عوارض دیابت و آموزش به بیمار ویژه پزشکان

عوارض دیابت و آموزش به بیمار ویژه پزشکان

فهرست مطالب

در این مقاله علمی درباره عوارض دیابت و آموزش به بیمار ویژه پزشکان صحبت خواهیم کرد پس اگر سوالی در این‌باره دارید تا انتها با ما همراه باشید، طبق آمار فدراسیون بین المللی دیابت، در سال 2019 حدود 463 میلیون ابتلا به دیابت طی غربالگری ها کشف شده است، و پیش بینی می شود که این عدد تا 700 میلیون نفر در سال 2045 افزایش یابد! همچنین در این بررسی جامع حدود 374 میلیون نفر نیز مبتلا به پره دیابت بوده که امکان پیشرفت به سمت دیابت طی سال های آینده در آن ها وجود دارد. پیش بینی می شود این تعداد نیز تا سال 2045 به 548 میلیون نفر افزایش پیدا کند.

در کشور ما ایران نیز، شیوع دیابت حدود 11.4 درصد و شیوع پره دیابت نیز حدود 14.6 درصد تخمین زده شده است (که نشان دهنده حدودا 35 درصد افزایش در آمار مبتلایان به دیابت نسبت به سال 2005 می باشد). حتی با یک نگاه گذرا به آمار فوق، اهمیت شناخت کامل و دقیق دیابت برای تمام پزشکان و کاربرد آن در بالین مشخص می شود. در این قسمت به بررسی چند مورد از عوارض و شرایط خاص شایع در مبتلایان به دیابت و نحوه اپروچ به آن ها پرداخته شده است.

تاثیر ورزش در عوارض دیابت و آموزش به بیمار ویژه پزشکان

به طور کلی توصیه به انجام ورزش های هوازی و با شدت متوسط برای حداقل 150 دقیقه در هفته در حداقل سه روز از هفته، که بیشتر از دو روز بین آن ها فاصله نباشد، شده است. ورزش در مبتلایان به دیابت ممنوعیت مطلق ندارد، اما در افراد مبتلا به رتینوپاتی پرولیفراتیو درمان نشده، توصیه به تعویق انداختن ورزش، منطقی به نظر می رسد.

نکات مهمی که افرادی که دیابت دارند باید در حین ورزش رعایت کنند

نکات مهمی که افرادی که دیابت دارند باید در حین ورزش رعایت کنند

اما چند نکته مهم درباره عوارض دیابت و آموزش به بیمار ویژه پزشکان که در حین ورزش حتما باید رعایت شوند، عبارتند از:
• پیش از شروع ورزش، قند خود را با دستگاه گلوکومتر در منزل چک کنند.
• چنانچه قند پیش از ورزش از 250 بالاتر باشد، بهتر است ورزش به تعویق انداخته شود.
• چنانچه قند پیش از ورزش از 100 کمتر باشد، بهتر است پیش از ورزش کربوهیدرات میل شود.
• در صورت استفاده از انسولین جهت درمان دیابت، پیش و پس از ورزش دوز آن کاهش داده شود.
• انسولین پیش و پس از ورزش، در عضو غیر درگیر در مبتلان به دیابت تزریق گردد.

اگر نیاز به مشاوره و ویزیت آنلاین توسط پزشک غدد را دارید می‌توانید با مطالعه مقاله ویزیت پزشک غدد اطلاعات کامل و جامعی را از نحوه برقراری ارتباط انلاین با پزشک مربوطه را دریافت نمائید.

 گاستروپارزی در دیابت

 گاستروپارزی در دیابت

درباره کاستروپارزی و دیگر عوارض دیابت و آموزش به بیمار ویژه پزشکان بیشتر بدانید:

برخی از مبتلایان به دیابت پس از گذشت چندین سال از دیابت (دیابت طول کشیده) با شکایت احساس پری، تهوع، استفراغ، بی اشتهایی و نفخ پس از صرف غذا مراجعه می کنند. همچنین این افراد از شکایت افت قندهای گهگاهی پس از صرف غذا شکایت دارند. شرح حال گفته شده باید احتمال ابتلا به گاستروپارزی در مبتلایان به دیابت را در ذهن شما مطرح سازد. توصیه شما در این موارد چیست؟
• وعده های غذایی به صورت کوچک و متعدد همراه با چربی و فیبر کم در طول روز در این دسته از مبتلایان به دیابت مصرف شوند.
• دوره کوتاه مدت استفاده از داروهایی مانند متوکلوپرامید و دومپریدون در این دسته از مبتلایان به دیابت می تواند کمک کننده باشد (مصرف طولانی مدت آن ها توصیه نمی شود).
• در صورت استفاده از انسولین جهت کنترل دیابت و شکایت افت قند، انسولین کوتاه اثر بلافاصله پس از غذا تزریق گردد.
• از مصرف داروهای اپیوئیدی در این دسته از مبتلان به دیابت پرهیز گردد.

