علت سکته قلبی در خواب

علت سکته قلبی در خواب

فهرست مطالب

در تاریخ 22 آبان 1402 – توسط دکتر غزل روستایی بازنگری و بروزرسانی شد.

 

با دلایل و علت سکته قلبی در خواب بیشتر آشنا شوید: قلب درست شبیه به یک پمپ طبیعی عمل می کند و برای فعالیت خود به منبع الکتریکی نیاز دارد. باید بدانید که سیستم الکتریکی هم  از رشته‌ های عصبی تشکیل شده  و تنظیم ضربان و ریتم را بر عهده دارند.  بنابراین زمانی که فرد دچار تپش قلب می‌ شود و یا ضربان قلب نا منظمی دارد  خبر از این می دهد که سیستم الکتریکی قلب دچار مشکل شده است.

سکته قلبی هم یک وضعیت کاملا اورژانسی بوده و به دلیل انسداد شریان ‌ها و جریان خون به قلب رخ می دهد. به این صورت که اگر بیش از چند دقیقه خون به عضله قلب نرسد، سلول ‌ها به دلیل کمبود اکسیژن تمام کارایی شان را از دست می ‌دهند. در این زمان است که قلب ضربان خود را از دست داده و سکته قلبی رخ می دهد.

گاهی اوقات ایست قلبی اختلال در سیگنال‌ های الکتریکی هم عامل از کار افتادن قلب می شوند. در گذشته سکته قلبی در خواب بسیار شایع بود.

اما متاسفانه امروزه سکته قلبی بسیار شایع بوده و آمار مرگ ‌و میر در جوانان به دلیل سکته قلبی در حال افزایش است. چنانچه به پزشک متخصص در رابطه با این بیماری و رسیدن به سوالات خود نیاز داشتید می توانید از خدمات آنلاین ازپزشک استفاده کنید.

علت سکته در خواب
علت سکته در خواب

 

علت سکته قلبی در خواب چیست؟

همانگونه که در ابتدای متن به آن اشاره کردیم سکته قلبی در خواب یک وضعیت کاملا اورژانسی بوده و به دلیل انسداد شریان ‌ها و جریان خون به قلب رخ می دهد. به این صورت که اگر بیش از چند دقیقه خون به عضله قلب نرسد، سلول ‌ها به دلیل کمبود اکسیژن تمام کارایی شان را از دست می ‌دهند.

در این زمان است که قلب ضربان خود را از دست داده و سکته قلبی رخ می دهد. گاهی اوقات ایست قلبی اختلال در سیگنال‌ های الکتریکی  هم عامل از کار افتادن قلب می شوند. چندین عوامل هستند که باعث گرفتگی عروق، فشار سنگین و ناگهانی بر قلب می شوند و یا سیستم الکتریکی را مختل می کنند. در این حالت فرد در معرض سکته و ایست قلبی قرار می گیرد.

 

علت سکته قلبی جوانان در خواب

قبلا تصور می شد که سن بالا مهم ترین علت سکته قلبی در خواب در افراد می باشد؛ و سکته قلبی بیماری افراد مسن محسوب می شد. اما امروزه شاهد موارد متعددی از سکته قلبی جوانان در خواب می باشیم! نشستن طولانی در برابر تلویزیون و کامپیوتر، بی تحرکی، مصرف فراوان فست فود ها و … ازجمله علل مهم افزایش وقوع سکته قلبی در جوانان می باشند.

آشنایی با علل سکته قلبی در جوانان از نقش مهمی در پیشگیری از وقوع آن ها برخودار می باشد. مهم ترین علت سکته قلبی در خواب در جوانان عبارت است از:

  • مصرف داروهای محرک و غیرقانونی مانند کوکائین و آمفتامین ها
  • بیماری های ژنتیکی مانند کاردیومیوپاتی ها
  • مصرف داروهای بدن سازی
  • دیابت
  • استعمال سیگار
  • مصرف ماری جوانا
  • چربی بالا

 

