قرص ملاتونین چیست و چه عوارضی دارد؟

قرص ملاتونین

فهرست مطالب

ملاتونین چیست؟ ملاتونین یک مکمل غذایی رایج است که محبوبیت گسترده ای در سراسر جهان به دست آورده است. اگرچه به عنوان یک خواب آور طبیعی مشهور است، اما تأثیرات قدرتمندی بر دیگر جنبه های سلامتی شما نیز دارد. ملاتونین هورمونی است که توسط غده صنوبری در مغز شما تولید می شود. این در درجه اول مسئول تنظیم ریتم شبانه روزی بدن شما برای مدیریت چرخه طبیعی خواب شما است. بنابراین، اغلب به عنوان یک کمک خواب بصورت قرص ملاتونین برای مبارزه با مسائلی مانند بی خوابی استفاده می شود. این دارو به طور گسترده در ایالات متحده و استرالیا به عنوان یک داروی بدون نسخه در دسترس است اما در سایر نقاط جهان مانند اروپا به نسخه نیاز دارد. در مورد عوارض قرص ملاتونین و نحوه مصرف آن از اپلیکیشن ازپزشک و ویزیت آنلاین کمک بگیرید.

ملاتونین علاوه بر بهبود خواب، در مدیریت عملکرد سیستم ایمنی، فشار خون و سطح کورتیزول نیز نقش دارد به علاوه، به عنوان یک آنتی اکسیدان عمل می کند و برخی تحقیقات نشان می دهد که می تواند به طور قابل توجهی بر بسیاری از شرایط سلامتی تأثیر بگذارد. در واقع، مطالعات نشان می دهد که قرص ملاتونین ممکن است سلامت چشم را بهبود بخشد، علائم افسردگی فصلی را کاهش دهد و حتی رفلاکس اسید را تسکین دهد. ملاتونین هورمونی است که وظیفه تنظیم چرخه خواب بدن شما را بر عهده دارد. همچنین با سایر فواید سلامتی مرتبط است.

 

 

دوز مصرف ملاتونین
دوز مصرف ملاتونین

 

کاهش علائم افسردگی فصلی

اختلال عاطفی فصلی (SAD) که افسردگی فصلی نیز نامیده می شود، یک بیماری شایع است که تخمین زده می شود تا 10٪ از جمعیت در سراسر جهان را تحت تاثیر قرار دهد. این نوع افسردگی مربوط به تغییرات فصول است و هر سال تقریباً در همان زمان رخ می دهد و علائم آن معمولاً در اواخر پاییز تا اوایل زمستان ظاهر می شود. برخی تحقیقات نشان می دهد که می تواند با تغییرات در ریتم شبانه روزی شما ناشی از تغییرات نور فصلی مرتبط باشد. از آنجایی که ملاتونین در تنظیم ریتم شبانه روزی نقش دارد، دوزهای پایین اغلب برای کاهش علائم افسردگی فصلی استفاده می شود.

طبق یک مطالعه بر روی 68 نفر، تغییرات در ریتم شبانه روزی به افسردگی فصلی کمک می کند، اما مصرف روزانه کپسول ملاتونین در کاهش علائم موثر بود

پیشنهاد ویژه: مطالعه مقاله داروهای ضد افسردگی و انواع آن در سایت ویزیت آنلاین

 

دوز مصرف
دوز مصرف

 

دوز مصرف

ملاتونین را می توان در دوزهای 0.5-10 میلی گرم در روز مصرف کرد. از آنجایی که همه مکمل های ملاتونین یکسان نیستند، بهتر است دوز توصیه شده روی برچسب را رعایت کنید تا از عوارض جانبی نامطلوب جلوگیری کنید. همچنین ممکن است بخواهید با دوز کمتر شروع کنید و در صورت نیاز آن را افزایش دهید تا آنچه برای شما مفید است را بیابید.

 

یکی از جذابیت‌های اپلیکیشن از پزشک این است که بیمار امکان دریافت مشاوره و مشاوره پزشکی آنلاین را داشته، و با استفاده از این خدمات می‌توانند بدون اتلاف وقت، با صرف هزینه کم‌تر، و بدون نیاز به تحمل شلوغی مطب به صورت کاملا آنلاین ازپزشک مورد نظر خود به راحتی مشاوره دریافت نمائید و یا ویزیت شوید. برای استفاده از این خدمات ارزشمند کافی است اپ ازپزشک را نصب کرده تا از تمامی خدمات مخصوص بیماران بهره‌مند شوید.

