رژیم و تغذیه

روش های کاهش قند خون در بارداری

روش های کاهش قند خون در بارداری

قند خون در بارداری

دیابت بارداری زمانی اتفاق می افتد که بدن نتواند انسولین مورد نیاز خود را در دوران بارداری تولید کند. افراد مبتلا به این عارضه در دوران بارداری دچار قند خون بالا می شوند. ما در این مقاله سعی داریم در مورد علائم دیابت بارداری و کاهش قند خون در بارداری صحبت کنیم. برای مشاوره در مورد کاهش قند خون در بارداری می توانید از اپلیکیشن ازپزشک مشاوره بگیرید.

 

دیابت بارداری چیست؟

در دوران بارداری، برخی از افراد ممکن است سطح قند خون شان زیاد شود. این وضعیت به عنوان دیابت بارداری (GDM) شناخته می شود. دیابت بارداری معمولا بین هفته های 24 و 28 بارداری ایجاد می شود.

اگر دیابت بارداری دارید، به این معنی نیست که قبل از بارداری خود دیابت داشته اید یا بعد از آن دچار آن خواهید شد. اما ایجاد آن خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را در آینده افزایش می دهد.

اگر دیابت بارداری به درستی مدیریت نشود، می‌تواند احتمال ابتلای کودک شما به دیابت را نیز افزایش دهد. می تواند احتمال بروز عوارض را برای شما و جنینتان در دوران بارداری و زایمان افزایش دهد.

 

علائم دیابت بارداری چیست؟

به ندرت پیش می آید که دیابت بارداری علائمی ایجاد کند. در صورت داشتن عوامل خطر خاص، پزشک ممکن است دیابت بارداری را آزمایش کند.

اگر علائمی را تجربه کردید، احتمالاً خفیف خواهند بود. علائم دیابت:

  • خستگی
  • تاری دید
  • تشنگی بیش از حد
  • نیاز بیش از حد به ادرار کردن
  • عفونت های قارچی

 

علائم دیابت بارداری

روش کاهش قند خون

 

چه چیزی باعث دیابت بارداری می شود؟

دیابت بارداری زمانی رخ می دهد که بدن شما نتواند انسولین مورد نیاز خود را در دوران بارداری تولید کند. در طول بارداری، بدن شما مقادیر بیشتری از برخی هورمون ها را تولید می کند، از جمله:

لاکتوژن جفت انسانی (hPL)

هورمون های دیگری که مقاومت به انسولین را افزایش می دهند

این هورمون ها بر جفت شما تأثیر می گذارد و به حفظ بارداری شما کمک می کند. با گذشت زمان، میزان این هورمون ها در بدن شما افزایش می یابد. آنها ممکن است شروع به مقاومت بدن شما در برابر انسولین کنند، هورمونی که قند خون شما را تنظیم می کند.

انسولین به انتقال گلوکز از خون شما به سلول های شما کمک می کند، جایی که برای انرژی استفاده می شود. در بارداری، بدن شما به طور طبیعی کمی به انسولین مقاوم می شود، بنابراین گلوکز بیشتری در جریان خون شما برای انتقال به جنین در دسترس است.

اگر مقاومت به انسولین بیش از حد قوی شود، سطح گلوکز خون شما ممکن است به طور غیر طبیعی افزایش یابد. این می تواند باعث دیابت بارداری شود.

 

یکی از جذابیت‌های اپلیکیشن ازپزشک امکان مشاوره آنلاین با متخصص تغذیه است، چراکه با استفاده از این خدمات بیماران می‌توانند بدون اتلاف وقت، با صرف هزینه کم‌تر، و بدون نیاز به تحمل شلوغی مطب به صورت کاملا آنلاین ازپزشک مورد نظر خود به راحتی  ویزیت آنلاین  دریافت نمائید و یا ویزیت شوید. برای استفاده از این خدمات ارزشمند کافی است اپ ازپزشک را نصب کرده تا از تمامی خدمات مخصوص بیماران بهره‌مند شوید.

 

چه کسانی در معرض خطر دیابت بارداری هستند؟

ممکن است خطر ابتلا به دیابت بارداری بیشتر باشد اگر:

 

  • فشار خون بالا دارند
  • سابقه خانوادگی دیابت دارند
  • قبل از بارداری اضافه وزن داشتید
  • فعالیت بدنی ندارند
  • افزایش وزن بیش از حد معمول در دوران بارداری
  • در انتظار چند نوزاد هستند
  • در گذشته دیابت بارداری داشته اند
  • سقط جنین یا مرده زایی بدون دلیل داشته اند
  • استروئیدها مانند گلوکوکورتیکوئیدها مصرف کرده اند
  • سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS)، آکانتوز نیگریکانس یا شرایط دیگری مرتبط با مقاومت به انسولین

خطر ابتلا به دیابت بارداری با افزایش شاخص توده بدنی (BMI) در بین گروه های نژادی و قومی افزایش می یابد. اما افراد با BMI بالا و پایین ممکن است به دیابت بارداری مبتلا شوند.

