خستگی زیاد و مشاوره با پزشک متخصص غدد

پزشک متخصص غدد

فهرست مطالب

خستگی، یک احساس مبهم و غیرقابل توصیف می باشد که ممکن است به صورت احساس ضعف، عدم توانایی در انجام فعالیت های روزمره، اختلال حافظه، توجه و خواب آلودگی در طول روز توصیف گردد. با توجه به ماهیت مبهم آن، اغلب علت آن نیز ناشناخته می ماند و مردم از بررسی علت آن اجتناب می کنند. اختلالات هورمونی، یکی از مهم ترین علل خستگی مفرط می باشند و پزشک متخصص غدد یکی از مهم ترین افراد کمک کننده در بررسی علت خستگی می باشد. در ادامه این مطلب به طور کامل در رابطه با خستگی زیاد و مشاوره با پزشک متخصص غدد توضیح داده شده است.

همان طور که پیشتر نیز اشاره شد، خستگی یک توصیف مبهم می باشد و اغلب علت شناخته شده ای ندارد. سندروم خستگی مزمن (Chronic fatigue syndrome)، به احساس خستگی بسیار شدید که حداقل برای 6 ماه به طور مداوم ادامه داشته باشد و علت آن نیز ناشناخته باشد، گفته می شود. در این بیماری خستگی به دنبال فعالیت فیزیکی یا روانی افزایش می یابد، ولی با استراحت بهبود نمی یابد. اختلالات هورمونی یکی از مهم ترین علل خستگی مفرط می باشند و مشاوره با پزشک متخصص غدد از نقش به سزایی در تشخیص و درمان خستگی برخوردار می باشد.

 

خستگی زیاد و مشاوره با پزشک متخصص غدد
خستگی زیاد و مشاوره با پزشک متخصص غدد

 

علائم خستگی مفرط

خستگی مفرط ممکن است به اشکال مختلفی توصیف گردد. همچنین خستگی ممکن است با علائم زیر نیز همراه باشد:

  • اختلال حافظه
  • اختلال تمرکز
  • برجستگی غدد لنفاوی گردن و زیربغل
  • گلودرد
  • سردرد
  • درد عضلانی
  • درد مفاصل
  • خستگی بیش از حد پس از فعالیت فیزیکی یا روانی

با توجه به این که اختلالات هورمونی یکی از علل مهم خستگی می باشند، ویزیت پزشک متخصص غدد از نقش موثری در بهبود کیفیت زندگی برخوردار می باشد.

پیشنهاد ویژه: مطالعه مقاله تغییرات هورمونی در بدن + ویزیت آنلاین متخصص غدد

 

یکی از خدمات فوق‌العاده سامانه از پزشک که باعث محبوبیت آن در بین بیماران و پزشکان عزیز شده است امکان دریافت ویزیت پزشک آنلاین و یا مشاوره پزشک تصویری می‌باشد در واقع سامانه ازپزشک با قرار دادن این خدمات ارزشمند در سامانه خود باعث شده تا در هر مکانی و هر زمانی بتوانید به راحتی از این خدمات استفاده نمائید. فقط کافی است همین الان اپ ازپزشک را نصب کرده تا از تمامی خدمات این مجموعه برخوردار شوید.

 

دلایل خستگی و بی حالی روزانه

دلایل خستگی و بی حالی روزانه بسیار متنوع می باشند و علاوه بر پزشک متخصص غدد، پزشک متخصص عفونی و سایر تیم های پزشکی نیز در بررسی علل آن سهیم می باشند. ازجمله مهم ترین علل خستگی و بیحالی روزانه می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • عفونت های ویروسی: برخی افراد پس از بهبود از یک بیماری ویروسی مانند کووید 19، دچار خستگی طولانی مدت می گردند.
  • اختلالات سیستم ایمنی: اختلال تدریجی در سیستم ایمنی، یکی از علل ابتلا به سندروم خستگی مزمن می باشد.
  • اختلالات هورمونی: برهم خوردن تعادل بین محور هیپوتالاموس، هیپوفیز و آدرنال یکی از دلایل خستگی و بی حالی روزانه می باشد. به طور مثال اختلالات غده فوق کلیه، بیماری های تیروئید، اختلال در هورمون های جنسی و دیابت از مهم ترین علل خستگی مفرط می باشند.
  • ضربه روحی یا جسمانی: گاهی نیز علائم خستگی مفرط به فاصله کمی از ضربه روحی یا جسمی شدید آغاز می گردد.

ویزیت پزشک متخصص غدد باتجربه و متبحر، از نقش موثری در بهبود احساس خستگی برخوردار می باشد.

