درمان سرماخوردگی در خانه با گیاهان دارویی

درمان گیاهی سرماخوردگی

فهرست مطالب

سرماخوردگی یک بیماری بسیار شایع است و بیشتر از ۲۰۰ زیرگروه ویروسی در ابتلا به آن نقش دارند. شایعترین گونه های ویروسی مسبب سرماخوردگی راینوویروس‌ها هستند که آنها نیز از تنوع بسیاری برخوردارند. معمولا بزرگسالان کمتر از کودکان به سرماخوردگی مبتلا می‌شوند، اما بزرگسالان نیز به طور میانگین دو الی سه مرتبه در سال سرما می‌خورند. شاید هر یک از ما در طول سال، به خصوص در فصول سرد، چندین بار به این بیماری مبتلا شویم. سرماخوردگی یک عفونت خفیف است که اغلب، قسمت‌های بالایی بدن را درگیر کرده و از طریق گلو، بینی یا سینوس‌ها وارد بدن می‌‌شود. ما در این مطلب به موضوع درمان سرماخوردگی در خانه با گیاهان دارویی خواهیم کرد. همچنین سرماخوردگی نوزاد، سرماخوردگی بزرگسالان و سرماخوردگی در بارداری را بررسی خواهیم کرد.همراه ما باشید و به خواندن این مطلب از سری مقالات مجله ازپزشک ادامه دهید.

 

سرماخوردگی نوزاد

سرماخوردگی نوزاد هم بسیار شایع است و این عفونت‌های ویروسی، نوزادان را هم درگیر می‌کند. با این‌حال باید نشانه‌ها و علائم را به‌دقت زیر نظر بگیرید و در صورت مشاهده، برای درمان به متخصص أطفال اقدام کنید. سیستم ایمنی نوزاد قوی نیست و امکان دارد در مقابل انواع مختلف ویروس‌های سرماخوردگی مقاومت کافی نداشته باشد. امکان سرماخوردگی نوزاد در هر فصلی از سال وجود دارد؛ حتی ممکن است تعداد دفعات سرما خوردگی نوازد به ۸ تا ۱۰ بار در طول سال هم برسد. اگر در خانه کودک دیگری داشته باشید، احتمال ابتلای نوزاد به بیماری بیشتر هم می‌شود.از علائم سرماخوردگی نوزاد می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. بی‌قراری
  2. عطسه
  3. تب
  4. بی‌اشتهایی
  5. بی‌خوابی
  6. سرفه
  7. عفونت گوش
  8. به سختی شیر خوردن

 

بیشتر بخوانید: آبله مرغان و مشاوره با دکتر آنلاین کودکان

سرماخوردگی بزرگسالان

سرماخوردگی بزرگسالان معمولا از طریق تماس مستقیم با ترشحات فرد آلوده مانند عطسه، سرفه و یا تماس با سطوح آلوده اتفاق می‌افتد. ویروس های سرماخوردگی حداقل به مدت دو ساعت بر روی سطوح مانند دست‌ها زنده باقی می‌مانند. گاهی این ویروس در مدت زمان می‌تواند ساعت‌های متوالی روی دستگیره در، تلفن،… باقی بماند. برای مثال باید بگوییم که اگر دست فرد آلوده را لمس کرده و سپس آن دست را به دهان، بینی یا چشم‌های خود نزدیک کنیم، ویروس سرماخوردگی وارد بدن ما می‌شود. همچنین این ویروس‌ها می‌توانند در هوا معلق مانده و با استشمام هوای آلوده اطراف بیمار وارد مجاری تنفسی ما شوند. شاید اکثر ویروس‌های سرماخوردگی از طریق بزاق منتقل نشوند؛ اما تماس نزدیک با فرد بیمار و ذرات ویروسی آلوده معلق در هوای اطراف بیمار و یا روی پوست بیمار، می‌توانند در ابتلا به سرماخوردگی بزرگسالان نقش داشته باشند. از علائم سرماخوردگی بزرگسالان می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • آبریزش بینی
  • عطسه
  • گلو درد
  • احتقان بینی
  • سرفه که معمولا بعد از برطرف شدن آبریزش بینی شروع می‌شود.

 

سرماخوردگی در بارداری
سرماخوردگی در بارداری

 

سرماخوردگی در بارداری

همانند نوزادان و بزرگسالان، زنان باردار هم از جمله افرادی هستند که بیشتر سرما می‌خورند. سرماخوردگی در بارداری به دلیل ضعیف شدن سیستم ایمنی بدن رخ می‌دهد و آنها را درگیر می‌کند. لازم به ذکر است که حالت سرماخوردگی از علائم بارداری بوده و اکثر خانم‌ها آن را تجربه می‌کنند. اگر علائم سرماخوردگی در بارداری را مشاهده کردید، بهترین کار برای درمان سرماخوردگی، ویزیت آنلاین دکتر زنان در سامانه ازپزشک است. علائم سرماخوردگی در بارداری می‌تواند به صورت تدریجی یا در دو روز ابتدایی بیماری ظاهر شوند. همچنین ممکن است سرفه از دیگر علائم دیرتر بهبود پیدا کند. اگر باردار هستید و نشانه‌های زیر را دارید، برای درمان تحت نظر پزشک متخصص اقدام کنید.