چه چیزی باعث سکته قلبی سریع میشود؟

عروق کرونر، عروق اصلی تامین کننده خون و اکسیژن قلب می باشند. مسدود شدن ناگهانی این عروق توسط لخته های غنی از کلسترول، مهم ترین علت سکته قلبی در خواب می باشد. رگ ممکن است به طور کامل مسدود شود یا فقط قسمتی از آن مسدود گردد. همچنین گاهی نیز تنگی شدید یا اسپاسم عروق علائمی مشابه سکته قلبی ایجاد می کنند. آشنایی با عوامل منجر به سکته قلبی و برطرف کردن زودرس آن ها، از نقش مهمی در پیشگیری از وقوع سکته برخودار می باشند.

شایع ترین عوامل خطر منجر به سکته قلبی عبارتند از:

  • افزایش سن: سن بالای 45 سال در مردها و سن بالای 55 سال در زن ها با افزایش خطر سکته همراه می باشد
  • سیگار
  • چربی خون بالا
  • کلسترول یا تری گلیسیرید بالا
  • چاقی
  • دیابت
  • سندروم متابولیک
  • سابقه بیماری قلبی در بستگان درجه یک
  • بی تحرکی
  • رژیم غذایی ناسالم حاوی چربی بالا (چربی ترانس، حیوانی و روغن پالم)، قند بالا، غذاهای فراوری شده و نمک
  • استرس و اضطراب
  • مصرف کوکائین و آمفتامین
  • سابقه ابتلا به برخی بیماری های خودایمنی
  • سابقه پره اکلامپسی یا مسمومیت حاملگی در دوران بارداری

 

فیلم ایست قلبی در خواب
فیلم ایست قلبی در خواب

 

علائم و عواملی که باعث سکته و مرگ در خواب می‌شود

علت سکته در خواب چیست؟ در مورد اولین نشانه های سکته قلبی بیشتر بدانید، در ادامه به برخی از علائم سکته قلبی در خواب که منجر به مرگ ناگهانی در آنها می شود اشاره خواهیم کرد :

  1. درد یا ناراحتی در قفسه سینه که رایج ترین علت سکته قلبی در خواب بوده و با درد و یا احساس ناراحتی در ناحیه قفسه سینه آغاز می شود.
  2. ناراحتی بالای بدن که ممکن است در یک یا هر دو بازو ، پشت ، شانه ها ، گردن ، فک یا قسمت بالای معده نمایان شود.
  3. تنگی نفس که ممکن است تنها علامت باشد و یا همراه با درد یا ناراحتی قفسه سینه رخ دهد.
  4. علائم آنژین که می تواند شبیه علائم حمله قلبی باشد. آنژین دردی در قفسه سینه است که در افرادی که به بیماری ایسکمیک قلب مبتلا هستند در هنگام فعالیت رخ می دهد.
  5. عرق سرد کردن که در صورت مشاهده آن در کنار دیگر علائم ذکر شده ممکن است فرد در معرض حمله قلبی قرار داشته باشد. جهت درمان و جلوگیری از بروز علائم حتما به متخصص قلب و عروق و اورژانس مراجعه کنید.
  6. احساس خستگی غیر معمول بدون هیچ دلیلی در چند روز در کنار علائم دیگر گفته شده  خصوصا در زنان از علائم سکته قلبی است.
  7. سبکی سر یا سرگیجه ناگهانی از دیگر نشانه ها و علت سکته قلبی در خواب است.

پیشنهاد مقاله: علائم حمله قلبی 

 

یکی از جذابیت‌های اپلیکیشن ازپزشک امکان مشاوره آنلاین با متخصص قلب و عروق است، چراکه با استفاده از این خدمات بیماران می‌توانند بدون اتلاف وقت، با صرف هزینه کم‌تر، و بدون نیاز به تحمل شلوغی مطب به صورت کاملا آنلاین ازپزشک مورد نظر خود به راحتی  ویزیت آنلاین  دریافت نمائید و یا ویزیت شوید. برای استفاده از این خدمات ارزشمند کافی است اپ ازپزشک را نصب کرده تا از تمامی خدمات مخصوص بیماران بهره‌مند شوید.

