متخصص کودکان پزشکی است که به طور تخصصی برای مراقبت و درمان نوزادان و نوجوانان تحصیل و کسب علم کرده و شرایط سلامتی و رشد نوزادان و کودکان را در دوران رشد بررسی میکند. از آنجایی که کودکان رشد بسیار سریعی دارند در این مسیر رشد خود تغییرات فیزیکی، رفتاری و عاطفی خاصی را تجربه میکنند. به همین دلیل کودکان هم نیازهای پزشکی خاصی دارند که معمولاً از تخصص پزشکانی که بزرگسالان را معالجه میکنند، خارج بوده و به پزشک متخصص کودکان نیاز است. پزشک کودکان، متخصصی است که در درمان شرایط خاص پزشکی و محدوده سنی کودکان مهارت دارد. پس برای داشتن لیست پزشکان متخصص کودکان برای لوزه سوم و همینطور درمان لوزه سوم در بزرگسالان، اپلیکیشن ازپزشک را نصب کنید و در هر زمان و مکان کودکتان را زیر نظر متخصص ویزیت کنید.
از آنجایی که شرایط سخت بیماری، نداشتن اطلاعات جامع در خصوص بیماریهایی مانند مشکلات بلوغ و رشد، چاقی، کاهش قند خون (هیپوگلیسمی)، سرطان تیروئید و همچنین تعداد بالای پزشکان فعال در این زمینه، باعث شده تا پیدا کردن پزشک فوق تخصص خوب به نگرانی بزرگی برای شما تبدیل شود. ما در این مطلب از مجله سلامتی به لیست پزشکان متخصص کودکان برای لوزه سوم و همینطور لوزه سوم در بزرگسالان و لیست پزشکان متخصص اشاره خواهیم کرد همراه ما باشید.
پیشنهاد مقاله: مشاوره تخصصی در سایت ویزیت آنلاین ازپزشک
لوزه سوم چیست؟
لوزه سوم از ابتدای تولد وجود دارد و کودکان تا سن ۳ تا ۵ سالگی، لوزه سوم دارند. اما در بیشتر موارد، بعد از سن ۷ سالگی این لوزه شروع به کوچک شدن می کند و لوزه سوم در بزرگسالان، دیگر لوزه سومی وجود نداشته یا اینکه کوچک شده است.
لوزه سوم در قسمتی که پشت حفره بینی را به گلو متصل می کند قرار داشته و وظیفه آن تولید آنتی بادی ها برای مبارزه با عفونت هایی است که از راه دهان وارد بدن می شوند. به همین دلیل است که لوزه سوم در کودکان نقش بسیار مهمی دارد و از آنها در برابر عفونت محافظت می کند.
این بافت محافظتی در پشت گلو، باکتری ها و ویروس هایی که از طریق بینی و دهان وارد بدن نوزاد می شوند به دام انداخته و مانع ورود آنها به بخش های مهم تر بدن می شود. در این زمان است که اگر عفونت سعی بر ورود به بدن نوزاد داشته باشد و لوزه عفونت را به دام بیاندازد، به مرور لوزه بزرگ و بزرگ تر شده و بعد از فروکش کردن عفونت به اندازه طبیعی خود باز می گردد. البته در مواردی لوزه بعد از به دام انداختن عفونت در همان اندازه بزرگ باقی می ماند و به حالت قبل باز نمی گردد.
گاهی بزرگ شدن لوزه سوم در کودکان به دلیل عفونت نبوده و تنها آلرژی باعث بزرگ شدن آن می شود. حتی برخی از کودکان با لوزه سوم به دنیا می آیند که این مادرزادی بوده و قابل درمان است. اگر برای درمان به لیست پزشکان متخصص نیاز داشتید می توانید از اپلیکیشن ازپزشک کمک بگیرید و با در دست داشتن لیست پزشکان متخصص کودکان برای لوزه سوم، کودک خود را درمان کنید.
یکی از جذابیتهای اپلیکیشن از پزشک این است که بیمار امکان دریافت مشاوره و مشاوره پزشکی آنلاین را داشته، و با استفاده از این خدمات میتوانند بدون اتلاف وقت، با صرف هزینه کمتر، و بدون نیاز به تحمل شلوغی مطب به صورت کاملا آنلاین ازپزشک مورد نظر خود به راحتی مشاوره دریافت نمائید و یا ویزیت شوید. برای استفاده از این خدمات ارزشمند کافی است اپ ازپزشک را نصب کرده تا از تمامی خدمات مخصوص بیماران بهرهمند شوید.