  1. سرفه‌های خشک طولانی
  2. سردرد
  3. ریزش اشک
  4. عطسه
  5. تب خفیف
  6. خستگی
  7. آبریزش بینی

 

سرماخوردگی بزرگسالان
سرماخوردگی بزرگسالان

درمان گیاهی سرماخوردگی

گیاهان به دلیل داشتن أنواع مختلف ویتامین‌ها، املاح‌ها و ریز مغذی‌ها، تاثیر مستقیمی در تقویت سیستم ایمنی بدن دارند. به همین دلیل درمان با گیاهان دارویی امکان پذیر است و به راحتی انجام می‌شود. از مهم ترین تاثیر گیاهان در تقویت سیستم ایمنی بدن و درمان خانگی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • چای سبز حاوی مقدار زیادی آنتی اکسیدان است و خاصیت ضد ویروسی دارد. علاوه‌براین چای سبز از دم نوش‌های گرمی است که سرفه‌های شدید، گرفتگی بینی و گلو را بهبود می‌خشد و روند بهبود سرماخوردگی را سریع می‌کند.
  • یکی از بهترین روش درمان گیاهی سرماخوردگی ، مصرف شیرین بیان است. شیرین بیان حاوی گلیسیریزین بوده و به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند.
  • گیاه آویشن بهترین روش درمان در خانه با محسوب می‌شود. آویشن خاصیت ضدعفونی دارد و قارچ‌ها را از بین می‌برد‌. علاوه‌براین، دم‌کرده آویشن از بهترین دم‌نوش‌ها برای درمان است که علاوه بر رفع سرفه، به کاهش فشار خون کمک می‌کند.

 

یکی از جذابیت‌های اپلیکیشن از پزشک این است که بیمار امکان دریافت مشاوره و مشاوره پزشکی آنلاین را داشته، و با استفاده از این خدمات می‌توانند بدون اتلاف وقت، با صرف هزینه کم‌تر، و بدون نیاز به تحمل شلوغی مطب به صورت کاملا آنلاین ازپزشک مورد نظر خود به راحتی مشاوره دریافت نمائید و یا ویزیت شوید. برای استفاده از این خدمات ارزشمند کافی است اپ ازپزشک را نصب کرده تا از تمامی خدمات مخصوص بیماران بهره‌مند شوید.

 

  • عصاره زنجبیل خاصیت ضد التهابی دارد و نوشیدن چای زنجبیل همراه با عسل، به کاهش التهاب گلو و گرفتگی بینی و سرفه کمک می‌کند.
  • نعنا از گیاهانی دارویی است که به پاکسازی راه‌های تنفسی، کاهش احتقان بینی و گرفتگی آن کمک می‌کند. چای نعنا تند یا نعنا فلفلی برای کاهش التهاب و درد بدن بسیار مناسب است.
  • از دیگر گیاهان برای درمان گیاهی سرماخوردگی  می‌توان به اکالیپتوس اشاره کرد. اکالیپتوس خاصیت ضد ویروس و ضد باکتریایی دارد و با بیماری‌های سرماخوردگی، آنفولانزا و عفونت های ویروسی می‌جنگد. دم‌کرده برگ‌های این گیاه برای درمان تب بسیار مناسب است و اسپری آن سینوس‌ها را تمیز می‌کند.
  • گلبرگ گیاه بابونه دارای فلاونوئید است که آثار آرامش بخشی در بیمار ایجاد می‌کند.
  • سیب و به
  • پوست بلوط

 

تصویر دکتر زهرا پور امان اللهی

زهرا پور امان اللهی

عمومی

تصویر دکتر علی نویدی

علی نویدی

عمومی

تصویر دکتر زهرا زارع

زهرا زارع

عمومی

تصویر دکتر روشان بیرگانی

روشان بیرگانی

عمومی

تصویر دکتر زهرا میری

زهرا میری

عمومی

تصویر دکتر علی حقیقت گو

علی حقیقت گو

عمومی

تصویر دکتر امیررضا فرجی اسنگدانی

امیررضا فرجی اسنگدانی

عمومی

تصویر دکتر احسان عبادتی پور

احسان عبادتی پور

عمومی

تصویر دکتر فاطمه قاسمی

فاطمه قاسمی

عمومی

تصویر دکتر مهرشاد موری محمدی

مهرشاد موری محمدی

عمومی

تصویر دکتر شقایق محمدی

شقایق محمدی

عمومی

تصویر دکتر سروش شریفی مقدم

سروش شریفی مقدم

عمومی

تصویر دکتر اشکان خانی رباطی

اشکان خانی رباطی

عمومی

تصویر دکتر علی بازاری

علی بازاری

عمومی

تصویر دکتر امیر حسین جهانبخش

امیر حسین جهانبخش

عمومی

تصویر دکتر مهدی محمدپور

مهدی محمدپور

عمومی

تصویر دکتر بهاره سلطانی

بهاره سلطانی

عمومی

تصویر دکتر سینا سلامی

سینا سلامی

عمومی

تصویر دکتر شقایق زندیه

شقایق زندیه

عمومی

تصویر دکتر صبا صادقی

صبا صادقی

عمومی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای دیدن نوشته هایی که به دنبال آن هستید تایپ کنید