روماتولوژی

رایج ترین علل ضعف پا و درمان آن با پزشک ارتوپد

رایج ترین علل ضعف پا و درمان آن با پزشک ارتوپد

پزشک ارتوپد

علل ضعف پا از نظر شدت متفاوت است، بنابراین مهم است که به علائم خود توجه کرده و با پزشک ارتوپد صحبت کنید. این مطلب را بخوانید تا با چند دلیل احتمالی احساس ضعف در پاها و علائم ضعف پا سوالاتی که پزشک ارتوپد ممکن است برای ارزیابی وضعیت شما بپرسد آشنا شوید.

 

علائم ضعف پا:

 

ویژگی های شایع ضعف پاها

بسته به علت، ضعف پاها ممکن است به شرح زیر باشد:

  • متقارن: هر دو پا به یک اندازه ضعیف هستند.
  • نامتقارن: یک پا ضعیف تر از دیگری احساس می شود.
  • تدریجی (مزمن): ضعف با گذشت زمان بدتر شده است.
  • شروع ناگهانی (حاد): اگر متوجه ضعف ناگهانی در یک یا هر دو پای خود شدید، این می تواند یک اورژانس پزشکی باشد و باید فورا به دنبال مراقبت های پزشکی باشید.

 

علائم همراه رایج

ممکن است با علائم زیر همراه باشد:

  • فلج: به معنای ناتوانی در حرکت دادن پاها.
  • سوزن سوزن شدن پاها
  • بی حسی در پاها
  • درد در پاها
  • مشکل در ایستادن و/یا راه رفتن
  • کمردردی که ممکن است به پشت پاهای شما تیر بکشد یا نکشد.

 

علائم ضعف پا

علائم ضعف پا

 

علت های شایع ضعف پا

ضعف پا می تواند به دلیل بیماری سیستمیک، شرایط التهابی یا عوارض جانبی دارو باشد. این علل می توانند بر اعصاب، ستون فقرات یا مغز تأثیر بگذارند و منجر به ضعف پاها شوند. بهترین راهکار درمان به علت ایجاد کننده آن بستگی دارد، که اغلب ممکن است نامشخص باشد. اما یک پزشک ارتوپد ممکن است آزمایش هایی را برای تشخیص صحیح و انتخاب مناسب ترین درمان توصیه کند.

  1. سیاتیک

عصب سیاتیک از قسمت تحتانی ستون فقرات امتداد یافته و جدا می شود تا به سمت پایین هر پا کشیده شود. هنگامی که عصب سیاتیک در نقطه ای تحت فشار قرار می گیرد، این فشردگی می تواند منجر به ایجاد پاهای دردناک و ضعیف شود.

  1. داروها

برخی از داروها می توانند به از دست دادن قدرت در پاها به دلیل ضعف عضلانی منجر شوند. کورتیکواستروئیدها و استاتین ها دارای این عوارض هستند. داروهای مصرفی خود را به پزشک ارتوپد اطلاع دهید.

 

یکی از جذابیت‌های اپلیکیشن از پزشک این است که بیمار امکان دریافت مشاوره و مشاوره پزشکی آنلاین را داشته، و با استفاده از این خدمات می‌توانند بدون اتلاف وقت، با صرف هزینه کم‌تر، و بدون نیاز به تحمل شلوغی مطب به صورت کاملا آنلاین ازپزشک مورد نظر خود به راحتی مشاوره دریافت نمائید و یا ویزیت شوید. برای استفاده از این خدمات ارزشمند کافی است اپ ازپزشک را نصب کرده تا از تمامی خدمات مخصوص بیماران بهره‌مند شوید.

 

  1. مشکلات ستون فقرات

مسائل پزشکی مختلفی می تواند در ستون فقرات ایجاد شده و منجر به از دست دادن قدرت در پاها شود که برخی عبارتند از فتق دیسک، تنگی نخاع، آرتریت و بیماری دژنراتیو دیسک. این شرایط پزشکی می تواند منجر به از دست دادن قدرت پا شود. اما علائم دیگر نیز ممکن است ایجاد شوند. برای مثال، ممکن است دچار کمردرد به دلیل آسیب عصبی، درد منتشر شونده به سایر نواحی بدن، بی‌حسی پاها یا احساس سوزن سوزن شدن به دلیل مشکلات عصبی، شوید.