لوزه سوم کجاست؟
همانگونه که عنوان کردیم لوزه سوم در قسمتی که پشت حفره بینی را به گلو متصل می کند قرار داشته و وظیفه آن تولید آنتی بادی ها برای مبارزه با عفونت هایی است که از راه دهان وارد بدن می شوند. به همین دلیل است که لوزه سوم در کودکان نقش بسیار مهمی دارد و از آنها در برابر عفونت محافظت می کند. این بافت محافظتی در پشت گلو، باکتری ها و ویروس هایی که از طریق بینی و دهان وارد بدن نوزاد می شوند به دام انداخته و مانع ورود آنها به بخش های مهم تر بدن می شود. در این زمان است که اگر عفونت سعی بر ورود به بدن نوزاد داشته باشد و لوزه عفونت را به دام بیاندازد، به مرور لوزه بزرگ و بزرگ تر شده و بعد از فروکش کردن عفونت به اندازه طبیعی خود باز می گردد.
لوزه سوم در کودکان
متاسفانه برخی از والدین دلایلی چون بی اشتهایی، عفونت های مکرر گوش و یا سرماخوردگی های مدام کودکان را دال بر لوزه سوم می دانند اما تشخیص لوزه سوم در کودکان باید زیر نظر متخصص قرار بگیرد و با بررسی ها و معاینات لازم انجام شود. لوزه سوم در کودکان در دو قسمت از بافت لنفاوی در هر دو طرف گلو قرار دارد. آدنوئید ها مجموعه ای از بافت های لنفاوی هستند که ممکن است در کمک به عفونت بدن مبارزه کنند. همانگونه که بیش تر به آن اشاره کردیم آنها باکتری ها و ویروس ها را از طریق گلو به دام می اندازند و آنتی بادی تولید می کنند. از علائم لوزه سوم در کودکان و بزرگی لوزه سوم می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- خشکی دهان و ترک ترک شدن لب ها به دلیل مشکلات تنفسی
- وقفه تنفسی در خواب
- بینی گرفته و مشکل تنفسی
- مشکلات خواب
- خر و پف کردن
- گلو درد
- مشکل در بلع غذا
- برجسته شدن غدد گلو
- مشکل برای تنفس از بینی
- عفونت گوش میانی
لوزه سوم و آلرژی
آلرژی، بزرگی لوزه سوم و سینوزیت از علل آبریزش بینی هستند و اکثر کودکانی که لوزه سوم با علائمی نظیر باز ماندن دهان به همراه آبریزش بینی دارند، درمان در آنها با آنتی بیوتیک و داروی ضدآلرژی پاسخ نمیدهد. برای پی بردن به علت اصلی آبریزش بینی باید معاینات دقیق توسط پزشک صورت بگیرد و گاهی هر سه عامل آلرژی، سینوزیت و لوزه سوم علت بروز آبریزش بینی هستند. از علل آبریزش بینی طولانی مدت در بزرگسالان هم پولیپ بینی، سینوزیت مزمن و انحراف شدید بینی بوده که در مواردی که بینی پر از پولیپ است فرد به دلیل آبریزش بینی تحت درمان آلرژی قرار گرفته و عملا بدون پاسخ میماند. برای درمان لوزه سوم و آلرژی می توانید با در دست داشتن لیست پزشکان متخصص از بهترین آنها مشاوره بگیرید و ویزیت شوید.
لوزه سوم در بزرگسالان
شاید ورم لوزه ها و عمل لوزه ها بیشتر در کودکان رایج باشد اما این بدین معنا نیست که این مشکل در بزرگسالان وجود نداشته باشد و آنها را درگیر نکند. گاهی اوقات ورم لوزه ها بهاندازه ای نیست که نیاز به عمل داشته باشد اما عمل لوزه، گزینه ای برای درمان لوزه سوم در بزرگسالانی است که دچار گلودرد و ورم لوزه هستند .
در افراد زیر ۱۸ سال اگر در یک سال بیش از پنج بار ، در ۲ سال بیش از هفت بار و در ۳ سال بیش از ۹ بار گلو درد چرکی ایجاد شود که باعث تب بالا گردد ، نیاز به انجام عمل ضرورت خواهد یافت. اما در لوزه سوم در بزرگسالان این تعداد و یا مواردی این چنینی، ذکر نشده است؛ همین که التهاب بیش از اندازه باعث ناراحتی در فرد بزرگسال شود آن شخص می تواند جراحی لوزه را انجام دهد.
پیشنهاد ویژه: مطالعه مقاله ویزیت آنلاین پزشک متخصص گوش، حلق و بینی
اکبر جعفری
گوش، حلق و بینی
آیه ترقی
گوش، حلق و بینی
محمد علی حسینی
گوش، حلق و بینی
عماد صدیقی
گوش، حلق و بینی
ناهید کرکوکی اسگوئی
گوش، حلق و بینی
اصغر مکارم
گوش، حلق و بینی
سیدابوالحسن جزایری
گوش، حلق و بینی
قاسم رضا هدایتی
گوش، حلق و بینی
وحیده هاتف تبار
گوش، حلق و بینی
زهره متدین حصاری
گوش، حلق و بینی