تفاوت لیزیک و لازک چیست؟
سلامتی از مهم ترین معیارهای انسان برای ادامه حیات است و در کنار آن علم پزشکی از ارکان اصلی بقای انسان محسوب می شود. انجام معاینات چشم هم امری معمول و حیاتی است و پیشرفت های به دست آمده در زمینه جراحی های رفع عیوب انکساری روشهای مختلفی را به بیماران ارائه می دهد که وابستگی آنها به عینک و لنزها را از بین برده و یا کاهش می دهد. شاید پر کاربردترین جراحی رفع عیوب انکساری عمل لیزیک (LASIK) باشد چرا که با موفقیت بر روی میلیون ها بیمار در سراسر جهان انجام شده است.
با این حال بسیاری از بیماران شرایط مناسب را برای انجام جراحی لیزیک ندارند و باید جراحی های لیزری دیگری مانند پی آر کی (PRK) یا لازک (LASEK) را امتحان کنند. ما در این مطلب از سری مقالات مجله سلامتی ازپزشک ، تصمیم داریم در رابطه با تفاوت لیزیک و لازک صحبت کنیم. البته شما با داشتن مشاوره پزشک متخصص در سامانه آنلاین ازپزشک هم می توانید هر سوالی دارید از چشم پزشک بپرسید و از او در رابطه با نوع عمل مشاوره بگیرید. با این حال اگر قصد انجام جراحی لیزر چشم را دارید، از جراح بخواهید که تفاوت لیزیک و لازک را برای شما توضیح دهد. با داشتن مشاوره پزشک متخصص ، جراح بهترین روش جراحی را با توجه به وضعیت دید و مشکلات چشم بیمار توصیه میکند.
به این صورت که اگر بیمار دچار مشکل خشکی چشم باشد، لازک بهتر از لیزیک برای آن خواهد بود، حال آن که PRK برای بیمارانی توصیه می شود که با مشکل نازکی قرنیه یا گشادی مردمک مواجه هستند یا پیوند قرنیه انجام داده اند. چنانچه عمل مناسبی انتخاب نشود، احتمال موفقیت درمان کاهش پیدا می کند و ممکن است عوارض بلند مدت و کوتاه مدت بروز یابد. به همین دلیل است که باید تصمیم گیری درباره بهترین روش درمان به عهده پزشک معالج باشد و در زمان مشاوره پزشک متخصص تعیین گردد.
در ادامه به تفاوت لیزیک و لازک ، عوارض ، خطرها و کارایی این دو نوع عمل جراحی چشم خواهیم پرداخت. همراه ما باشید و در صورت نیاز به مشاوره پزشک متخصص ، اپلیکیشن بیمار ازپزشک را بر روی گوشی همراه خود نصب کنید و در هر زمان و مکان از مشاوره آنلاین بهره ببرید.
درباره تفاوت لیزیک و لازک بیشتر بدانید:
در حال حاضر جراحی لیزیک پر طرفدارترین و پر کاربردترین جراحی لیزر چشم است و از سوی پزشکان به بیماران پیشنهاد می شود. لیزیک به این صورت انجام می شود که جراح فلپ (لایه) باریکی را با ضخامت حدود 100 تا 180 میکرون، از بافت قرنیه می برد.
فلپ حاوی هر دو لایه اپیتلیوم (لایه فوقانی) و بخشی از لایه استروما است. در رابطه با عمل لیزیک باید بگوییم که در این عمل جراحی فلپ از قرنیه جدا نمی شود و با بافت بسیار نازکی به قرنیه متصل است، جراح فلپ را با احتیاط از روی قرنیه بلند میکند، سپس قرنیه زیر آن را با لیزر شکل می دهد. درست بعد از عمل لیزیک ، بیمار می تواند بدون عینک به وضوح همه چیز را ببیند. جراح پس از آن که قرنیه را به خوبی با لیزر تغییرشکل داد، فلپ را به آرامی روی قرنیه بر میگرداند تا در جای خود التیام پیدا کند. چرا لیزیک پر طرفدار است به این دلیل که کارایی این روش جراحی برای اکثر بیماران فوق العاده بوده است.
بیمارانی که عمل لیزیک را به PRK ترجیح می دهند، از کوتاهت ر بودن دوران بهبود و بازیابی سریع تر قدرت دید ، رضایت بالایی دارند. به علاوه نرخ پسرفت لیزیک بسیار پایین بوده و تنها ۵ تا ۱۰ درصد از بیماران در سال های آتی به درمان ثانویه نیاز پیدا می کنند. از خطرها و عوارض جانبی لیزیک باید بگوییم که اگر ضربه شدیدی به سر وارد شود، فلپ بافت قرنیه جابجا می شود، و این عارضه یک مورد اورژانسی است و ممکن است آسیب بلند مدتی به چشم بزند. البته چنین پیشآمدی نادر است چرا که پس از آن که فلپ در جای خود التیام یافت، بعید است جابجا شود و آسیب ببیند. همچنین بسیاری از بیماران بعد از عمل لیزیک از خشکی چشم شکایت دارند .