 

سکته در خواب
سکته در خواب

 

علائم سکته در خواب

هر چه علائم و نشانه ها در شما بیشتر باشد ، احتمال سکته قلبی در خواب بیشتر است. پس باید در صورت مشاهده  هر یک از علائم فوق ، در اسرع وقت تحت نظر متخصص قلب و عروق قرار بگیرید و یا با استفاده از اپلیکیشن ازپزشک از پزشک متخصص مشاوره آنلاین بگیرید .

سکته قلبی زمانی اتفاق می افتد که رسیدن جریان خون غنی از اکسیژن به بخشی از عضله قلب ناگهان مسدود شود و قلب نتواند اکسیژن دریافت کند. بسیار جدی و مهم است بدانید که اگر جریان خون به سرعت بازیابی نشود ، بخشی از عضله قلب شروع به مردن می کند . از این رو بسیار ضروریست تا به منظور جلوگیری از بروز اتفاقات خطرناک و مرگباری همچون سکته حتما به صورت منظم جهت معاینه به متخصص قلب و عروق مراجعه نمایید .

بیشتر بخوانید : سکته قلبی در جوانان

 

علائم سکته قلبی خاموش

گاهی اوقات در افرادی که سابقه بیماری قلبی خانوادگی دارند سکته قلبی بدون علامت است، از این رو باید این افراد هرچند وقت یکبار تحت نظر متخصص قلب قرار بگیرند و چکاپ شوند.

به طور مثال ممکن است شما پس از مراجعه به پزشک متخصص قلب و عروق جهت چکاپ، متوجه شوید که بخشی از عضله قلب خود را به دنبال سکته قلبی در ماه های گذشته از دست داده اید؛ بدون این که حتی متوجه شده باشید!

سکته قلبی خاموش، یکی از چندین علت سکته قلبی در خواب نیز به شمار می رود. اما سکته خاموش چیست؟ سکته قلبی خاموش به سکته ای گفته می شوند که یا علامت ندارد، یا علائم کمی دارد یا علائم غیرمعمول هستند به طوری که فرد تصور نمی کند که سکته قلبی در حال وقوع است. سکته های خاموش در زنان بیشتر دیده می شوند و حدود نیمی از موارد سکته را شامل می شوند!

لذا آشنایی با علائم آن ها ضروری می باشد. شایع ترین نشانه های سکتی قلبی خاموش عبارتند از:

  • بی حالی
  • بدن درد
  • درد فک
  • درد بازوها
  • سوءهاضمه اخیر
  • خستگی شدید
  • سبکی سر و سرگیجه
  • تهوع و استفراغ

چاقی، فشار خون بالا، چربی بالا، استرس، کم تحرکی، استعمال سیگار، یائسگی و زندگی ناسالم افراد را در معرض سکته خاموش قرار می دهند. توصیه می شود که در صورت بروز هریک از علائم فوق به خصوص در سنین میانسالی و در افراد مسن، بلافاصله ازپزشک مشاوره درخواست نمایید.

مشاوره آنلاین و یا ویزیت پزشک آنلاین از سامانه ازپزشک به سن و جنسیت خاصی بستگی ندارد و افراد در هر شرایط سنی و جنسیتی ای می توانند برای درمان برخی از بیماری ها از  پزشک متخصص آنلاین ویزیت و مشاوره تصویری و یا صوتی بگیرند.

درخواست نوشتن آزمایش آنلاین دهید!
آزمایش میخوای بدی و نیاز به نسخه اینترنتی آزمایش داری؟ درخواست نوشتن نسخه آزمایش آنلاین ازپزشک داری؟
قبل از درخواست ویزیت، از طریق اپلیکیشن ازپزشک با قیمت خیلی مناسب درخواست آزمایش آنلاین بده و بعد از انجام آزمایش با جواب آزمایشت ازپزشک ویزیت بگیر!