  1. اختلال مصرف الکل

مصرف بیش از حد الکل، می تواند منجر به میوپاتی شود که نوعی اختلال عملکرد عضلات اسکلتی است. بیماری عضلانی ناشی از الکل پنج برابر بیشتر از سیروز کبدی است.

  1. نوروپاتی محیطی

زمانی رخ می دهد که سیستم عصبی محیطی دچار اختلال شود که ممکن است به دلیل عفونت، آسیب ها یا بیماری هایی مانند دیابت باشد. درد پا و ضعف که باعث مشکل در راه رفتن می شود یکی از علائم است و ممکن است درد تیرکشنده، بی حسی پاها و دست ها یا احساس یخ زدگی یا سوزش نیز وجود داشته باشد که باید با پزشک ارتوپد مطرح گردد.

  1. بیماری های عصبی عضلانی

ضعف عضلانی در پاها ممکن است نشان دهنده وجود یک بیماری عصبی عضلانی باشد. این بیماری ها منجر به از دست دادن عملکرد اعصاب و عضلات در سراسر بدن می شود ازجمله دیستروفی عضلانی، اسکلروز جانبی آمیوتروفیک (ALS)، مولتیپل اسکلروزیس (MS)، میاستنی گراویس و فیبرومیالژیا. این بیماری ها علائم متعددی از جمله از دست دادن قدرت در پاها، انقباض عضلانی و سفتی عضلات را ایجاد می کنند.

  1. سموم

قرار گرفتن در معرض سموم محیطی یا محصولات پاک کننده و کنترل کننده آفات می تواند منجر به نوروپاتی سمی شود. درد عصبی در پاها، بازوها و دستها احساس می شود.

  1. صدمات

آسیب ناشی از سقوط یا تصادف وسیله نقلیه می تواند منجر به از دست دادن قدرت در پاها شود. به عنوان مثال، پارگی منیسک در زانو می تواند عملکرد زانو را مختل کند. پارگی رباط ها، شکستگی استخوان های زانو یا آسیب غضروف می تواند باعث از بین رفتن عملکرد طبیعی پاها شود.

  1. آرتریت

می تواند منجر به متلاشی شدن مفصل زانو شود. هنگامی که مفصل زانو ناپایدار است، اغلب سبب از دست دادن قدرت در پاها می شود. مفصل زانو ممکن است دردناک باشد، اما از دست دادن ساختار پایدار زانو همچنین می‌تواند منجر به درد تیرکشنده در پاها شود. تحقیقات اخیر نشان داده است که برخی از افراد با افزایش سن به دلیل عوامل بیولوژیکی، بیشتر احتمال دارد دچار ضعف عضلانی شوند.

  1. شرایط تیروئید

پرکاری تیروئید و کم کاری تیروئید می تواند باعث ضعف عضلانی یا درد مفاصل و عضلات شود.

  1. عفونت ها

باکتری ها یا ویروس ها در صورت درمان نشدن می توانند باعث آسیب شدید شوند. آسیب ممکن است به نخاع، مغز یا اعصاب برسد و باعث ضعف پا شود.

 

تشخیص علت اصلی ضعف عضلانی

پزشک ارتوپد از شما در مورد ضعف عضلانی، از جمله مدت زمانی که آن را داشته اید و این که کدام ماهیچه ها تحت تأثیر قرار گرفته اند،  همچنین در مورد سایر علائم و سابقه پزشکی خانوادگی شما سؤال می کند.