 

طریقه مصرف قرص ملاتونین:

اگر از قرص ملاتونین برای بهبود کیفیت خواب استفاده می کنید، سعی کنید آن را 30 دقیقه قبل از خواب مصرف کنید تا حداکثر اثربخشی داشته باشد. در همین حال، اگر از آن برای اصلاح ریتم شبانه روزی خود و ایجاد یک برنامه خواب منظم تر استفاده می کنید، باید آن را حدود 2 تا 3 ساعت قبل از رفتن به رختخواب مصرف کنید.

 

مصرف قرص ملاتونین
مصرف قرص ملاتونین

 

عوارض قرص ملاتونین:

تحقیقات نشان می دهد که ملاتونین برای استفاده کوتاه مدت و بلندمدت در بزرگسالان بی خطر و غیر اعتیادآور است. علاوه بر این، علیرغم نگرانی‌ها مبنی بر اینکه مکمل ملاتونین ممکن است توانایی بدن شما برای تولید طبیعی آن را کاهش دهد، چندین مطالعه خلاف این را نشان می‌دهند. با این حال، از آنجایی که مطالعات طولانی مدت در مورد اثرات ملاتونین محدود به بزرگسالان است، در حال حاضر برای کودکان یا نوجوانان توصیه نمی شود.

برخی از شایع ترین عوارض جانبی گزارش شده مرتبط با ملاتونین عبارتند از:

  • تهوع
  • سردرد
  • سرگیجه
  • خواب آلودگی

قرص ملاتونین همچنین ممکن است با برخی از داروها، از جمله داروهای ضد افسردگی، رقیق کننده های خون و داروهای فشار خون تداخل داشته باشد. درصورتیکه هر یک از این داروها را مصرف می کنید، قبل از مصرف قرص ملاتونین با پزشک خود صحبت کنید تا از عوارض قرص ملاتونین جلوگیری کنید.

 

خلاصه

مطالعات نشان می دهد که ملاتونین بی خطر است و با حداقل عوارض جانبی در بزرگسالان همراه است، اما ممکن است با برخی داروها تداخل داشته باشد.

پیشنهاد مقاله: درمان افسردگی ناشی از تنهایی با ویزیت دکتر آنلاین رایگان

تصویر دکتر زهرا زارع

زهرا زارع

عمومی

تصویر دکتر امیر حسین جهانبخش

امیر حسین جهانبخش

عمومی

تصویر دکتر احسان عبادتی پور

احسان عبادتی پور

عمومی

تصویر دکتر فرید سنگین آبادی

فرید سنگین آبادی

عمومی

تصویر دکتر بهاره سلطانی

بهاره سلطانی

عمومی

تصویر دکتر یونس محمدی

یونس محمدی

عمومی

تصویر دکتر الهام عباسی

الهام عباسی

عمومی

تصویر دکتر فاطمه تقی زاده مایانی

فاطمه تقی زاده مایانی

عمومی

تصویر دکتر فاطمه فرامرزی

فاطمه فرامرزی

عمومی

تصویر دکتر سروش صمدی

سروش صمدی

عمومی

تصویر دکتر محمد قاسمی

محمد قاسمی

عمومی

تصویر دکتر مرضیه لطفی

مرضیه لطفی

عمومی

تصویر دکتر زهرا امیری

زهرا امیری

عمومی

تصویر دکتر مهدی جهاندار

مهدی جهاندار

عمومی

تصویر دکتر مسعود ساکی

مسعود ساکی

عمومی

تصویر دکتر سید میلاد سیدپور

سید میلاد سیدپور

عمومی

تصویر دکتر غلامرضا رجبی

غلامرضا رجبی

عمومی

تصویر دکتر امیر رضا عباسی

امیر رضا عباسی

عمومی

تصویر دکتر سید شهاب الدین محمد زاده

سید شهاب الدین محمد زاده

عمومی

تصویر دکتر آناهیتا مختارکاری

آناهیتا مختارکاری

عمومی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای دیدن نوشته هایی که به دنبال آن هستید تایپ کنید