غدد

تومور غدد بزاقی و درمان آن با ویزیت آنلاین متخصص غدد

تومور غدد بزاقی و درمان آن با ویزیت آنلاین متخصص غدد

ویزیت آنلاین متخصص غدد

تومور غدد بزاقی چیست؟ سرطان غدد بزاقی یک سرطان نادر است که در غدد بزاقی رخ می دهد. این غدد مسئول تولید بزاق یا تف هستند. غدد بزاقی شما در چندین مکان در اطراف صورت، گردن، فک و دهان قرار دارند. تومورهای سرطانی می توانند در هر یک از این نقاط ایجاد شوند. تومورهای غیرسرطانی (خوش خیم) نیز در همین نواحی امکان پذیر است. می توانید برای مشاوره در مورد درمان تومور غدد بزاقی از ویزیت آنلاین متخصص غدد کمک بگیرید.

 

درباره غدد بزاقی

غدد بزاقی مجموعه ای از غدد و مجاری یا لوله هایی هستند که بزاق را به دهان، گردن و سینوس ها می برند. آنها پوشش داخلی دهان و سینوس های شما را روان و مرطوب نگه می دارند. بزاق یک مایع شفاف پر از آنزیم هایی است که غذا را تجزیه می کند. همچنین آنتی بادی ها و سایر موادی را که از دهان و گلو در برابر عفونت محافظت می کنند، در خود نگه می دارد.

سرطان غدد بزاقی زمانی اتفاق می‌افتد که سلول‌های نامنظم در بافت‌های غدد بزاقی یا مجاری متصل به غدد ایجاد می‌شوند.

سیستم غدد بزاقی از دو نوع اصلی تشکیل شده است:

  • غدد بزاقی اصلی و
  • غدد بزاقی کوچک.

بیشتر بخوانید: سینوزیت (عفونت سینوس)

 

غدد بزاقی اصلی به سه نوع تقسیم می شوند:

غدد پاروتید.

اینها بزرگترین غدد بزاقی هستند. آنها درست در جلوی گوش قرار دارند. نزدیک به 80 درصد تومورهای غدد بزاقی در این غدد یافت می شود. اکثر تومورهای یافت شده در اینجا خوش خیم هستند. تقریباً 20 تا 25 درصد بدخیم (سرطانی) هستند.

غدد زیر زبانی

اینها کوچکترین غدد بزاقی اصلی هستند. آنها در کف دهان و در کنار زبان یافت می شوند. تومور در این غدد نادر است، اگرچه خطر بدخیم بودن تومور در این غده 40 درصد  است.

غدد زیر فکی

این غدد در زیر فک قرار دارند. آنها بزاق را زیر زبان می رسانند. تقریباً 10 تا 20 درصد تومورهای غدد بزاقی از اینجا شروع می شود و حدود 90 درصد بدخیم هستند.

 

همچنین صدها غدد بزاقی جزئی روی لب ها، سقف دهان و زبان وجود دارد. آنها همچنین در داخل گونه ها، بینی و سینوس ها قرار دارند.

تومورها در این غدد بزاقی میکروسکوپی غیر معمول هستند. با این حال، زمانی که آنها رخ می دهند، احتمال سرطانی شدن آنها بیشتر است. کام یا سقف دهان، شایع ترین محل تومور است

با ویزیت آنلاین متخصص غدد می توانید درباره تومور خود بیشتر بدانید.

بیشتر بخوانید:  درمان تیروئید با فوق تخصص غدد

 

سرطان غدد بزاقی

سرطان غدد بزاقی

 

علائم اولیه سرطان غدد بزاقی چیست؟

علائم تومور غدد بزاقی می تواند هر جا که غده بزاقی دارید ظاهر شود. با این حال، بدون توجه به نوع غده بزاقی که تحت تاثیر قرار گرفته است، بیشتر علائم مشابه هستند.