پزشک ارتوپد ممکن است موارد زیر را نیز بررسی کند:

  • رفلکس ها
  • حواس
  • تون عضلانی

در صورت نیاز ممکن است یک یا چند آزمایش و بررسی برای شما تجویز شود مانند:

  • سی تی اسکن یا ام آرآی برای بررسی ساختارهای داخلی بدن
  • تست های عصبی برای ارزیابی عملکرد اعصاب
  • الکترومیوگرافی (EMG) برای آزمایش فعالیت عصبی در عضلات
  • آزمایش خون برای بررسی علائم عفونت یا سایر شرایط

 

علل ضعف پا

علل ضعف پا

 

گزینه های درمانی

بعد از مشخص شدن علت ضعف پاها ،درمان مناسب توسط پزشک ارتوپد تعیین می شود. برنامه درمانی به علت اصلی ضعف و همچنین شدت علائم بستگی دارد.

برخی از گزینه های درمانی برای شرایطی که  پاها دچار ضعف است:

  • فیزیوتراپی

در صورت ابتلا به بیماری هایی مانند ام اس یا ALS، فیزیوتراپیست ها می توانند ورزش هایی را برای بهبود کیفیت زندگی پیشنهاد دهند.

به عنوان مثال، یک فیزیوتراپ ممکن است ورزش مقاومتی پیشرونده را برای کمک به فرد مبتلا به ام اس در جهت تقویت عضلاتی که به دلیل عدم استفاده ضعیف است، پیشنهاد دهد.

برای افراد مبتلا به ALS، فیزیوتراپ ممکن است تمرینات کششی و دامنه حرکتی را برای جلوگیری از سفتی عضلات توصیه کند.

  • کار درمانی

بر تمریناتی تمرکز دارد که قدرت عضلات را افزایش می دهد و همچنین کمک می کند تا از دستگاه ها و ابزارهای کمکی (در صورت لزوم) برای تسلط بر فعالیت های روزمره زندگی (ADL) استفاده کنید. کاردرمانی به ویژه در دوره توانبخشی سکته مغزی بسیار مفید است. در چنین مواردی، یک کاردرمانگر تمریناتی را برای تقویت قسمت ضعیف بدن و بهبود مهارت های حرکتی توصیه می کند.

  • دارو درمانی

مسکن‌های بدون نسخه (OTC)، مانند ایبوپروفن یا استامینوفن، می‌توانند به مدیریت درد مرتبط با شرایطی مانند نوروپاتی محیطی، CFS یا نورالژی کمک کنند. همچنین برخی داروها طبق تجویز پزشک ارتوپد و بر اساس بیماری ها یا سایر علل زمینه ای نیز ممکن است تجویز شوند.

  • تغییرات رژیم غذایی

می تواند به رفع عدم تعادل الکترولیت کمک کند. همچنین با توجه به نیاز بیمار، مصرف مکمل هایی مانند کلسیم، منیزیم یا پتاسیم مناسب است.

  • عمل جراحی

ممکن است برای درمان برخی بیماری ها مانند فتق دیسک یا پرکاری تیروئید استفاده شود.

 

<yoastmark class=

 

درمان خانگی ضعف پاها

پزشک ارتوپد و درمان در منزل

تمام علل ضعف پا باید توسط یک پزشک ارتوپد ارزیابی شود. با این حال، اگر ضعف تدریجی بوده یا با تروما یا آسیب همراه باشد، برخی از درمان‌های خانگی ممکن است کمک کند.

  • استراحت: برخی از علل ضعف پا، به ویژه آنهایی که با آسیب همراه هستند، با استراحت بهبود می یابند.
  • ورزش: در حالی که برخی از علل ضعف پا با استراحت بهبود می یابند، برخی دیگر مانند ضعف ناشی از استراحت طولانی مدت در بستر یا بی حرکتی می توانند با ورزش تدریجی بهبود پیدا کنند.

 

منابع علمی این مطلب

  1. Weakness of Both Legs Symptoms, Causes & Common Questions

  2. 11 Causes of Sudden Leg Weakness

  3. bones-joints foot health treat leg weakness
  4. Weakness in legs: Why it happens and remedies

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.