 

 

خستگی مفرط و سرطان

خستگی مفرط به غیر از اختلالات هورمونی و پزشک متخصص غدد، نیازمند یک ارزیابی دقیق برای علل جدی تر و خطرناک تر نیز می باشد. اگرچه خستگی علل متعددی دارد و الزاما به معنای ابتلا به سرطان نمی باشد، اما 90 درصد موارد سرطان ها با درجاتی از احساس خستگی همراه می باشند. احساس خستگی در برخی افراد مبتلا به سرطان خفیف و در برخی نیز بسیار شدید و ناتوان کننده می باشد. خستگی به دنبال سرطان می تواند به حدی شدید باشد که حتی مانع انجام فعالیت های اندک روزانه گردد.

 

چه زمانی باید برای درمان خستگی به پزشک متخصص غدد مراجعه کنیم؟

همان طور که توضیح داده شد، بسیاری از اختلالات هورمونی می توانند منجر به خستگی مفرط گردند و نیازمند ویزیت پزشک متخصص غدد می باشند. اما چه زمانی باید برای درمان خستگی به پزشک متخصص غدد مراجعه کنیم؟

  • کم کاری تیروئید: کم کاری تیروئید علاوه بر خستگی اغلب با خشکی پوست، زردی پوست، ریزش قسمت خارجی ابروها، یبوست، اختلالات قاعدگی، ریزش مو، صورت پف آلود، تورم پلک ها و افزایش وزن ناخواسته همراه می باشد.
  • نارسایی آدرنال: علائمی مانند خستگی، کاهش انرژی، بدن درد، درد مفاصل و افت فشارخون ممکن است به علت نارسایی غده فوق کلیه در بدن ایجاد گردند.
  • کمبود تستوسترون: کمبود هورمون جنسی مردانه در آقایان ممکن است با احساس خستگی، کاهش میل جنسی، ناتوانی در نعوظ، کاهش توده عضلانی و کاهش رشد موهای صورت همراه باشد.
  • دیابت: قند ناشتا بالاتر از 126 و یا قند رندوم بالاتر از 200 که چند مرتبه نیز تکرار گردد، نشانه دیابت می باشد. دیابت اغلب با خستگی، پرنوشی و پرادراری در مراحل ابتدایی تشخیص داده می شود.
  • اختلالات کلسیم: کاهش شدید کلسیم در بدن می تواند با کاهش انرژی، بی خوابی و کاهش قدرت ذهنی همراه باشد.

 

یکی از جذابیت‌های اپلیکیشن از پزشک این است که بیمار امکان دریافت مشاوره و مشاوره پزشکی آنلاین را داشته، و با استفاده از این خدمات می‌توانند بدون اتلاف وقت، با صرف هزینه کم‌تر، و بدون نیاز به تحمل شلوغی مطب به صورت کاملا آنلاین ازپزشک مورد نظر خود به راحتی مشاوره دریافت نمائید و یا ویزیت شوید. برای استفاده از این خدمات ارزشمند کافی است اپ ازپزشک را نصب کرده تا از تمامی خدمات مخصوص بیماران بهره‌مند شوید.

 

داروی خستگی مفرط و درمان آن توسط پزشک متخصص غدد

درمان خستگی مفرط، اغلب وابسته به درمان بیماری زمینه ای می باشد. به طور مثال در صورت کم کاری تیروئید و یا نارسایی غده آدرنال، جایگزینی هورمون های تیروئید یا آدرنال توسط پزشک متخصص غدد برای بهبود احساس خستگی کافی به نظر می رسد. همچنین کنترل مناسب قند  توسط پزشک متخصص غدد در بیماران مبتلا به دیابت نیز برای کاهش احساس خستگی کمک کننده می باشد. استفاده از داروهای گیاهی، برنامه ورزشی منظم، مشاوره و درمان افسردگی نیز از سایر درمان های موثر برای بالا بردن سطح انرژی در بدن می باشند.

 

قرص ویتامین برای رفع خستگی
قرص ویتامین برای رفع خستگی

 

قرص ویتامین برای رفع خستگی

علاوه بر درمان های اختصاصی خستگی و اختلالات هورمونی توسط پزشک متخصص غدد و سایر اعضای تیم درمانی، رعایت تغذیه مناسب و برنامه ورزشی منظم نیز از نقش موثری در افزایش انرژی برخوردار می باشند. از جمله موثرترین ویتامین ها و ریزمغذی ها برای رفع خستگی می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • ویتامین ب 12
  • آهن
  • ویتامین ب 1
  • کوآنزیم Q10
  • کافئین
  • ویتامین C
  • ویتامین D
  • منیزیوم

علاوه بر موارد ذکر شده، داروهای گیاهی حاوی جینسینگ نیز در برخی افراد برای درمان خستگی مفرط موثر واقع شده اند.

مطالعه مقاله ویزیت آنلاین متخصص غدد و مشاوره تصویری پیشنهاد می شود.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای دیدن نوشته هایی که به دنبال آن هستید تایپ کنید