انواع کیست مویی و راه های درمان آن؟

کیست مویی

فهرست مطالب

کیست مویی یکی از انواع بیماری های ناحیه مقعد است که می تواند در دیگر نواحی بدن هم ایجاد شود. این بیماری در مردان شایع تر است و معمولا در اوایل جوانی نمایان می شود. عارضه کیست از رایج ضایعات در افراد است و وجود آن می تواند دردسرهای زیادی برای فرد ایجاد کند. ما در این مطلب از سری مقالات ازپزشک به موضوع انواع کیست مویی ، تشخیص کیست مویی ، روش های درمان و … اشاره خواهیم کرد. برای دریافت اطلاعات بیشتر همراه ما باشید و به خواندن ادامه دهید. در صورت نیاز به مشاوره آنلاین هم می توانید با استفاده از اپلیکیشن ازپزشک، از بهترین متخصصان پوست و مو مشاوره دریافت کنید و در خانه ویزیت شوید.

 

کیست مویی چیست ؟

بیماری کیست مویی گودالی بالای مقعد و بین دو شکاف دو باسن است که حفره ایجاد شده معمولا حاوی چرک و مو بوده و نیاز به درمان فوری دارد. این بیماری یک ناحیه متورم یا آبسه همراه با ترشح چرکی است که می تواند دردناک باشد و همین درد اولین نشانه ابتلا به این بیماری شناخته می شود. البته که جای نگرانی نیست چرا که امروزه بیش از پیش راهکارهای درمانی جهت رهایی از این عارضه وجود دارد به نوعی که با روش‌های غیرتهاجمی و بدون هیچ‌گونه درد و خونریزی می‌توان به آن‌ها پایان داد. کیست بیماری پوستی خوش‌خیم است که با ظاهر ناگهانی پاپول‌های مونومورفیک، فولیکولار، بدون علامت و کوچک در کودکان و بزرگسالان مشخص می‌شود.

 

علایٔم کیست مویی
علایٔم کیست مویی

 

انواع کیست مویی

ایجاد انواع کیست مویی یا سینوس پیلونیدال ،حاصل برگشت مو به داخل پوست بوده و انواع گوناگونی دارد. از انواع کیست مویی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. کیست مویی پایین کمر که توده ای به شکل جوش ایجاد می شود. در ابتدا ممکن است فرد بخواهد این توده را با دست تخلیه کند که کاملا اشتباه است و باید برای درمان کیست مویی به پزشک مراجعه کند.
  2. کیست در سر که توده های خوش خیم و نسبتا نادری هستند که از فولیکول های مو رشد می کنند. اکثر کیست های پیلار روی پوست سر ظاهر می شوند، اما می توانند روی صورت، کیست مویی گردن، بازوها و پاها نیز ایجاد شوند.
  3. کیست صورت معمولا پر از آب و مایعی بوده و به راحتی روی پوست صورت قابل تشخیص است.
  4. کیست واژن
  5. کیست مویی زیر بغل

 

یکی از جذابیت‌های اپلیکیشن از پزشک امکان ویزیت آنلاین متخصص پوست بیمار توسط پزشک متخصص است، چراکه با استفاده از این خدمات بیماران می‌توانند بدون اتلاف وقت، با صرف هزینه کم‌تر، و بدون نیاز به تحمل شلوغی مطب به صورت کاملا آنلاین ازپزشک مورد نظر خود به راحتی مشاوره پزشک آنلاین دریافت نمائید و یا ویزیت شوید. برای استفاده از این خدمات ارزشمند کافی است اپ ازپزشک را نصب کرده تا از تمامی خدمات مخصوص بیماران بهره‌مند شوید.

 

علائم کیست مویی چیست؟

بسته به نوع کیست، علائم و نشانه‌های آن بسیار متفاوت است. در بسیاری از موارد، فرد ابتدا از وجود یک توده غیرطبیعی آگاه می‌شود. بسیاری از کیست‌های داخلی، مانند کیست‌هایی که در کلیه‌ها یا کبد ایجاد می‌شوند، ممکن است اصلاً علامتی نداشته باشند. با این حال از علائم کیست می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • احساس دردی که اغلب هنگام نشستن بدتر می‌شود.
  • گودی کوچک یا ناحیه بزرگ متورم بین باسن.
  • آبسه با تخلیه چرک یا خون، مایعی بد بو است.
  • احساس تهوع
  • تب و خستگی مفرط.

