حمله آسم

حمله آسم

فهرست مطالب

 روش های کاربردی درمان حمله آسم؛ ویژه پزشکان!

حدود 10 الی 12 درصد بزرگسالان و 15 درصد اطفال به آسم مبتلا می باشند. پیک سنی شیوع آسم در 3 سالگی می باشد، اما به طور کلی در تمام سنین دیده می شود. افراد مبتلا به آسم ممکن است با حملات متعدد در طول زندگی به اورژانس مراجعه کنند. حملات آسم منجر به انقباض و التهاب راه های هوایی (به خصوص راه های هوایی کوچک) می گردد و مبتلایان با علائمی مانند سرفه، تنگی نفس، ویزینگ (Wheezing) و احساس درد و فشار در قفسه سینه مراجعه می کنند.

عوامل متعددی مانند تماس با آلرژن ها، عفونت های سیستم تنفسی فوقانی، ورزش، هیپرونتیلاسیون، هوای سرد، داروها مانند بتابلاکرها و آسپرین، استرس، اسپری های خانگی و فوم نقاشی در تحریک حملات آسم نقش دارند. مدیریت و درمان صحیح حمله آسم حین مراجعه به اورژانس، از مهم ترین اورژانس های پزشکی می باشد، و داشتن اطلاعات کافی در رابطه با روش های کاربردی درمان حمله آسم، برای تمام پزشکان ضروری می باشد.

 بررسی شدت حملات آسم

بررسی شدت حملات آسم

بررسی شدت حمله آسم، مهم ترین قدم در تعیین روش صحیح درمان می باشد. تاکی پنه (تعداد تنفس بیشتر از 30 عدد در دقیقه، تاکی کاردی (ضربان قلب بیشتر از 120 عدد در دقیقه، استفاده از عضلات فرعی تنفس، تعریق شدید، صحبت کردن منقطع و پالس پارادوکس) همگی نشانه های آسم شدید می باشند. هرچند که موارد گفته شده از حساسیت بالایی برخوردار نیستند؛ و ممکن است بیمار با حملات شدید آسم علی رغم هیچ یک از علائم گفته شده مراجعه نماید.

بررسی حداکثر جریان بازدمی (PEF) با اسپیرومتری و پیک فلومتری نیز جهت تعیین شدت حمله آسم در افرادی که از نظر همودینامیک پایدار هستند، کمک کننده می باشد (حداکثر جریان بازدمی کمتر از 200 سی سی در دقیقه نشانه حمله شدید آسم می باشد). بررسی ABG نیز در اورژانس جهت بررسی هیپوکسمی و PCO2 کمک کننده می باشد. PCO2 بالا یا نرمال علی رغم هیپرونتیلاسیون نشانه مهمی از نارسایی تنفسی قریب الوقوع می باشد. پس از تعیین شدت حمله آسم، شروع درمان قدم به قدم حمله آسم مد نظر قرار خواهد گرفت.

به این نکته نیز توجه داشته باشید که برای مشاوره پیشگیری از بیماری عفونت قلبی می‌توانید از خدمات ویزیت آنلاین پزشک اپلیکیشن از پزشک استفاده نمائید و تمام خدماتی که در معاینه حضوری به شما ارائه می‌شود را به راحتی بدون اطلاف وقت و با هزینه کم‌تر دریافت نمائید.

اپلیکیشن از پزشک خدمات ویژه‌ای برای پزشکان نیز مانند امکان مشارکت با دیگر پزشکان , اطلاع از کنگره‌های علمی مرتبت با پزشکی و… ارائه داده است که یکی از این خدمات امکان عضویت پزشکان است که به واسطه این خدمات پزشکان با عضو شدن در این اپلیکیشن علاوه بر بیشتر شناخته شدن آن‌ها و خدماتشان می‌توانند بیماران خود نیز در محیط امن سامانه به راحتی و بدون اطلاف وقت ویزیت نمایند.

 درمان حملات آسم

درمان حملات آسم

درمان زودرس و صحیح حملات آسم، نقش مهمی در جلوگیری از پیشرفت آن و بروز حمله های شدید دارد. مهم ترین درمان های مورد استفاده در کنترل حمله آسم، عبارتند از:

 نقش اکسیژن جهت درمان حمله آسم

اکسیژن با غلظت بالا با ماسک صورت جهت حفظ اکسیژن بالای 90 درصد در حملات آسم مفید می باشد. هیپراکسیژناسیون (Hyperoxia) نیز به جهت انقباض عروق کاروتید و کاهش خونرسانی به مغز مفید نبوده و باید از آن پرهیز گردد.