 

کاهش قند خون در بارداری

پایین اوردن قند در بارداری

 

دیابت بارداری چگونه تشخیص داده می شود؟

انجمن دیابت آمریکا (ADA) پزشکان را تشویق می کند که به طور معمول افراد باردار را از نظر علائم دیابت بارداری غربالگری کنند و قند خون ان ها چک شود.

درخواست نوشتن آزمایش آنلاین دهید!
آزمایش میخوای بدی و نیاز به نسخه اینترنتی آزمایش داری؟ درخواست نوشتن نسخه آزمایش آنلاین ازپزشک داری؟
قبل از درخواست ویزیت، از طریق اپلیکیشن ازپزشک با قیمت خیلی مناسب درخواست آزمایش آنلاین بده و بعد از انجام آزمایش با جواب آزمایشت ازپزشک ویزیت بگیر!

درمان قند بارداری در خانه

اگر تشخیص دیابت بارداری دریافت کردید، برنامه درمانی شما به سطح قند خون شما در طول روز بستگی دارد.

در بیشتر موارد، پزشک به شما توصیه می کند قند خون خود را قبل و بعد از غذا آزمایش کنید. آنها همچنین توصیه می کنند که با خوردن یک رژیم غذایی غنی از مواد مغذی و ورزش منظم، وضعیت خود را مدیریت کنید.

توصیه می شود 30 دقیقه ورزش هوازی با شدت متوسط را 5 تا 7 روز در هفته انجام دهید.

اگر پزشک شما را تشویق کند که سطح قند خون خود را کنترل کنید، ممکن است یک دستگاه مانیتورینگ گلوکز در اختیار شما قرار دهد.

همچنین ممکن است پزشک تا زمان زایمان برای شما تزریق انسولین تجویز کند. از آنها در مورد زمان بندی مناسب تزریق انسولین در رابطه با وعده های غذایی و ورزش بپرسید تا از افت قند خون جلوگیری کنید.

پزشک همچنین می تواند به شما بگوید که اگر سطح قند خون شما خیلی پایین بیاید یا به طور مداوم بالاتر از آنچه باید باشد، چه کاری انجام دهید.

بیشتر بخوانید: چربی خون در بارداری

 

درمان دیابت بارداری

درمان دیابت بارداری

 

اگر دیابت بارداری دارم چه بخورم؟

برای پایین آوردن قند خون در بارداری یک رژیم غذایی متعادل می تواند به مدیریت آن کمک کند. به ویژه، افراد مبتلا به دیابت بارداری می توانند به مصرف کربوهیدرات، پروتئین و چربی خود توجه ویژه ای داشته باشند.

منبع CDCTrusted کار با یک متخصص تغذیه را برای ایجاد یک برنامه غذایی مغذی یا پیروی از برنامه های غذایی مانند روش بشقاب توصیه می کند.

در صورت ابتلا به دیابت بارداری، ممکن است لازم باشد از مصرف برخی غذاها اجتناب کنید.

 

کربوهیدرات ها

طبق بررسی منابع معتبر در سال 2020، ADA، همراه با آکادمی تغذیه و رژیم غذایی آمریکا، به همه افراد باردار توصیه می کند که حداقل 157 گرم کربوهیدرات و 28 گرم فیبر در روز مصرف کنند.

برای افراد مبتلا به دیابت بارداری، کالج آمریکایی زنان و زایمان (ACOG) خوردن کربوهیدرات های پیچیده را به جای کربوهیدرات های ساده توصیه می کند. کربوهیدرات های پیچیده آهسته تر هضم می شوند، احتمال تولید قند خون بالا کمتر است و ممکن است به کاهش مقاومت به انسولین کمک کنند.

پزشک می تواند به شما کمک کند تا دقیقاً تعیین کنید چه مقدار کربوهیدرات باید در روز بخورید.

انتخاب‌های کربوهیدراتی برای ارتقاء سلامت می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

  • غلات کامل
  • برنج قهوه ای
  • لوبیا، نخود، عدس و سایر حبوبات
  • سبزیجات نشاسته ای
  • میوه های کم قند

 

پروتئین

مقدار توصیه شده رژیم غذایی (RDA) پروتئین در دوران بارداری در سه ماهه بارداری متفاوت است و ممکن است بر اساس نیازهای فردی شما متفاوت باشد.

در طول سه ماهه اول بارداری، RDA حدود 46 گرم منبع پروتئین در روز است. در سه ماهه دوم و سوم، حدود 71 گرم در روز است.

منابع خوب پروتئین می تواند شامل موارد زیر باشد:

  • گوشت  – گوشت کمچربی
  • طیور
  • ماهی

با این حال، ACOG انواع خاصی از ماهی‌ها را فهرست می‌کند که به دلیل محتوای جیوه بالایی که دارند، از جمله ماهی تن و اره‌ماهی باید از آنها اجتناب کرد.

 

چربی

منابع سالم چربی می توانند مواد مغذی مانند ویتامین ها و مواد معدنی را تامین کنند. چربی های تقویت کننده سلامتی که باید در رژیم غذایی خود بگنجانید عبارتند از:

  • آجیل بدون نمک
  • دانه
  • روغن زیتون
  • آووکادو

 

 

منابع علمی این مطلب

  1. Gestational Diabetes: Everything You Need to Know

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.