستید، مراقبت پزشکی اورژانسی نیاز دارید.
چه کسانی مبتلا می شوند؟
به طور میانگین پنومونی سالانه حدود 8 مورد از هر 1000 بزرگسال را درگیر می نماید. در پاییز و زمستان پنومونی شایع تر است. پنومونی می تواند افراد در هر رده ی سنی را گرفتار نماید، اما در گروه های خاصی مانند کودکان یا سالمندان شایع تر است و می تواند جدی تر هم باشد. افراد در این گروه ها اگر به پنومونی یا همان سینه پهلو مبتلا شوند با احتمال بیشتری نیاز به درمان در بیمارستان دارند.
علائم ذات الریه چیست؟
علائم ذات الریه در افراد مختلف، متفاوت می باشد. علائم ذات الریه ممکن است در برخی افراد خفیف باشد و طی دو الی سه روز بدون نیاز به درمان اختصاصی بهبود یابد، یا بسیار شدید و نیازمند چندین روز بستری در بیمارستان و درمان با داروهای تزریقی باشد. شدت علائم ذات الریه یا پنومونی در افراد به نوع میکروبی که به بدن آن ها وارد می گردد، سن بیمار و شرایط سلامتی زمینه ای وی بستگی دارد. اما به طور کلی علائم پنومونی شامل:
- تب و لرز
- تعریق بیش از حد
- تنگی نفس
- درد قفسه سینه حین نفس کشیدن
- افزایش سرعت تنفس و ضربان قلب
- تهوع و استفراغ
- سرفه خلط دار
- اختلال سطح هوشیاری و خواب آلودگی در افراد مسن
- خستگی