سامانه قدرتمند از پزشک سالها است که در زمینه ارائه خدمات به بیماران فعالیت دارد و همیشه سعی را بر این داشته تا بتواند انجام این مهم را برای بیماران سادهتر و راحتتر نماید یکی از این خدمات دریافت مشاوره پزشک متخصص به صورت آنلاین میباشد که به واسطه آن میتوانید در هر زمان و مکانی حتی در محل کار خود ویزیت شوید یا از پزشک مورد نظرتان مشاوره دریافت نمائید.
لیزیک و لازک کدام بهتر است؟
لازم به ذکر است که آسیب دیدن عصب قرنیه در طول جراحی نیز باعث خشکی چشم میشود. لیزیک خطرهای جدیتری را نیز به دنبال دارد. آسیب دیدگی های شدید و دائمی، برای مثال برجستگی قرنیه، اسکار، اصلاح غیر طبیعی، حساسیت به نورهای خاص و نابینایی، از جمله عوارض جدی لیزیک است که به ندرت بروز مییابد . دید برخی بیماران بعد از عمل لیزیک نیز در شب مختل میشود. دید در شب بعد از عمل لیزیک گاهی به این دلیل کاهش می یابد که مردمک بیش از حد گشاد میشود و بزرگی آن با اندازه ناحیه اصلاح شده چشم تناسب ندارد. بسیاری از بیماران بلافاصله پس از جراحی با مشکل کاهش دید در شب مواجه میشوند، اما این عارضه معمولاً ظرف چند ماه برطرف می شود.
با این حال اگر نیاز به جراحی دارید که کمترین وقفه ای را در زندگی روزمره تان ایجاد نکند، لیزیک انتخاب مناسبی برای شما به شمار می رود. دوران بهبود جراحی لیزیک بسیار کوتاه است و اکثر بیماران متوجه بهبود آنی بینایی شده و از همان فردای عمل از مزایای کامل آن برخوردار می شوند.
و اما در رابطه با عمل لازک باید بگوییم که این روش جراحی از مزایای لیزیک برخوردار بوده و برعکس لیزیک، احتمال بروز عوارض پس از آن بسیار پایین است. شاید کمی عجیب به نظر برسد، اما تفاوت لیزیک و لازک به ضخامت بافت برش داده شده در جراحی مربوط میشود. در روش لیزیک اپیتلیوم و بخشی از لایه استروما برش داده و بلند می شود.
اما در روش لازک تنها لایه اپیتلیوم برداشته می شود. بسیاری از بیماران لازک را به دلیل کم خطرتر بودن به لیزیک ترجیح می دهند و در زمان مشاوره پزشک متخصص پیگیری می کنند تا بر روی چشم آنها عمل لازک صورت بپذیرد. به این دلیل که قرنیه در روش لازک کمتر در تماس مستقیم با لیزر قرار دارد. از این رو برای بیمارانی که قرنیه نازک دارند، لازک بهتر از لیزیک است، چون در روش لازک برش بافتی نازک تر است. بنابراین لازک برای بیماران دچار خشکی چشم گزینه مناسب تری بوده و در زمان مشاوره پزشک متخصص توصیه می گردد.
لازم به ذکر است که دوران بهبود لازک طولانی تر از لیزیک است، چرا که اتصال مجدد لایه اپیتلیوم مدتی طول کشیده و زمان بر است و محلول الکل نیز چشم را تحریک کرده است. دوران بهبود پس از لازک 4 تا 7 هفته است و بیمار بینایی کامل را پس از 1 تا 2 هفته به دست می آورد.
اگر به اطلاعات بیشتری در زمینه بیماریهای چشمی و روشهی درمان ان نیاز دارید پیشنهاد ما به شما مطالعه مقاله معاینه چشم پزشکی آنلاین است تا اطلاعات کاملی در این زمینه به دستآورید.
یکی از جذابیتهای اپلیکیشن از پزشک امکان ویزیت آنلاین بیمار توسط پزشک متخصص است، چراکه با استفاده از این خدمات بیماران میتوانند بدون اتلاف وقت، با صرف هزینه کمتر، و بدون نیاز به تحمل شلوغی مطب به صورت کاملا آنلاین ازپزشک مورد نظر خود به راحتی مشاوره دریافت نمائید و یا ویزیت شوید. برای استفاده از این خدمات ارزشمند کافی است اپ ازپزشک را نصب کرده تا از تمامی خدمات مخصوص بیماران بهرهمند شوید.