شایع ترین علائم سرطان غدد بزاقی عبارتند از:

  • یک توده یا ناحیه متورم در دهان، فک، گونه یا گردن
  • توده زخمی در داخل دهان
  • درد مداوم در دهان، فک، گردن یا گوش
  • تفاوت اندازه قابل توجه در طرفین صورت یا گردن شما
  • مشکل در باز کردن گسترده دهان
  • بی حسی در دهان یا فک شما
  • ضعف عضلانی در یک طرف صورت شما
  • مشکل در بلع (علائم مرحله آخر)

در صورت داشتن هرکدام از علایم فوق از ویزیت آنلاین متخصص غدد کمک بگیرید.

 

یکی از جذابیت‌های اپلیکیشن از پزشک این است که بیمار امکان دریافت مشاوره و مشاوره پزشکی آنلاین را داشته، و با استفاده از این خدمات می‌توانند بدون اتلاف وقت، با صرف هزینه کم‌تر، و بدون نیاز به تحمل شلوغی مطب به صورت کاملا آنلاین ازپزشک مورد نظر خود به راحتی مشاوره دریافت نمائید و یا ویزیت شوید. برای استفاده از این خدمات ارزشمند کافی است اپ ازپزشک را نصب کرده تا از تمامی خدمات مخصوص بیماران بهره‌مند شوید.

 

علل ایجاد تومور غدد بزاقی:

مشخص نیست چرا سرطان غدد بزاقی ایجاد می شود. با این حال، محققان برخی از عوامل خطر را کشف کردند که خطر ابتلا به این سرطان نادر را در افراد افزایش می دهد.

شامل:

  • سن: افراد مسن بیشتر در معرض ابتلا به سرطان غدد بزاقی هستند. میانگین سن تشخیص 64 سال است.
  • جنسیت: سرطان غدد بزاقی در مردان شایع تر است.
  • قرار گرفتن در معرض تشعشع: اگر تحت درمان پرتودرمانی برای سر یا گردن قرار گرفته اید، خطر ابتلا به سرطان غدد بزاقی در شما بیشتر است. به همین ترتیب، افرادی که در محل کار در معرض تشعشعات یا مواد رادیواکتیو قرار دارند، در معرض خطر بیشتری هستند.
  • برخی مشاغل: یک مطالعه در سال 2018 نشان داد که برخی مشاغل با افزایش خطر ابتلا به سرطان غدد بزاقی مرتبط هستند. اینها عبارتند از: پیشخدمت، نظافت منزل، مونتاژ کننده تجهیزات الکتریکی، لوله کش، جوشکار، کارگران ورق فلز، نقاشان ساختمان، و اپراتورهای تجهیزات حمل مواد.
  • تغذیه ضعیف: یک مطالعه در سال 2009 نشان داد که تغذیه ضعیف ممکن است یک عامل خطر برای تومورهای بدخیم غدد بزاقی باشد.
  • اگر سابقه خانوادگی سرطان غدد بزاقی دارید، ممکن است خطر ابتلا به آن بیشتر باشد. با این حال، اکثر افرادی که به سرطان غدد بزاقی مبتلا می شوند، سابقه خانوادگی این سرطان را ندارند.

شایان ذکر است که برخی از تومورهای خوش خیم غدد بزاقی ممکن است در طول زمان بدخیم شوند. در حالی که خطر کم است، مهم است که از آن آگاه باشید.

پیشنهاد مقاله: ورم غدد لنفاوی و درمان آن با پزشک متخصص غدد

تومور غدد بزاقی

تومور غدد بزاقی

 

سرطان غدد بزاقی چگونه تشخیص داده می شود؟

اگر پزشک مشکوک به سرطان غدد بزاقی باشد، ممکن است از چندین آزمایش برای کمک به تشخیص استفاده کند.

اولین آزمایش احتمالاً بررسی تاریخچه پزشکی و فیزیکی است.

متخصص مراقبت های بهداشتی شما احتمالا یک آزمایش فیزیکی کامل انجام خواهد داد. آن ها دهان، صورت، فک و گوش های شما را به دقت معاینه می کنند و به دنبال علائم اضافی می گردند.

پس از این معاینه، پزشک ممکن است آزمایش‌های اضافی را درخواست کند، از جمله:

 

تست های تصویربرداری

اشعه ایکس و سونوگرافی از دهان و فک شما می تواند به پزشک کمک کند تا هرگونه تومور یا سایر بی نظمی ها را ببیند. اسکن توموگرافی کامپیوتری (CT یا CAT) و تصویربرداری رزونانس مغناطیسی (MRI) می‌تواند نگاه‌های عمیق‌تری به بافت و استخوان‌ها ارائه دهد. اسکن توموگرافی گسیل پوزیترون (PET) می تواند به پزشک کمک کند تا بیماری را در بدن شما ببیند.