در صورت مشاهده هر یک از این نشانه‌ها، سریعاً به پزشک مراجعه کنید.

 

تشخیص کیست مویی
تشخیص کیست مویی

 

تشخیص کیست مویی

زمانی که علائم را مشاهده می کنید، پزشک معالج، معاینه فیزیکی دقیق تری روی شما انجام می دهد. پزشک از شما می خواهد تا اطلاعات دقیق ترین در رابطه با هرگونه تخلیه یا تغییر در ناحیه آسیب دیده بدهید. متخصص پوست و مو یک معاینه بصری برای بررسی حساسیت، قرمزی، تورم و التهاب در اطراف ناحیه آسیب دیده انجام می‌دهد. هم‌چنین ممکن است آزمایش خون را برای بررسی افزایش گلبول‌های سفید که ممکن است نشانه‌ای از عفونت باشد، تجویز کند. در موارد نادر، برای تایید وضعیت شما سی تی اسکن را توصیه کرده و ممکن است آزمایشاتی را برای رد سایر شرایط مانند کیست درموئید (تومور سلول زایا) که می‌تواند شبیه کیست پیلونیدال باشد انجام دهد.

بیشتر بخوانید: علائم و روش های درمان پیسی

درخواست نوشتن آزمایش آنلاین دهید!
آزمایش میخوای بدی و نیاز به نسخه اینترنتی آزمایش داری؟ درخواست نوشتن نسخه آزمایش آنلاین ازپزشک داری؟
قبل از درخواست ویزیت، از طریق اپلیکیشن ازپزشک با قیمت خیلی مناسب درخواست نوشتن آزمایش آنلاین بده و بعد از انجام آزمایش با جواب آزمایشت ازپزشک ویزیت بگیر!

درمان کیست مویی

بعد از تشخیص کیست مویی ، روش های درمان سینوس پیلونیدال به صورت زیر است:

  1. برداشتن مو زائد که در صورت عدم وجود عفونت، برداشتن مو ممکن است اولین قدم در درمان سینوس پیلونیدال باشد. از گزینه های حذف مو می توان به اصلاح، اپیلاسیون، لیزر و کرم های موبر اشاره کرد.
  2. تخلیه آبسه که توسط پزشک صورت می گیرد و بیماران معمولاً می‌توانند این روش را در مطب پزشک انجام دهند. پزشک قبل از ایجاد یک برش در آبسه، یک بی‌حس کننده موضعی تزریق می‌کند. این اجازه می‌دهد تا چرک تخلیه شود و التهاب را کاهش دهد. کاهش آبسه می تواند به نمایان شدن سینوس پیلونیدال و درمان آسانتر کمک کند. چند هفته پس از تخلیه آبسه، افراد ممکن است روشی به نام برداشتن چاله داشته باشند.
  3. دارو درمانی مانند استفاده از آنتی بیوتیک‌ها که ممکن است به کاهش عفونت و درمان التهاب شدید پوست کمک کنند. افراد ممکن است آنتی بیوتیک برای درمان آبسه‌های کوچک‌تر منبع مورد اعتماد یا علاوه بر سایر درمان‌ها داشته باشند.
  4. عمل جراحی برای درمان که مطمئن‌ترین روش برای برداشتن سینوس پیلونیدال است، اما می‌تواند عوارض احتمالی نظیر بهبود ضعیف زخم به همراه داشته باشد.
  5. جراحی سیستکتومی پیلونیدال برای کیست هاس نزدیک باسن پیشنهاد می شود. موهای رشد کرده اغلب در زیر پوست به رشد خود ادامه می‌دهند و کیست را تحریک می‌کنند که منجر به عفونت می‌شود. آبسه یا جوش پیلونیدال ایجاد می‌شود و با چرک بدبو پر می‌شود. برای اکثر بیماران، سیستکتومی پیلونیدال مورد نیاز است که معمولاً توسط جراح کولورکتال به صورت سرپایی برنامه ریزی و انجام می‌شود.

سوالات متداول

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای دیدن نوشته هایی که به دنبال آن هستید تایپ کنید