علائم رد کردن سکته قلبی

احتمالا شما هم بارها و بارها شنیده اید که فردی سکته قلبی را رد کرده است!! اما این که فردی سکته قلبی را رد کرده است یعنی چه؟ یعنی متوجه سکته نشده است؟ یا سکته در وی مشکلی ایجاد نکرده است؟ یا قرار بود سکته کند اما مانع آن شده است؟

گاهی سکته قلبی به حدی شدید است که با از دست رفتن حجم عظیمی از عضله قلب همراه می باشد. انسداد ناگهانی عروق اصلی قلب، مهم ترین علت سکته قلبی در خواب می باشد. در این موارد اگر رگ به سرعت باز نگردد، سکته قلبی می تواند منجر به ایست قلبی و مرگ گردد. ولی گاهی نیز عروق کوچکتری در قلب مسدود می شوند که جزو عروق اصلی و حیاتی محسوب نمی شوند.

در این موارد حتی اگر فرد متوجه سکته در زمان مناسب نشود، باز هم مرگ رخ نمی دهد. اگرچه که سکته های کوچک تر نیز با عوارضی مانند نارسایی قلبی و برهم خوردن ریتم قلب در آینده همراه می باشند، اما حیات فرد را به خطر نمی اندازند. در این موارد گفته می شود که فرد سکته قلبی را رد کرده است!

یکی دیگر از مواردی نیز که این اصطلاح به کار می رود، زمانی است که فرد با علائمی مشابه سکته قلبی به اورژانس مراجعه می کند، اما هنوز سکته نکرده است! در این موارد لخته ای ناپایدار در رگ های او کشف می شود که در صورت عدم درمان سریع، از جای خود کنده می شود و عروق اصلی قلب را مسدود می کند. پزشک با شروع سریع درمان، مانع حرکت لخته و انسداد عروق اصلی قلب می شود.

در این موارد نیز گفته می شود که فرد سکته قلبی را رد کرده است! یعنی در زمان مناسب مانع از وقوع سکته شده است.

 

پیشگیری از سکته قلبی در خواب

اگرچه که تمام عوامل مستعد کننده سکتی قلبی (مانند ژنتیک) قابل تغییر و پیشگیری نمی باشند، اما بسیاری از عوامل خطرآفرین قابل تغییر و پیشگیری می باشند. سبک زندگی ناسالم می تواند علت سکته قلبی در خواب در شما باشد. از جمله روش های پیشگیری از سکته قلبی در خواب می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • چکاپ منظم جهت بررسی سلامت قلب و عروق تحت نظر پزشک متخصص قلب
  • حداقل پنج روز در هفته و هر بار به مدت نیم ساعت ورزش کنید (ورزش با شدت متوسط)
  • ترک سیگار
  • رعایت رژیم غذایی سالم غنی از میوه و سبزیجات (رژیم مدیترانه ای)
  • حفظ وزن ایده آل و پرهیز از چاقی و اضافه وزن
  • مصرف منظم داروها
  • کنترل فشار خون، قند خون و چربی خون
  • پرهیز از مصرف غذاهای پرچرب، سرخ کردنی، حاوی روغن پالم، شیرین کننده های مصنوعی و دارای مواد نگهدارنده
  • مصرف غذاهای غنی از امگا 3 در رژیم غذایی مانند دانه کتان، روغن زیتون، ماهی سالمون، کینوآ و آجیل
  • کاهش مصرف الکل
  • کاهش استرس و اضطراب

 

جلوگیری از سکته قلبی فوری

همان طور که پیش تر نیز اشاره شد، گاهی فردی با علائمی مشابه سکته قلبی به اورژانس به مراجعه می کند. اما پس از بررسی ها متوجه می شوند که اگرچه هنوز سکته نکرده است، اما در معرض وقوع یک سکته قلبی کشنده قرار دارد. به این حالت در اصطلاح پزشکی، آنژین ناپایدار (Unstable angina) گفته می شود. آنژین ناپایدار یک علت سکته قلبی در خواب می باشد.

تشخیص و درمان فوری آنژین ناپایدار، از نقش بسیار مهمی در پیشگیری از وقوع سکته قلبی کشنده برخوردار می باشد.