اسهال طول کشیده در مبتلان به دیابت

اسهال طول کشیده و یا شکایت از اسهال و یبوست متناب در افراد مبتلا به دیابت شایع می باشد. در این موارد در صورت ابتلا به دیابت نوع 1، حتما بررسی های لازم جهت بیماری سلیاک انجام گردد. همچنین احتمال ابتلا به سندروم رشد بیش از حد باکتری های روده (BOG) را نیز مد نظر قرار دهید. در این موارد یک دوره تقریبا 3 هفته ای درمان آنتی بیوتیکی نقش موثری در کاهش اسهال و نفخ در مبتلایان به دیابت دارد.

نوروپاتی محیطی در مبتلایان به دیابت

نوروپاتی محیطی در مبتلایان به دیابت

آیا نوروپایی نیز جزو عوارض دیابت و آموزش به بیمار ویژه پزشکان است؟

افراد مبتلا به نوروپاتی دیابتی اغلب با شکایت احساس درد مبهم در انگشتان دست و پا، پارستزی یا بی حسی دیستال اندام ها مراجعه می کنند. گاهی نیز با اشکال متفاوتی از مونو نوروپاتی یا پلی رادیکولوپاتی مراجعه می کنند. جهت کاهش علائم نوروپاتی محیطی مبتلایان به دیابت، توصیه می شود:
• کنترل مناسب قند نقش مفیدی در کاهش نوروپاتی در مبتلایان به دیابت دارد.
• پرهیز از استعمال سیگار و عدم قرار گرفتن در معرض دود سیگار دیگران، کمک کننده می باشد.
• کنترل مناسب چربی و فشار خون در کاهش نوروپاتی در مبتلایان به دیابت موثر می باشد.
• توصیه به استفاده از جوراب های محافظ اندام تحتانی و داشتن فعالیت مناسب، کمک کننده می باشد.
• استفاده از مکمل های ویتامیتی حاوی ویتامین B12 و فولیک اسید در کاهش علائم نوروپاتی در اغلب مبتلایان به دیابت کمک کننده می باشد.
• استفاده از داروهایی مانند پره گابالین و دولوکستین نیز جهت کاهش علائم نوروپاتی در مبتلایان به دیابت کمک کننده می باشد.
• پرهیز از مصرف الکل، در کاهش نوروپاتی دیابتی کمک کننده می باشد.
اگرچه دیابت دارای عوارض متعددی می باشد که صحبت در رابطه با تمام موارد آن نیازمند ساعت ها زمان می باشد، اما در قسمت فوق به چند مورد از شایع ترین شکایات و دغدغه های افراد مبتلا به دیابت و نحوه برخورد با آن ها اشاره شده است. اگرچه که معاینه حضوری نقش بسیار پررنگی در ارزیابی وضعیت سلامت بیماران در مبتلایان به دیابت دارد، اما با انتخاب مشاوره پزشکی آنلاین در از پزشک نیز پیگیری سرپایی برخی موارد کمتر پیچیده عوارض دیابت، به راحتی در دسترس مردم و پزشکان قرار گرفته است.
از پزشک دیگر یک اپلیکیشن نیست بلکه یک سامانه هوشمند برای ارائه خدمات پزشکی به صورت تصویری و آنلاین است که پزشکان متخصص را به بیماران معرفی کرده تا بتوانند خدمات پزشکی خود در سریع ترین زمان ممکن و بدون اطلاف وقت بیماران خود را ویزیت کرده و به آن ها مشاوره دهند .
اگر شما هم علاقه مند به همکاری با این سامانه موفق هستید می توانید با کلیک بر روی بخش عضویت پزشکان این سامانه به راحتی در این سامانه  عضو شوید و فعالیت خود را آغاز نمائید.

یکی از جذابیت‌های اپلیکیشن از پزشک امکان ویزیت آنلاین بیمار توسط پزشک متخصص است، چراکه با استفاده از این خدمات بیماران می‌توانند بدون اتلاف وقت، با صرف هزینه کم‌تر، و بدون نیاز به تحمل شلوغی مطب به صورت کاملا آنلاین ازپزشک مورد نظر خود به راحتی مشاوره دریافت نمائید و یا ویزیت شوید. برای استفاده از این خدمات ارزشمند کافی است اپ ازپزشک را نصب کرده تا از تمامی خدمات مخصوص بیماران بهره‌مند شوید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای دیدن نوشته هایی که به دنبال آن هستید تایپ کنید