نقش بتا آگونیست های استنشاقی جهت درمان حمله آسم

بتا آگونیست های استنشاقی کوتاه اثر (SABA) مانند آلبوترول اساس درمان حملات آسم می باشند. استفاده از اسپری تنفسی آلبوترول به میزان 4 الی 8 پاف هر 20 دقیقه توسط دم یار طی یک ساعت اول، اساس درمان این بیماری می باشد. در بیماران شدیدا بدحال و در معرض نارسایی تنفسی، استفاده از بتا آگونیست وریدی نیز جهت درمان حمله شدید آسم کمک کننده می باشد.

 نقش آنتی کولینرژیک استنشاقی جهت درمان

در صورت مراجعه بیمار با حمله متوسط تا شدید آسم به اورژانس، استفاده از آنتی کولینرژیک های استنشاقی مانند ایپراتروپیوم به میزان 4 الی 8 پاف هر 20 دقیقه طی یک ساعت اول همراه با بتا آگونیست های کوتاه اثر، و سپس هر 1 ساعت به مدت 3 ساعت در صورت نیاز در ادامه، نقش مفیدی در کنترل این بیماری دارد.

نقش منیزیوم سولفات جهت درمان آن

انفوزیون 2 گرم منیزیوم سولفات وریدی طی 20 دقیقه در بیماران دارای حمله شدید و یا عدم پاسخ کافی به حداکثر دوز برونکودیلاتور استنشاقی، نقش مفیدی در کنترل حمله آسم دارد. البته توجه داشته باشید که انفوزیون منیزیوم سولفات در بیماران دارای نارسایی کلیه کنترااندیکه می باشد.

 نقش کورتون سیستمیک جهت درمان بیماری آسم

استفاده از کورتون سیستمیک در بیمارانی که علی رغم استفاده از حداکثر دوز برونکودیلاتورها همچنان کنترل مناسب حمله آسم مقدور نشده است؛ و یا در بیمارانی که به دنبال کاهش دوز یا قطع کورتون دچار تشدید حمله  شده اند، کاربردی می باشد. استفاده از حدودا 40 میلی گرم متیل پردنیزولون یا 40 الی 60 میلی گرم پردنیزولون جهت کنترل این بیماری کمک کننده می باشد.

 نقش آمینوفیلین وریدی جهت درمان

استفاده از آمینوفیلین وریدی تنها در موارد مقاوم آسم و با چک سطح خونی جهت کنترل حمله آسم کاربرد دارد.

نقش آنتی بیوتیک ها جهت درمان بیماری آسم

نقش آنتی بیوتیک ها جهت درمان بیماری آسم

برخلاف حملات تشدید بیماری های انسدادی مزمن ریه، استفاده از آنتی بیوتیک ها جهت درمان حمله آسم مگر در صورت شواهد واضح پنومونی و به طور روتین توصیه نمی شود.

 نقش داروهای سداتیو جهت درمان  آسم

استفاده از این دسته های دارویی جهت کنترل این بیماری مفید نمی باشد و توصیه نمی شود.

اگرچه حملات آسم شدید بخشی از اورژانس های پزشکی می باشد و نیازمند تحت نظر قرار گرفتن در اورژانس جهت کنترل این بیماری می باشد؛ اما با استفاده مناسب از ویزیت پزشک آنلاین و تنظیم مناسب دوز داروها، پیشگیری از وقوع بسیاری از حملات شدید آسم به راحتی قابل دسترسی می باشد.

اگر نیاز به اطلاعات بیشتری درباره مشاوره و ویزیت آنلاین توسط پزشک متخصص ریه در سامانه از پزشک دارید پیشنهاد ما مطالعه مقاله  ویزیت پزشک متخصص ریه به شما عزیزان است.

یکی از جذابیت‌های اپلیکیشن از پزشک امکان ویزیت آنلاین بیمار توسط پزشک متخصص است، چراکه با استفاده از این خدمات بیماران می‌توانند بدون اتلاف وقت، با صرف هزینه کم‌تر، و بدون نیاز به تحمل شلوغی مطب به صورت کاملا آنلاین ازپزشک مورد نظر خود به راحتی مشاوره دریافت نمائید و یا ویزیت شوید. برای استفاده از این خدمات ارزشمند کافی است اپ ازپزشک را نصب کرده تا از تمامی خدمات مخصوص بیماران بهره‌مند شوید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای دیدن نوشته هایی که به دنبال آن هستید تایپ کنید