 

نازوفارنگولارنگوسکوپی

این روش غیر جراحی به پزشک اجازه می دهد تا داخل دهان، گلو و حنجره شما را ببیند. در طول این روش، آنها یک لوله نازک و روشن را با یک لنز یا دوربین کوچک در دهان و گلوی شما قرار می دهند. این به آنها اجازه می دهد تا به دنبال نشانه های تومور یا سایر مسائل باشند.

 

بیوپسی

این آزمایش به پزشک کمک می کند تا سلول های رشد یا تومور را از نظر علائم سرطان زیر میکروسکوپ بررسی کند. برای تکمیل بیوپسی، پزشک یا متخصص مراقبت های بهداشتی دیگر مایع یا بافت را از ناحیه خارج می کند. سپس این نمونه برای آزمایش و تجزیه و تحلیل به آزمایشگاه فرستاده می شود

 

 

درمان تومور بزاقی با کمک ویزیت آنلاین متخصص غدد:

درمان با درجه سرطان و اینکه آیا به خارج از غدد بزاقی گسترش یافته (متاستاز) تعیین می شود.در ویزیت آنلاین متخصص غدد درباره نحوه درمان با شما صحبت می شود..

سرطان های با رشد سریع و درجه بالا ممکن است با جراحی و پرتودرمانی یا شیمی درمانی با شدت بیشتری درمان شوند. سرطان‌های درجه پایین‌تر ممکن است به دلیل کندی رشد آن‌ها به این شدت درمان نشوند.

 

ترکیبی از درمان ها می تواند شامل موارد زیر باشد:

 

عمل جراحی

این اغلب درمان اولیه برای سرطان غدد بزاقی است. جراح می تواند سرطان ،بافت، یا غدد لنفاوی اطراف را بردارد.

 

پرتو درمانی

این درمان از اشعه ایکس یا ذرات پرانرژی برای هدف قرار دادن و تخریب سلول های سرطانی استفاده می کند. این ممکن است درمان اولیه باشد یا ممکن است با گزینه درمانی دیگری استفاده شود.

 

شیمی درمانی

این داروهای ضد سرطان که سلول‌های سرطانی را در بدن از بین می‌برند، اغلب برای درمان سرطان غدد بزاقی استفاده نمی‌شوند. جراحی و پرتودرمانی رایج تر است.

مهم است که همه گزینه های درمانی را با پزشک خود در میان بگذارید تا بهترین گزینه برای شما تعیین شود.

 

درمان تومور بزاقی

درمان تومور بزاقی

 

چشم انداز سرطان غدد بزاقی چیست؟

پیش آگهی و میزان عود  بسته به نوع سرطان غدد بزاقی شما متفاوت است. مهم است که بهبودی و پیش آگهی خود را با پزشک خود در میان بگذارید. آنها می توانند به شما در درک تأثیر درمان ها کمک کنند. آنها همچنین می توانند به شما در تصمیم گیری برای یک دوره درمانی در مورد کیفیت زندگی و انتظارات کمک کنند.

سرطان غدد بزاقی نوع نادری از سرطان است که در غدد و مجاری تامین کننده بزاق دهان و گلو ایجاد می شود.

اگر سرطان غدد بزاقی زود تشخیص داده شود و درمان شود، پیش آگهی خوب است.

اگر متوجه هر گونه تغییر در دهان، فک یا گلو شدید – مانند توده، تورم یا درد – برای انجام معاینه فیزیکی به پزشک مراجعه کنید یا از ویزیت آنلاین متخصص غدد کمک بگیرید. تشخیص زودهنگام می تواند تفاوت قابل توجهی در نتیجه ایجاد کند.

پیشنهاد ویژه: مطالعه مقاله درمان بیماری گواتر با مراجعه به پزشک متخصص غدد

 

منابع علمی این مطلب

Salivary Gland Cancer

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.