تشخیص آنژین ناپایدار اغلب پس از بررسی نوار قلب، آنزیم های قلبی و اکوکاردیوگرافی مطرح می گردد. جهت درمان، اغلب از چند مورد از روش های زیر برحسب شرایط بالینی فرد استفاده می گردد:

  • داروهای کاهنده چربی خون
  • داروهای کنترل کننده فشار خون
  • داروهای کاهنده ضربان قلب
  • داروهای حل کننده لخته
  • داروهای پیشگیری کننده از ایجاد و گسترش لخته
  • داروهای رقیق کننده خون
  • داروهای ضد پلاکتی
  • آنژیوگرافی و تعبیه استنت یا بالون در صورت نیاز
  • داروهای گشاد کننده عروق خونی
  • اکسیژن مکمل

 

اگر نیاز به اطلاعات بیشتری درباره پیشگیری از بیماری‌های قلبی و روش‌های آن دارید و یا درباره نحوه انجام ویزیت آنلاین با پزشک متخصص قلب به اطلاعاتی نیاز دارید پیشنهاد ما به شما مطالعه مقاله مشاوره پزشک متخصص قلب است تا اطلاعات کامل و جامعی را در این‌باره به دست آورید.

پیشنهاد مقاله: هفت نشانه بیماری قلبی

تصویر دکتر آوا فرزانه

آوا فرزانه

قلب و عروق

تصویر دکتر سعید امیری پویا

سعید امیری پویا

قلب و عروق

تصویر دکتر مهدی زاهدی

مهدی زاهدی

قلب و عروق

تصویر دکتر حمیدرضا رحمن پور

حمیدرضا رحمن پور

قلب و عروق

تصویر دکتر مریم دانش مقدم

مریم دانش مقدم

قلب و عروق

تصویر دکتر مجتبی یوسفی

مجتبی یوسفی

قلب و عروق

تصویر دکتر جمیل اسماعیلیان

جمیل اسماعیلیان

قلب و عروق

تصویر دکتر افروزه کرمی

افروزه کرمی

قلب و عروق

تصویر دکتر مهشید فیضی

مهشید فیضی

قلب و عروق

تصویر دکتر علیرضا جبلی

علیرضا جبلی

قلب و عروق

تصویر دکتر فریده رفیعی

فریده رفیعی

قلب و عروق

تصویر دکتر الهام شاه ابراهیمی

الهام شاه ابراهیمی

قلب و عروق

تصویر دکتر عباس قندرچی محمره

عباس قندرچی محمره

قلب و عروق

تصویر دکتر شیوا عطاری پور اصفهانی

شیوا عطاری پور اصفهانی

قلب و عروق

تصویر دکتر بهزاد حاجی مرادی

بهزاد حاجی مرادی

قلب و عروق

تصویر دکتر محمد رضایی

محمد رضایی

قلب و عروق

تصویر دکتر محسن صدقی پور

محسن صدقی پور

قلب و عروق

تصویر دکتر عیسی عابدینی صدر

عیسی عابدینی صدر

قلب و عروق

تصویر دکتر یاسر تاسه زر

یاسر تاسه زر

قلب و عروق

تصویر دکتر زهرا کیان پور

زهرا کیان پور

قلب و عروق

 

سوالات متداول

علت سکته قلبی جوانان در خواب چیست؟

مصرف داروهای محرک و غیرقانونی مانند کوکائین و آمفتامین ها، بیماری های ژنتیکی مانند کاردیومیوپاتی ها، مصرف داروهای بدن سازی، دیابت، استعمال سیگار، مصرف ماری جوانا و چربی بالا از جمله مهم ترین علل سکته قلبی در خواب در جوانان می باشند.

علائم رد کردن سکته قلبی چیست؟

سکته قلبی خاموش به سکته ای گفته می شوند که یا علامت ندارد، یا علائم کمی دارد یا علائم غیرمعمول هستند مانند: بی حالی، بدن درد، درد فک، درد بازوها، سوءهاضمه اخیر، خستگی شدید، سبکی سر، سرگیجه، تهوع و استفراغ.

برای دیدن نوشته هایی که به دنبال آن هستید تایپ کنید